Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Csúcsteljesítmény új dimenziókban: a BMW M3 és a BMW M4 modellben is bemutatkozik a BMW M xDrive intelligens összkerékhajtás

Az új BMW M3 Competition limuzin és az új BMW M4 Competition Coupé típus-specifikus BMW M xDrive intelligens összkerékhajtási rendszere új szintre emeli a sportautó-páros menetdinamikai adottságait, agilitását és mérnökien precíz vezethetőségét. Az új hajtáslánc-alternatívák 2021 júliusában debütálnak az utakon.

G80
·
G82
·
BMW M modellek
·
Coupé
·
M4
·
M3
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, 111,34 KB)
  
Photos(77x, 1,23 GB)

Az új BMW M3 Competition limuzin és az új BMW M4 Competition Coupé típus-specifikus BMW M xDrive intelligens összkerékhajtási rendszere új szintre emeli a sportautó-páros menetdinamikai adottságait, agilitását és mérnökien precíz vezethetőségét. Az új hajtáslánc-alternatívák 2021 júliusában debütálnak az utakon.

Még nagyobb teljesítmény, még több hajtott kerék, még intenzívebb BMW M-élmény. Az új BMW M3 limuzin és az új BMW M4 Coupé világpremierje után néhány hónappal a BMW M GmbH a prémium középkategória etalon sportautó-párosának új hajtáslánc-változatairól is lerántja a leplet: a BMW M xDrive intelligens összkerékhajtás a BMW M3 és a BMW M4 palettáján is bemutatkozik. A technológia mérnöki precizitással osztja el a motor erejét a négy hajtott kerék között, amellyel minden korábbinál vérpezsdítőbb menetdinamikai adottságokkal vértezi fel a BMW M xDrive intelligens összkerékhajtással szerelt, új BMW M3 Competition limuzin (átlagos üzemanyag-fogyasztás a WLTP mérései szerint: 10,0 – 10,1 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás a WLTP mérései szerint: 228 – 231 gramm / km) és a BMW M xDrive intelligens összkerékhajtással szerelt, új BMW M4 Competition Coupé (átlagos üzemanyag-fogyasztás a WLTP mérései szerint: 10,0 – 10,1 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás a WLTP mérései szerint: 227 – 230 gramm / km) párosát.

Az újdonságok soros hathengeres benzinmotorjának 375 kW / 510 lóerő maximális teljesítményét egy Drivelogic-kal dolgozó, nyolcfokozatú BMW M Steptronic automataváltó továbbítja a BMW M xDrive intelligens összkerékhajtás felé, amely a motor erejét minden vezetési szituációban az agilitás, az iránystabilitás, a tapadás és a versenypályás menetdinamika növelése szerint osztja el az első és a hátsó kerekek között. A bajor prémiumgyártó ügyfelét így minden megtett méteren a BMW M divízió által fémjelzett abszolút teljesítmény mámorító érzése kerítheti hatalmába, amelyet többek között a még intenzívebb gyorsulási kvalitások is tükröznek. A BMW M xDrive intelligens összkerékhajtással szerelt, új BMW M3 Competition limuzin és a BMW M xDrive intelligens összkerékhajtással szerelt, új BMW M4 Competition Coupé 2021 júliusában érkezik meg az utakra.

BMW M xDrive intelligens összkerékhajtás és aktív M differenciálmű a mérnökien precíz vezethetőségért

A BMW M xDrive intelligens összkerékhajtás típus-specifikus hangolású vezérlőrendszere a BMW M GmbH számos nagyteljesítményű modelljében a klasszikus hátsókerék-meghajtás mosolyfakasztó alternatíváját kínálja. A technológiával szorosan együttműködik az aktív M differenciálmű, amely a vezetési szituáció függvényében 0-100 százalék közötti arányban képes elosztani a forgatónyomatékot a két hátsó kerék között, ezzel garantálva, hogy a motorerő még határon autózva és laza tapadási viszonyok közepette is veszteségek nélkül jusson át az úttestre. A BMW M xDrive intelligens összkerékhajtás és az aktív M differenciálmű – az integrált, BMW M-specifikus kipörgésgátlóval együttműködve – a dinamikus menetstabilizáló rendszer (DSC – Dynamic Stability Control) közreműködésével kelti életre az új sportautó-páros lehető legintenzívebb menetdinamikai adottságait, olyan vezetési élményt garantálva, amely a BMW M divízió által fémjelzett sportosság, a minden korábbinál jobb tapadás és az érezhetően magabiztosabb iránystabilitás hármas egysége mentén épül fel.

A BMW M xDrive intelligens összkerékhajtás osztóműje egy elektronikusan vezérelt többtárcsás tengelykapcsolóval dolgozik, hogy teljesítmény-veszteség nélkül, zökkenőmentesen, minden pillanatban 0-100 százalék közötti arányban legyen képes elosztani a forgatónyomatékot az első és a hátsó kerekek között. A mérnökök a többtárcsás tengelykapcsoló kenését úgy optimalizálták, hogy a folyamatosan változtatható erőelosztás még a legextrémebb versenypályás terhelések közepette is hatékonyan működjön. Az első és a hátsó tengely közötti erőelosztásról egy kardántengely gondoskodik, amelyet a mérnökök kifejezetten a BMW M xDrive intelligens összkerékhajtással szerelt, új BMW M3 Competition limuzin és a BMW M xDrive intelligens összkerékhajtással szerelt, új BMW M4 Competition Coupé műszaki paraméterei mentén terveztek meg. Akárcsak a két tengelyen dolgozó féltengelyeket is. Alapesetben a BMW M xDrive intelligens összkerékhajtás a klasszikus hátsókerék-meghajtás preferenciái szerint működik, amely azt jelenti, hogy normál útviszonyok és vezetési körülmények közepette a motor csak a hátsó kerekeket hajtja, az első kerekek pedig akkor kapcsolódnak be a hajtásba, ha a rendszer a hátsó tengelyen már nem tud több teljesítményt hatékonyan leadni az útra.

Az osztóműben egy típus-specifikus vezérlőegység és egy integrált kipörgésgátló technológia dolgozik, amely rendkívül gyorsan, a dinamikus menetstabilizáló rendszer (DSC – Dynamic Stability Control) közbeavatkozása nélkül képes kiegyenlíteni az első és hátsó kerekek eltérő forgási sebességeit. A végeredmény magabiztos összkerékhajtás és a BMW M modellek által fémjelzett rendíthetetlen úttartás új dimenziója, legyen szó akár nagysebességű vezetési szituációkról, akár hosszan elnyújtott kanyarokban indított, mindvégig kontrollált megcsúsztatásokról.

A BMW M xDrive intelligens összkerékhajtás és az aktív M differenciálmű egysége nem csupán jobb tapadást, nagyobb menetstabilitást, sportosabb agilitást és intenzívebb menetdinamikát, de minden korábbinál letaglózóbb gyorsulást is jelent. A BMW M xDrive intelligens összkerékhajtással szerelt, új BMW M3 Competition limuzinnak és a BMW M xDrive intelligens összkerékhajtással szerelt, új BMW M4 Competition Coupé-nak egyaránt csupán 3,5 másodpercre van szüksége ahhoz, hogy álló helyzetből felgyorsuljon 100 km/órás sebességre, amely 0,4 szekundummal múlja felül a hátsókerék-meghajtású BMW M3 Competition limuzin és BMW M4 Competition Coupé nulla-százas értékét.

A BMW M xDrive intelligens összkerékhajtással szerelt, új BMW M3 Competition limuzin és a BMW M xDrive intelligens összkerékhajtással szerelt, új BMW M4 Competition Coupé alatt alapfelszereltségként az első tengelyen 19”, míg a hátsó tengelyen 20” méretű BMW M könnyűfém keréktárcsák gurulnak. A Jet Black árnyalatú, ikerküllő-dizájnú kovácsolt felniken elöl 275/35 R19, hátul pedig 285/30 R20 méretű gumiabroncsok feszülnek. Az opcionális extrafelszereltség részeként mindkét modellhez rendelhetők hasonló méretű, speciális kialakítású versenypálya-abroncsok.

A lélegzetelállító menetteljesítményt jelentős technológiai módosítások optimalizálják

A BMW M xDrive intelligens összkerékhajtással szerelt, új BMW M3 Competition limuzin és a BMW M xDrive intelligens összkerékhajtással szerelt, új BMW M4 Competition Coupé futóművében a mérnökök újratervezték a kettős ágyazású lengőkarra támaszkodó rugóstaggal kialakított első kerékfelfüggesztést, valamint típus-specifikus elsőtengely-geometriát és kormánymű-áttételezést állítottak be, amely módosításoknak köszönhetően nem csupán a hátsókerék-meghajtású, de az összkerékhajtású BMW M3 és BMW M4 is a BMW M modellek legendás, kompromisszumoktól mentes irányíthatóságát élteti. Az összkerékhajtású modellpáros esetében a mérnökök a motorolaj-ellátást is a négy hajtott kerék következtében fellépő menetdinamikai adottságokhoz optimalizálták, a BMW M xDrive intelligens összkerékhajtással szerelt, új BMW M3 Competition limuzin és a BMW M xDrive intelligens összkerékhajtással szerelt, új BMW M4 Competition Coupé így egyaránt extrém sportos menetteljesítményre képes.

A személyre szabott BMW M-élményt három BMW M xDrive üzemmód élteti

A BMW ügyfele a saját preferenciái szerint és a vezetési szituáció sajátosságai szerint is beállíthatja a BMW M xDrive intelligens összkerékhajtás karakterisztikáját, illetve teljesítményét. A kívánt beállítás a BMW M-specifikus operációs rendszer „Járműbeállítások” menüpontjában választható ki, három különböző üzemmód közül. Az alapértelmezett beállításként aktiválódó 4WD üzemmódban az összkerékhajtás a maximális tapadás és a mérnökien precíz vezethetőség szempontjai szerint dolgozik, minden pillanatban a hátsókerék-meghajtás preferenciái szerint. 4WD Sport üzemmódban az összkerékhajtás még nagyobb százalékban továbbítja a hátsó tengelyre a motorból érkező forgatónyomatékot, ezzel még extrém vezetési szituációkban is sportosabb agilitást eredményezve. A BMW M modellekre jellemző, lineáris teljesítmény-felépülés a hosszan elnyújtott kanyarokban mindvégig kontrollált megcsúsztatásokat tesz lehetővé. A bajor prémiummárka ügyfeleinek ugyanakkor arra is lehetőségük nyílik, hogy teljes mértékben kikapcsolják a dinamikus menetstabilizáló rendszert (DSC Off) és aktiválják a színtiszta hátsókerék-meghajtást (2WD üzemmód). Amennyiben az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető tapadásvezérlés (M Traction Control) is a BMW M xDrive intelligens összkerékhajtással szerelt, új BMW M3 Competition limuzin vagy BMW M xDrive intelligens összkerékhajtással szerelt, új BMW M4 Competition Coupé felszereltségének része, úgy a vezető a modell automatikus tapadásvezérlését is tíz fokozatban állíthatja be – akárcsak a hátsókerék-meghajtású BMW M3 és BMW M4 esetében. Eme színtiszta, menetstabilizáló technológiáktól mentes teljesítmény-leadás a vérbeli versenyautókat idézi, a tapasztalt pilóták pedig az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető M Drift Analyser funkcióval tökéletesíthetik képességeiket.

A bajor prémiumgyártó ügyfelei a multifunkciós sportkormány M1 és M2 memóriagombjaira menthetik el a BMW M xDrive intelligens összkerékhajtás leginkább kedvelt beállításait, többek között az erőforrás, a lengéscsillapítók, a kormánymű és a fékrendszer preferált karakterisztikáival együtt. Az M1 és M2 memóriagombok megnyomásával az elmentett járműbeállítások azonnal aktiválhatók.

Hamisítatlan BMW M-élmény hat modellváltozat hat önálló karakterével

A két összkerékhajtású modellváltozat piaci bevezetésével a BMW M GmbH a nagyteljesítményű prémium középkategória páratlanul széles palettáját állítja csatasorba. A BMW M3 limuzin (átlagos üzemanyag-fogyasztás a WLTP mérései szerint: 9,9 – 10,2 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás a WLTP mérései szerint: 226 – 231 gramm / km) és a BMW M4 Coupé (átlagos üzemanyag-fogyasztás a WLTP mérései szerint: 9,9 – 10,2 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás a WLTP mérései szerint: 226 – 231 gramm / km) a hátsókerék-meghajtás és a hatfokozatú manuális váltó egyedülálló kombinációjával kecsegtet, miközben a BMW M3 Competition limuzin (átlagos üzemanyag-fogyasztás a WLTP mérései szerint: 9,6 – 9,8 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás a WLTP mérései szerint: 219 – 224 gramm / km) és a BMW M4 Competition Coupé (átlagos üzemanyag-fogyasztás a WLTP mérései szerint: 9,6 – 9,8 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás a WLTP mérései szerint: 219 – 224 gramm / km) megnövelt teljesítményét Drivelogic-kal dolgozó, nyolcfokozatú BMW M Steptronic automataváltó továbbítja a hátsó tengely felé.

Ehhez a kvartetthez csatlakozik most a BMW M xDrive intelligens összkerékhajtással szerelt, új BMW M3 Competition limuzin és a BMW M xDrive intelligens összkerékhajtással szerelt, új BMW M4 Competition Coupé. Ez azt jelenti, hogy a legújabb BMW M3 és BMW M4 portfólióján hat különböző modellváltozat sorakozik, hat önálló karakterrel, mégis maradéktalanul egyesítve a nagyteljesítményű sportautók adottságait a kompromisszumoktól mentes hétköznapi használhatósággal. A bajor prémiummárka ügyfelei pedig hamarosan mindezt nyitott tetővel is átélhetik, az új BMW M4 Cabrio volánja mögött.

Az üzemanyag-fogyasztási és károsanyag-kibocsátási értékeket a valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP – Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) mérései szerint számolták ki. Az adatok a gumiabroncs-típusoktól és a felszereltségi szintektől is függnek.

További információ az új személygépkocsik hivatalos üzemanyag-fogyasztási, fajlagos szén-dioxid-kibocsátási, illetve elektromosáram-fogyasztási adatairól a „Leitfaden über Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen” (Tájékoztató az új személygépkocsik üzemanyag-fogyasztásáról, szén-dioxid-kibocsátásáról és elektromosáram-fogyasztásáról) (Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars), kiadványban található, amely minden értékesítési helyen, valamint a Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT) társaságtól (D-73760 Ostfildern-Scharnhausen, Hellmuth Hirth Str. 1.) vagy a http://www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html internetes oldalról szerezhető be: Leitfaden CO2 (Guideline CO2) (PDF – 2,7 MB)

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming

ANNUAL CONFERENCE.

Munich. 17 and 18 March 2021.

Here you can see the live webcasts of the Annual Conference 2021 with the Media Day and the Analyst and Investor Day.

 

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés