Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

A BMW idén duplán elhódította az Arany Kormánykerék díjat

Az Auto Bild és a Bild am Sonntag lapok által életre hívott kitüntetést az új BMW 1-es sorozat a kompakt kategória legjobb négykerekűjeként, az új BMW 8-as sorozat pedig az év legszebb újdonságaként érdemelte ki.

1-es sorozat
·
8-es sorozat
·
Termék- és tervezési díjak
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~89,65 KB)
  
Photos(5x, ~31,55 MB)

Az Auto Bild és a Bild am Sonntag lapok által életre hívott kitüntetést az új BMW 1-es sorozat a kompakt kategória legjobb négykerekűjeként, az új BMW 8-as sorozat pedig az év legszebb újdonságaként érdemelte ki.

Az Arany Kormánykerék díjat az Auto Bild német autós szakmagazin és a Bild am Sonntag vasárnapi napilap azzal a céllal hívta életre negyvenhárom esztendővel ezelőtt, hogy évről évre kitüntesse vele az autóipar legjobb és legszebb újdonságait, az olvasók szavazata és a szakmai zsűri állásfoglalása alapján. A hőn áhított díjat 2019-ben a BMW két kategóriában is elhódította: az új BMW 1-es sorozat a kompakt gépkocsik mezőnyében bizonyult a legjobbnak, az új BMW 8-as sorozat pedig az év legszebb új autójaként diadalmaskodott. A trófeákat Oliver Zipse, a BMW AG igazgatótanácsának elnöke vette át 2019. november 13-án, a Berlinben megrendezett gálaeseményen.

1976-os megalapítása óta az Arany Kormánykerék díj az autóipar egyik legelőkelőbb elismerésévé érett. Idén hét kategória összesen ötvennyolc újdonsága szállt versenybe a kitüntetésért: első körben a lapok olvasói választották meg a hét kategória három legjobbját, amelyeket ezt követően egy tizenöt tagú szakmai zsűri – benne olyan legendás pilótákkal, mint Walter Röhrl és Hans-Joachim Stuck – vizsgált át tüzetesen a Drezdához közeli Lausitzring zárt aszfaltcsíkján. Az olvasók a legszebb idei újdonságra is az ötvennyolc jelölt közül adhatták le szavazatukat.

Az új BMW 1-es sorozat (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 3,8 – 7,1 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 100 – 162 gramm / km) versenypályás tesztvezetése lehetőséget adott a zsűritagoknak arra, hogy első kézből éljék át a márka által fémjelzett vezetési élmény merőben új formáját. Az iránymutató prémium kompakt harmadik generációja elsőként hozta el a jelenbe a bajor prémiumgyártó vadonatúj fejlesztésű, elsőkerék-meghajtású padlólemezét, amely a kategóriaetalon agilitás és a vérpezsdítő menetdinamika magával ragadó egységével kecsegtet. A páratlan vezetési élmény a csúcstechnológiás hajtáslánc, a típus-specifikus futómű, a megannyi innovatív műszaki megoldás, valamint a létező összes menetdinamikai hozzávaló és vezérlőrendszer harmonikus együttműködésének eredménye. Kulcsfontosságú alkotóelem e téren a BMW i3s tisztán elektromos prémium kompakt technológiai örökségeként alkalmazott ARB technológia (hajtásfüggő kipörgés-korlátozás), amely belsőégésű erőforrással szerelt modellben most először került sorozatgyártásba és minden korábbinál gyorsabban, illetve pontosabban kontrollálja az egyes kerekek kipörgését, ezzel pedig még jelentősen jobb tapadást garantál, legyen szó akár padlógázas kigyorsításról, akár kanyarodásról, akár nedves útviszonyokról.

Az új BMW 1-es sorozat kiemelkedően magas pontszámot kapott jelentős mértékben megnövelt utasterére, kifinomult vezetést támogató rendszereire és legkorszerűbb járművezérlő, illetve járműkapcsolati megoldásaira is. Rendhagyó újdonság e téren az alapfelszereltségként kínált Active Guard Plus csomag, amelynek része a sebességkorlátozásokra figyelmeztető rendszer (Speed Limit Info), az aktív sávtartó technológiával dolgozó, sávelhagyásra figyelmeztető rendszer (Lane Departure Warning), az automata fékező funkcióval dolgozó, ütközésre és gyalogosokra figyelmeztető rendszer (Collision and Pedestrian Warning with City Braking), a BMW Head-Up kijelző (az opcionális extrafelszereltség részeként először vált elérhetővé a modellhez) és az ugyancsak opcionális extrafelszereltségként megrendelhető, hangvezérléssel működtethető BMW Intelligens Személyi Asszisztens (BMW Intelligent Personal Assistant) is.

A BMW a lélegzetelállító kisugárzás és a vadonatúj formanyelv kettősével nyerte el idei második Arany Kormánykerék díját: az Auto Bild és a Bild am Sonntag lapok olvasói 2019-ben az új BMW 8-as sorozatot (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 6,1 – 9,8 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 160 – 224 gramm / km) választották meg a világ legszebb új autójának. A bajor prémiumgyártó luxus sportautójának karosszériája érzelmekben gazdag, dinamikus vonalvezetés mentén öltött testet, a precíz vonalakkal megálmodott jármű-sziluett és a hosszan elnyújtott, nagyméretű karosszériafelületek elegáns harmóniájaként. A szemet gyönyörködtető karosszériarészletek és az egyedülálló stílusjegyek egy széleskörű frissítésen átesett formanyelv gyümölcsei, amelyek letisztultságukkal, modern kisugárzásukkal és érzelmekben gazdag eleganciájukkal az új BMW 8-as sorozat mindhárom karosszériaváltozatának hamisítatlanul egyedi aurát kölcsönöznek.

Hosszan elnyújtott jármű-sziluettjével, keskeny ablaksávjával, kecsesen ereszkedő tetővonalával és sportautósan egyedi, „duplahullámos” kontúrjával az új BMW 8-as Coupé a sportosság és a luxus legvarázslatosabb harmóniáját kelti életre. A vászontetővel szerelt BMW 8-as Cabrio eközben az elegancia és az exkluzivitás magával ragadó kettősével kecsegtet, a BMW 8-as Gran Coupé pedig két extra ajtajának és bőséges hátsó utasterének köszönhetően négy teljes értékű ülésen kínálja fel a bajor prémiumgyártó ügyfeleinek a vezetés színtiszta élményét.

A menetteljesítményre, átlagos üzemanyag-fogyasztásra, valamint kombinált energiafogyasztásra és károsanyag-kibocsátásra vonatkozó adatok előzetes értékek. Az adatokat a valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP – Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) mérései szerint számolták ki, majd a legmodernebb autók menetteljesítményét vizsgáló EU-ciklus (NEDC – New European Driving Cycle) megegyező értékei szerint konvertálták át. Az adatok a gumiabroncs-típusoktól is függnek.

További információ az új személygépkocsik hivatalos üzemanyag-fogyasztási, fajlagos szén-dioxid-kibocsátási, illetve elektromosáram-fogyasztási adatairól a „Leitfaden über Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen” (Tájékoztató az új személygépkocsik üzemanyag-fogyasztásáról, szén-dioxid-kibocsátásáról és elektromosáram-fogyasztásáról) (Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars), kiadványban található, amely minden értékesítési helyen, valamint a Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT) társaságtól (D-73760 Ostfildern-Scharnhausen, Hellmuth Hirth Str. 1.) vagy a  http://www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html  internetes oldalról szerezhető be: Leitfaden CO2 (Guideline CO2) (PDF – 2,7 MB)

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming

WORLD PREMIERE

Tuesday, 02.06.2020. World premiere of the all-new BMW 4 Series Coupé. Follow the link and watch the webcast.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés