Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

A MINI Cooper SE az „Az olasz meló” mintájára menekül – a belváros forgatagából a hosszú távú fenntarthatóság felé

A MINI első tisztán elektromos meghajtású modelljének piaci premierje előtt a brit prémiumgyártó újabb látványos kisvideóval harangozza be jövőbe mutató újdonságát. A „The E-talian Job – The Getaway Car” című alkotás egy gyors tempójú főhajtás az 1969-es moziklasszikus előtt.

MINI E
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~74,61 KB)
  
Photos(3x, ~23,46 MB)
  
Videos(1x, ~106,16 MB)

A MINI első tisztán elektromos meghajtású modelljének piaci premierje előtt a brit prémiumgyártó újabb látványos kisvideóval harangozza be jövőbe mutató újdonságát. A „The E-talian Job – The Getaway Car” című alkotás egy gyors tempójú főhajtás az 1969-es moziklasszikus előtt.

Ami tegnap még belvárosi forgatag volt, az ma már nagyvárosi vezetési élmény, amelyet a MINI ügyfelei hamarosan tisztán elektromos meghajtással is átélhetnek: a MINI Cooper SE (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 0,0 liter / 100 km; kombinált energiafogyasztás: 14,8 – 16,8 kWh / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 0 gramm / km) 2020 tavaszán érkezik meg az utakra. A hatvanéves márka első tisztán elektromos meghajtású négykerekűjének piaci premierje előtt a MINI újabb kisvideóban mutatja be a zéró emissziójú mobilitás előnyeit. A BMW Group közösségimédia-felületein megtalálható, „The E-talian Job – The Getaway Car” című alkotásban a MINI Cooper SE maga mögött hagyja a belváros forgatagát, hogy felfedezze a szabadság magával ragadó érzését.

A kisvideót az észak-olaszországi Torino városában forgatták, a MINI jellegzetes stílusában. Az alkotásban a MINI Cooper SE vezetője valósággal kimenekül az idegtépő belvárosi araszolásból és olyan keskeny mellékutcákat választ, amelyek egyenesen a legendás Lingotto csarnok tetejére vezetik, az épületről elnevezett negyed Via Nizza útján. A történelmi épületkomplexum egykor egy olasz autógyártó vállalat legnagyobb létesítményeként üzemelt, a tetején egy körülbelül egy kilométer hosszú, kiépített versenypályával.

A Lingotto csarnok ma többek között üzleteknek és hoteleknek ad otthont, a tetején elterülő versenypályát azonban az átépítés ellenére érintetlenül hagyták. A MINI Cooper SE itt idézi fel vörösre fényezett legendás elődje, a klasszikus Mini látványos köreit, amelyek az 1969-es moziklasszikusban, az eredeti „Az olasz meló” című filmben voltak láthatók.

Az akciófilmben három klasszikus Mini Cooper játssza a főszerepet – a brit színész, Michael Caine mellett –, amelyek segítségével a szereplők egy látványos aranyrablást hajtanak végre. A tetőpont egy látványos autós üldözés Torino utcáin, amelynek egy jelenete a Lingotto csarnok tetején játszódik. A 2003-as feldolgozásban az „Az olasz meló” Los Angeles-be költözik, a magával ragadó akciójelenetek középpontjában azonban továbbra is a MINI Cooper áll.

2019-ben készült kisvideójában az „Az olasz meló” címet („The Italian Job”) a MINI „The E-talian Job” címre változtatta, hiszen a károsanyag-kibocsátás nélkül közlekedő, szinte hangtalan MINI Cooper SE a belvárosi forgatag elől Torino legélvezetesebb aszfaltcsíkjára menekül. A MINI Cooper SE 135 kW / 184 lóerő maximális teljesítményre képes elektromos motorja azonnali teljesítmény-leadásra képes, amely lélegzetelállító vezetési élményt ígér, miközben a padlólemezbe mélyen süllyesztett akkumulátorcsomag jelentős mértékben csökkenti az autó súlypontját. A tervezőmérnökök ráadásul a MINI Cooper SE futómű-technológiáját is a sportosan dinamikus vezethetőség szempontjai szerint hangolták be, az elektromos mobilitás és a gokartos vezetési élmény így most először kéz a kézben jár – és nem csupán a Lingotto csarnok tetején, hanem a hétköznapok útjain is.

A MINI Cooper SE 3,9 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 60 km/órás sebességre és 7,3 másodperc alatt 100 km/órás tempóra. Agilis vezethetősége mellett az újdonságot széleskörű alapfelszereltség, típus-specifikus kijelző-tartalmak és járművezérlő opciók, valamint billenőkapcsolóról aktiválható, két működési üzemmódban állítható fékerő-visszatáplálás fémjelzi. Egyetlen feltöltéssel 235 – 270 kilométernyi tisztán elektromos hatótávolságával a MINI Cooper SE nem csupán a belvárosi forgatagok kikerülésére alkalmas, de arra is, hogy vezetési élményével kiutat kínáljon a hétköznapokból.

Az átlagos üzemanyag-fogyasztásra, egyetlen feltöltéssel megtehető tisztán elektromos hatótávolságra, illetve kombinált energiafogyasztásra és károsanyag-kibocsátásra vonatkozó adatok előzetes értékek.

Az átlagos üzemanyag-fogyasztásra és kombinált károsanyag-kibocsátásra vonatkozó értékeket a valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP – Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) mérései szerint számolták ki, majd az adatokat a legmodernebb autók menetteljesítményét vizsgáló EU-ciklus (NEDC – New European Driving Cycle) megegyező értékei szerint konvertálták át. Az adatok a gumiabroncs-típusoktól is függnek.

További információ az új személygépkocsik hivatalos üzemanyag-fogyasztási, fajlagos szén-dioxid-kibocsátási, illetve elektromosáram-fogyasztási adatairól a „Leitfaden über Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen” (Tájékoztató az új személygépkocsik üzemanyag-fogyasztásáról, szén-dioxid-kibocsátásáról és elektromosáram-fogyasztásáról) (Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars), kiadványban található, amely minden értékesítési helyen, valamint a Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT) társaságtól (D-73760 Ostfildern-Scharnhausen, Hellmuth Hirth Str. 1.) vagy a http://www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html internetes oldalról szerezhető be: Leitfaden CO2 (Guideline CO2) (PDF – 2,7 MB)

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming

WORLD PREMIERE

Munich. 27 May 2020. Here you can see the webcast of the world premiere of the new BMW 5 Series and BMW 6 Series. 

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés