Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Fenntartható luxus - ISO tanúsítvány igazolja az új BMW 7-es sorozat plug-in hibrid hajtáslánc-technológiájának példaértékű életciklus-hatékonyságát

Az új BMW 745Le teljes életciklusát övező nyersanyag-előállítási, tömegtermelési, műszaki és újrahasznosítási megoldások globális felmelegedésre gyakorolt együttes hatása 58 százalékkal alacsonyabb, mint a luxuslimuzin belsőégésű erőforrással szerelt testvérmodelljei esetében.

G12 LCI
·
7-es sorozat
·
BMW iPerformance Automobiles
·
745e
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, 101,39 KB)
  
Photos(7x, 87,69 MB)

Az új BMW 745Le teljes életciklusát övező nyersanyag-előállítási, tömegtermelési, műszaki és újrahasznosítási megoldások globális felmelegedésre gyakorolt együttes hatása 58 százalékkal alacsonyabb, mint a luxuslimuzin belsőégésű erőforrással szerelt testvérmodelljei esetében.

Az új BMW 7-es sorozat plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt modellváltozatai jövőbe mutató, hosszú távon fenntartható módon váltják valóra a vezetés luxus színvonalú élményét. A fejedelmi limuzin progresszív karaktere nem csupán az innovatív műszaki megoldásokban, a forradalmi járműkapcsolati lehetőségekben és az intelligens vezetést támogató rendszerekben érhető tetten, hanem a modell teljes életciklusát tekintve is. Az új BMW 7-es sorozat hálózatról tölthető modellváltozataiban dolgozó BMW eDrive hajtáslánc-technológia példaértékű hatékonyságát most az új BMW 745Le modellnek (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 2,2 – 2,3 liter / 100 km; kombinált energiafogyasztás: 15,6 – 15,7 kWh / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 50 – 53 gramm / km)* odaítélt ISO 14040 és ISO 14044 környezetvédelmi tanúsítványok is igazolják. A TÜV Rheinland független szakértői által hitelesített elemzés szerint a plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt luxuslimuzin teljes életciklusát övező megoldások globális felmelegedésre gyakorolt együttes hatása** 33 százalékkal alacsonyabb, mint a belsőégésű erőforrással szerelt testvérmodellek esetében, ha pedig a plug-in hibrid hajtáslánc-technológia töltési szükségleteit kizárólag megújuló erőforrások fedezik, ez az arány egészen 58 százalékra módosul.

Az új BMW 745Le plug-in hibrid hajtáslánc-technológiájának példaértékű életciklus-hatékonyságát igazoló ISO tanúsítvány a legkorszerűbb BMW eDrive hajtáslánc-technológia által garantált példaértékű emisszió-csökkentési hatékonyság újabb bizonyítéka. Az új BMW 745e (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 2,1 – 2,2 liter / 100 km; kombinált energiafogyasztás: 15,1 – 15,5 kWh / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 48 – 51 gramm / km)*, az új BMW 745Le (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 2,1 – 2,2 liter / 100 km; kombinált energiafogyasztás: 15,1 – 15,5 kWh / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 48 – 51 gramm / km)* és az új BMW 745Le xDrive (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 2,3 – 2,5 liter / 100 km; kombinált energiafogyasztás: 15,8 – 16,2 kWh / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 52 – 57 gramm / km)* modellekben mindezt egy BMW TwinPower Turbo technológiával dolgozó, kivételesen magas hatékonyságú, soros hathengeres benzinmotor és az extrém hatékony működésű, nyolcfokozatú Steptronic automataváltóba épített elektromos motor intelligensen vezérelt együttműködése kelti életre. A hálózatról tölthető hajtáslánc lehetővé teszi, hogy a bajor prémiumgyártó ügyfelei a hétköznapi ingázások és az autóval megtett városon belüli távolságok nagy részét emisszió nélkül abszolválják. A jövőbe mutató technológia energiaellátásáról gondoskodó nagyfeszültségű akkumulátor egyetlen feltöltésével az új BMW 745e 55 – 58 kilométert*, az új BMW 745Le 52 – 55 kilométert*, az új BMW 745Le xDrive pedig 51 – 54 kilométert* képes megtenni tisztán elektromos meghajtással.

Mindez azt jelenti, hogy a luxuslimuzin zéró emissziójú vezetési élménye nem csupán a belvárosokban, de a metropoliszok agglomerációiban is átélhető. Az alapfelszereltségként kínált HYBRID vezetési üzemmódban az új BMW 745e, az új BMW 745Le és az új BMW 745Le xDrive egészen 110 km/órás sebességig képes fenntartani a tisztán elektromos meghajtást és a belsőégésű erőforrás csak magasabb tempónál, vagy intenzív gyorsítások esetén kapcsolódik be a hajtásba. A középkonzolon elhelyezett eDrive gombbal előhívható ELECTRIC vezetési üzemmód a modell tisztán elektromos meghajtással elérhető végsebességét 140 km/órára növeli. SPORT vezetési üzemmódban az elektromos motor a belsőégésű erőforrás támogatására hivatott. A belsőégésű erőforrás és az elektromos motor együttesen 290 kW / 394 lóerő maximális rendszerteljesítményre képes, amelyhez a legintenzívebb gyorsulások érdekében 600 Nm csúcs forgatónyomaték társul. Az új BMW 745e 5,2 másodperc alatt, az új BMW 745Le 5,3 másodperc alatt, az új BMW 745Le xDrive pedig 5,1 másodperc alatt képes felgyorsulni álló helyzetből 100 km/órás sebességre. BATTERY CONTROL vezetési üzemmódban a hajtáslánc a vezető által kívánt szinten tartja a nagyfeszültségű akkumulátor töltöttségét, hosszabb utazások esetén így a tisztán elektromos meghajtás a nagyvárosokba érkezve aktiválható. A plug-in hibrid hajtáslánc-technológia a BMW tervei szerint 2020 tavaszától az egyes nagyvárosokban kialakított, kizárólag tisztán elektromos meghajtással látogatható „zöld zónákba” érkezve automatikusan zéró emissziójú mobilitásra vált át.

A tisztán elektromos meghajtással abszolválható zéró emissziójú hatótávolság növelése, valamint az átlagos üzemanyag-fogyasztás és a kombinált károsanyag-kibocsátás csökkentése azonban nem csupán az intelligensen vezérelt hajtáslánc, hanem a legkorszerűbb akkumulátorcella-technológia érdeme is, amellyel az új BMW 745Le teljes életciklusát övező nyersanyag-előállítási, tömegtermelési, műszaki és újrahasznosítási megoldások globális felmelegedésre gyakorolt együttes hatása jelentősen alacsonyabb, mint a luxuslimuzin belsőégésű erőforrással szerelt testvérmodelljei esetében. Az összehasonlítás alapjául egy 250 kW / 340 lóerő maximális teljesítményre képes, soros hathengeres benzinmotorral szerelt BMW 740Li modell (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 7,2 – 7,4 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 164 – 170 gramm / km)* szolgált, az eredményeket pedig mindkét hajtáslánc-technológia esetében 250 000 kilométer megtételére vetítve számolták ki. Az üzemanyag- és energiafogyasztási adatok mellett az elemzők a modellek globális felmelegedésre gyakorolt légszennyező hatásait és energiaszükségleteit is számításba vették. A plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt luxuslimuzin teljes életciklusát övező megoldások globális felmelegedésre gyakorolt együttes hatása** az Európai Unió EU-25 villamosenergia-hálózatából táplálva 33 százalékkal alacsonyabb, mint a BMW 740Li esetében, ha pedig a plug-in hibrid hajtáslánc-technológia töltési szükségleteit kizárólag olyan megújuló erőforrások fedezik, mint például a szél- és napenergia, ez az arány egészen 58 százalékra módosul.

A TÜV Rheinland független szakértői által hitelesített elemzés részletekbe menően vizsgálta a hajtáslánc-technológiák nyersanyag-előállítási és -megmunkálási, tömegtermelési, műszaki és újrahasznosítási megoldásainak globális felmelegedésre gyakorolt hatásait, az új BMW 745Le példaértékű életciklus-hatékonysága pedig az ISO 14040 és az ISO 14044 környezetvédelmi tanúsítványokat egyaránt kiérdemelte.

Az új BMW 745e, az új BMW 745Le és az új BMW 745Le xDrive széleskörű alapfelszereltségének a 30 km/órás sebességig aktiválódó akusztikus gyalogosfigyelmeztető rendszer is része, amely az utasok menetkomfortjának megzavarása nélkül, egy jellegzetes hanggal figyelmezteti a jármű környezetében közlekedőket az autó jelenlétére.

A plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt luxuslimuzinok alapfelszereltségébe a légkondicionáló is beletartozik, amelyet a bajor prémiumgyártó ügyfelei a BMW Connected okostelefon-alkalmazásnak köszönhetően a távolból is vezérelhetnek. A nagyfeszültségű akkumulátor töltését mindezeken felül számos innovatív BMW eDrive digitális szolgáltatás támogatja: a vezető okoskészüléken keresztül kikeresheti és lefoglalhatja a számára leginkább szimpatikus járműtöltő állomást, távolról vezérelheti a járműtöltés folyamatát és okoskészülékein keresztül mindvégig figyelemmel követheti az akkumulátor aktuális töltöttségi szintjéből kiszámolt tisztán elektromos és kombinált hatótávolságot is. Az alapfelszereltségként kínált BMW Live Cockpit Professional műszerfal-elrendezés pedig nem csupán a nagyméretű, teljes mértékben digitális műszerfal és a tökéletesen hálózatba kapcsolt navigációs rendszer kettősével, de a BMW Intelligens Személyi Asszisztens (BMW Intelligent Personal Assistant) forradalmi innovációival is kecsegtet, amely ugyancsak segít a parkolóhelyek és a járműtöltő állomások megtalálásában, illetve lefoglalásában.

Az új BMW 745e, az új BMW 745Le és az új BMW 745Le xDrive modellek az opcionális extrafelszereltség részeként a Pure Excellence külső felszereltségi csomag és az M Sport felszereltségi csomag tételeivel is felszerelhetők. A plug-in hibrid hajtáslánc-technológiákhoz az új BMW 7-es sorozat összes vezetést támogató rendszere és az opcionális extrafelszereltségi paletta megannyi tétele megrendelhető. A modellhármashoz a fejedelmi kényelmet garantáló opciók mellett a legkorszerűbb futómű-technológiák is elérhetők, az aktív borulásgátló rendszerrel felszerelt Executive Drive Pro kiegészítő futómű-szabályzás kivételével.

*A menetteljesítményre, átlagos üzemanyag-fogyasztásra, valamint kombinált energiafogyasztásra és károsanyag-kibocsátásra vonatkozó adatok előzetes értékek. Az adatokat a valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP – Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) mérései szerint számolták ki, majd a legmodernebb autók menetteljesítményét vizsgáló EU-ciklus (NEDC – New European Driving Cycle) megegyező értékei szerint konvertálták át. Az adatok a gumiabroncs-típusoktól is függnek.

**A modellek teljes életciklusába a gyártási folyamatokhoz kinyert nyersanyagok előállítása és megmunkálása, a tömegtermelési folyamatok működtetése, a műszaki innovációk hatékonysága és az újrahasznosítási megoldások egyaránt beleszámítanak.

További információ az új személygépkocsik hivatalos üzemanyag-fogyasztási, fajlagos szén-dioxid-kibocsátási, illetve elektromosáram-fogyasztási adatairól a „Leitfaden über Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen” (Tájékoztató az új személygépkocsik üzemanyag-fogyasztásáról, szén-dioxid-kibocsátásáról és elektromosáram-fogyasztásáról) (Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars), kiadványban található, amely minden értékesítési helyen, valamint a Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT) társaságtól (D-73760 Ostfildern-Scharnhausen, Hellmuth Hirth Str. 1.) vagy a http://www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html internetes oldalról szerezhető be: Leitfaden CO2 (Guideline CO2) (PDF – 2,7 MB)

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

LIVE STREAMING

Los Angeles. 20.11.19. 18:00 CET / 09:00 PST. Here you can see the live webcast of the BMW Group Press Conference at the Los Angeles Auto Show.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés