Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Róma belvárosában versenyzett a MINI tisztán elektromos meghajtású biztonsági autója

A JCW-ihlette MINI Electric Pacesetter ellenfele ráadásul nem egy másik négykerekű, hanem az olasz főváros egyik elektromos metrószerelvénye volt. Vajon ki gurult át elsőként a célvonalon?

MINI E
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~83,55 KB)
  
Photos(12x, ~42,43 MB)
  
Videos(1x, ~548,83 MB)

A JCW-ihlette MINI Electric Pacesetter ellenfele ráadásul nem egy másik négykerekű, hanem az olasz főváros egyik elektromos metrószerelvénye volt. Vajon ki gurult át elsőként a célvonalon?

Az ABB FIA Formula E idei versenyszezonjának második felvonásán, az április 10-11. közötti hétvégén megrendezett római fordulón a MINI tisztán elektromos meghajtású biztonsági autója is reflektorfénybe gurult, a JCW-ihlette MINI Electric Pacesetter ugyanis itt ünnepelte világpremierjét.

A tisztán elektromos meghajtású formaautókat rajtrácsra állító versenysorozat 2021-es idényének hivatalos biztonsági autója 6,7 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás tempóra, ha az ABB FIA Formula E futamain verseny közben is szükség lenne rá. Volánja mögött a 43 éves portugál Bruno Correia foglal helyet, aki 2014 óta a sorozat hivatalos biztonsági autóinak pilótája.

A versenypályás debütálás előtt néhány nappal a JCW-ihlette MINI Electric Pacesetter egy rendhagyó megmérettetéssel érkezett meg Rómába, a város egyik legjobban teljesítő elektromos járművét hívva ki egy versenyre: a metrót. A két teljesen eltérő, funkcióiban és méreteiben is különböző, más-más kvalitású jármű egyvalamiben megegyezik: mindkettőt villamos energia hajtja. De vajon melyikük gurul át elsőként a célvonalon?

A példátlan megmérettetéshez John Cooper unokája és a MINI John Cooper Works alapítócsalád tagja, Charlie Cooper, valamint Bruno Correia is csatlakozott, a tisztán elektromos meghajtású versenyautók április 10-i rajtja előtti egyik éjjelen Róma lezárt belvárosát így magával ragadó, látványos és izgalmas adrenalin-löket rázta fel. Az egyik oldalon a jellegzetes gördülési hangok kíséretében közlekedő metrószerelvény állt rajthoz, rajta a kormányától megfosztott portugál pilótával, a metróvezetőt bátorítva, a másik oldalon pedig Charlie Cooper a nesztelenül suhanó biztonsági autóval. A vérbeli versenykörülmények érdekében a metró előtti sínszakaszt elzárták a forgalomtól, a JCW-ihlette MINI Electric Pacesetter útvonalát pedig lezárták. Az összecsapásról videó is készült, amelyet a rajongók a MINI Olaszország közösségimédia-felületein tekinthetnek meg.

Az április 10-11. közötti hétvégén ezt követően a zárt versenypályán is bemutatkozott a nagyközönségnek a JCW-ihlette MINI Electric Pacesetter, az ABB FIA Formula E hivatalos biztonsági autójaként. Az energiájáról, érzelmi telítettségéről és vezetési élményéről ismert brit prémiumgyártó kiváló egységet alkot a tisztán elektromos meghajtású formaautók versenysorozatával, miközben az egyedi kialakítású, teljesítményre optimalizált biztonsági autó a MINI John Cooper Works modellek több évtizedes motorsport-hagyományait és a brit prémiummárka hálózatról tölthető jövőképét egyesíti sikerrel.

A Róma belvárosában forgatott videót versenyautóról filmezve, lezárt útszakaszokon, profi pilótákkal rögzítették, a COVID-19 koronavírus-járvánnyal összefüggésben meghozott összes védelmi és elővigyázatossági intézkedést betartva.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming

ANNUAL CONFERENCE.

Munich. 17 and 18 March 2021.

Here you can see the live webcasts of the Annual Conference 2021 with the Media Day and the Analyst and Investor Day.

 

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés