Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

A BMW Motorrad bemutatja az új BMW C 400 X és C 400 GT modelleket

A két közepes méretű robogó még feljebb lépett műszakilag

C 400 GT
·
C 400 X
·
Robogók
·
C sorozat
 

Press Contact.

Balazs Zambo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555-163

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~448,42 KB)
  
Photos(56x, ~230,48 MB)

A BMW Motorrad két prémium kategóriás modellel, a 2017-ben debütált C 400 X-szel, illetve a 2018-ban bemutatott C 400 GT-vel vetette meg a lábát a közepes méretű robogók szegmensében. A színre lépése óta eltelt időben a C 400 X valósággal elbűvölte a Városi mobilitás szegmens vásárlóit dinamikus menettulajdonságaival, a C 400 GT – amely testvérmodellje Gran Turismo variánsának tekinthető – pedig gazdagabb kényelmi felszereltségével gyakorolt mély benyomást. Bebiztosítandó a duó további sikeres szereplését, a BMW Motorrad modellfrissítést hajtott végre, amelynek keretében néhány ponton optimalizálta a műszaki tartalmat, emellett új színeket és stílusvariációkat vett fel a kínálatba.

 

Erős egyhengeres, az EU5 emissziós szabványnak megfelelő motor E-gas rendszerrel, új motorvezérlő elektronikával és optimalizált röpsúlyos tengelykapcsolóval.

Miként eddig, úgy ezután is az optimalizált hatékonyságú egyhengeres, 34 LE (25 kW) maximális teljesítményét 7500-as, 35 Nm legnagyobb nyomatékát pedig 5750-es percenkénti fordulatszámon leadó motor gondoskodik a két robogó mozgatásáról. Az erőátvitel feladatát egy fokozatmentes automata sebességváltóra (CVT), valamint egy nagy torziós szilárdságú hajtómű-lengőkarra bízták, mely utóbbit innovatív csapágyazással láttak el a vibrációk minimálisra csökkentése és ezzel a kényelem maximálisra növelése céljából. Az EU5-homologizációnak köszönhetően az új C 400 X és a C400 GT továbbra is ideális partnerek a dinamikus, felhőtlenül gondtalan robogózáshoz.

 

A tisztább üzem érdekében a motort úgynevezett „elektromos gázkarral” (E-gas), elektronikus vezérlésű fojtószeleppel, valamint új motorvezérlő elektronikával látták el. Az optimalizáció keretében a katalizátor módosított bélést és bevonatot kapott, de a változások közé tartozik a szélessávú oxigénérzékelő, az áttervezett hengerfej, a generátorházon elhelyezett új szenzor, az adaptált kábelköteg és módosított alapjárat-vezérlés is. Kikerült a légszűrőből az alapjáratifordulatszám-szabályozó, amelynek a feladatát mostantól a fojtószelepet megkerülő ún. by-pass csatorna és egy turbulencia-rendszer tölti be.

 

Az új hajtáslánc nemcsak azzal igyekszik magát a motorosok szívébe lopni, hogy megfelel az EU5 emissziós szabvány előírásainak, hanem azzal is, hogy a gázreakciói korábbiaknál is simábbá és érzékenyebbé váltak. Az E-gas és az új motorvezérlés mellett a röpsúlyos tengelykapcsoló optimalizált kialakítású rugói is hozzájárulnak a motor stabilabb járásához. A feszítőerő-tűrést szűkítették, az előfeszítést kissé növelték, a motorfordulatszámot pedig szintén enyhén növelték a tengelykapcsoló összezárásakor. A szűkített tűrés jóvoltából váltáskor kevésbé esik vissza a fordulatszám, emellett annak köszönhetően sikerült kiküszöbölni a tétovázó tengelykapcsoló-nyitás jelenségét is, amely olykor előfordult az előd esetében.

 

Automatikus rádiuszkalibrálás funkcióval ellátott, a korábbiaknál finomabb vezérlésű kipörgésgátló (ASC). 

A műszaki revízió keretében az új C 400 X és C 400 GT optimalizált ASC-t kapott. Míg korábban – például gumicsere után – manuálisan kellett elvégezni az újrakalibrálást, erre már nincs szükség, hiszen a kipörgésgátló automatikus rádiuszkalibrálás funkcióval rendelkezik. Mindemellett pedig az új ASC az eddigiekhez képest jóval kisebb súrlódási értékeket is képes kezelni. A gyakorlatban ennek előnyei a szenzitívebb reakciók és a lényegesen finomabb szabályozó beavatkozások formájában érvényesülnek – főként nedves, csúszós útfelületen való motorozáskor, amikor már nem szükséges kikapcsolni az ASC-t.

 

Új féknyergekkel, valamint  azonos hosszúságú úton járó első- és hátsófékkarral ellátott fékrendszer. Megfelelőbb világítású tároló és USB töltőaljzat.

Az új C 400 X és C 400 GT a fékrendszer tekintetében is előrébb lépett. Az új féknyergeknek köszönhetően az első dupla tárcsafék stabilabb és határozottabb nyomáspontúvá vált, emellett a fékdugattyúk visszahúzódási jellemzői is előnyükre változtak. Mindezek mellett a hátsó fék működtetésére szolgáló bal, illetve az első fékhez tartozó jobb oldali fékkar azonos hosszúságú úton mozog, ami szimmetrikus fékezési érzetet biztosít.

Az ülés alatt található tárolórekesz (amely alapból 31, a Flexcase alkalmazása esetén pedig 45 literes) tökéletesített megvilágítása jelentős mértékben fokozza a kényelmet. A fényforrás oldalról felülre költözött a tökéletesebb megvilágítás érdekében. A különféle elektromos eszközök töltése eddig a 12 voltos fedélzeti csatlakozóról volt megoldható, azonban a lehetőségek száma most nőtt azzal, hogy a jobb első tárolórekeszbe bekerült egy USB-töltőcsatlakozó.

 

Két új, vonzó színnel, valamint két új stílusvariánssal, a „Sport”- tal (C 400 X) és a „Triple Black”-kel (C 400 GT) bővült a kínálat.

Elődjeikhez hasonlóan az új BMW C 400 X és C 400 GT formatervét is a BMW Motorrad semmi máshoz nem fogható dizájnnyelve határozza meg. A modern, jövőbe mutató megjelenés tökéletesen tükrözi a BMW Motorrad dizájnfilozófiáját. A BMW Motorrad mindkét új közepes méretű robogója három különböző színvariációban érhető.

 

C 400 X

 • Blackstorm metallic alapfényezés.
 • Opcionálisan Szürke (Granite Grey metallic) fényezés
 • Style Sport (Blackstorm metallic/Racingblue metallic matt).

 

C 400 GT 

 • Fehér (Alpine White) alapfényezés
 • Opcionálisan Szürke (Kallisto Grey metallic) fényezés
 • Style Triple Black (Blackstorm metallic matt csíkokkal).

 

A BMW C 400 X és C 400 GT újdonságainak áttekintése: 

 • Erős egyhengeres, az EU5 emissziós szabványnak megfelelő motor E-gas rendszerrel, új motorvezérlő elektronikával, valamint optimalizált röpsúlyos tengelykapcsoló.
 • Optimalizált alapjárat.
 • Kipörgésgátló (ASC) automatikus rádiuszkalibrálással és emelt minőségű beavatkozási kultúrával.
 • Fékrendszer új féknyergekkel, határozott nyomásponttal, valamint azonos hosszúságú úton járó első- és hátsófék-karral.
 • Ülés alatti tárolórekesz optimalizált világítással, USB-töltőcsatlakozó a jobb elülső tárolórekeszben.
 • Két új, vonzó szín, valamint két új stílusvariáns, a „Sport” (C 400 X) és a „Triple Black” (C 400 GT).

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming

ANNUAL CONFERENCE.

Munich. 17 and 18 March 2021.

Here you can see the live webcasts of the Annual Conference 2021 with the Media Day and the Analyst and Investor Day.

 

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés