Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

BMW M Performance alkatrészek átfogó palettája is rendelhető már a vadonatúj BMW M3 és M4 Coupé pároshoz

A bajor prémiumgyártó ügyfelei látványos és hatékony opciókkal fokozhatják tovább a prémium középkategória nagyteljesítményű etalonjainak kvalitásait.

G80
·
G82
·
Coupé
·
BMW M modellek
·
M3
·
M4
·
BMW M Performance Parts
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~84,29 KB)
  
Photos(29x, ~247,62 MB)

A bajor prémiumgyártó ügyfelei látványos és hatékony opciókkal fokozhatják tovább a prémium középkategória nagyteljesítményű etalonjainak kvalitásait.

A hajtáslánc-technológia, a fékrendszer és a futómű-technológia terén kifejlesztett megannyi innovációjával az új BMW M3 limuzin (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 10,8 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 248 gramm / km), az új BMW M3 Competition limuzin (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 10,2 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 234 gramm / km), az új BMW M4 Coupé (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 10,8 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 248 gramm / km) és az új BMW M4 Competition Coupé (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 10,2 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 234 gramm / km) kvartettje hamarosan új mércét állít fel a nagyteljesítményű prémium limuzinok és kupék szegmensében. A műszaki alapot mindehhez az új fejlesztésű, soros hathengeres benzinmotor adja, amelynek teljesítményét a bajor prémiummárka mérnökei még tovább fokozták. Az új BMW M3 limuzin és az új BMW M4 Coupé párosában az erőforrás 353 kW / 480 lóerő maximális teljesítményét egy hatfokozatú manuális váltó továbbítja a hátsó tengely felé, miközben a Competition kivitelek 375 kW-ra / 510 lóerőre növelt maximális teljesítményét egy Drivelogic-kal dolgozó, nyolcfokozatú BMW M Steptronic automataváltó juttatja a hajtott kerekekhez. A kivételesen magas fordulatszám-tartományig kalibrált, M TwinPower Turbo technológiával dolgozó benzinmotor teljesítmény-karakterisztikáját a motorsport élvonalában felhalmozott szakmai tapasztalatok kiaknázásával alkották meg a tervezők – anélkül, hogy a BMW M modellekre jellemző, kompromisszumoktól mentes hétköznapi használhatóság szemernyi csorbát is szenvedne. Annak érdekében pedig, hogy az új BMW M3 limuzin és az új BMW M4 Coupé erőforrásának sportos karakterét még tovább fokozzák, a bajor prémiumgyártó ügyfelei az újdonságok piaci bevezetésétől kezdve, 2021 márciusától a sportautó-kvartetthez elérhető BMW M Performance alkatrészek átfogó portfólióját is megrendelhetik. Az opcionális extrafelszereltség részeként rendelkezésre álló tételekkel még inkább személyre szabható a nagyteljesítményű modellek megjelenése, mialatt dinamikus vezethetőségük is új szintre lép.

A prémium minőségű BMW M Performance alkatrészeket a BMW M GmbH a világ legkeményebb versenypályáin, a motorsport élvonalában felhalmozott szaktudásra építve fejlesztette ki, kifejezetten az új BMW M3 limuzin és az új BMW M4 Coupé karakteréhez igazítva. A legtöbb elem ráadásul nem csupán vizuális, de funkcionális szerepet is betölt, hiszen könnyűszerkezetes és aerodinamikailag optimalizált kialakításukkal tovább csökkentik a sportautó-kvartett saját tömegét és javítják légellenállásukat, amellyel a nagyteljesítményű modellek menetdinamikai adottságai is érezhetően nőnek.

Minden korábbinál motorsportosabb kerékfelfüggesztés és hangzás

A BMW M Performance alkatrészek funkcionális szerepére a titánból készült sport kipufogórendszer az egyik legkiválóbb példa: az elektronikusan vezérelt szelepekkel ellátott, könnyűszerkezetes technológia – amelyet a motorsport élvonalában felhalmozott szaktudás kiaknázásával, kifejezetten a BMW M modellek számára fejlesztettek ki a mérnökök – hozzávetőlegesen 5 kilogrammal nyom kevesebbet a mérlegen az új BMW M3 limuzin és az új BMW M4 Coupé tömegtermelésben kínált kipufogórendszeréhez képest, optimalizált kipufogógáz-vezető megoldásainak köszönhetően pedig minden korábbinál sportosabb vezetési élményt garantál. A BMW M Performance sport kipufogórendszer által generált, mélyről érkező hangorkán a motorsportból lehet ismerős a rajongóknak, intenzitását pedig a technológia az egyes vezetési üzemmódok szerint képes áthangolni. A kerámia-bevonatú, titánból készült négy darab kipufogóvég ugyanakkor összetéveszthetetlen vizuális élményt is jelent.

A BMW M Performance sport futóművet számos versenypályán fejlesztették és tökéletesítették a tervezők, hamisítatlan motorsportos génekre építkezve. Az állítható kerékfelfüggesztések 5-12 milliméter közötti intervallumban képesek csökkenteni a sportmodellek hasmagasságát (az alap M modellekhez képest 10 milliméter hasmagasság-csökkenés ajánlott), amely változatlan lengéscsillapító-hangolás mellett alacsonyabb súlypontot, kanyarodások közben még kisebb karosszéria-kilengéseket és nagyobb kanyarsebességeket eredményez. A hasmagasság csökkentése a felfokozott menetdinamika mellett még sportosabb kiállást is garantál.

A BMW Motorsport hosszú távú megmérettetésein kifejlesztett BMW M Performance sport fékrendszer rövidebb fékutat, gyorsabb rendszerreakciót, pontosabb adagolhatóságot és magasabb fokú hőellenállást garantál. A bajor prémiummárka azon ügyfelei, akik rendszeresen kívánják feszegetni az új BMW M3 limuzin és az új BMW M4 Coupé teljesítményhatárait, meglepődve tapasztalják, hogy a technológia az intenzíven vett kanyarívek előtt mennyivel dinamikusabb kormányozhatóságot kínál az új sportautó-kvartett sorozatgyártásban kínált fékrendszeréhez képest.

A csúcstechnológiás szénszál még tovább fokozza a megjelenést

A csúcstechnológiás szénszálat a masszív szerkezet, a kivételesen magas fokú anyagmerevség és az extrém könnyű önsúly jellemzi. A szénszál-erősítésű műanyagot (CFRP) így a motorsport számos területén széles körben alkalmazzák, a láthatóan hagyott szénszálak pedig az utakon is a sportosságot szimbolizálják. A BMW M Performance alkatrészek így – de természetesen nem csupán emiatt – intenzív motorsport-hangulatot árasztanak, tökéletesen illeszkedve az új BMW M3 limuzin és az új BMW M4 Coupé formanyelvéhez. A BMW M Performance lökhárító-toldat, a BMW M Performance első koptatók és a BMW M Performance légterelő lapok például – egytől egyig szénszálból készülve –rendkívül kihegyezett ruhába öltöztetik a frontrészt. Oldalnézetből a szénszálból készült BMW M Performance Air Breathers légkivezető nyílásokon akad meg a tekintet, a karosszériát pedig szénszálból készült BMW M Performance küszöbtoldatok nyújtják meg vizuálisan. Az újdonságok hátsó részén a talpakon álló, szénszálból készült BMW M Performance szárny és a visszafogottabb, szénszálból készült BMW M Performance légterelő szárny zárja a sportos összképet.

Mindezt a szénszálból készült BMW M Performance diffúzor és a titánból készült BMW M Performance sport kipufogórendszer dupla ikervégződése színesíti, kerámia bevonattal, matt fekete árnyalatban. Az új BMW M3 limuzin és az új BMW M4 Coupé opcionális extrafelszereltségeket egyesítő palettáján a szénszál-bevonatú, titánból készült BMW M Performance kipufogóvégek is megtalálhatók, a sorozatgyártásban kínált kipufogórendszer sportos személyre szabható tételeként. A nagyteljesítményű modellek megjelenése BMW M Performance motorsport-fóliával is tovább fokozható: az öntapadó fóliák a BMW M divízió trikolor színeit varázsolják az újdonságok mindkét oldalára, tökéletesen illeszkedve a karosszéria vonalvezetéséhez.

Kovácsolt keréktárcsák akár 21” méretben, eltérő méretű gumiabroncsokkal szerelve

Az új BMW M3 limuzin és az új BMW M4 Coupé piaci bevezetésével párhuzamosan két komplett nyári keréktárcsa-garnitúra gurul fel a nagyteljesítményű sportautó-kvartett BMW M Performance alkatrészeinek palettájára. A belépő szintű változat az Y küllődizájnú, 963M kódjelű, Frozen Gunmetal Grey árnyalatú, „M Performance” felirattal ellátott és eltérő méretű (elöl 19”, hátul 20” méretű) gumiabroncsokkal szerelt BMW M Performance kovácsolt keréktárcsa-garnitúra, amely egyedi küllődizájnjával, kivételesen magas fokú merevségével, alacsony önsúlyával és nagyobb sebességnél jelentkező, légellenállás-csökkentő hatásával emelkedik ki a könnyűfém keréktárcsák sorából. A nyári keréktárcsák csúcsát ugyanakkor a keresztküllő-dizájnú, 1000M kódjelű, Gold Bronze matt vagy Jet Black matt árnyalatú, „M Performance” felirattal ellátott BMW M Performance garnitúra jelenti, amelyek elöl 20”, hátul pedig 21” méretben kizárólag a BMW M Performance portfólió részeként érhetők el.

Tökéletes tapadás télen is: hólánc-kompatibilis, 19” méretű keréktárcsa-garnitúra

A havas és jeges útfelületeken való biztonságos közlekedést hólánc-kompatibilis, 19” méretű, duplaküllő-dizájnú, 829M kódjelű BMW M Performance téli keréktárcsa-garnitúra garantálja a bajor prémiumgyártó ügyfeleinek. A matt fekete felniket könnyű tisztán tartani és eredményesen néznek szembe a téli útviszonyok jelentette kihívásokkal. A leszerelt garnitúra optimális tárolása és lehető legkönnyebb szállíthatósága érdekében a keréktárcsákhoz a gyártó BMW M Performance kerékzsákokat is javasol, amelyek mindenféle szennyeződéstől megvédik a 17” – 22” között behelyezhető felniket, az egyedi jelöléseknek köszönhetően pedig a szezon kezdetén mindegyik kerék könnyedén beazonosítható marad. Sőt mi több, a kerékzsákok látványos „M Performance” feliratokkal csempészik be a motorsport élvonalának hangulatát a garázsba.

Az utastér motorsport-hangulatát a szénszál és az Alcantara kettőse teremti meg

A BMW M Performance alkatrészek motorsport-ihlette palettájának köszönhetően a bajor prémiumgyártó ügyfelei az új BMW M3 limuzin és az új BMW M4 Coupé utasterének sportosságát, illetve kényelmét is számos módon fokozhatják, mind vizuális, mind funkcionális tekintetben. Az ajtók kinyitásakor szénszálból készült, színes „M Performance” felirattal ellátott BMW M Performance küszöblécek üdvözlik a sportos hangulatot, amely az ugyancsak „M Performance” feliratú, bőrhatású szegéllyel és BMW M trikolor árnyalatú zászlóval felvértezett BMW M Performance első és hátsó szőnyegeken folytatódik. Az egyenként, szénszálból és kézzel készült BMW M Performance utastéri dekorbetétek a láthatóan hagyott szénszálak matt bevonatát és az Alcantara elegáns érintését egyesítik, a középkonzol két oldalán elhelyezett BMW M Performance térdpárnák pedig a sportos vezetési élmény kényelmét fokozzák.

A BMW M Performance Pro sportkormányt az Alcantara határozza meg, amelyet kiváló tapadásának köszönhetően a motorsport élvonala is gyakran használ. A hüvelykujjaknál kiképzett Alcantara-markolat és a speciális bélés minden vezetési szituációban tökéletes fogást és végtelenül közvetlen kormányérzetet ígér. A kék színű „12-órás” jelzés és a BMW M divízió trikolor árnyalatában alkalmazott kontraszt-varrások ugyancsak a motorsport örökségét hirdetik. Az alapfelszereltségként kínált bőrkormány alternatívájaként az új BMW M3 limuzin és az új BMW M4 Coupé párosához a szénszál / Alcantara vagy szénszál / bőr kettős borítású BMW M Performance sportkormány is megrendelhető az opcionális extrafelszereltség részeként, mindkét esetben „M Performance” felirattal. A BMW M Performance sportkormányok mögé kérhető váltófülek az alapesetben krómozott változat helyett szénszálból is elérhetőek.

Az indulás és az érkezés sportos hangulatát továbbá fényes LED-ekkel működő BMW M Performance projektorok nyomatékosíthatják, amelyek a nyitott ajtók aljából a BMW M divízió logóját és egyéb BMW M Performance motívumokat vetítik az autó melletti aszfaltra. A sportautó-kvartett motorsport-hangulatú nyitását és zárását prémium minőségű Alcantarával borított, szénszálból készült betéttel ellátott BMW M Performance kulcstartó garantálja, amely egy BMW M világoskék színű, hatszögletű csavarral tartja biztos helyen, szennyeződésektől és sérülésektől is távol a kulcsot.

A kiválóan szellőző, géppel is mosható BMW M Performance beltéri autótakaró olyan puha anyagból készült, hogy megóvja az autó fényezését, az egyediséget pedig olyan dizájn-elemek fokozzák, mint például a BMW M divízió logója, az „M Performance” felirat vagy a vese alakú hűtőrács-pár.

Az üzemanyag-fogyasztási és károsanyag-kibocsátási értékeket a legmodernebb autók menetteljesítményét vizsgáló EU-ciklus (NEDC – New European Driving Cycle) tesztkörének mérései szerint, valamint a valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP – Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) mérései szerint számolták ki. Az adatok a gumiabroncs-típusoktól és a felszereltségi szintektől is függnek.

További információ az új személygépkocsik hivatalos üzemanyag-fogyasztási, fajlagos szén-dioxid-kibocsátási, illetve elektromosáram-fogyasztási adatairól a „Leitfaden über Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen” (Tájékoztató az új személygépkocsik üzemanyag-fogyasztásáról, szén-dioxid-kibocsátásáról és elektromosáram-fogyasztásáról) (Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars), kiadványban található, amely minden értékesítési helyen, valamint a Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT) társaságtól (D-73760 Ostfildern-Scharnhausen, Hellmuth Hirth Str. 1.) vagy a http://www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html internetes oldalról szerezhető be: Leitfaden CO2 (Guideline CO2) (PDF – 2,7 MB)

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming

OUR ALL-NEW FULLY ELECTRIC TRIO.

01 June 2021. Here you can see the webcast of the event "Our all-new fully electric trio: BMW iX, BMW i4 and the first fully electric BMW M".

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés