Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

A BMW EfficientDynamics technológia sikertörténete új fejezethez érkezett

A BMW EfficientDynamics stratégia égisze alatt a bajor prémiumgyártó hosszú távon fenntartható módon váltja valóra a vezetés színtiszta élményét: a legnagyobb hatékonyságra fókuszálva, az Európai Unió új károsanyag-kibocsátási normáinak teljesítése a cél idén és 2021-ben is.

Vállalati
·
Technológia
·
Fenntarthatóság
·
Efficient Dynamics
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~80,86 KB)
  
Photos(2x, ~4,18 MB)
  
Videos(1x, ~1,36 GB)

A BMW EfficientDynamics stratégia égisze alatt a bajor prémiumgyártó hosszú távon fenntartható módon váltja valóra a vezetés színtiszta élményét: a legnagyobb hatékonyságra fókuszálva, az Európai Unió új károsanyag-kibocsátási normáinak teljesítése a cél idén és 2021-ben is.

2007-ben a BMW az EfficientDynamics stratégia bevezetésével olyan egyedülálló járműtechnológiai koncepciót mutatott be, amely mind a mai napig párját ritkítja az autóiparban: egyfelől az átlagos üzemanyag-fogyasztás csökkentésével párhuzamosan modelljei kombinált károsanyag-kibocsátási mutatóját is évről évre redukálta, másfelől pedig a vezetés színtiszta élményét is fokozta. A BMW EfficientDynamics technológia ma már az összes modern BMW modell szerves részét képezi és kulcsfontosságú szerepet játszik abban, hogy az öreg kontinensen a BMW Group majd teljesítheti az Európai Unió károsanyag-kibocsátási előírásait.

Innovatív technológiai megoldások a jármű minden területén

A BMW EfficientDynamics technológia a jármű minden területére kiterjed. Az aerodinamika területén kifejlesztett aktív hűtőrács-lamellák már harmadik generációjukat élik, a BMW első tisztán elektromos meghajtású SAV (Sports Activity Vehicle) modellje, a 2020 végén debütáló BMW iX3 pedig új „aerodinamikai keréktárcsákon” gurul le a gyártósorról. A jövőbe mutató keréktárcsa-technológia új generációja a BMW X3 belsőégésű erőforrással szerelt modelljeihez képest mintegy 5 százalékkal csökkenti a BMW iX3 légellenállását, a kerékjáratokban kialakuló légáramlatok további optimalizálásával párhuzamosan pedig 15 százalékkal alacsonyabb tömeggel terheli meg a futóművet. Az elmúlt évtizedben a müncheni központú vállalatcsoport kutatás-fejlesztési részlegének aerodinamikai szakemberei számos hasonlóan szembetűnő eredményt értek el a légellenállás-csökkentés területén: mindössze 0,23-as Cd értékével az új BMW 3-as sorozat például nem csupán a BMW leghatékonyabb formanyelveként tűnik ki a mezőnyből, de a kategória legjobbjának járó díjat is elhódította.

Az intelligens könnyűszerkezetes járműépítés alapelvei ugyancsak számos területen hoztak jelentős fejlődést. Optimalizált járműszerkezeti megoldásaikkal és intelligens anyaghasználataikkal többek között azt is lehetővé tették, hogy az egymást követő modellgenerációk saját tömege a méretnövekedések és az egyre összetettebb biztonsági felszereltségek ellenére is tovább csökkenjen.

A széleskörű hajtáslánc-technológiák ugyancsak a BMW EfficientDynamics stratégia alappillérei. A 48 Volt kapacitású indítógenerátorral kiegészített, rendkívül hatékony belsőégésű erőforrások, a plug-in hibrid hajtáslánc-technológiák és a tisztán elektromos meghajtású modellek egytől egyig a BMW EfficientDynamics stratégia alapelvét nyomatékosítják: a lehető legkisebb energiából kinyert legnagyobb fokú hatékonyságot, maximálisan szem előtt tartva az ügyfelek igényeit. A belsőégésű erőforrásokkal szerelt legkorszerűbb BMW modellekben bemutatkozó mild-hibrid technológia a fékezés során visszanyerhető energia kinyerésének és felhasználásának vadonatúj lehetőségeit is elhozta a jelenbe: a technológia, amely 2019 őszén a BMW 520d négy modellváltozatában ünnepelte világpremierjét, 2020 tavaszán a BMW 3-as sorozatban, a BMW X3 és a BMW X4 modellben is elérhetővé válik.

Az évtized második felében a BMW Group hajtáslánc-technológiáit egyesítő portfólión negyedik alappillérként jelenhet meg a hidrogén-meghajtású üzemanyagcella-technológia, amelynek előfutárát, a BMW i Hydrogen NEXT tanulmányautót a 2019-es Frankfurti Nemzetközi Autószalonon leplezte le a gyártó. A BMW már 2013 óta dolgozik a Toyota Motor Corporation oldalán az üzemanyagcella-technológia tömegtermelésben alkalmazható alkatrészeinek kifejlesztésén. Jóllehet, a „környezetbarát” hidrogén nagy mennyiségű előállítása még évekbe telik, a BMW Group gőzerővel dolgozik a sorozatgyártásban kínálható technológia innovációin, hogy amint a piaci feltételek lehetővé teszik, elérhetővé tehesse azt ügyfelei számára.

Szisztematikus fejlődés a károsanyag-kibocsátás területén is

A BMW EfficientDynamics stratégia alapelveinek alkalmazásával a bajor prémiumgyártó az elmúlt tizenhárom év alatt összesen több mint 40 százalékkal csökkentette modellpalettája átlagos üzemanyag-fogyasztási értékét és kombinált károsanyag-kibocsátási mutatóját. Sőt mi több, azáltal, hogy mindegyik modellsorozatában az alapfelszereltség részeként kínálja ügyfeleinek a BMW EfficientDynamics technológia legkorszerűbb innovációit, a BMW Group az Európai Unióban újonnan forgalomba helyezett autókkal szemben támasztott legszigorúbb követelményeket is idejekorán, maradéktalanul teljesíti.

A BMW EfficientDynamics stratégiának és hálózatról tölthető portfóliója szisztematikus bővítésének köszönhetően a bajor prémiumgyártó modellpalettájának kombinált károsanyag-kibocsátása 2020-ban a 2019-es mutatókhoz viszonyítva ismét további mintegy 20 százalékkal csökken. Mindez azt jelenti, hogy a BMW ügyfelei továbbra is anélkül élhetik át a vezetés színtiszta élményét, hogy a hosszú távú fenntarthatóság terén bármiféle kompromisszumot is kötnének.

A BMW EfficientDynamics megnyitja a jövőbe vezető utat

Az elmúlt évtizedben elért eredmények arra sarkallják a BMW-t, hogy a megkezdett úton haladjon tovább: hogy ügyfeleinek a megfelelő időben és a megfelelő piacokon a leginnovatívabb technológiákkal szolgálja ki, az adott pillanatban elérhető legmagasabb fokú hatékonyság és fenntarthatóság mentén. A BMW EfficientDynamics stratégia mindegyik kategóriában a vezetés színtiszta élményét közvetíti, páratlanul hatékony modellek képében.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming

WORLD PREMIERE

Tuesday, 02.06.2020. World premiere of the all-new BMW 4 Series Coupé. Follow the link and watch the webcast.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés