Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Levegőminőség az utastérben: idén ősszel érkezik a nanoszálas szűrőtechnológia

A BMW Group aktuális modellpalettájának tagjaiban az iparág legkorszerűbb levegőszűrő technológiája dolgozik, a mérnökök azonban a továbbfejlesztett, minden korábbinál kifinomultabb megoldással is elkészültek.

Technológia
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, 73,33 KB)
  
Photos(2x, 18,37 MB)

A BMW Group aktuális modellpalettájának tagjaiban az iparág legkorszerűbb levegőszűrő technológiája dolgozik, a mérnökök azonban a továbbfejlesztett, minden korábbinál kifinomultabb megoldással is elkészültek.

Az utastér levegőminősége alapjaiban határozza meg az autóban érzett közérzetet, e tekintetben pedig a levegőben található részecskék és mikrobiális szemcsék kiszűrése az egyik legfontosabb szempont.

A BMW Group az 1990-es évek elejétől alkalmaz autóiban kifinomult szűrőrendszereket. ’90-ben a modellpaletta tagjaiban elkezdtek megjelenni a részecskeszűrők, amelyeket ’98-tól aktív szénszűrővel dolgozó kombinált szűrők egészítettek ki. 2015 óta a Kínában, 2020 júliusától pedig a Dél-Koreában kapható új BMW, MINI és Rolls-Royce modellekben egyaránt finom részecskeszűrők végzik a levegőben található részecskék és szemcsék kiszűrését. A technológia – amelynek egyik legnagyobb előnye, hogy nem csupán a levegőben található porszemcséket, de a koromrészecskéket, sőt, egyes esetekben a mikrobiális szemcséket is megszűri – utólagosan beszerelhető opcióként világszerte elérhető a bajor prémiumgyártó ügyfelei számára.

A következő lépés e tekintetben a nanoszálas szűrőtechnológiával dolgozó, innovatív utastér-levegőszűrő. A BMW Group mérnökei az elmúlt években intenzíven dolgoztak a technológia kifejlesztésén: a megoldás a levegő ultrafinom részecskéit, a mikrobiális szemcséket és az allergén anyagokat is minden korábbinál nagyobb mértékben képes távol tartani az autó utasterétől.

A beszerelt levegőszűrő technológiától függetlenül a BMW megfelelő felszereltségi szintű modelljei már most is képesek érzékelni a külső levegő minőségét, szükség esetén pedig automatikusan belső levegőkeringetésre állnak át. Az utastér gyors átszellőztetésével a technológia gyorsan képes megtisztítani a levegőt.

A nanoszálas szűrőtechnológia új szintre emeli az utastér levegőminőségét, hiszen kifinomult levegőkeringető üzemmódjának köszönhetően két perc alatt szinte az összes részecskétől és szemcsétől megtisztítja az utastér levegőjét.

A belső keringetést az autó vezetője manuálisan is aktiválhatja és kikapcsolhatja, ráadásul nem csupán a volán mögül: a BMW Connected okostelefon-alkalmazás „Szellőztetés most” opciója például azt is lehetővé teszi, hogy az utazás megkezdése előtt vagy után a bajor prémiumgyártó ügyfele a távolból tisztíttassa ki a technológiával az utastér levegőjét. A kiegészítő szellőztető funkció így gyorsan és alaposan megtisztítja az utastér levegőjét.

A nanoszálas szűrőtechnológia idén ősszel mutatkozik be a Rolls-Royce modellek alapfelszereltségeként, majd 2021-től a BMW modellpalettáján is fokozatosan megjelenik, kezdve a BMW 7-es és 8-as sorozattal, illetve a BMW X5, a BMW X6 és a BMW X7 modellekkel.

A nanoszálas szűrőtechnológia a piaci bevezetéssel párhuzamosan utólagosan beszerelhető opcióként is elérhetővé válik a bajor prémiumgyártó ügyfelei számára, az aktuális modellpaletta szinte összes tagjához. A BMW Group így hamarosan megannyi ügyfelének felkínálja a lehetőséget, hogy minden korábbinál hatékonyabban távolítsák el autójuk utasteréből a káros részecskéket és szemcséket.*

* Az utólagosan beszerelhető opció elérhetősége piaconként változhat.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming

WORLD PREMIERE

14 July 2020. Follow the link and watch the webcast of the world premiere of the first-ever BMW iX3.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés