Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

A BMW Concept i4 tanulmányautó hangzásvilága

A bajor prémiumgyártó Hans Zimmerrel közösen dolgozik a jövő hálózatról tölthető BMW modelljeinek hangzásvilágán, amelyet a BMW IconicSounds Electric márkanév égisze alatt fog össze. A kollekció most a BMW Concept i4 tanulmányautó hangzásvilágával gazdagodik, 2020 júliusától pedig az összes hálózatról tölthető BMW modell indítását a közösen megkomponált Start / Stop hangzás kíséri.

Europe
·
Technológia
·
Akusztika és aerodinamika
·
Alternatív hajtásrendszerek, a jövő mobilitása
·
Electrification
·
Geneva
·
Formatervezés, koncepciók és tanulmányok
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

A bajor prémiumgyártó Hans Zimmerrel közösen dolgozik a jövő hálózatról tölthető BMW modelljeinek hangzásvilágán, amelyet a BMW IconicSounds Electric márkanév égisze alatt fog össze. A kollekció most a BMW Concept i4 tanulmányautó hangzásvilágával gazdagodik, 2020 júliusától pedig az összes hálózatról tölthető BMW modell indítását a közösen megkomponált Start / Stop hangzás kíséri.

A BMW Concept i4 tanulmányautó jövőbe mutató karaktere nem csupán forradalmi formanyelvével, de hamisítatlan hangzásával is kitűnik a tömegből. A bajor prémiumgyártó a BMW IconicSounds Electric márkanév égisze alatt fogja össze hálózatról tölthető jövőbeni BMW modelljei egyedülálló hangzásvilágát, amelyet a világ egyik legnépszerűbb zeneszerzője, Hans Zimmer és Renzo Vitale zeneművész oldalán közösen komponál. Az összetéveszthetetlen hangzások minden korábbinál mélyebb érzelmi kapcsolatot teremtenek a vezető és a hálózatról tölthető BMW modell között, a portfólió pedig most a BMW Concept i4 tanulmányautóval gazdagodik.

„A BMW Concept i4 tanulmányautó hangzásvilágának megteremtésekor a múlt és a jövő BMW modelljei közötti kapcsolatból merítettünk ihletet. Az így született hangzás egyszerre klasszikus, meglepő és könnyed, amely kiválóan illik a BMW márkához” – fogalmazott Hans Zimmer. A koncepció hangzásvilága a „Core”, a „Sport” és az „Efficient” „élménymód” szerint változik, a palettának pedig az ajtók nyitására és a modell beindítására adott egyedi hangzások is részei.

A hálózatról tölthető vezetési élmény Hans Zimmer alkotásával kezdődik

2019 novemberében Hans Zimmer és Renzo Vitale Kaliforniában mutatta be a hálózatról tölthető BMW modellek új Start / Stop hangzását, amely 2020 júliusától az összes tisztán elektromos meghajtású és plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt BMW modell alapfelszereltségét tovább színesíti. „A képesség, hogy megtervezzük autóink hangzását, lehetővé teszi számunkra, hogy pozitív érzéseket ébresszünk” – mondta Renzo Vitale. „Az új Start / Stop hang célja, hogy már a károsanyag-kibocsátás nélkül megtett utazás első pillanatában a vezetés magával ragadó érzését keltse az ügyfélben” – tette hozzá.

BMW IconicSounds Electric

Az elektromos mobilitás egyik legnagyobb előnyeként főként a hangtalan suhanást tartjuk számon. A tisztán elektromos meghajtású és plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt modellek elterjedésével párhuzamosan azonban egyre többen veszítik el hangzásra épülő érzelmi kötődésüket a járművel. „A hangzás mindig is fontos szerepet játszott a modelljeink és ügyfeleink közötti érzelmi kapcsolat kialakulásában. A vezetés élményét most új szintre emeljük, és kifejezetten hálásak vagyunk, amiért Hans Zimmer oldalán dolgozhatunk az elektromos mobilitás hangzásvilágának megteremtésén. A végeredmény a hálózatról tölthető összes jövőbeni BMW modell egyedülálló hangzása lesz: a BMW IconicSounds Electric” – nyilatkozta Jens Thiemer, a BMW márkamenedzsmenti részlegének vezetője.

2019 júniusában a bajor prémiumgyártó a Münchenben megrendezett #NEXTGen fesztiválon bemutatta a BMW Vision M NEXT tanulmányautót, amelynek elektromos hangzásvilágát Hans Zimmer a BMW IconicSounds Electric márkanév első modelljeként komponált meg. A BMW Concept i4 tanulmányautó második modellként érkezik meg a portfólióba. „Egészen egyedülálló lehetőségünk nyílik arra, hogy különleges hangokkal káprázatos élménnyé varázsoljuk a hálózatról tölthető BMW modellek vezetését. Várakozással tekintek eme nagyszerű kihívás elé” – mondta 2019-ben Hans Zimmer.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming

JAPAN MOBILITY SHOW.

Tokyo. Follow the webcast of the BMW Group press conference at the Japan Mobility Show 2023.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés