Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Kreatív helykihasználás 600 őshonos fával

Gondolkozz globálisan, cselekedj lokálisan: a MINI a „Tiny Forest” névre keresztelt környezetvédelmi kezdeményezéssel is hosszútávon fenntartható példát állít, igazolva, hogy még a legapróbb tettek is képesek nagy változásokat hozni.

 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~68,52 KB)
  
Photos(8x, ~75,11 MB)
  
Videos(1x, ~280,77 MB)

Gondolkozz globálisan, cselekedj lokálisan: a MINI a „Tiny Forest” névre keresztelt környezetvédelmi kezdeményezéssel is hosszútávon fenntartható példát állít, igazolva, hogy még a legapróbb tettek is képesek nagy változásokat hozni.

Kreatív helykihasználás: e forradalmi megközelítés immár több mint hatvan éve a MINI sajátja, a hosszútávon fenntartható, „Tiny Forest” névre keresztelt környezetvédelmi kezdeményezéssel pedig most a MINI Nagy-Britannia a nagyvárosi zöldterületek telepítése és a természetes biodiverzitás mellett is elköteleződik. A brit prémiumgyártó az Earthwatch Europe környezetvédelmi nonprofit szervezettel karöltve támogatja a „mini erdők” telepítését, ezúttal a MINI nagy-britanniai gyárának közvetlen szomszédságában. Az együttműködéssel a MINI a környezetvédelem érdekében tett lokális cselekedetek fontosságát és a természetről való felelős gondolkodást hangsúlyozza. A következő „mini erdőt” a MINI oxfordi otthonának közelében ültetik majd el.

Közös tudás, közös inspiráció

„A »mini erdők« kiváló lehetőségeket teremtenek arra, hogy összekössük az időseket és a fiatalokat a környezetvédelemmel és a hosszútávú fenntarthatósággal” – mondta Louise Hartley, az Earthwatch Europe környezetvédelmi nonprofit szervezet „Tiny Forest”-menedzsere. „Létfontosságú, hogy megosszuk az emberekkel a természetvédelmet elősegítő tudásunkat és pozitív cselekedetekkel inspiráljuk őket. Nagy örömünkre szolgál, hogy a MINI Nagy-Britanniával karöltve hozhatjuk létre swindoni és oxfordi mini erdőinket” – tette hozzá.

MINI ökoszisztéma testközelből

Miként a tisztán elektromos meghajtású MINI modellek, úgy a „mini erdők” is elképesztő hatékonyságról tesznek tanúbizonyságot, minimális alapterületen: a közreműködő partnerek 600 őshonos fát ültetnek szorosan egymás mellé egy teniszpálya-nagyságú területen, lehetővé téve, hogy a növények ezáltal természetes módon fejlődjenek. Az eredmény: 30 százalékkal sűrűbb erdő, tízszer gyorsabb növekedés és harmincszor intenzívebb széndioxid-semlegesítés. A várakozások szerint az elkövetkező három évben a területen több mint 500 állat- és növényfaj lel majd otthonra, valóságos mini-ökoszisztémává varázsolva azt.

„A MINI izgatottan vág bele az Earthwatch Europe oldalán indított együttműködésbe, nem csupán közvetlen környezetében, de egész Nagy-Britanniában »mini erdők« ültetve” – fogalmazott David George, a MINI Nagy-Britannia és a MINI Írország igazgatója. „Immár több mint 61 éve a felelős nyersanyag-felhasználás és a maximális hatás szempontjai szerint készítjük autóinkat. Fenntarthatóságra való törekvésünknek és kapcsolatközpontú megközelítésünknek köszönhetően a »Tiny Forest« kezdeményezés is egy nagyszerű partnerség” – tette hozzá.

A tudásra éhes diákok és segítők aktív közreműködésének köszönhetően az Earthwatch Europe temérdek adatot elemezhet ki a „mini erdőkről” az elkövetkező két évben, hogy még többet tudjon meg a széndioxid-semlegesítésről, a hőkomfortról, a biodiverzitásról és a nagyvárosi zöldterületek társadalmi hatásairól – minden esetben helyi intézetekkel együttműködve.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING 2021.

Munich, 12 May 2021.

Here you can see the public on-demand webcast of the 101st Annual General Meeting of BMW AG.

 

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés