Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Beköszönt az elektromos mobilitás új korszaka: a tisztán elektromos meghajtású BMW iX3 hatékony hajtáslánc-technológiája

A BMW márka első zéró emissziójú SAV modellje a BMW eDrive hajtáslánc-technológia ötödik generációjának világpremierjét is elhozza, amely a legkorszerűbb elektromos motor, a minden korábbinál nagyobb teljesítményű akkumulátor és a jelentős mértékben megnövelt hatótávolság hármas egységével kecsegtet.

G08
·
Technológia
·
Alternatív hajtásrendszerek, a jövő mobilitása
·
Efficient Dynamics
·
Electrification
·
BMW i Automobiles
·
BMW iX3
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~76,19 KB)
  
Photos(11x, ~46,87 MB)
  
Videos(4x, ~2 GB)

Related Links.

A BMW márka első zéró emissziójú SAV modellje a BMW eDrive hajtáslánc-technológia ötödik generációjának világpremierjét is elhozza, amely a legkorszerűbb elektromos motor, a minden korábbinál nagyobb teljesítményű akkumulátor és a jelentős mértékben megnövelt hatótávolság hármas egységével kecsegtet.

A BMW iX3, amelynek sorozatgyártása 2020-ban veszi kezdetét, egy merőben új és hatékony formában váltja valóra a zéró emissziójú mobilitás élményét, miközben a hétköznapokban is kompromisszumok nélkül használható. A forradalmi hajtáslánc-technológia energiaellátásáról gondoskodó akkumulátor energiateljesítménye 74 kilowattóra*, amelynek köszönhetően a BMW márka első tisztán elektromos meghajtású SAV modellje a valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP – Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) mérései szerint egyetlen feltöltéssel több mint 440 kilométer* hatótávolságra képes. A károsanyag-kibocsátás nélkül közlekedő Sports Activity Vehicle (SAV) modell a BMW eDrive hajtáslánc-technológia ötödik generációját is elhozza a jelenbe, amely 2021-től a BMW i4 modellben és a BMW iNEXT technológiai zászlóshajóban is helyet kap majd. A tervezőmérnökök így nem csupán az elektromos motort, de az úttörő akkumulátorcella-technológiával felszerelt, nagyfeszültségű akkumulátort is részletekbe menően továbbfejlesztették. A BMW iX3 modellben mindez a márka által fémjelzett, legendás vezetési élményt kivételes hatékonysággal, illetve a saját tömeg és a hatótávolság közötti új egyensúllyal társítja.

A BMW iX3 a BMW Group elektromos mobilitásra összpontosító vállalati stratégiájának újabb meghatározó mérföldköve. Az újdonság piaci premierjével a BMW X3 2020-ban a BMW márka első olyan SAV modelljévé érik, amelyet benzinmotorral, dízelmotorral, plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával és tisztán elektromos meghajtással is megrendelhetnek az ügyfelek. A „választás szabadságát” éltető portfólióval a bajor prémiumgyártó így a világ minden táján képes kiszolgálni még a legváltozatosabb ügyféligényeket is, miközben a károsanyag-kibocsátás maximális mértékű csökkentése terén is iránymutató szerepet tölt be. A BMW iX3 a kínai Senjang városában, a közös vállalkozásként üzemeltetett BMW Brilliance Automotive gyárában lát majd napvilágot.

A hálózatról tölthető hajtáslánc-technológiákkal szerelt gépkocsik piacán a BMW eDrive hajtáslánc-technológia ötödik generációja jövőbe mutató fenntarthatósági opciókat ígér. A technológia a BMW EfficientDynamics stratégiában rejlő lehetőségek széleskörű kiaknázásával és a BMW Group elektromos mobilitás terén felhalmozott évtizedes szaktudásának továbbfejlesztésével született meg. A BMW eDrive hajtáslánc-technológia összes alkatrészét a BMW Group fejlesztette ki, az elektromos motor és a nagyfeszültségű akkumulátorok pedig a vállalat tulajdonában lévő gyárakban készülnek. A BMW Group így még a BMW eDrive hajtáslánc-technológia legapróbb alkatrésze esetében is képes garantálni a kimagasló terméktulajdonságokat és a prémium minőséget. Sőt mi több, az elektromos motor teljesítményszintjének és a nagyfeszültségű akkumulátorok energiasűrűségének rugalmasan alkalmazható kialakításával a hajtáslánc-technológia számos járműszerkezetben és megannyi szegmensben könnyedén alkalmazható.

BMW EfficientDynamics stratégia a legmagasabb szinten: vadonatúj hajtáslánc-technológiai alkatrészek kimagasló hatékonysággal és a legendás vezetési élmény ígéretével

A BMW iX3 modellben a BMW EfficientDynamics stratégia új szintre lép. A modellben a BMW eDrive hajtáslánc-technológia ötödik generációja dolgozik, amelyben az elektromos motor, a váltó és a hajtáslánc vezérlőelektronikája egyetlen közös házban kapott helyet. A technológia beépíthetősége így jelentősen kevesebb helyet igényel, ráadásul saját tömege is meghatározó mértékben csökkent. Az elektromos motor maximális teljesítménye és a hajtáslánc-technológia saját tömege közötti arány az előző nemzedékhez képest hozzávetőlegesen 30 százalékkal javult.

A BMW iX3 elektromos motorjának maximális teljesítménye 210 kW / 286 lóerő*, az ehhez társuló 400 Nm* csúcs forgatónyomaték pedig nem csupán intenzív kigyorsításokat, de magasabb utazótempót is garantál.

A BMW iX3 hajtáslánc-technológiájában alkalmazott elektromos motor másik kiváltsága, hogy előállításához most először ritkaföldfémekre sincs szükség.

Az elektromos motor a BMW iX3 hátsó kerekeit hajtja, amely még tovább fokozza a hajtáslánc-technológia hatékonyságát, miközben a márkára jellemző vezetési élményt élteti.

Nagyfeszültségű akkumulátorok jelentősen nagyobb energiateljesítménnyel és felelős nyersanyag-felhasználással

A BMW iX3 nagyfeszültségű akkumulátora a BMW eDrive hajtáslánc-technológia ötödik generációjának szerves része, amelyet a bajor prémiumgyártó a legkorszerűbb NMC-811 akkumulátorcella-technológia alkalmazása mentén fejlesztett ki. A müncheni központú vállalatcsoport kimagasló technológiafejlesztési képességekkel rendelkezik e téren, a nyersanyagok felhasználásától kezdve, az akkumulátorcellák legyártásán át, egészen a hatékony kialakításokig. A folyamatos kutatás-fejlesztés eredményeként a BMW Group nem csupán energiatároló egységei energiateljesítményét, de az akkumulátorcellák tulajdonságait is időről időre javítja, kiváltképp a tartósság és a biztonságos működés tekintetében. A BMW nagyfeszültségű akkumulátorai így a ma lehetséges legkorszerűbb technológiai elvek mentén működnek.

A BMW tervezőmérnökei ráadásul további kétharmad arányban csökkentették az akkumulátorokban felhasznált kobalt mennyiségét, miközben a BMW iX3 akkumulátorcellánkénti gravimetrikus energiasűrűsége a BMW Group korábbi technológiáihoz viszonyítva mintegy 20 százalékkal magasabb.

A BMW iX3 akkumulátoraihoz felhasznált kobaltot és lítiumot a BMW már közvetlenül a bányákból szerzi be és egyből az akkumulátorcella-gyártókhoz juttatja.

A nagyfeszültségű energiatároló egységek skálázhatósága és kompakt beépíthetősége eközben még tovább javult. Az akkumulátorcellák modulokban egyesülnek, amelyeket a BMW speciálisan képzett gyártási létesítményei végül egyetlen nagyfeszültségű akkumulátorrá építenek össze. Az energiatároló egység a BMW iX3 modell padlólemezében kap helyet, extrém lapos kialakítással. Az akkumulátor elrendezésének köszönhetően így a BMW iX3 milliméterre és literre pontosan ugyanakkora utasteret, illetve csomagteret kínál, mint belsőégésű erőforrással szerelt testvérmodelljei.

Minden korábbinál nagyobb hatótávolság

74 kilowattóra* bruttó energiateljesítményének köszönhetően a BMW iX3 nagyfeszültségű akkumulátora a valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP – Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) mérései szerint egyetlen feltöltéssel több mint 440 kilométer* hatótávolságra képes. 100 kilométerre vetített kevesebb mint 20 kWh* kombinált energiafogyasztásával (ugyancsak a WLTP mérései szerint) a BMW iX3 egyedülállóan alacsony fogyasztást kínál, miközben az akkumulátor mérete és hatótávolsága közötti arány is párját ritkítja.

Forradalmi hajtáslánc-technológiája rendkívül kedvező adottságainak és a nagyfeszültségű akkumulátor magas energiasűrűségének köszönhetően a BMW iX3 olyan tisztán elektromos hatótávolságra képes, amelyre eddig csak a nagyobb, és mint ilyen, nehezebb akkumulátorokkal szerelt modellek voltak képesek.

Hosszú távon bebiztosított pozitív környezetvédelmi hatás

A tisztán elektromos meghajtású gépkocsik „valós” környezetvédelmi hatását időről időre megkérdőjelezik, főként azokon a piacokon, amelyeken továbbra is elenyésző a villamosenergia-hálózatban alkalmazott megújuló energia aránya. A BMW Group mindegyik hálózatról tölthető modellje esetében garantálja, hogy teljes életciklusának emissziós lábnyoma – a nyersanyag-kitermeléstől kezdve, a beszállítói hálózat és a tömegtermelési lánc működtetésén keresztül, egészen a technológia elhasználódásáig és újrahasznosításáig – jelentős mértékben alacsonyabb károsanyag-kibocsátással jár, mint a belsőégésű erőforrással hajtott modelleké. A BMW iX3 emissziós lábnyoma egy átlagos európai gépkocsi-életciklus tekintetében 30 százalékkal alacsonyabb, mint a BMW X3 sDrive20d esetében, ha pedig a bajor prémiumgyártó ügyfele megújuló energia felhasználásával tölti fel a BMW iX3 nagyfeszültségű akkumulátorát, ez a különbség 60 százalékra nő.

Az autóban kiszolgált évek után ráadásul a BMW iX3 nagyfeszültségű akkumulátorai olyan fix akkumulátortelepeken kezdhetik meg második életüket, amelyek a lakossági villamosenergia-hálózathoz csatlakoztatva segítenek optimalizálni a társadalom energiafogyasztását. A BMW iX3 emissziós értéke így újabb magasságokba érkezik.

*Előzetes értékek

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

ANNUAL ACCOUNTS PRESS CONFERENCE

Munich, 18 March 2020. 
Here you can see the webcast of the BMW Group Annual Accounts Press Conference 2020.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés