Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

A vezetés élményének új dimenziója: a BMW M GmbH megkezdte az első BMW M3 Touring tesztelését

A bajor prémiumgyártó közútra viszi München külvárosában a prémium középkategória első ötajtós nagyteljesítményű prototípusát, amelyet ezt követően a Nürburgring Nordschleife aszfaltcsíkján is megméret.

F80
·
BMW M modellek
·
M3
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~68,29 KB)
  
Photos(1x, ~1,96 MB)

A bajor prémiumgyártó közútra viszi München külvárosában a prémium középkategória első ötajtós nagyteljesítményű prototípusát, amelyet ezt követően a Nürburgring Nordschleife aszfaltcsíkján is megméret.

Milyen lehet egy nagyméretű és sokféleképpen variálható csomagtérrel felszerelt nagyteljesítményű sportautó? Ez az a kérdés, amelyre a BMW M GmbH hamarosan megadja a választ: néhány héttel az új BMW M3 limuzin világpremierje előtt egyre több jel utal arra, hogy a középkategóriájú BMW M modellcsalád tagjai között a vezetés élményének új dimenziója van születőben. 2020 szeptemberében az új BMW M4 Coupé mellett az új BMW M3 limuzin is bemutatkozik, és immár az sem titok, hogy jövőre a BMW M4 Cabrio is megérkezik az utakra. A szemfüles kíváncsiskodók azonban az elkövetkező napokban egy új nagyteljesítményű prototípust is elcsíphetnek München külvárosában, hiszen a BMW M GmbH egy régóta dédelgetett álom valóra váltásán dolgozik. Ez az első BMW M3 Touring.

A BMW M modellekre jellemző kivételes menetteljesítmény minden korábbinál nagyobb helykínálattal és a Touring karosszériaváltozat intelligens funkcionalitásával egyesül – eddig ez csak a BMW M5 modellről volt elmondható, amelynek második generációjából 1992-ben, majd negyedik nemzedékéből 2007-ben készült nagyteljesítményű Touring kivitel. A BMW M GmbH mérnökei a BMW M3 hasonló gondolatával sem most játszanak el először: pontosan 20 évvel ezelőtt mutatkozott be a harmadik generációs BMW M3 műszaki alapjaira tervezett Touring prototípus, amellyel a mérnökök bebizonyították, hogy egy nagyteljesítményű sportautóból még különleges karosszériajegyekkel is ki lehet hozni a maximumot. A BMW M3 hatodik nemzedéke esetében azonban nem állnak meg a prototípusnál.

Az M TwinPower Turbo technológiával dolgozó hathengeres benzinmotor készen áll, az öt ajtó és a nagyméretű, sokféleképpen variálható csomagtér pedig pontosan az, amire a modell rajongói régóta vágynak. A középkategóriájú BMW M modellcsalád negyedik tagja arra hivatott, hogy kielégítse azokat az igényeket, amelyek egy modellbe kívánják a versenypályára optimalizált teljesítményt és az extrém mértékű funkcionalitást jelentő, nagyméretű csomagteret. Soha nem készült még olyan középkategóriájú prémium kombi, amely ekkora vezetési élményt és ilyen precíz irányíthatóságot kínált volna. Ahogyan olyan telivér sportautó sem készült még soha, amelyet ilyen mértékű funkcionalitással vérteztek volna fel a mérnökök.

Az erőforrásra és a menetteljesítményre vonatkozó további adatok lenyűgözőek lesznek. A széles nyomtávok, a feltűnően nagy légbeömlők és a dupla iker kipufogóvégek eközben kétséget sem hagynak afelől, hogy a BMW M modellek legendás génjei a vezetés élményének új dimenzióját hozzák el a jelenbe - az új karosszériaváltozat ellenére is.

Az első BMW M3 Touring még a körülbelül kétéves fejlesztési folyamat elején van, hiszen rá is ugyanazok vonatkoznak, mint az összes nagyteljesítményű BMW M sportmodellre: amikor a prototípus közúti tesztjei azt mutatják, hogy a modell megérett a sorozatgyártásra, a Nürburgring Nordschleife aszfaltcsíkján megkezdődik a modell intenzív megméretése és további finomhangolása. Hogy az első BMW M3 Touring vérbeli M3-as BMW-ként érkezzen meg az utakra.

Az üzemanyag-fogyasztási és károsanyag-kibocsátási értékeket a legmodernebb autók menetteljesítményét vizsgáló EU-ciklus (NEDC – New European Driving Cycle) tesztkörének mérései szerint, valamint a valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP – Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) mérései szerint számolták ki. Az adatok a gumiabroncs-típusoktól és a felszereltségi szintektől is függnek.

További információ az új személygépkocsik hivatalos üzemanyag-fogyasztási, fajlagos szén-dioxid-kibocsátási, illetve elektromosáram-fogyasztási adatairól a „Leitfaden über Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen” (Tájékoztató az új személygépkocsik üzemanyag-fogyasztásáról, szén-dioxid-kibocsátásáról és elektromosáram-fogyasztásáról) (Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars), kiadványban található, amely minden értékesítési helyen, valamint a Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT) társaságtól (D-73760 Ostfildern-Scharnhausen, Hellmuth Hirth Str. 1.) vagy a http://www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html internetes oldalról szerezhető be: Leitfaden CO2 (Guideline CO2) (PDF – 2,7 MB)

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming

ANNUAL CONFERENCE.

Munich. 17 and 18 March 2021.

Here you can see the live webcasts of the Annual Conference 2021 with the Media Day and the Analyst and Investor Day.

 

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés