Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

My BMW App: újgenerációs okosalkalmazás a BMW ügyfeleire szabva

Az elektromos mobilitás térnyerését támogató és minden korábbinál átfogóbb ügyfélélményt ígérő szolgáltatások máris elérhetőek Európa harminc országában.

Technológia
·
BMW ConnectedDrive
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, 85,83 KB)
  
Photos(8x, 6,31 MB)

Az elektromos mobilitás térnyerését támogató és minden korábbinál átfogóbb ügyfélélményt ígérő szolgáltatások máris elérhetőek Európa harminc országában.

A BMW i Remote alkalmazás 2013-as bevezetése és a BMW Connected okostelefon-alkalmazás debütálása óta a bajor prémiumgyártó ügyfelei könnyedén összekapcsolhatják autójukat okostelefonjukkal. Idén decemberben ráadásul egy újgenerációs okosalkalmazás is világpremierjét ünnepli Európa harminc országában, Kínában és Koreában: a My BMW App új dizájnnal, intuitív kezelőfelülettel, közvetlenebb felhasználói élménnyel és elektromos mobilitást támogató szolgáltatásokkal felvértezve fokozza a vezetés abszolút élményét.

„Az új alkalmazás-generációval új szintre emeljük a járműveink köré fejlesztett digitális ügyfélélményt, egyszersmind kielégítjük ügyfeleink digitális szolgáltatásokkal és funkciókkal szemben támasztott egyre átfogóbb igényeit” – mondta Peter Henrich, a BMW Group járműkapcsolati megoldásokat fejlesztő divíziójának ügyfélkapcsolatokért felelős alelnöke. „A My BMW App és a MINI App okosalkalmazásoknak köszönhetően könnyedén integrálhatjuk járműveinket ügyfeleink digitális életébe. Mindkét alkalmazás telis-tele van hasznos, folyamatosan fejlődő tartalmakkal, amelyek megkönnyítik a járművek használatát és segítenek állandó kapcsolatban maradni velünk” – tette hozzá.

Stephan Durach, a BMW Group járműkapcsolati megoldásokat fejlesztő divíziójának technikai fejlesztésekért felelős alelnöke hozzátette: „A My BMW App és a MINI App mind használhatóság, mind biztonság és megbízhatóság tekintetében új mércét állít. A fejlesztési folyamat során kulcsfontosságú információkként tekintettünk a korábbi alkalmazás-generációkkal kapcsolatos ügyfél-visszajelzésekre és felhasználói szokásokra. A két alkalmazás így népszerű és gyakran használt funkciókat egyesít, miközben az új platform arra is lehetőséget biztosít, hogy ügyfeleink igényeihez igazodva folyamatosan új funkciókkal bővítsük a portfóliót.”

A My BMW App főbb tulajdonságai

  • A My BMW App a csatlakoztatott BMW modell új általános felhasználói felületeként kezelhető. Az alkalmazás az autó összes aktuális állapotát képes megmutatni és – a felszereltségi szinttől függően – számos távolról vezérelhető szolgáltatáshoz – így például a jármű pontos helyének meghatározásához, az ajtózárak működtetéséhez vagy az autó közvetlen környezetének élő leképezéséhez (Remote 3D View* funkció) – hozzáférést enged.
  • Az integrált úticél-kereső funkciónak köszönhetően mindegyik utazás játszi könnyedséggel indul, a kiválasztott úti cél ráadásul az alkalmazásból – vagy akár egy harmadik alkalmazásból – közvetlenül az autó központi navigációs rendszerébe küldhető. A navigációs rendszer térképe az adott forgalmi szituációkat, a tervezett útvonal mentén található benzinkutakat, járműtöltő állomásokat és parkolási lehetőségeket is mutatja.
  • A My BMW App folyamatosan értesíti a bajor prémiumgyártó ügyfelét a távolról is feltelepíthető, aktuálisan elérhető rendszeres szoftverfrissítésekről (Remote Software Upgrades), amelyeket az autó központi operációs rendszerébe történő könnyed feltelepítések érdekében még otthon letölthető állapotban kínál fel. A távolról is feltelepíthető rendszeres szoftverfrissítéseknek (Remote Software Upgrades) köszönhetően a BMW Group a központi operációs rendszer legújabb, 7.0 verziójának legkorszerűbb és legfejlettebb digitális szolgáltatásait teszi elérhetővé ügyfelei számára, folyamatosan garantálva a szoftverek naprakészségét.
  • A BMW Digital Key digitális kulcs – amely slusszkulccsá varázsolja a BMW ügyfelének Apple iPhone okostelefonját – funkciói játszi könnyedséggel, mindössze néhány lépésben beállíthatók és személyre szabhatók a My BMW App okosalkalmazáson keresztül (a technológia használatához szükséges hardverrel az autónak rendelkeznie kell). A csatlakoztatott BMW modell ezt követően fizikai kulcs nélkül, okostelefonról vezérelve használható, a funkció pedig akár öt felhasználóval is megosztható. A megosztott felhasználókhoz ráadásul eltérő használati jogosultságok rendelhetők, így többek között az is beállítható, hogy a kezdő sofőrök csak korlátozott sebességgel közlekedhessenek az autóval.
  • A My BMW App okosalkalmazásnak köszönhetően a BMW központi operációs rendszerének legújabb, 7.0 verziójával felszerelt BMW modellekben az Amazon Alexa is elérhetővé válik. Miután a bajor prémiummárka ügyfele egyszer összekapcsolta autójával Amazon fiókját, a funkció aktiválásához csupán hangutasításba kell adnia az „Alexa” kulcsszót, vagy gombnyomással életre keltenie azt. Az ügyfelek ezután hangutasítással indíthatják el a zenelejátszást és a legfrissebb hírek felolvasását, vezérelhetik az okosotthon kompatibilis funkcióit és több ezer opcióhoz férhetnek hozzá. Alexa eleinte Németországban, Ausztriában, Spanyolországban, Olaszországban és Nagy-Britanniában válik elérhetővé, majd 2021 márciusától számos más országban is megjelenik.
  • A My BMW App a hálózatról tölthető BMW modellek tulajdonosai számára új, típus-specifikus szolgáltatásokat tartogat. A bajor prémiummárka ügyfelei továbbfejlesztett felületen tekinthetik át az autó egyetlen feltöltéssel megtehető tisztán elektromos hatótávolságát, a járműtöltés aktuális állapotát és a járműtöltés történetét. Az alkalmazás járműtöltés- és légkondicionáló-időzítő funkciójának köszönhetően az ügyfelek az előre meghatározott idősávok és indulási időpontok megjelölésével optimalizálhatják a járműtöltés folyamatát. Sőt mi több, a nagyobb kényelem érdekében a BMW modell az indulás tervezett idejére kellemes hőmérsékletűre is hűthető vagy fűthető.
  • A BMW Points bevezetésével a plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt modellt vezető BMW-ügyfelek minden megtett zéró emissziójú kilométerért jutalompontokat kapnak, majd az így összegyűjtött pontokat a BMW Charging hálózatán keresztül díjmentes járműtöltésre válthatják. A My BMW App okosalkalmazáson keresztül a bajor prémiummárka ügyfelei könnyedén áttekinthetik és rendszerezhetik pontjaikat. A BMW Points jutalomrendszer egyelőre Belgiumban, Németországban, Franciaországban, Ausztriában, Hollandiában és Svájcban érhető el.
  • Személyre szabhatóság: miután a BMW ügyfele egyszer létrehozta egyedi BMW ID fiókját, a személyes preferenciáihoz igazított járműbeállítások bármelyik aktuális BMW modellben gyorsan és automatikusan aktiválhatók. A My BMW App okosalkalmazásnak köszönhetően a belépés minden korábbinál egyszerűbb: a felhasználónév és a jelszó manuális beírása helyett az ügyfeleknek elegendő beszkennelniük egy QR kódot, és az adott BMW modell máris aktiválja személyes beállításaikat. Az alkalmazásban a felhasználók egyedi profilképet is beállíthatnak, amelyet a BMW központi operációs rendszere is automatikusan átemel.
  • A My BMW App közvetlen kapcsolatot létesít a BMW világával és hivatalos szervizpartnereivel, akik így folyamatosan nyomon tudják követni az autó szervizigényeit. Szükség esetén az alkalmazás közvetlen szervizidőpont-foglalást is lehetővé tesz, hirtelen felmerülő probléma esetén pedig a BMW Roadside Assistance is kéznél van. Utóbbi esetben, ha a bajor prémiumgyártó ügyfele engedélyt ad rá, a szervizpartner munkatársai azonnal, a távolból próbálhatják meg orvosolni a problémát. Ha nem járnak sikerrel, az ügyfél a helyszínre érkező szervizautó állapotát is nyomon követheti az alkalmazáson keresztül. A My BMW App a BMW ConnectedDrive Store* és a BMW Online Shop* alkalmazásokhoz is kényelmes hozzáférést kínál.

Az új alkalmazás-generáció díjmentesen letölthető a Google Play Áruházból és az Apple App Store-ból. 2021 közepétől a My BMW App több mint negyven országban lesz elérhető – többek között az Egyesült Államokban, Kanadában, Brazíliában, Mexikóban és Délkelet-Ázsia több országában is –, huszonhárom nyelven.

*A BMW ConnectedDrive Store, a BMW Online Shop, valamint a Remote 3D View szolgáltatások Magyarországon nem érhetőek el.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming

WORLD PREMIERE

Here you can see the on demand broadcast of the World Premiere of the new BMW S 1000 R and BMW G 310 R.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés