Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

A BMW Group az alacsony emissziójú teherszállítmányozás térnyerését szorgalmazza

Az ENSZ madridi klímakonferenciája előtt a müncheni központú vállalatcsoport az autógyártók közül elsőként csatlakozott a „Getting to Zero Coalition” elnevezésű világméretű szövetséghez, amelynek egyik célkitűzése, hogy belátható időn belül szénkibocsátás-mentessé tegye a nemzetközi teherhajózást.

Környezet
·
Vállalati
·
Fenntarthatóság
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~77,68 KB)
  
Photos(1x, ~2,59 MB)

Az ENSZ madridi klímakonferenciája előtt a müncheni központú vállalatcsoport az autógyártók közül elsőként csatlakozott a „Getting to Zero Coalition” elnevezésű világméretű szövetséghez, amelynek egyik célkitűzése, hogy belátható időn belül szénkibocsátás-mentessé tegye a nemzetközi teherhajózást.

A BMW Group újabb lépést tett a nemzetközi teherszállítmányozás hosszú távú fenntarthatósága felé vezető úton: a vállalatcsoport az ENSZ madridi klímakonferenciája előtt a több mint 80 vállalat szövetségére építkező „Getting to Zero Coalition” világméretű elköteleződéshez is csatlakozott, amellyel még tovább erősíti teljes értékláncára kiterjedő emisszió-csökkentési elköteleződését. A „Getting to Zero Coalition” elnevezésű világméretű szövetség egyik célkitűzése, hogy 2030-tól a nemzetközi vizeken kizárólag károsanyag-kibocsátástól mentes teherhajók közlekedjenek. A kezdeményezés a „Global Maritime Forum”, a „Friends of Ocean Action” és a „World Economic Form” közös partnerségeként öltött testet.

„A tengereken történő teherszállítmányozás elengedhetetlen a BMW Group nemzetközi gyártási hálózatának folyamatos ellátásához és az új autók pontos leszállításához. A „Getting to Zero Coalition” más-más kormányzati szereplők, óriásvállalatok és különböző iparági képviselők egyedülálló szövetsége, amely lehetőséget biztosít arra, hogy hosszú távon csökkentsük a nemzetközi vizeken zajló teherszállítmányozás károsanyag-kibocsátását” – fogalmazott Jürgen Maidl, a BMW Group gyártási hálózatát és ellátóláncát felügyelő részleg alelnöke. „Büszkeséggel tölt el minket, hogy az autógyártók közül elsőként csatlakoztunk a kezdeményezéshez, amellyel újabb lépést teszünk a hosszú távú fenntarthatóság felé vezető úton” – tette hozzá.

A BMW Group nemzetközi gyártási hálózatának ellátóláncában a károsanyag-kibocsátás mintegy 50 százaléka a tengeri szállítmányozás számlájára írható. Globális szinten a nemzetközi teherhajózás termeli ki az üvegházhatású gázok hozzávetőlegesen 3 százalékát, ez az irány pedig folyamatosan emelkedik. A „Getting to Zero Coalition” részeseként a BMW Group teljes mértékben szénkibocsátás-mentessé kívánja tenni nemzetközi teherhajózását, amelyet szénmentes üzemanyagokkal, új típusú meghajtás-technológiákkal és optimalizált energiahatékonysággal érne el.

A „Getting to Zero Coalition” kezdeményezés aktív résztvevőjeként a müncheni központú vállalatcsoport ráadásul logisztikája teljes területén az alacsony emissziójú működést szorgalmazza: teljes értékláncra kiterjedő, hosszú távon fenntartható stratégiája mellett a BMW Group holisztikus megközelítésének a nyersanyagoktól mentes tömegtermelési eljárások bevezetése és az elektromos mobilitás továbbfejlesztése is része.

2006 óta például a BMW Group több mint 50 százalékkal csökkentette nyersanyag-kitermelését és új autói átlagos károsanyag-kibocsátását. Sőt mi több, a müncheni központú vállalatcsoport gyárait 2020-tól világszerte – még a Kínában üzemelő három BBA létesítményt is – kizárólag megújuló erőforrásokból kinyert energiák táplálják. 2017 óta a BMW Group európai gyárai 100 százalékban „zöld energiával” üzemelnek. Az elektromos mobilitásban rejlő lehetőségek idő előtti felfedezésével a bajor prémiumgyártó az iránymutató technológia úttörőjévé is vált, a BMW i3 tisztán elektromos prémium kompakt pedig 2013 óta piacvezető a károsanyag-kibocsátás nélkül közlekedő prémium modellek mezőnyében. A BMW hálózatról tölthető modellpalettáján jelenleg tizenkét gépkocsi sorakozik, amely az autóipar legszélesebb környezetbarát portfóliója. A BMW Group célja, hogy 2021-re egymillió darab tisztán elektromos meghajtású és plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt modellje közlekedjen a világ útjain, miközben 2023-ra hálózatról tölthető modellpalettáját huszonöt tagúra bővíti fel.

A BMW Group hosszú távon kötelezte el magát az ENSZ környezetvédelmi tevékenységei mellett

Az ENSZ december 2-13. között tartja Madridban soron következő klímakonferenciáját (COP 25), amely előtt a BMW Group bejelentette, hogy az autógyártók közül elsőként csatlakozik a „Getting to Zero Coalition” szövetséghez. Nem véletlenül: a müncheni központú vállalatcsoport hosszú távon kötelezte el magát az ENSZ klímakonferenciáin való részvétel és a környezetvédelmi tevékenységek mellett. A BMW Group 2008 óta aktív szereplője minden egyes klímakonferenciának, idén pedig új ötletekkel és technikai betekintésekkel járul hozzá ismét a hosszú távú fenntarthatóság fejlődéséhez.

Hosszú távú elköteleződése részeként a BMW Group december 10-én és 11-én a Fenntartható Innováció Fórumának (SIF – Sustainable Innovation Forum) főszponzoraként tart előadásokat. Az SIF immár hosszú évek óta az ENSZ klímakonferenciáinak egyik legmeghatározóbb fenntarthatósági konferenciaegyüttese, amelyen a politika, az ipar, a tudomány és a társadalom neves szereplői egyaránt képviseltetik magukat és amelyen a fenntarthatóság fejlődésének kihívásai kerülnek napirendre. A kétnapos rendezvényen a BMW Group az elektromos mobilitás fejlődésének aktualitásait tárja a nagyközönség elé, bemutatva, hogy az intelligens digitális technológiák miként segíthetnek elmélyíteni a hosszú távon fenntartható mobilitást.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming

WORLD PREMIERE

Munich. 27 May 2020. Here you can see the webcast of the world premiere of the new BMW 5 Series and BMW 6 Series. 

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés