Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Megvannak az új BMW 4-es Coupé árai

Az új BMW 4-es Coupé készen áll a bemutatkozásra. A prémium középkategória sportos kétajtósának legújabb generációja a vezetés abszolút élményét éltető koncepcióval és az új BMW 3-as sorozattól egyértelműen megkülönböztethető formanyelvvel nyomatékosítja egyediségét, amely a BMW számos négykerekű legendát adó kupé-hagyományainak új fejezetét indítja el. Piaci bevezetés 2020 októberében.

G22
·
Coupé
·
4-es sorozat
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~138,48 KB)
  
Photos(1x, ~4,24 MB)

Az új BMW 4-es Coupé készen áll a bemutatkozásra. A prémium középkategória sportos kétajtósának legújabb generációja a vezetés abszolút élményét éltető koncepcióval és az új BMW 3-as sorozattól egyértelműen megkülönböztethető formanyelvvel nyomatékosítja egyediségét, amely a BMW számos négykerekű legendát adó kupé-hagyományainak új fejezetét indítja el. Piaci bevezetés 2020 októberében.

Az újdonság 2020 októberében ünnepli piaci premierjét, a motorpaletta csúcsán a BMW M440i xDrive Coupé modellel (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 6,8 – 7,1 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 155 – 163 gramm / km), amelynek meghajtásáról egy 275 kW / 374 lóerő maximális teljesítményre képes soros hathengeres benzinmotor gondoskodik. A kezdetben elérhető erőforrások között két négyhengeres benzinmotor és egy dízelüzemű erőforrás lesz még megtalálható. 2021 márciusában a tervek szerint további két dízelmotorral bővül az új BMW 4-es Coupé portfóliója, a két soros hathengeres erőforrás erősebbik verziója ráadásul BMW M modellként érkezik meg az utakra.

Az új BMW M440i xDrive Coupé-t, valamint az új BMW 4-es Coupé dízelüzemű erőforrással szerelt modelljeit mild-hibrid technológiával felszerelve kínálja ügyfeleinek a BMW. A 48 Volt kapacitású indítógenerátorral és második akkumulátorral dolgozó technológia összegyűjti és újrahasznosítja a fékezéskor felszabaduló energiát, nem csupán a fedélzeti elektromos rendszerek ellátására, de a belsőégésű erőforrás terhelésének könnyítésére és a maximális teljesítmény fokozására is. A bajor prémiumgyártó most először a BMW 4-es Coupé mindegyik motorváltozatát nyolcfokozatú Steptronic automataváltóval kínálja ügyfeleinek, már az alapfelszereltség részeként.

Az új BMW 4-es Coupé műszaki csúcstechnológiáinak arzenálja kivétel nélkül a vezetés színtiszta élményét hivatott fokozni: a típus-specifikus karosszériaarányok, az optimalizált légellenállás, a megnövelt karosszériamerevség, az új BMW 3-as limuzinhoz képest 21 milliméterrel alacsonyabb súlypont, illetve a futómű típus-specifikus ágyazása, geometriája és hangolása. A karosszéria és a futómű-technológia súlyát intelligens anyaghasználat optimalizálja, a modell kimagaslóan agilis vezethetőségét és precíz irányíthatóságát pedig első toronymerevítők és a hátsó tengely segédváza fokozza.

Az új BMW 4-es Coupé stílusjegyei és felszereltségi tételei a modell menettulajdonságait nyomatékosítják. Az alapfelszereltség alternatívájaként M Sport felszereltségi csomag is megrendelhető, továbbá M Sport Pro csomag nyolcfokozatú Steptronic Sport automataváltóval, 19” méretű BMW M könnyűfém keréktárcsákkal és sportos utastéri hangzással. Az új BMW 4-es Coupé sportosságát már a modell piaci premierjétől kezdve széleskörű BMW M Performance kiegészítők fokozzák.

Az utastér kialakítása a vezetés élményét helyezi a középpontba. Vezetőre összpontosító műszerfal, új kijelző-csoport az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető, 12,3” képernyő-átmérőjű műszeregység és a 10,25” képernyő-átmérőjű központi kijelző párosával. Prémium minőségű vezérlőpanel a középkonzolon, bőrözött sportkormány és újratervezett sportülések alapfelszereltségként, az opcionális extrafelszereltség részeként a középkonzolon térdtámaszokkal. Két teljes értékű ülés a hátsó üléssorban.

Az elődmodellhez képest jelentősen több és intelligensebb vezetést támogató rendszer. Fékező funkcióval dolgozó első ütközésre figyelmeztető rendszer (Front Collision Warning with Brake Intervention), visszakormányzó funkcióval dolgozó sávelhagyásra figyelmeztető rendszer (Lane Departure Warning with Steering Assistance) és sebességkorlátozásokra figyelmeztető rendszer (Speed Limit Info) alapfelszereltségként. Az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető Driving Assistant Professional csomag immár aktív navigációval dolgozó kormányzó- és sávtartó asszisztenssel (Steering and Lane Control Assistant) és Emergency Lane Assistant technológiával érhető el.

A BMW Head-Up kijelző új generációja 70 százalékkal nagyobb kivetítési felületen jeleníti meg az információkat. Az új, háromdimenziós élőképalkotás a teljes mértékben digitális műszeregységre helyezi és digitálisan körbenézhetővé teszi a jármű 360⁰-os környezetét, így a vezető könnyedén áttekintheti az adott forgalmi szituációt, illetve a vezetést támogató rendszerek állapotát és javaslataikat.

Alapfelszereltségként első és hátsó szenzorokkal dolgozó parkolássegítő rendszer (PDC – Park Distance Control). Az opcionális extrafelszereltség részeként tolatási segédlettel kibővített parkolóasszisztens (Parking Assistant). A Parking Assistant Plus csomag részeként Park View, Panorama View, 3D Top View és Remote 3D View. A BMW Drive Recorder 40 másodperc hosszú videókban képes rögzíteni a vezetést támogató rendszerek élő kameraképeit.

A BMW központi operációs rendszerének legújabb, 7.0 verziója lehetővé teszi a központi kijelző és a műszeregység megjelenített tartalmainak személyre szabását, valamint a BMW Intelligens Személyi Asszisztens alkalmazását. A központi kijelző új grafikája minden korábbinál közvetlenebb kapcsolatot teremt a bajor prémiumgyártó ügyfelei és a BMW Intelligens Személyi Asszisztens között. Intuitív járművezérlés az érintés-érzékeny központi kijelzőn keresztül, a BMW iDrive vezérlőtárcsájával, a kormány multifunkciós gombjaival, hangutasításokkal és a BMW Gesztusvezérléssel.

Alapfelszereltségként BMW Maps felhőalapú navigációs rendszer, amely rendkívül gyors és precíz útvonaltervezést tesz lehetővé, percre pontosan kiszámítja a célba érkezés idejét, sűrűbben frissíti a valós idejű forgalmi információkat, az úti cél beállítását pedig szabadon választott szóhasználattal teszi könnyebbé.

A BMW 4-es Coupé árai (bruttó forint)

  • BMW 420i: 13 676 000,-Ft
  • BMW 430i: 15 259 000,-Ft
  • BMW M440i xDrive: 20 396 000,-Ft
  • BMW 420d: 14 489 000,-Ft
  • BMW 420d xDrive: 15 250 000,-Ft

Az új modellek a 2020 júliusi / augusztusi gyártástól kezdődően érhetők el.

A menetteljesítményre, átlagos üzemanyag-fogyasztásra, valamint kombinált energiafogyasztásra és károsanyag-kibocsátásra vonatkozó adatok előzetes értékek. Az adatokat a valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) mérései szerint számolták ki, majd a legmodernebb autók menetteljesítményét vizsgáló EU-ciklus (NEDC New European Driving Cycle) megegyező értékei szerint konvertálták át. Az adatok a gumiabroncs-típusoktól is függnek.

További információ az új személygépkocsik hivatalos üzemanyag-fogyasztási, fajlagos szén-dioxid-kibocsátási, illetve elektromosáram-fogyasztási adatairól a „Leitfaden über Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen” (Tájékoztató az új személygépkocsik üzemanyag-fogyasztásáról, szén-dioxid-kibocsátásáról és elektromosáram-fogyasztásáról) (Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars), kiadványban található, amely minden értékesítési helyen, valamint a Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT) társaságtól (D-73760 Ostfildern-Scharnhausen, Hellmuth Hirth Str. 1.) vagy a http://www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html internetes oldalról szerezhető be: Leitfaden CO2 (Guideline CO2) (PDF 2,7 MB)

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming

WORLD PREMIERE

14 July 2020. Follow the link and watch the webcast of the world premiere of the first-ever BMW iX3.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés