Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Sportos kirándulás két- és négy keréken: a Boden-tó felfedezése a háromajtós MINI Cooperrel

A három ország határán elterülő Boden-tó földön, vízen és levegőben egyaránt kifogyhatatlan mennyiségű látnivalót rejt, legyen szó akár sportos kirándulásról, akár pihentető kikapcsolódásról. Az eredeti MINI tartozékok palettájáról megrendelhető tetőboxnak és kerékpárszállítónak köszönhetően a háromajtós MINI Cooper mindegyik élményben tökéletes társ.

MINI
·
Háromajtós MINI
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, 96,25 KB)
  
Photos(21x, 176,36 MB)

A három ország határán elterülő Boden-tó földön, vízen és levegőben egyaránt kifogyhatatlan mennyiségű látnivalót rejt, legyen szó akár sportos kirándulásról, akár pihentető kikapcsolódásról. Az eredeti MINI tartozékok palettájáról megrendelhető tetőboxnak és kerékpárszállítónak köszönhetően a háromajtós MINI Cooper mindegyik élményben tökéletes társ.

A visszaszámolás egyelőre csendben, a falak mögött zajlik, de amint ismét kinyílnak a kapuk, a természet szerelmesei százával rohamozzák meg a Boden-tó környékét. A késő-nyári szüret itt évről évre magával ragadja az ínyencségek kedvelőit, hiszen az érett szőlő és a dermesztő hőmérséklet találkozásából megszülető esszencia utánozhatatlan kulináris élményeket ígér. A gyorsan elillanó szüret idején apró teherautók hangja tölti meg a lankás dombvidék bortermelő falvai között húzódó utakat, a sűrűn ültetett szőlőtőkék között pedig speciálisan kialakított traktorok lavíroznak.

Hasonlóképpen, a precíz irányíthatóság, az agilitás, az erőteljes motor és a lélegzetelállító teherbírás a Boden-tó partján kiránduló háromajtós MINI Coopernek is sajátja (100 kilométerre vetített 6,1 – 6,4 liter átlagos üzemanyag-fogyasztás és kilométerenkénti 139 – 147 gramm kombinált károsanyag-kibocsátás mellett). Az eredeti MINI tartozékok palettájáról megrendelhető tetőbox-szal és kerékpárszállítóval a prémium kompakt modell néhány egyszerű lépésben sokoldalú szállítóautóvá varázsolható, az alapfelszereltségként 60:40 arányban osztott hátsó üléstámla ledöntésével pedig a csomagtér alapesetben 211 literes térfogata is 731 literesre növelhető. A 320 literes tetőbox pedig még több tárolóhelyet kínál.

A zárható tetőbox fekete vagy fehér dekorációs csíkokat, illetve MINI logót viselhet, mindkét hosszanti oldalán nyitható, az eredeti MINI tartozékok részeként megrendelhető tetőcsomagtartó alternatívájaként pedig a háromajtós MINI-hez megrendelhető tetősínekre és kereszttartókra is felszerelhető.

A típus-specifikus kerékpárszállító-előkészítés gyári opcióként érhető el a modellhez. A kerékpárszállításra használható felszerelést kifejezetten a háromajtós MINI karosszériaarányaihoz és sajátosságaihoz fejlesztették ki, amely egyszerre akár két kerékpár biztonságos szállítását is lehetővé teszi. Az opció összehajtható kialakításának köszönhetően pedig a prémium kompakt modell csomagtérajtaja is mindvégig szabadon használható marad.

A MINI tetőbox és a MINI kerékpárszállító a márka által fémjelzett „kreatív helykihasználás” új dimenzióját váltja valóra – miközben a háromajtós MINI-t minden körülmények közepette tökéletes választássá varázsolja. A Boden-tó környékén egymást érik a túraútvonalak és a kerékpárutak, amelyek hol a vízpart mentén, hol a békés falvakon keresztül, hol pedig a gyümölcs- és szőlőültetvények sűrűjébe vezetnek. A Bodensee-Schifffahrt sűrű kompjáratai garantálják a Németország, Ausztria és Svájc közötti könnyed átjárást: a turistakompokon kerékpárok is szállíthatók, az autókat pedig a Meersburg és Konstanz, valamint Friedrichshafen és Romanshorn városok között közlekedő járműszállító járatok ingáztatják. Az ide látogató turisták így bátran összeállíthatják maguknak a tavat körülölelő felfedezőtúrát – legyen szó akár tempós gyaloglásról, kerékpározásról, pihentető ringatózásról a vízen, vagy egy kellemes parti autózásról a háromajtós MINI Cooper modellel.

A Boden-tó körüli kirándulások kedvelt kiindulópontja a keleti oldalon fekvő Lindau, amelynek óvárosa egy apró szigeten sétálható körbe. A kompok is innen indulnak, a kikötő bejáratában magasodó világítótorony és oroszlánszobor mögül. A keskeny utcáktól, üzletektől és kávézóktól nyüzsgő óváros 1422-ben épült, a XVI. és XVII. században is épségben megőrzött épületek pedig gondoskodnak Lindau hamisítatlan hangulatáról. A történelmi erődítmények emlékei egészen a XI. századig nyúlnak vissza, az égetett csempékkel színezett Mangturm torony pedig a kikötő végét jelöli. Az épület 1180-tól világítótoronyként működött, egészen addig, amíg számottevően magasabb utódját 1856-ban fel nem építették a kikötőben.

Lindau-ból a háromajtós MINI Cooper Immenstaad, Hagnau és Meersburg borvidéke felé veszi az irányt, az út pedig a hagyományokkal átitatott Friedrichshafen-en vezet keresztül. Az egykori iparvárosból 120 éven át szálltak fel a repülőgépek, amelyek történetét a minden részletre kiterjedő Zeppelin Múzeum őrzi a mai napig. A történelmi járműkülönlegességek és a modern installációk mellett a múzeum egy átfogó művészeti kollekciónak is otthont ad, a városba érkező látogatók pedig a Zeppelin utolsó generációjával a magasba is emelkedhetnek. A levegőbe repítő városnézés 30 és 90 perc közötti utazást ígér a Boden-tó fölött mintegy 300 méterrel, ahonnan garantált a legjobb kilátás.

A sajtóközleményben szereplő, háromajtós MINI Cooper modellhez megrendelhető eredeti MINI tartozékok árai (bruttó, Ft)

MINI tetőbox (320 literes): 183 374,-Ft

Fekete MINI dekorációs csíkok a MINI tetőboxhoz: 35 343,-Ft

Fehér MINI dekorációs csíkok a MINI tetőboxhoz: 35 343,-Ft

Kereszttartó: 102 339,-Ft

Kerékpárszállító: 288 455,-Ft

Az átlagos üzemanyag-fogyasztásra és kombinált károsanyag-kibocsátásra vonatkozó értékeket a valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP – Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) mérései szerint számolták ki, majd az adatokat a legmodernebb autók menetteljesítményét vizsgáló EU-ciklus (NEDC – New European Driving Cycle) megegyező értékei szerint konvertálták át. Az adatok a gumiabroncs-típusoktól is függnek.

További információ az új személygépkocsik hivatalos üzemanyag-fogyasztási, fajlagos szén-dioxid-kibocsátási, illetve elektromosáram-fogyasztási adatairól a „Leitfaden über Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen” (Tájékoztató az új személygépkocsik üzemanyag-fogyasztásáról, szén-dioxid-kibocsátásáról és elektromosáram-fogyasztásáról) (Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars), kiadványban található, amely minden értékesítési helyen, valamint a Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT) társaságtól (D-73760 Ostfildern-Scharnhausen, Hellmuth Hirth Str. 1.) vagy a http://www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html internetes oldalról szerezhető be: Leitfaden CO2 (Guideline CO2) (PDF – 2,7 MB)

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming

WORLD PREMIERE

Here you can see the on demand broadcast of the World Premiere of the new BMW S 1000 R and BMW G 310 R.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés