Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Íme az ABB FIA Formula E új biztonsági autója, a JCW-ihlette MINI Electric Pacesetter

Mostantól a MINI első tisztán elektromos meghajtású modellje teljesít szolgálatot a Formula E versenysorozat hivatalos biztonsági autójaként.

Automotive
·
John Cooper Works
·
BMW Motorsport
·
FIA Formula E
·
John Cooper Works
·
MINI E
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, 83,54 KB)
  
Photos(107x, 2,52 GB)
  
Videos(4x, 9,11 GB)

Mostantól a MINI első tisztán elektromos meghajtású modellje teljesít szolgálatot a Formula E versenysorozat hivatalos biztonsági autójaként.

Az ABB FIA Formula E megmérettetéseinek hivatalos biztonsági autója mostantól a JCW-ihlette MINI Electric Pacesetter, amely a MINI John Cooper Works modellek több évtizedes motorsport-hagyományait a brit prémiummárka hálózatról tölthető jövőképével egyesíti. A biztonsági autó műszaki alapját a sorozatgyártásban kínált MINI Cooper SE tisztán elektromos modell adja, megszületése pedig a MINI tervezőrészlege, a BMW Motorsport, az FIA és a Formula E közötti együttműködés gyümölcse.

A tisztán elektromos meghajtás és a MINI John Cooper Works találkozása

„A MINI Cooper SE modellel korábban már megmutattuk, hogy a vezetési élmény és az elektromos mobilitás mennyire jól passzol egymáshoz, a JCW-ihlette MINI Electric Pacesetter azonban ennél még tovább megy, hiszen az elektromos mobilitás adottságait a MINI John Cooper Works modellek menetteljesítményével egyesíti” – fogalmazott Bernd Körber, a MINI márka vezetője. „A MINI Cooper SE eme extrém változatát a Formula E biztonsági autójaként fejlesztettük ki, kifejezetten a zárt versenypályákra. Ugyanakkor megmutatja azon jövőbeni irányaink egyikét, amelyeken a JCW márka villamosítása felé indulhatunk el. Számomra egyértelmű a modell üzenete: az elektromos mobilitás és a MINI John Cooper Works tökéletes párost alkot” – tette hozzá Bernd Körber.

Maximális menetdinamika: a frontrész

A JCW-ihlette MINI Electric Pacesetter biztonsági autót kifejezetten versenypályás használat szerint fejlesztették ki a mérnökök, a valaha készült legdinamikusabb tisztán elektromos meghajtású MINI modellként. „A végeredmény a technológiai precizitás és az érzelmi telítettség magával ragadó szimbiózisa, ahol a formai megoldásokat a funkcióknak rendeltük alá, számos stílusjegyet pedig technikai okokból fejlesztettünk ki” – nyilatkozta Oliver Heilmer, a MINI vezető formatervezője. „Szorosan együttműködtünk kollégáinkkal a BMW Motorsporttól, például a kerékjárati ívek, illetve az első és a hátsó lökhárító kialakításánál, vagy a súlycsökkentő intézkedések optimalizálásánál. A modell látványos, technológiailag kifinomult formanyelve az érzelmi telítettség és a pezsgő izgatottság átfogó élményét hirdeti” – tette hozzá Oliver Heilmer.

A biztonsági autó frontrészén a MINI klasszikus stílusjegyei, így a kör alakú első fényszórók és a hatszögletű hűtőrács teszik azonnal felismerhetővé a modellt. A jellegzetes MINI John Cooper Works kiegészítők – a modell megnövelt nyomtávjaihoz igazított kerékjárati ívek és a koptatókkal megnövelt, mélyre húzott első lökhárító – eközben a frontrész sportosságát nyomatékosítják. A JCW-ihlette MINI Electric Pacesetter tisztán elektromos meghajtását a zárt hűtőrács és a MINI Electric embléma jelzi. Előbbit aerodinamikai okokból szinte teljes egészében lezárták a tervezők, hiszen a modell hálózatról tölthető hajtásláncában gyakorlatilag nincs szükség hűtőrendszerre. A mérnökök ugyanakkor nyitva hagyták a hűtőrács alatti frontrészt és az első lökhárító két oldalába vágott, szinte szögletes alakú légbevezető nyílásokat, amelyek az első kerekek fékrendszereihez szállítják a hűtőlevegőt. A biztonsági autó fehér jelzőfényeit harmonikusan a motorháztetőbe integrálták, a klasszikus MINI versenycsíkok pedig egészen az autó hátuljáig nyúlnak.

Előtérben a MINI motorsportos génjei: oldalnézetből

A JCW-ihlette MINI Electric Pacesetter oldalnézetből is kiváltképp dinamikus megjelenést sugall. A geometriailag kihangsúlyozott ívtoldások (gondosan kidolgozott aerodinamikai élekkel) és a sportos küszöbtoldatok már álló helyzetben is a sportos haladást éltetik. A megnövelt átmérőjű keréktárcsák eközben szinte teljesen kitöltik a kerékjárati íveket. Az ívtoldások és a légterelők Oxfordban, újrahasznosított szénszálból, háromdimenziós nyomtatással készültek. A biztonsági autó egyedi aerodinamikai megoldásainak sárga színnel kihangsúlyozott vonalai és felületei (így az ívtoldások, a küszöbtoldatok és a hátsó légterelő szárny is) nem csupán a dinamikus megjelenést erősítik, de a modell körüli légáramlatot is optimalizálják. A négyküllős, 18” méretű, kovácsolt könnyűfém keréktárcsák Black-Neon / Orange kéttónusú árnyalatban díszelegnek, a MINI John Cooper Works GP hamisítatlan örökségeként.

A MINI Electric és a MINI John Cooper Works színvilágai a JCW-ihlette MINI Electric Pacesetter biztonsági autóban olvadnak össze. A karosszéria leginkább meghatározó árnyalata a matt ezüst, amelyet az autó második feléig vittek fel a készítők. A modell hátsó felén a Highspeed Orange és a Curbside Red magasfényű árnyalatok kettős színátmenete találkozik. A fényes és a matt felületek kontrasztja még inkább kiemeli a jármű-sziluett könnyedségét, az egyes színek határozott, átlós elválasztása pedig a modell menetdinamikai kvalitásait erősíti. Oldalnézetből a versenyzászló-motívum és a nagyméretű MINI Electric embléma sem kerülheti el a figyelmet, utóbbi ráadásul a hűtőrácson, a tetőn és a modell hátsó részén is visszaköszön. A biztonsági autó versenyszabályozás-specifikus és szponzor-feliratokkal tűzdelt matricázást is visel, amely még tovább nyomatékosítja a modell motorsportos karakterét.

Széles és látványos: a hátsó kialakítás

A JCW-ihlette MINI Electric Pacesetter hátsó kialakításánál a Black és a Curbside Red árnyalatok találkoznak, és miként a frontrészen és oldalnézetből, úgy a formanyelv leglátványosabb elemeit itt is sárga szín hangsúlyozza. Az extrém modern, rendkívül dinamikus megoldások közül kiemelkedik a tetőre szerelt légterelő szárny, amelyet háromdimenziós nyomtatással, Oxfordban készítettek és fehér jelzőfénnyel látták el. A kerékjárati ívek kiszélesítései a biztonsági autó széles nyomtávjait erősítik, a hátsó lökhárító széleit pedig a kerekek mögött légkivezető nyílásokkal látták el. A kerekek között egy nagyméretű diffúzor kapott helyet Energetic Yellow színkiemeléssel és kipufogóvégek nélkül, amely egyértelműen jelzi a modell tisztán elektromos meghajtását.

Maximális súlycsökkentés: az utastér

A biztonsági autó utasterében minden a lényegre összpontosít, hiszen jóformán csak az első üléseket hagyták bent a tervezők. A hatpontos biztonsági övvel felszerelt versenyülés zárt versenypályákon és közutakon is használható, a minimalista szénszál-betéttel ellátott sportkormány mögött pedig szénszálból készült házba épített, digitális műszeregység dolgozik. Az autó saját tömegének következetes csökkentése érdekében a középkonzol elemei, így a váltókar, a kézifékkar és a jelzőfények vezérlőelemei is szénszálból készültek, ahogyan az ajtók belső borításai is. Mindkét ajtót egy-egy szövetcsíkkal lehet behúzni. Az első ülések mögé a mérnökök típus-specifikus bukókeretet hegesztettek, funkcionális okokból pedig az utastér összes többi belső részét fehérre fényezték.

Egyedi, háromdimenziós nyomtatással készült alkatrészek az utastérben

A sportkormány minimalista betétje és jobb oldali markolata prémium minőségben, egyedi gyártással készült, ahogyan a középkonzol és a vezetőoldali ajtó belső borítása is. Fontos kiegészítő még a két sportülés háromdimenziós nyomtatással előállított párnázása is, az innovatív elemek kényelmi funkciói, tartási erősségei és méretei ugyanis a benne ülő adottságai szerint változtathatók. A háromdimenziós nyomtatásnak köszönhetően lehetőség nyílik arra, hogy a sportülés párnáinak vastagságát, keménységét és színét a vezető testi felépítéséhez, súlyához és ízléséhez igazítsák.

Bevetésre készen, a BMW Motorsport közreműködésével

A JCW-ihlette MINI Electric Pacesetter formai megoldásai mögött a BMW Motorsport több évtizedes szaktudása húzódik. A könnyűszerkezetes járműépítés alapelveinek szigorú és következetes alkalmazásával a mérnökök 1 230 kilogrammra csökkentették a biztonsági autó saját tömegét, amely mintegy 130 kilogrammal alacsonyabb a sorozatgyártásban kínált MINI Cooper SE önsúlyánál. A hajtáslánc maximális teljesítménye eközben 135 kW és 280 Nm – ahogyan a MINI Cooper SE esetében is -, amelyekkel a biztonsági autó 6,7 másodperc alatt (a sorozatgyártásban kínált MINI Cooper SE 7,3 másodperc alatt) gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás sebességre, a 60 km/órás tempót pedig 3,6 másodperc (MINI Cooper SE: 3,9 másodperc) alatt éri el. Egy biztonsági autónál azonban nem annyira a nulla-százas gyorsulás, sokkal inkább a közepes tempóról jelentkező menetdinamikai rugalmasság a meghatározó: forgatónyomatékban gazdag hajtásláncának és fokozatmentes váltójának köszönhetően a JCW-ihlette MINI Electric Pacesetter 4,3 másodperc alatt ugrik fel 80 km/órás sebességről 120 km/órás tempóra – 0,3 másodperccel gyorsabban, mint a sorozatgyártásban kínált MINI Cooper SE.

A maximális gokart-élmény érdekében a hajtáslánc körül motorsport-specifikus kerékfelfüggesztés dolgozik, három állásban hangolható ellenállással, rugózással, magassággal és mozgástartománnyal. Ehhez versenysport-specifikus lengőkar-bekötési pontok, 10 milliméterrel megnövelt nyomtávok és négydugattyús féknyergek társulnak, a MINI John Cooper Works GP keréktárcsáival és Michelin Pilot Sport gumiabroncsokkal (245/40 R18 méretben). Az ABB FIA Formula E formaautóinak első tengelyén ugyanilyen gumiabroncsok feszülnek.

Versenysport-premier április 10-én, Rómában

A JCW-ihlette MINI Electric Pacesetter 2021. április 10-én, Rómában, az ABB FIA Formula E 2021-es versenyszezonjának második hétvégéjén gurul ki először a nagyközönség elé. Volánja mögött a sorozat hivatalos biztonságiautó-pilótája, Bruno Correia foglal majd helyet, miközben a BMW i Andretti Motorsport pilótái, a német Maximilian Guenther és a brit Jake Dennis a BMW iFE.21 formaautókban harcolnak az első helyért. „Agilitás, teljesítmény, menő kisugárzás: az ABB FIA Formula E biztonsági autójaként megtervezett MINI Electric Pacesetter mindent tud, amit tudnia kell” – mondta Bruno Correia. „Hatalmas élmény vezetni. Olyan, mintha gokartoznék” – tette hozzá.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming

ANNUAL CONFERENCE.

Munich. 17 and 18 March 2021.

Here you can see the live webcasts of the Annual Conference 2021 with the Media Day and the Analyst and Investor Day.

 

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés