Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Fabio Quartararo nyerte a MotoGP™ idei BMW M Különdíját

A kétkerekű versenysportok királykategóriájában a francia versenyző lett a 2020-as szezon időmérő edzéseinek legeredményesebb pilótája, aki így egy Misano Blue metál karosszériafényezésű BMW M2 CS sportmodellt guríthat be a garázsába.

BMW M modellek
·
Official Car of MotoGP
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~94,53 KB)
  
Photos(8x, ~101,89 MB)

A kétkerekű versenysportok királykategóriájában a francia versenyző lett a 2020-as szezon időmérő edzéseinek legeredményesebb pilótája, aki így egy Misano Blue metál karosszériafényezésű BMW M2 CS sportmodellt guríthat be a garázsába.

Újdonság a legendás BMW M Különdíj történetében: a MotoGP™ 2020-as idényében az időmérő edzések legeredményesebb pilótája a 21 esztendős, francia Fabio Quartararo lett, aki így első alkalommal írta be magát a hőn áhított különdíj nyertesei közé. Jutalma egy vadonatúj BMW M2 CS (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 10,4 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 238 gramm / km)* sportmodell, amelyet a BMW a MotoGP™ szezonzáró versenyhétvégéjén, a portugál Portimão-ban első ízben megrendezett nagydíjon adott át a győztesnek.

Fabio Quartararo idén a legtöbbször, összesen négy alkalommal szerzett pole pozíciót a MotoGP™ versenyhétvégéinek időmérő edzésein, a BMW M Különdíjért folytatott harcot így 13 pont előnnyel, 225 ponttal nyerte meg. Diadalával idén véget ért Marc Márquez hihetetlen rekordsorozata: a spanyol pilóta 2013 és 2019 között egymás után hétszer hódította el a BMW M Különdíjat. Igaz, Márquez sérülés miatt az idei szezon nagy részét kénytelen volt kihagyni.

Fabio Quartararo a MotoGP™ 2020-as idényének utolsó időmérő edzése után, szombaton vehette át a különdíjat. A ceremónián Carmelo Ezpeleta, a MotoGP™ rendezési jogaival bíró Dorna Sports vezérigazgatója is részt vett. Markus Flasch, a BMW M GmbH vezérigazgatója a koronavírus-járvány miatt nem utazott el Portugáliába, ehelyett online követte a döntőt Münchenből.

„Mindenekelőtt szeretnék köszönetet mondani a Dorna Sports-nak, amiért az idei nehéz körülmények ellenére is megrendezett tizenöt MotoGP™-nagydíjat. Nem volt egyszerű, de megcsinálták” – mondta Markus Flasch. „Idén először nem csupán a sorozat hivatalos biztonságiautó-partnereként, de névadó szponzorként is feltűnhettünk Spielbergben („BMW M Grand Prix of Styria”), majd sorozatban tizennyolcadik alkalommal adhattuk át a BMW M Különdíjat. Gratulálok Fabio Quartararo-nak, aki négy pole pozíciójával és kilenc elsősoros rajtpozíciójával több mint megérdemelte ezt a kitüntetést. Az idei BMW M Különdíjnak egy igazi specialitást, a BMW M2 CS élsportolót választottuk, amellyel a legkiforrottabb versenytechnikákat visszük közútra. Reméljük, hogy Fabio sok örömet szerez majd ezzel a nagyteljesítményű sportautóval” – tette hozzá a BMW M GmbH vezérigazgatója.

„Gratulálok Fabio Quartararo-nak! Lenyűgöző teljesítményt láthattunk tőle az idei szezon időmérőin, amelyeken lélegzetelállító sebességre volt képes” – nyilatkozta Carmelo Ezpeleta a díjátadó ceremónián. „Köszönöm a BMW M GmbH hosszú távú, megbízható partnerségét, és hogy mindig, még az ideihez hasonló, nehéz időkben is számíthatunk rá. Kétségünk sem volt afelől, hogy az időmérő edzések legeredményesebb pilótáját megillető BMW M Különdíjat idén is átadjuk, még akkor is, ha az idei felettébb különös szezonnak bizonyult. A BMW M Különdíjért folyó verseny évről évre kiemelt presztízst képvisel pilótáink között, és az idei nyereménnyel a BMW M GmbH újfent magasabbra helyezte a mércét. A BMW M2 CS a versenypályák lüktető szívében született, és mint ilyen, biztos vagyok benne, hogy Fabio négykerekű kedvence lesz” – tette hozzá a Dorna Sports vezérigazgatója.

„Micsoda őrült, izgalmas szezon! Hatalmas örömömre szolgál, hogy megnyertem a BMW M Különdíjért folyó versenyt” – fogalmazott Fabio Quartararo. „Fantasztikus, hogy a BMW M GmbH oly sok éve egy ilyen különleges díjjal ismeri el az időmérő edzéseken produkált teljesítményünket. Hálás köszönettel tartozom ezért az elismerését. Már alig várom, hogy elvigyem egy körre a BMW M2 CS-t! Úgy néz ki, mint egy közútra szabadított versenyautó, amely minden kétséget kizáróan őrületes élményt ad. Hatalmas köszönet érte a BMW-nek!” – tette hozzá a francia pilóta.

A BMW M2 CS a BMW M GmbH első exkluzív, limitált szériában kínált különkiadása a prémium kompakt szegmensben. A nagyteljesítményű élsportoló számos alkatrésze közvetlenül a versenysportból származik. 3.0 liter hengerűrtartalmú, M TwinPower Turbo technológiával dolgozó, soros hathengeres benzinmotorja 450 lóerő és 550 Nm csúcs forgatónyomaték leadására képes, amelyet egy hétfokozatú BMW M duplakuplungos automataváltó (M DCT) továbbít a hátsó tengely felé. A feszes kerékfelfüggesztésekről adaptív M futómű gondoskodik. A BMW M2 CS kereken 4,0 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás tempóra. A szénszálból készült motorháztető 50 százalékkal alacsonyabb tömeget, látványos légbeömlő-nyílása pedig megnövelt leszorítóerőt és több hűtőlevegőt garantál. A tető szénszál-erősítésű műanyagból (CFRP) készült. A BMW M2 CS sportos megjelenése az utastérben is folytatódik, többek között a könnyűszerkezetes, integrált fejtámlákkal szerelt, kagylóülés-stílusú BMW M sportülésekkel és a BMW M sportkormánnyal. A BMW M2 CS kvalitásai kiváló műszaki alapot kínálnak a BMW M2 CS Racing versenyautóhoz, amellyel a bajor prémiumgyártó privát színekben versenyző csapatai a világ minden táján rajthoz állnak.

A BMW M Különdíj a BMW M GmbH „hivatalos biztonságiautó-partnerként” betöltött MotoGP™-szerepének egyik fontos alappillére. 2003 óta a versenyidény időmérő edzéseinek legeredményesebb pilótája minden szezon végén egy exkluzív, nagyteljesítményű BMW M sportmodellt nyer. A futamok pontrendszeréhez hasonlóan a pilóták minden nagydíj időmérő edzésén pontokat gyűjthetnek, az időmérő edzéseken elért helyezésük alapján. A BMW M Különdíj történetének legeredményesebb pilótája a spanyol Marc Márquez, aki sorozatban hétszer hódította el a díjat. Valentino Rossi és Casey Stoner háromszor diadalmaskodott, Jorge Lorenzo két alkalommal nyerte el a kitüntetést, Sete Gibernau, Nicky Hayden és Fabio Quartararo pedig egy-egy új BMW M modellt guríthatott be a garázsába.

A MotoGP™ hivatalos biztonságiautó-flottájáról, a BMW M divízió MotoGP™-szerepvállalásának részleteiről és a BMW M Különdíjért zajló versenyről további információkat talál a www.bmw-m-safetycar.com weboldalon.

A BMW M divízió

A BMW M divízió (BMW M GmbH) a BMW AG teljes körű leányvállalata. Öt területre kiterjedő termék- és szolgáltatáskínálatával (BMW M modellek, BMW M Performance modellek, BMW Individual, M Sports Opciók és Csomagok, illetve BMW Group Driving Experience), valamint biztonsági, veszélyhelyzet-kezelési és speciális célú járműveivel a BMW M divízió azon ügyfelek különleges igényeinek kielégítésére törekszik, akik sem a teljesítmény, sem az exkluzivitás, sem pedig az egyénre szabhatóság terén nem kötnek kompromisszumot. A vállalatot 1972-ben alapították Münchenben, BMW Motorsport GmbH néven. Az M betű azóta világszerte a versenysportban elért sikerek és a közutakra tervezett nagyteljesítményű sportautók szimbólumává vált.

*Az üzemanyag-fogyasztási és károsanyag-kibocsátási adatok előzetes értékek, amelyeket a legmodernebb autók menetteljesítményét vizsgáló EU-ciklus tesztkörének mérései szerint számoltak ki. Az adatok a gumiabroncs-típusoktól is függnek.

További információ az új személygépkocsik hivatalos üzemanyag-fogyasztási, fajlagos szén-dioxid-kibocsátási, illetve elektromosáram-fogyasztási adatairól a „Leitfaden über Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen” (Tájékoztató az új személygépkocsik üzemanyag-fogyasztásáról, szén-dioxid-kibocsátásáról és elektromosáram-fogyasztásáról) (Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars), kiadványban található, amely minden érté   kesítési helyen, valamint a Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT) társaságtól (D-73760 Ostfildern-Scharnhausen, Hellmuth Hirth Str. 1.) vagy a http://www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html internetes oldalról szerezhető be: Leitfaden CO2 (Guideline CO2) (PDF – 2,7 MB)

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming

WORLD PREMIERE

Here you can see the on demand broadcast of the World Premiere of the new BMW S 1000 R and BMW G 310 R.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés