Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Megkezdődött az új BMW 4-es Coupé sorozatgyártása

A dingolfingi üzem a prémium középkategória elsőszámú sportkupéjának új nemzedéke mellett további négy újdonság tömegtermelését is beindította. A BMW 5-ös sorozat tovább finomított formanyelvvel és újabb hálózatról tölthető hajtáslánc-technológiákkal, a BMW 6-os Gran Turismo pedig minden korábbinál magabiztosabb kisugárzással érkezik meg az utakra.

G22
·
G30
·
G31
·
G32
·
Dingolfing
·
Production Start
·
Coupé
·
Gran Turismo
·
Limousine
·
Touring
·
4-es sorozat
·
5-ös sorozat
·
6-os sorozat
·
Üzemek, létesítmények
·
Gyártóüzemek
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~90,06 KB)
  
Photos(53x, ~244,09 MB)

A dingolfingi üzem a prémium középkategória elsőszámú sportkupéjának új nemzedéke mellett további négy újdonság tömegtermelését is beindította. A BMW 5-ös sorozat tovább finomított formanyelvvel és újabb hálózatról tölthető hajtáslánc-technológiákkal, a BMW 6-os Gran Turismo pedig minden korábbinál magabiztosabb kisugárzással érkezik meg az utakra.

A BMW Group dingolfingi üzemében ma nem kevesebb, mint öt új modell sorozatgyártása vette kezdetét. A gyártósor első újdonsága az új BMW 4-es Coupé, amely egyedien sportos karakterével új fejezetet nyit az alsó-bajorországi üzem sportkupé-gyártás terén íródó történetében. A prémium középkategória etalonjával párhuzamosan a tovább finomított BMW 5-ös limuzin, BMW M5 és BMW 5-ös Touring tömegtermelése is beindult. A négy- és hathengeres motorral szerelt modellek immár nem csupán magabiztosabb megjelenést, de a 48 Volt kapacitású indítógenerátorral dolgozó mild-hibrid technológiának köszönhetően rendkívüli hatékonyságot is garantálnak – jobb menetteljesítményt alacsonyabb üzemanyag-fogyasztással és megnövelt menetkomforttal. Ezt kínálja az új BMW 6-os Gran Turismo is, amely a hosszabbra nyúló utazások során nyújtott kényelmével varázsolja el leginkább a bajor prémiumgyártó ügyfeleit.

„Öt modell sorozatgyártásának egyidejű beindítása precíz tervezést, és az üzem összes munkatársától fokozott koncentrációt igényel” – nyilatkozta Christoph Schröder, a BMW Group dingolfingi gyárának igazgatója. „A koronavírus-járvány következtében átmenetileg leállított gyártás és az egyműszakos újraindítás ellenére sikerült a tervek szerint, a legmagasabb minőségi szabványok mentén beindítani az új BMW 4-es Coupé, az új BMW 5-ös sorozat és az új BMW 6-os Gran Turismo tömegtermelését. Fantasztikus teljesítmény ez a dingolfingi csapattól és a teljes beszállítói hálózattól, maximális elismerésem” – tette hozzá.

Az új BMW 4-es Coupé

Az elegáns sportkupék a BMW modelltörténetének meghatározó fejezetét alkotják, mialatt a bajor prémiumgyártó dingolfingi üzemében is több évtizedre visszanyúló hagyománnyal büszkélkednek. A történet 1976-ban, a BMW 6-os Coupé modellel vette kezdetét, 44 évvel később pedig a prémium középkategória etalonjaként érkező, új BMW 4-es Coupé egészen egyedi formanyelvvel és összetéveszthetetlen karakterrel gurul le az alsó-bajorországi létesítmény gyártósoráról. A kétajtós sportmodell legfőbb piaca az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Németország.

Az új 4-es BMW hamisítatlanul sportos vezethetőségét számos intelligens könnyűszerkezetes járműépítési alapelv hivatott tovább fokozni: az új BMW 4-es Coupé motorházteteje, bal első és jobb első karosszériaeleme, valamint két ajtaja alumíniumból készül a dingolfingi gyár présüzemében. A futómű főbb elemeit ugyancsak helyben, a szomszédos alkatrészgyártó üzemben állítják elő, kezdve az első kerékfelfüggesztések galvanizált tartóvázától, az első és a hátsó tengelyen keresztül, egészen a hátsó osztóműig.

Az új BMW 4-es Coupé csúcsmodelljeként a BMW M440i xDrive Coupé (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 6,8 – 7,1 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 155 – 163 gramm / km) ünnepli világpremierjét, amely rendkívül erőteljes, 275 kW / 374 lóerő maximális teljesítményre képes, soros hathengeres benzinmotorjával 4,5 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás sebességre. Az újdonság 2020 októberében érkezik meg az utakra, a BMW M440i xDrive Coupé mellett két négyhengeres benzinmotorral (BMW 420i Coupé és BMW 430i Coupé), illetve egy négyhengeres dízellel (BMW 420d Coupé). 2021 márciusában a paletta két soros hathengeres dízelmotorral bővül tovább.

A modell utasterét és felszereltségi opcióit a vezetés színtiszta élménye szerint alakították ki a tervezők. Beszállás után az új BMW 4-es Coupé már alapfelszereltségként előreadja a vezető biztonsági övét, az utazás kényelmét pedig aktív zajcsillapítással ellátott szélvédő fokozza. Az újdonság piaci bevezetése 2020 októberében kezdődik, Magyarországon bruttó 13 676 000,- forint indulóártól (BMW 420i Coupé).

Az új BMW 5-ös sorozat és az új BMW 6-os Gran Turismo

Az új 4-es BMW mellett a BMW 5-ös sorozat és a BMW 6-os sorozat négy modellváltozatának sorozatgyártása is kezdetét vette Dingolfingban. „Ötöt egy csapásra. Az új BMW 4-es Coupé, valamint a tovább finomított BMW 5-ös és 6-os sorozat tömegtermelésének egyidejű beindításával a dingolfingi gyár újfent bebizonyította, hogy a vállalatcsoport stabil tagjaként még a legösszetettebb munkafolyamatokat is képes hibátlanul véghez vinni. Üzemünk az idei esztendő további újdonságainak sorozatgyártására is tökéletesen felkészült, sőt mi több, a 2021-ben érkező BMW iNEXT tömegtermelésére is” – mondta Stefan Schmid, a dingolfingi gyár üzemi tanácsának elnöke.

Az 1972 óta eltelt 48 évben a BMW 5-ös sorozat igazi sikertörténetet futott be Dingolfingban. A méltán népszerű üzleti modell legújabb nemzedékéből világszerte már több mint 630 000 példány talált gazdára, a tovább finomított négykerekű célzott optimalizálásai pedig garantálják az 5-ös BMW töretlen értékesítési lendületét. Többek között nagyobb lett a jellegzetes, vese alakú hűtőrács-pár, a LED-technológiás első fényszórók új fénydizájn szerint világítanak, a hátsó lámpák pedig immár háromdimenziós burát viselnek.

A BMW M GmbH ugyancsak továbbgondolta a nagyteljesítményű BMW M5 sportlimuzint (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 10,5 – 10,6 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 239 – 242 gramm / km), többek között újratervezett első és hátsó lökhárítókkal, illetve új karosszériafényezési opciókkal.

A BMW 5-ös sorozat modellpalettáján ezzel párhuzamosan új hálózatról tölthető hajtáslánc-változatok is megjelennek. A legkorszerűbb akkumulátorcella-technológiával felszerelt BMW 530e limuzin (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 1,7 – 1,8 liter / 100 km; kombinált energiafogyasztás: 13,7 – 14,8 kWh / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 39 – 42 gramm / km) a nagyfeszültségű akkumulátor egyetlen feltöltésével 62 – 67 kilométert képes megtenni tisztán elektromos meghajtással. Az energiatároló egységet a BMW Group elektromos hajtáslánc-technológiák tömegtermelésére szakosodott kutatás-fejlesztési központja állítja elő a dingolfingi üzem szomszédságában. 2020 őszétől a BMW 5-ös Touring is megrendelhető lesz plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával, a modell történetében most először. A BMW 545e xDrive limuzin (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 2,1 – 2,4 liter / 100 km; kombinált energiafogyasztás: 15,3 – 16,3 kWh / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 49 – 54 gramm / km) az első olyan plug-in hibrid modell lesz, amelynek hajtáslánc-technológiájában hathengeres benzinmotor dolgozik. Mindez azt jelenti, hogy 2020 novemberétől a bajor prémiumgyártó ügyfelei ötféle hálózatról tölthető modellváltozatot rendelhetnek meg a BMW 5-ös sorozat palettájáról.

A négy- és hathengeres motorral szerelt modellek ráadásul már alapfelszereltségként megkapják a 48 Volt kapacitású indítógenerátorral dolgozó, rendkívül hatékony mild-hibrid technológiát, amely a vezetési szituáció függvényében képes 8 kW / 11 lóerő többlet-teljesítménnyel támogatni a belsőégésű motort, az utazósebességet pedig önállóan, a belsőégésű erőforrás hajtásláncról való lekapcsolásával is fenn tudja tartani. Eme innovatív rendszert az új BMW 6-os Gran Turismo összes modellváltozata is megkapja. Elegáns megjelenésének, és még a hosszabbra nyúló utazások során is kivételes menetkomfortjának köszönhetően a modell Kínában, Dél-Koreában és Indiában kimagasló népszerűségnek örvend.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming

WORLD PREMIERE

14 July 2020. Follow the link and watch the webcast of the world premiere of the first-ever BMW iX3.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés