Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Iránymutató innováció: Apple iPhone okostelefonokkal is indíthatók lesznek a BMW modelljei

A BMW az autógyártó vállalatok közül elsőként vezeti be az Apple iPhone okostelefon családtagokkal és barátokkal is megosztható digitáliskulcs-funkcióját, amellyel egyszerűen és biztonságosan működtethető a szinkronizált BMW modell központi zárja, illetve motorindító és –leállító gombja.

Vállalati
·
Technológia
·
BMW ConnectedDrive
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~75,17 KB)
  
Photos(3x, ~27,74 MB)

A BMW az autógyártó vállalatok közül elsőként vezeti be az Apple iPhone okostelefon családtagokkal és barátokkal is megosztható digitáliskulcs-funkcióját, amellyel egyszerűen és biztonságosan működtethető a szinkronizált BMW modell központi zárja, illetve motorindító és –leállító gombja.

2020. június 22-én az Apple az idei éves fejlesztői konferenciáján bejelentette, hogy a BMW az autógyártó vállalatok közül elsőként kínálja fel ügyfeleinek a teljes értékű digitális kulcsként működő iPhone-funkciót. A bajor prémiumgyártó korábban ugyancsak elsőként integrálta modelljeibe az Apple iPod-ot, elsőként tette elérhetővé a vezeték nélküli Apple CarPlay-előkészítést, az Apple Wallet alkalmazásban pedig most a BMW Digital Key digitáliskulcs-funkció az autóiparban elsőként válik elérhetővé.

BMW Digital Key digitális kulcs az Apple iPhone okostelefonokkal

Az Apple iPhone okostelefon funkciói között hamarosan megjelenő BMW Digital Key digitális kulcs lehetővé teszi a bajor prémiumgyártó ügyfelei számára, hogy egy egyszerű érintéssel kinyissák az okostelefonnal szinkronizált BMW modelljüket, majd a készüléket az okostelefon-tartó tálcára helyezve egy gombnyomással útnak induljanak. A digitális kulcs működési elvét a BMW okostelefon-alkalmazásában állíthatják be az ügyfelek. Az iránymutató funkció egyszerre akár öt családtaggal vagy baráttal is megosztható, ráadásul külön-külön konfigurálható módon: a BMW ügyfele így többek között például azt is beállíthatja, hogy a hozzáférésre jogosult, de rutintalanabb vezetők mekkora teljesítményt és mekkora végsebességet érhetnek el a modellel, illetve, hogy meddig hangosíthatják az audiorendszert. A hozzáférési jogosultságokat az autó központi operációs rendszerében és az Apple Wallet alkalmazáson keresztül állíthatják be a tulajdonosok.

A BMW Digital Key digitális kulcs kiegészítő funkciói:

  • biztonsági mentések az Apple iPhone okostelefonban és hozzáférési jogosultságok kezelése az Apple Wallet alkalmazásban
  • energiatartalék, amely garantálja, hogy a funkció még az akkumulátor teljes lemerülése esetén is öt órán át működőképes marad
  • hozzáférési jogosultságok megosztása akár öt családtaggal vagy baráttal az iMessage-en keresztül
  • a digitális kulcs egyes funkciói az Apple Watch okosórával is kompatibilisek

A BMW iránymutatóként áll a digitális kulcsok szabványosítása mellett

A BMW Group gyorsan felismerte az okostelefonokban rejlő digitáliskulcs-funkció lehetőségét. A vállalatcsoport iránymutatóként áll a digitális kulcsok szabványosítása mellett, amely a felhasználói élménnyel párhuzamosan a biztonságot is fokozná. A Járműkapcsolati Konzorcium (CCC – Car Connectivity Consortium) égisze alatt az Apple és a BMW szorosan együttműködik a digitális kulcsok globális szabványosításán. A digitális kulcsok NFC 2.0 specifikációja 2020 májusában mutatkozott be, a következő, ultra szélessávú technológiát alkalmazó generáció pedig már fejlesztés alatt van.

A funkció számos BMW modell és Apple iPhone okostelefon számára elérhetővé válik

A BMW a világ 45 országában, a következő, 2020. július 1. után gyártott modellekben teszi elérhetővé ügyfelei számára az Apple iPhone okostelefon digitáliskulcs-funkcióját: BMW 1-es sorozat, BMW 2-es sorozat, BMW 3-as sorozat, BMW 4-es sorozat, BMW 5-ös sorozat, BMW 6-os sorozat, BMW 8-as sorozat, BMW X5, BMW X6, BMW X7, BMW X5 M, BMW X6 M, BMW Z4. A kompatibilis Apple okoskészülékek: Apple iPhone XR, Apple iPhone XS, Apple Watch Series 5, és az újabb modellek. További információkért kérjük, látogasson el a www.bmw.com/digitalkey weboldalra.*

Intelligens útvonaltervezés a BMW elektromos modelljei számára az Apple Maps alkalmazásban

Az Apple idei éves fejlesztői konferenciáján a BMW és az Apple egy másik új funkciót is bejelentett, amely az Apple CarPlay felhasználói számára minden korábbinál egyszerűbbé teszi az elektromos meghajtású BMW modellek útvonaltervezését: a technológia a hosszabbra nyúló utazások során automatikusan számításba veszi a szükséges járműtöltések helyét és idejét. A felhasználók az Apple iPhone okostelefonon előre megtervezhetik utazásukat, vagy az autóba ülve egyszerűen megadhatják úti céljukat az Apple CarPlay alkalmazáson keresztül; de bármelyik megoldást is válasszák, az Apple Maps az elektromos hatótávolság és a járműtöltő állomások számításba vételével tervezi meg az optimális útvonalat. Eme játszi könnyedségű, egyszerűen használható útvonaltervező funkció elsőként a jövőre érkező BMW i4 tisztán elektromos Gran Coupé modellben válik elérhetővé.

*A különböző országokban való piaci bevezetés dátuma eltérő lehet.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming

WORLD PREMIERE

14 July 2020. Follow the link and watch the webcast of the world premiere of the first-ever BMW iX3.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés