Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

A BMW Group és a Daimler Mobility AG a nyereséges növekedés pályáján tartja közös mobilitási szolgáltatásait

A két vállalatcsoport autómegosztásra összpontosító, személyfuvarozást megkönnyítő, parkolást segítő, járműtöltést támogató és multimodális közlekedést elősegítő szolgáltatásainak előnyeit világszerte már mintegy 90 millió ember élvezi.

Vállalati
·
Vállalati pénzügyek, tények és számadatok
·
Technológia
·
Alternatív hajtásrendszerek, a jövő mobilitása
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~184,78 KB)
  
Photos(1x, ~3,62 MB)

A két vállalatcsoport autómegosztásra összpontosító, személyfuvarozást megkönnyítő, parkolást segítő, járműtöltést támogató és multimodális közlekedést elősegítő szolgáltatásainak előnyeit világszerte már mintegy 90 millió ember élvezi.

A BMW Group és a Daimler Mobility AG közös vállalkozásaként működtetett YOUR NOW sikeres februári útnak indítását követően mindkét vállalatcsoport elkötelezett a nyereséges növekedés fenntartása mellett: az autómegosztásra összpontosító, személyfuvarozást megkönnyítő, parkolást segítő, járműtöltést támogató és multimodális közlekedést elősegítő mobilitási szolgáltatások előnyeit már összesen mintegy 90 millió ember élvezi a világ több mint 1 300 nagyvárosában.

Mindkét vállalatcsoport a nyereséges növekedés mentén képzeli el közös mobilitási szolgáltatásaik bővítését, 2020. január 1-jétől így ezek az ügyféligények maradéktalan kielégítése érdekében három fő pillér alatt egyesülnek: a FREE NOW, a SHARE NOW és a PARK NOW & CHARGE NOW égisze alatt.

„Meggyőződéssel valljuk, hogy a szolgáltatások három fő pillér alá rendezésével közös vállalkozásunk eredményességét és piaci részesedését még a leginkább versenyképes régiókban, folyamatos környezeti változások közepette is tovább erősíthetjük. Mindketten támogatjuk a YOUR NOW működési modelljét és eltökélten dolgozunk azon, hogy mobilitási szolgáltatásainkat minden piacon iránymutatóvá fejlesszük fel” – mondta Rainer Feurer, a BMW Group befektetési részlegének alelnöke. „Közös vállalkozásként működtetett YOUR NOW mobilitási szolgáltatásainkat a nyereséges növekedés pályáján tartjuk. A partnerekkel megkötött együttműködések ugyanakkor egyre fontosabbá válnak, miközben a további növekedésekre is nyitottak vagyunk” – tette hozzá Franz Reiner, a Daimler Mobility AG vezérigazgatója.

A FREE NOW több mint kétmilliárd euró bruttó árbevételnél és hozzávetőlegesen 300 millió útnál jár

A korábban mytaxi néven ismert FREE NOW Európa egyik vezető mobilitási szolgáltatója, amelynek égisze alatt a FREE NOW taxi- és személyfuvarozási szolgáltatásai, a Beat, a Kapten és az elektromos rollerekre szakosodott Hive szolgáltatásai egyesülnek. A FREE NOW 2019-ben rekord összegű bevételt ért el: a több mint kétmilliárd euró bruttó árbevétel jelentős mértékben meghaladja a tavalyi esztendő teljesítményét. Sőt mi több, idén a felhasználók a 2018-ban megtett utak 120 százalékát abszolválták, amely egyúttal azt is jelenti, hogy a tizennyolc európai és latin-amerikai országban elérhető szolgáltatásutak száma 2019 végére az évi 300 milliót is átlépi. A több mint 800 ezer regisztrált sofőr által kínált szolgáltatások előnyeit idén világszerte több mint 39 millió utas élvezte ki. A kimagasló növekedés ugyanakkor részben a Mexikóvárosban megjelenő Beat és a Londonban útnak induló Kapten számlájára is írható, valamint köszönhető annak, hogy a FREE NOW Ride néven ismert, fix tarifa szerint működő autókölcsönző szolgáltatása Németországban újabb régiókat hódított meg.

A FREE NOW 2020-ban további növekedés előtt áll, hiszen ajánlatai között számos kiegészítő mobilitási szolgáltatás, így többek között elektromos rollerek, elektromos kerékpárok, illetve autómegosztó és tömegközlekedési lehetőségek is megjelennek. A multimodális közlekedést elősegítő szolgáltatásokat a FREE NOW a REACH NOW mintájára működteti majd, amely egyetlen platformon kínál számos mobilitási lehetőséget és járműfoglalási opciót. A REACH NOW szolgáltatásait a világ húsz nagyvárosában több mint 7 millió ember veszi igénybe. A dél-németországi Ettlingen városában a személyfuvarozást megkönnyítő opciók sora a Karlsruhe Transport Authority szolgáltatásaival, míg Stuttgartban a Stuttgarter Straßenbahnen AG tömegközlekedési szolgáltatóval bővült. A REACH NOW a jövőben tovább folytatja szolgáltatás-palettája gyarapítását.

A SHARE NOW a car2go és a DriveNow továbbfejlesztésével bővül

A car2go és a DriveNow autómegosztó szolgáltatásokat egyesítő SHARE NOW világszerte körülbelül egymillió új ügyfelet szerzett 2019-ben. A szolgáltatás januárban Párizsban, majd áprilisban Budapesten is útnak indult, amellyel a SHARE NOW európai működési területe két meghatározó fővárossal gazdagodott. A SHARE NOW a jövőben azokra a nagyvárosokra koncentrál, amelyek hosszú távon fenntartható nyereséges növekedéssel kecsegtetnek, az esetlegesen szükséges újraszervezések áttekintése már folyamatban van.

Az autómegosztó szolgáltatások célcsoportja eközben még tovább nőtt, a két szolgáltatás egyesített portfóliója pedig újabb opciókkal gazdagodott: 2019 novemberétől a SHARE NOW okosalkalmazás is elérhető. Utóbbi elsőként Bécsben teszi lehetővé az ügyfelek számára, hogy közvetlenül lefoglalják és hosszabb távra is kibéreljék a car2go és a DriveNow modelleket. Az újítás hamarosan, a Milánóban és Hamburgban lefolytatott kísérleti tesztidőszak eredményeinek kiértékelését követően újabb nagyvárosokba is megérkezik. A SHARE NOW okosalkalmazásában így akár 14 napra is kibérelhetik az autókat az ügyfelek.

A CHARGE NOW Európa leggyorsabban növekvő járműtöltő hálózata

Európában a CHARGE NOW járműtöltő hálózata növekszik a legintenzívebb ütemben, amellyel a szolgáltatás az elektromos mobilitás egyre nagyobb piaci részesedését élvezi. A CHARGE NOW járműtöltő szolgáltatásai harminc európai piacon kínálnak hozzáférést az öreg kontinens komplett járműtöltő hálózatának 85 százalékához. Mindez több mint 130 ezer töltőpontot és mintegy 400 töltőpont-üzemeltetővel való együttműködést jelent. A CHARGE NOW csak Németországban 98 százalékos piaci lefedettséggel büszkélkedhet. A CHARGE NOW működési biztonságát a Digital Charging Solutions GmbH garantálja, amely más autógyártó vállalatok és flottakezelők önálló, személyre szabott járműtöltési megoldásainak kifejlesztését is végzi.

A PARK NOW tovább növelte piaci előnyét a parkolást segítő digitális szolgáltatások mezőnyében

A PARK NOW lehetővé teszi, hogy ügyfelei egy okosalkalmazáson keresztül találják meg felszíni és felszín alatti parkolóhelyeiket, az alkalmazásban ráadásul még a parkolási díjakat is kiegyenlíthetik. 2019-ben a PARK NOW tovább növelte piaci előnyét a parkolást segítő digitális szolgáltatások mezőnyében: a szolgáltatást 36 millió ügyfél használta tíz európai országban és az Egyesült Államokban. Idén a PARK NOW a Parkmobile-lal, a RingGo-val és a Parkline-nal közösen 230 millió tranzakciót bonyolított le. Nagy-Britanniában a szolgáltatás környezetbarát működési szisztémáját a European Parking Award kitüntetéssel ismerték el.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming

WORLD PREMIERE

Munich. 27 May 2020. Here you can see the webcast of the world premiere of the new BMW 5 Series and BMW 6 Series. 

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés