Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Róma belvárosában versenyzett a MINI tisztán elektromos meghajtású biztonsági autója

A JCW-ihlette MINI Electric Pacesetter ellenfele ráadásul nem egy másik négykerekű, hanem az olasz főváros egyik elektromos metrószerelvénye volt. Vajon ki gurult át elsőként a célvonalon?

MINI Electric
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~83,55 KB)
  
Photos(12x, ~42,43 MB)
  More below article text

A JCW-ihlette MINI Electric Pacesetter ellenfele ráadásul nem egy másik négykerekű, hanem az olasz főváros egyik elektromos metrószerelvénye volt. Vajon ki gurult át elsőként a célvonalon?

Az ABB FIA Formula E idei versenyszezonjának második felvonásán, az április 10-11. közötti hétvégén megrendezett római fordulón a MINI tisztán elektromos meghajtású biztonsági autója is reflektorfénybe gurult, a JCW-ihlette MINI Electric Pacesetter ugyanis itt ünnepelte világpremierjét.

A tisztán elektromos meghajtású formaautókat rajtrácsra állító versenysorozat 2021-es idényének hivatalos biztonsági autója 6,7 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás tempóra, ha az ABB FIA Formula E futamain verseny közben is szükség lenne rá. Volánja mögött a 43 éves portugál Bruno Correia foglal helyet, aki 2014 óta a sorozat hivatalos biztonsági autóinak pilótája.

A versenypályás debütálás előtt néhány nappal a JCW-ihlette MINI Electric Pacesetter egy rendhagyó megmérettetéssel érkezett meg Rómába, a város egyik legjobban teljesítő elektromos járművét hívva ki egy versenyre: a metrót. A két teljesen eltérő, funkcióiban és méreteiben is különböző, más-más kvalitású jármű egyvalamiben megegyezik: mindkettőt villamos energia hajtja. De vajon melyikük gurul át elsőként a célvonalon?

A példátlan megmérettetéshez John Cooper unokája és a MINI John Cooper Works alapítócsalád tagja, Charlie Cooper, valamint Bruno Correia is csatlakozott, a tisztán elektromos meghajtású versenyautók április 10-i rajtja előtti egyik éjjelen Róma lezárt belvárosát így magával ragadó, látványos és izgalmas adrenalin-löket rázta fel. Az egyik oldalon a jellegzetes gördülési hangok kíséretében közlekedő metrószerelvény állt rajthoz, rajta a kormányától megfosztott portugál pilótával, a metróvezetőt bátorítva, a másik oldalon pedig Charlie Cooper a nesztelenül suhanó biztonsági autóval. A vérbeli versenykörülmények érdekében a metró előtti sínszakaszt elzárták a forgalomtól, a JCW-ihlette MINI Electric Pacesetter útvonalát pedig lezárták. Az összecsapásról videó is készült, amelyet a rajongók a MINI Olaszország közösségimédia-felületein tekinthetnek meg.

Az április 10-11. közötti hétvégén ezt követően a zárt versenypályán is bemutatkozott a nagyközönségnek a JCW-ihlette MINI Electric Pacesetter, az ABB FIA Formula E hivatalos biztonsági autójaként. Az energiájáról, érzelmi telítettségéről és vezetési élményéről ismert brit prémiumgyártó kiváló egységet alkot a tisztán elektromos meghajtású formaautók versenysorozatával, miközben az egyedi kialakítású, teljesítményre optimalizált biztonsági autó a MINI John Cooper Works modellek több évtizedes motorsport-hagyományait és a brit prémiummárka hálózatról tölthető jövőképét egyesíti sikerrel.

A Róma belvárosában forgatott videót versenyautóról filmezve, lezárt útszakaszokon, profi pilótákkal rögzítették, a COVID-19 koronavírus-járvánnyal összefüggésben meghozott összes védelmi és elővigyázatossági intézkedést betartva.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming

AUTO SHANGHAI 2023.

17./18. April 2023. Webcast of the Pre-Night Event and the BMW Group Press Conference at the Auto Shanghai 2023.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés