Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Jövőbe tekintő eseménysorozatot indít a BMW Welt és az 1E9

A „Reclaim the Future” mottó alatt életre hívott digitális eseménysorozat első állomásának április 28-án ad otthont a BMW Weltben felépített FUTURE FORUM.

Vállalati
·
Vállalati események
·
Üzemek, létesítmények
·
BMW Welt
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~79,29 KB)
  
Photos(4x, ~6,58 MB)

A „Reclaim the Future” mottó alatt életre hívott digitális eseménysorozat első állomásának április 28-án ad otthont a BMW Weltben felépített FUTURE FORUM.

A BMW Weltben felépített FUTURE FORUM 2019 októberében nyitotta meg kapuit a látogatók előtt, a jövőbe tekintő gondolatok vadonatúj, innovatív találkozási pontjaként és közösségi élménytérként. Vendégei vitaindító beszélgetések és izgalmas interjúk résztvevőivé válhatnak a jövő nagyvárosait meghatározó ötletek, koncepciók és technológiák köré csoportosított topikok mentén. A BMW Welt most a saját közösséggel bíró, digitális magazint működtető és önálló eseményeket szervező 1E9 gondolatébresztő partnerrel fogott össze, hogy a FUTURE FORUM színpadán egy nyolc alkalomból álló eseménysorozatot hívjon életre.

Gondolkodjunk együtt a jövőről

A két partner idén április és december között összesen nyolc, egyelőre az online térben megrendezett eseményt hív életre a „Reclaim the Future” (szabad fordításban „A jövő fölötti irányítás visszaszerzése”) mottó alatt, olyan technológiai topikokat vesézve ki, mint a mesterséges intelligencia, a virtuális valóság és a biotechnológia. Az események főszereplői az egyes fejlesztési területek szakértői, mérnökei, látnokai lesznek, a vitaindító beszélgetésekbe és izgalmas interjúkba pedig bárki becsatlakozhat – egyelőre az online térben. Április 28-án a jövőbe tekintő eseménysorozat az „Urban resilience: why we need resilient cities” (szabad fordításban „Nagyvárosi küzdelmek, avagy miért van szükségünk ellenálló metropoliszokra”) címet viselő topikkal veszi kezdetét.

Nagyvárosi küzdelmek, avagy miért van szükségünk ellenálló metropoliszokra

A világ nagyvárosai az aktuális járványhelyzet nélkül is számos kihívással küzdenek. Csak hogy néhány példát említsünk: lakosai energia- és élelmiszer-ellátás szempontjából is a közvetlen régiótól és a környező világtól függenek, közlekedési hálózatuk túlterhelt és mindennél intenzívebben vannak jelen a szociális egyenlőtlenségek. Miként tudnak hát a világ nagyvárosai szembenézni a koronavírussal és felülkerekedni az olyan égető problémákon, mint például a klímaváltozás? A legjobb megoldás is csak akkor hatékony, ha az emberek összefognak és a közösség érdekeit a sajátjuk elé helyezik. A szociális együttműködést gyors és innovatív alkalmazkodásnak, valamint a legmodernebb technológiák széleskörű alkalmazásának kell kiegészítenie. Csak így válhatnak a nagyvárosok ellenállóvá.

Az alábbi topik mélységi összefüggéseibe több előadó vezeti be április 28-án a FUTURE FORUM online látogatóit. Elsőként Felix Beer, a jövőbeni tanulmányokat és technológiákat vizsgáló németországi IZT intézet képviselője tart vitaindító előadást „Resilience?!? Why it’s time for resilient cities“ (szabad fordításban „Ellenállás?!? Miért most jött el az ellenálló városok ideje”) címmel, amelyet egy panelbeszélgetés követ a technológiai fejlődés ellenálló nagyvárosokra gyakorolt hatásairól. Kamerák elé lép többek között Karim Tarraf (Hawa Dawa), David Balensiefen (gridX), Sebastian Hofer („freifahrt” podcast) és Maximilian Lössl (Agrilution) is. Az élőben közvetített csoportos beszélgetést egy interjú zárja Sophie Jonke-val (ReDi School), aki abba avatja be a nézőket, hogy a jelenlegi helyzetben München városa milyen mértékű digitális összefogással szállt szembe a krízissel. A látogatók a teljes eseménybe élőben bekapcsolódhatnak online.

A BMW Weltben megrendezendő eseményekről, az egyes állomásokról és az élő online közvetítések részleteiről további információkat talál a www.bmw-welt.com/futureforum weboldalon.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming

WORLD PREMIERE

27 May 2020 - 08:00 CEST
Here you will see the live webcast of the world premiere of the new BMW 5 Series and BMW 6 Series. 

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés