Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Nyitott tetős vezetési élmény extrovertált stílusban: az új MINI Cabrio Sidewalk

A prémium kisautók mezőnyének egyetlen nyitott tetős modellje idén tavasszal egy exkluzív stílusjegyekkel és rendhagyó felszereltségi tételekkel megfűszerezett dizájnkiadással gazdagodik.

F57
·
MINI Cabrio
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~94,65 KB)
  
Photos(37x, ~296,67 MB)
  
Videos(1x, ~385,67 MB)

A prémium kisautók mezőnyének egyetlen nyitott tetős modellje idén tavasszal egy exkluzív stílusjegyekkel és rendhagyó felszereltségi tételekkel megfűszerezett dizájnkiadással gazdagodik.

Az új évtized első telének kellős közepén járunk, vágyakozással tekintve a közelgő tavasz elé. Nincs ezzel másként a MINI sem, amely a nyitott tetős vezetési élmény páratlan intenzitásának ígéretével csempész meleget a vezetni imádó rajongók szívébe: bemutatkozik az új MINI Cabrio Sidewalk, amely exkluzív stílusjegyeivel és rendhagyó felszereltségi tételeivel már idén tavasszal a nagyvárosi forgatagok üde színfoltjaként érkezik meg az utakra. A brit prémiumgyártó legfrissebb dizájnkiadását gondosan átgondolt színösszeállítás és anyaghasználat jellemzi, amely új szintre emeli az egyediség és a padlógázokkal habzsolt életöröm utánozhatatlan harmóniáját. Az új MINI Cabrio Sidewalk világszerte 2020 márciusában ünnepli piaci premierjét, motorházteteje alatt kétféle erőforrással.

Az új MINI Cabrio Sidewalk hamisítatlan karakteréről különleges karosszériafényezési lehetőségek, vadonatúj vászontető-dizájn, exkluzív keréktárcsa-garnitúra, rendhagyó utastéri kialakítás és számos egyedi stílusjegy egysége gondoskodik, az extrovertált megjelenés és a hangulatos utastér kettőse pedig a nyitott tetős vezetési élmény MINI modellekre jellemző, felejthetetlen pillanataival kecsegtet. Az új MINI Cabrio Sidewalk dizájnkiadással a brit prémiumgyártó ismét a gokartos agilitás, a páratlan exkluzivitás és a nyitott tetős vezetési élmény magával ragadó kombinációját adja ügyfelei kezébe. A MINI Cabrio első generációjának dizájnkiadása ugyanezen a néven ünnepelte világpremierjét, a négyüléses kabrió előző nemzedékének különkiadása pedig MINI Cabrio Highgate néven gurult be a brit prémiummárka legszínesebb négykerekűinek csarnokába.

Exkluzív karosszériafényezési lehetőségek, vadonatúj vászontető-dizájn és exkluzív keréktárcsa-garnitúra

A MINI Cabrio ezúttal is a prémium kisautók mezőnyének egyetlen nyitott tetős képviselője, az új MINI Cabrio Sidewalk pedig a kivételes piaci pozíció mellett az exkluzivitás merőben új dimenzióját is valóra váltja. A dizájnkiadás elsőként hozza el a MINI modellpalettájára a Deep Laguna metál karosszériafényezést, amelynek köszönhetően a modell már messziről azonnal felismerhető. A mélykék tónus hatásosan hangsúlyozza ki a karosszéria erőtől duzzadó vonásait, a nyitott tetős négyüléses sportos karakterét pedig a motorháztetőn végigfutó, kontraszt-árnyalatú versenycsíkok nyomatékosítják. A dizájnkiadás karosszériája igény esetén Midnight Black metál, White Silver metál, Enigmatic Black metál, Moonwalk Grey metál és Thunder Grey metál színekben is pompázhat, amelyeket a külső visszapillantó-házak is megörökölnek.

Az új MINI Cabrio Sidewalk vászontetejét a MINI Yours vadonatúj dizájnja emeli ki a kabriók mezőnyéből, miközben a csapadék és a tűző nap sugara ellen is hatékony védelmet kínál. A teljesen automatikusan működő vászontetőt, amely mindössze 18 másodperc alatt nyitható és zárható, a tervezők egy művészien szőtt nyílmintázattal varázsolták egyedivé. A dizájnkiadás alatt 17” méretű, Scissor Spoke mintázatú, kéttónusú könnyűfém keréktárcsák gurulnak, amelyek kialakítását a tervezők ugyancsak az új MINI Cabrio Sidewalk számára alkották meg. A modell egyediségét a „Sidewalk” felirattal díszített oldalsó irányjelző-panelek nyomatékosítják.

Magával ragadó utastéri hangulat: exkluzív MINI Yours bőrkárpit és összetéveszthetetlen színösszeállítás

Az exkluzív dizájnkiadás „Sidewalk” feliratú, csiszolt alumínium küszöbtoldatokat visel, az üléseket pedig egyedi MINI Yours Leather Lounge Sidewalk bőrkárpit borítja. Utóbbi antracit árnyalatát türkizkék és citromsárga kontraszt-varrás hangsúlyozza, az egyedülálló stílusról pedig „Sidewalk” logó gondoskodik. A lábteret mindegyik üléshelyen sötét türkizkék szegélyezéssel és citromsárga kontraszt-varrással ellátott szőnyeg díszíti.

Az új MINI Cabrio Sidewalk utasterét számos egyéb ponton egyedire varázsolták a tervezők: a műszerfal utasoldali részének háttérvilágítással kiegészített, Piano Black árnyalatú dekorbetétjét türkizkék és ezüst berakás erősíti, az ellipszis alakú ajtókárpitok türkizkék színben pompáznak, a „Sidewalk” logóval ellátott, bőrözött sportkormány pedig kontraszt-varrással hangsúlyozza tovább a dizájnkiadás utasterének exkluzivitását.

A Sidewalk Chili felszereltségi csomag részeként az új MINI Cabrio Sidewalk LED-technológiás első fényszórókat, LED-es ködlámpákat, utastéri hangulatvilágítást, MINI Vezetési Üzemmódokat (MDM – MINI Driving Modes), automata légkondicionálót, állítható magasságú első utasülést és tároló csomagot is kapott.

Személyre szabott vezetési élmény, kétféle erőforrással

Az új MINI Cabrio Sidewalk motorpalettáján két benzinmotor sorakozik, a legmodernebb MINI TwinPower Turbo technológiával felvértezve. Az új MINI Cooper Cabrio Sidewalk (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 5,1 – 5,4 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 116 – 123 gramm / km) 1.5 liter hengerűrtartalmú, háromhengeres benzinmotorja 100 kW / 136 lóerő maximális teljesítményre képes, a MINI Cooper S Cabrio Sidewalk (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 5,4 – 6,5 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 123 – 147 gramm / km) négyhengeres erőforrása pedig 141 kW / 192 lóerő maximális teljesítménnyel forgatja az első kerekeket.

Az alapfelszereltség részeként mindkét erőforráshoz hatfokozatú manuális váltó kapcsolódik, az opcionális extrafelszereltség részeként azonban a hétfokozatú, duplakuplungos Steptronic automataváltó is megrendelhető a dizájnkiadáshoz. Az erősebb kivitel ráadásul a hétfokozatú, duplakuplungos Steptronic automataváltó sport változatával is felszerelhető, amely manuális üzemmódban kormány mögötti váltófülekkel segíti a gyorsabb váltást. A dizájnkiadás kényelmét, vezetési élményét és exkluzivitását mindezeken felül számos egyéb, opcionális extrafelszereltségként megrendelhető tétel fokozza.

Az átlagos üzemanyag-fogyasztásra és kombinált károsanyag-kibocsátásra vonatkozó értékeket a valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP – Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) mérései szerint számolták ki, majd az adatokat a legmodernebb autók menetteljesítményét vizsgáló EU-ciklus (NEDC – New European Driving Cycle) megegyező értékei szerint konvertálták át. Az adatok a gumiabroncs-típusoktól is függnek.

További információ az új személygépkocsik hivatalos üzemanyag-fogyasztási, fajlagos szén-dioxid-kibocsátási, illetve elektromosáram-fogyasztási adatairól a „Leitfaden über Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen” (Tájékoztató az új személygépkocsik üzemanyag-fogyasztásáról, szén-dioxid-kibocsátásáról és elektromosáram-fogyasztásáról) (Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars), kiadványban található, amely minden értékesítési helyen, valamint a Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT) társaságtól (D-73760 Ostfildern-Scharnhausen, Hellmuth Hirth Str. 1.) vagy a http://www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html internetes oldalról szerezhető be: Leitfaden CO2 (Guideline CO2) (PDF – 2,7 MB)

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming

WORLD PREMIERE

Munich. 27 May 2020. Here you can see the webcast of the world premiere of the new BMW 5 Series and BMW 6 Series. 

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés