Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Bemutatkozott a tengerentúlon a BMW M2 CS Racing

A bajor prémiumgyártó privát színekben induló ügyfeleinek épített versenyautó gyártást megelőző tesztelési és finomhangolási munkálatai a végükhöz közelítenek, elérkezett hát az idő, hogy a BMW Motorsport új belépő szintű reménységét a nagyközönség és a potenciális ügyfelek testközelből is megismerjék: a BMW M2 CS Racing január utolsó hétvégéjén mutatkozott be Észak-Amerikában.

BMW Motorsport
·
Customer Racing
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~67,08 KB)
  
Photos(6x, ~26,71 MB)

A bajor prémiumgyártó privát színekben induló ügyfeleinek épített versenyautó gyártást megelőző tesztelési és finomhangolási munkálatai a végükhöz közelítenek, elérkezett hát az idő, hogy a BMW Motorsport új belépő szintű reménységét a nagyközönség és a potenciális ügyfelek testközelből is megismerjék: a BMW M2 CS Racing január utolsó hétvégéjén mutatkozott be Észak-Amerikában.

A BMW M235i Racing és a BMW M240i Racing nyomdokaiba érkező BMW M2 CS Racing első ízben az IMSA WeatherTech SportsCar Championship 2020-as szezonnyitó megmérettetésén, a január utolsó hétvégéjén megrendezett Daytona-i 24-órás futamon mutatkozott be a nagyközönség és a privát színekben induló ügyfelek előtt. Miközben az idei első 24-órás megmérettetés győztese, a BMW M8 GTE, a BMW M6 GT3 és a BMW M4 GT4 versenyautók egymás után rótták a Daytona International Speedway köreit, a BMW M2 CS Racing egyelőre csak a paddockban álló BMW M Experience kamion mellett pózolt a fényképezőgépek előtt.

„A ’70-es évek óta a BMW versenyautói sorra gyűjtik be a nemesebbnél nemesebb győzelmeket Észak-Amerikában, és immár lassan fél évszázada tartják izgalomban a vezetés szerelmeseit. Ugyanez igaz a GT versenyautóinkra és a BMW M2 CS Racing elődmodelljeire is, amelyekkel privát színekben versenyző ügyfeleink számtalan győzelmet zsebeltek be az elmúlt években. 2021-ben megnyitjuk a sikertörténet új fejezetét” – fogalmazott Jens Marquardt, a BMW Motorsport igazgatója Daytonában.

Idéntől a BMW versenyautóinak értékesítését és népszerűsítését a BMW M GmbH végzi, a nagyteljesítményű sportautókat építő divízió értékesítési- és marketingigazgatója, Thomas Felbermair pedig így nyilatkozott: „Észak-Amerika a BMW M modellek legjelentősebb piaca, így kifejezetten fontos volt számunkra, hogy új belépő szintű versenyautónkat, a BMW M2 CS Racing modellt az Egyesült Államokban mutassuk be először. Rengeteg hűséges rajongónk van a tengerentúlon, akik érzelmileg is kötődnek a márkához. Mint ilyen, óriási potenciált látunk az itt versenybe szálló ügyfeleinkben. Kitörő lelkesedéssel várjuk, hogy az elkövetkező hetekben látványos események keretében mutassuk be rajongóinknak, ügyfeleinknek és márkakereskedőinknek a BMW M2 CS Racing versenyautót. Biztos vagyok benne, hogy imádni fogják.”

A Daytona-i világpremier után a BMW M2 CS Racing egy miami konferencián is bemutatkozott a bajor prémiumgyártó észak-amerikai márkakereskedői előtt, március elején pedig a modell már a TC America versenysorozat Austin-i szezonnyitó futamán gurul versenypályára 2021-es riválisai ellen.

A BMW M2 CS Racing, mint egy sikertörténet új fejezete

A BMW M2 CS Racing versenyautó elődmodelljei fantasztikus sikereket értek el Észak-Amerikában: a 2016 óta eltelt négy évben a BMW privát színekben versenyző ügyfelei három csapattrófeát és két egyéni bajnoki címet zsebeltek be a tengerentúlon a BMW M235i Racing és a BMW M240i Racing versenyautókkal. A BMW M2 CS Racing célja, hogy méltóképpen folytassa a történetet.

Amelyhez a bajor prémiumgyártó tervezőmérnökei minden képességgel felvértezték: a modell meghajtásáról az S55 kódjelű, BMW M TwinPower Turbo technológiával dolgozó, soros hathengeres benzinmotor gondoskodik, amelynek 3.0 liter hengerűrtartalmából a teljesítményszint beállításával, a versenyosztály szabályai szerint 205 kW / 280 lóerő és 268 kW / 365 lóerő közötti maximális teljesítményt nyerhetnek ki a pilóták. A motor csúcs forgatónyomatéka 550 Nm, amelyet egy hétfokozatú, motorsport-szoftverrel optimalizált duplakuplungos automataváltó továbbít a kerekek felé. A BMW M2 CS Racing másik kimagasló innovációja a motor vezérlőelektronikája, amely a BMW M4 GT4 versenyautóhoz hasonlóan, több lépcsőben képes beállítani az erőforrás maximális teljesítményét.

Sőt mi több, a BMW Motorsport tervezőmérnökei már dolgoznak a BMW M2 CS Racing versenyautó teljesítményfokozó csomagján is: a 450 lóerősre növelt clubsport-kivitel valósággal letaglózza majd az észak-amerikai rajongókat.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming

WORLD PREMIERE

Munich. 27 May 2020. Here you can see the webcast of the world premiere of the new BMW 5 Series and BMW 6 Series. 

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés