Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Kompakt méretű BMW terepjárók plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával - a BMW X1 xDrive25e és a BMW X2 xDrive25e

A prémium kompakt szegmens Sports Activity Vehicle és Sports Activity Coupé modellpárosának plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt változatai az agilis sokoldalúságot példaértékű üzemanyag-fogyasztási és károsanyag-kibocsátási értékekkel ötvözik: a hatékony elektromos motor és a legkorszerűbb akkumulátorcella-technológia kettőse egyetlen feltöltéssel akár 57 kilométeren* át kínál zéró emissziójú mobilitást.

F48 LCI
·
F39
·
F45 LCI
·
F48
·
F49
·
X1
·
Technológia
·
Electrification
·
BMW i Automobiles
·
BMW iPerformance Automobiles
·
X2
·
X1 xDrive25e
·
X2 xDrive25e
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~158,33 KB)
  
Photos(25x, ~302,98 MB)

A prémium kompakt szegmens Sports Activity Vehicle és Sports Activity Coupé modellpárosának plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt változatai az agilis sokoldalúságot példaértékű üzemanyag-fogyasztási és károsanyag-kibocsátási értékekkel ötvözik: a hatékony elektromos motor és a legkorszerűbb akkumulátorcella-technológia kettőse egyetlen feltöltéssel akár 57 kilométeren* át kínál zéró emissziójú mobilitást.

A BMW Group következetesen halad előre az újabbnál újabb hálózatról tölthető modellek kifejlesztését és piaci premierjét adó úton, amely során a legnépszerűbb és legdinamikusabban fejlődő járműkategóriák plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt változatait is bemutatja. 2020-ban a legkisebb Sports Activity Vehicle (SAV) és Sports Activity Coupé (SAC) modellpáros is a bajor prémiumgyártó ügyfeleinek kezébe adja a károsanyag-kibocsátástól mentes közlekedés élményét: jön a BMW X1 xDrive25e és a BMW X2 xDrive25e, a belsőégésű erőforrás és az elektromos motor intelligensen vezérelt együttműködésének ígéretével. A kivételesen hatékony, hálózatról tölthető hajtáslánc-technológia és a legkorszerűbb akkumulátorcella-technológia egysége mindkét modellben akár 57 kilométeren* át tartó emisszió-mentes mobilitást garantál, miközben a duó 100 kilométerre vetített átlagos üzemanyag-fogyasztása 1,9 – 2,1 liter*, kilométerenkénti kombinált károsanyag-kibocsátása pedig csupán 43 – 48 gramm*, amellyel új mércét állít fel a prémium kompakt terepjárók szegmensében. Mindehhez 100 kilométeren a BMW X1 xDrive25e esetében 13,8 – 14,3 kWh*, a BMW X2 xDrive25e esetében pedig 13,7 – 14,2 kWh* kombinált energiafogyasztás párosul. A hibrid-specifikus összkerékhajtás, amely gyorsan és precízen osztja el a hajtásláncból érkező erőt a két tengely között, magával ragadó vezetési élményt és lélegzetelállító agilitást hív életre.

A plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt modellpáros bemutatásával a bajor prémiumgyártó még tovább bővíti kínálatát a prémium kompakt szegmensben, hiszen a BMW X1 és a BMW X2 portfóliójának rendkívül hatékony belsőégésű erőforrásai mellett most először jelenik meg a palettán hálózatról tölthető hajtáslánc. A modellspektrum így a háromhengeres benzinmotorral hajtott, gazdaságos belépő szintű típusoktól kezdve, a plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt modelleken át, egészen a 225 kW / 306 lóerő maximális teljesítményű BMW X2 M35i (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 6,8 – 7,1 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 154 – 163 gramm / km)* élsportolóig terjed. Prémium kompakt szegmensben kínált portfóliója következetes bővítésével a BMW Group újabb lendületet ad plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt típusai térnyerésének. A palettán jelenleg olyan kiváló modellek sorakoznak, mint a MINI Cooper S E Countryman ALL4 (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 1,9 – 2,1 liter / 100 km; kombinált energiafogyasztás: 13,5 – 13,9 kWh / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 43 – 47 gramm / km)*, a BMW 225xe Active Tourer (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 1,9 liter / 100 km; kombinált energiafogyasztás: 13,5 kWh / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 42 gramm / km)*, a BMW 3-as sorozat, a BMW 5-ös sorozat, valamint a BMW 7-es sorozat hálózatról tölthető luxuslimuzinjai. A felsoroláshoz hamarosan a BMW X modellcsalád négy plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt modellváltozata is csatlakozik, mialatt a müncheni központú vállalatcsoport eltökélt célja, hogy az elektromos mobilitás iránymutató úttörőjeként 2021 végére több mint egymillió darab hálózatról tölthető autója guruljon a világ útjain. Két éven belül az Európában értékesített összes BMW és MINI modell 25 százaléka tisztán elektromos meghajtással vagy plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával felszerelve kerül forgalomba, amely arány 2025-re 33 százalékra, 2030-ra pedig 50 százalékra nő. A BMW Group 2023-ra huszonöt tagúra bővíti fel hálózatról tölthető modellportfólióját.

A BMW X1 xDrive25e és a BMW X2 xDrive25e plug-in hibrid hajtáslánc-technológiájában egy BMW TwinPower Turbo technológiával dolgozó, 1.5 liter hengerűrtartalmú, háromhengeres benzinmotor és egy típus-specifikus hangolású elektromos motor dolgozik együtt, a forradalmi BMW eDrive hajtáslánc-technológia műszaki alapjaira építve. A belsőégésű erőforrás maximális teljesítménye 92 kW / 125 lóerő, csúcs forgatónyomatéka pedig 220 Nm. Erejét egy hatfokozatú Steptronic automataváltó továbbítja az első kerekek felé. Az elektromos motor maximális teljesítménye 70 kW / 95 lóerő, amelyhez 165 Nm csúcs forgatónyomaték társul, az erőt pedig egy fokozatmentes automataváltó küldi a hátsó tengelyre. Az így felépülő hibrid-specifikus összkerékhajtás mindkét modellt páratlanul agilis irányíthatósággal vértezi fel, megőrizve a BMW SAV / SAC modelljeire jellemző vezetési élményt. Az elektromos motor azonnali gázreakciójának, valamint már álló helyzetben is elérhető csúcs forgatónyomatékának köszönhetően a bajor prémiumgyártó ügyfele a másodperc törtrésze alatt alkalmazkodhat a megváltozott vezetési szituációkhoz, ráadásul azáltal, hogy a tervezők az elektromos motort a hátsó tengely fölé építették be, a BMW X1 xDrive25e és a BMW X2 xDrive25e tengelyek közötti terhelés-elosztása is tökéletes. A két erőforrás intelligensen vezérelt együttműködésével kiegészülve mindez maximális menetstabilitást, kimagasló menetkomfortot és sportosan dinamikus hajtáslánc-reakciókat garantál.

A benzinmotor és az elektromos motor együttesen 162 kW / 220 lóerő maximális rendszerteljesítményt hív életre, amelyhez 385 Nm csúcs rendszer-forgatónyomaték társul. A BMW X1 xDrive25e így 6,9 másodperc alatt, míg a BMW X2 xDrive25e 6,8 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás tempóra. A hajtáslánc elektromos rásegítése minden vezetési szituációban, így például országúti előzéskor is jelentős erőtöbbletet és megnyugtató biztonsági tartalékot kínál. A BMW X1 xDrive25e végsebessége 193 km/óra, a BMW X2 xDrive25e végsebessége pedig 195 km/óra.

A modellpáros BMW eDrive hajtáslánc-technológiájába a legkorszerűbb akkumulátorcella-technológiát építették be a mérnökök, amely olyan mértékű energiatartalékot kínál, hogy a bajor prémiumgyártó ügyfele akár a benzinmotor beindítása nélkül, és mint ilyen, károsanyag-kibocsátás nélkül abszolválhatja hétköznapi ingázása jelentős részét. A BMW X1 xDrive25e és a BMW X2 xDrive25e egy 10 kWh bruttó energiateljesítményű lítium-ion akkumulátort kapott, amely egyetlen feltöltéssel 54 – 57 kilométer* tisztán elektromos meghajtást ígér. A nagyfeszültségű akkumulátor hozzávetőlegesen 5 óra alatt egy hagyományos háztartási aljzatról is feltölthető, a modellpároshoz alapfelszereltségként kínált töltőkábel segítségével. Az akkumulátor teljesen lemerült állapotból körülbelül 3 óra 45 perc alatt 80 százalékos töltöttségi szintre tölthető, amely a BMW i Wallbox fali töltővel mintegy 2 óra 25 percre csökkenthető. Utóbbival a százszázalékos töltöttség körülbelül 3 óra 15 perc alatt érhető el. Az akkumulátor töltőnyílása mindkét modell esetében a bal első kerékjárati ívben, egy különálló ajtó mögött kapott helyet.

A bajor prémiumgyártó ügyfele a középkonzolon található eDrive gombbal szabályozhatja a plug-in hibrid hajtáslánc-technológia működési üzemmódját. Az alapbeállításként aktiválódó AUTO eDRIVE üzemmódban a rendszer minden vezetési szituációban a lehető legoptimálisabb együttműködés szerint vezérli a két erőforrást, a hajtáslánc hatékonyságának és a vezetés élményének növelése érdekében pedig a plug-in hibrid hajtáslánc-technológia vezérlőelektronikája az aktivált navigációs rendszer útvonaltervének adatait is belekalkulálja működési szisztémájába. A MAX eDRIVE üzemmód az elektromos motor maximális kihasználására törekszik, amelyben a BMW X1 xDrive25e és a BMW X2 xDrive25e 135 km/óra végsebesség elérésére képes tisztán elektromos meghajtással. Az eDrive gombról továbbá a SAVE BATTERY üzemmód is elérhető, amely mindvégig fenntartja, a fékezéskor felszabaduló energia visszatáplálásával pedig alkalmanként tovább is tölti a nagyfeszültségű akkumulátort, hogy az így felhalmozott energiát az utazás egy későbbi fázisában, például nagyvárosokba érkezve hasznosítsa. A vezetési élménykapcsoló (Driving Experience Control) funkciói az üzemmód-választótól függetlenül működnek. A BMW X1 xDrive25e és a BMW X2 xDrive25e vezetője COMFORT, SPORT és ECO PRO vezetési üzemmódokat aktiválhat, amelyek a hajtáslánc, a kerékfelfüggesztés és a fedélzeti elektromos rendszerek karakterisztikájára vannak hatással.

A BMW X1 xDrive25e és a BMW X2 xDrive25e már alapfelszereltségként akusztikus gyalogosfigyelmeztető rendszerrel érkezik meg az utakra, amely a hajtáslánc-technológia szinte hangtalan működése miatt, 30 km/órás sebességig egy jellegzetes hanggal figyelmezteti a jármű környezetében közlekedőket az autó jelenlétére. Mindezt anélkül, hogy megzavarná az utasok menetkomfortját. A modellpáros alapfelszereltségének része továbbá a 17” méretű könnyűfém keréktárcsa-garnitúra, a duplazónás automata légkondicionáló és a kiegészítő fűtés is. Indulás előtt a bajor prémiumgyártó ügyfele a BMW Connected okostelefon-alkalmazáson keresztül előre beállíthatja az utastér hőmérsékletét, az autó így induláskor a kívánt komfortban fogadja. Az alapfelszereltség alternatíváiként a BMW X1 xDrive25e modellhez Sport Line, xLine és M Sport felszereltségi szintek, a BMW X2 xDrive25e modellhez pedig Advantage, Advantage Plus, M Sport és M Sport X felszereltségi szintek is megrendelhetők. A modellpáros opcionális extrafelszereltségként elérhető palettáján gyakorlatilag a hagyományos, belsőégésű erőforrással szerelt BMW X1 és BMW X2 modellek összes extrafelszereltségi tétele megtalálható.

Azáltal, hogy a mérnökök mindkét újdonság nagyfeszültségű akkumulátorát a hátsó üléssor alá építették be, nem csupán a duó extrém alacsony súlypontját érték el, de a belsőégésű erőforrással szerelt prémium kompakt SAV / SAC modellek csomagtér-térfogatát is. A BMW X1 xDrive25e csomagterének térfogata így alapesetben 450 liter, amely az alapfelszereltség részeként 40:20:40 arányban osztott hátsó üléstámla ledöntésével egészen 1 470 literig bővíthető. A modellhez ráadásul az elektromosan működtethető vonóhorog is megrendelhető, amelynek maximális terhelhetősége 750 kilogramm.

*A menetteljesítményre, átlagos üzemanyag-fogyasztásra, valamint kombinált energiafogyasztásra és károsanyag-kibocsátásra vonatkozó adatok előzetes értékek. Az adatokat a valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP – Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) mérései szerint számolták ki, majd a legmodernebb autók menetteljesítményét vizsgáló EU-ciklus (NEDC – New European Driving Cycle) megegyező értékei szerint konvertálták át. Az adatok a gumiabroncs-típusoktól is függnek.

További információ az új személygépkocsik hivatalos üzemanyag-fogyasztási, fajlagos szén-dioxid-kibocsátási, illetve elektromosáram-fogyasztási adatairól a „Leitfaden über Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen” (Tájékoztató az új személygépkocsik üzemanyag-fogyasztásáról, szén-dioxid-kibocsátásáról és elektromosáram-fogyasztásáról) (Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars), kiadványban található, amely minden értékesítési helyen, valamint a Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT) társaságtól (D-73760 Ostfildern-Scharnhausen, Hellmuth Hirth Str. 1.) vagy a http://www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html internetes oldalról szerezhető be: Leitfaden CO2 (Guideline CO2) (PDF – 2,7 MB)

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

ANNUAL ACCOUNTS PRESS CONFERENCE

Munich, 18 March 2020. 
Here you can see the webcast of the BMW Group Annual Accounts Press Conference 2020.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés