Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Idén is a BMW a berlini Gallery Weekend elsőszámú partnere

2021-ben a művészeti programsorozatot az április 30. – május 2. közötti hétvégén rendezik meg.

Vállalati
·
Kulturális ügyek
 

2021-ben a művészeti programsorozatot az április 30. – május 2. közötti hétvégén rendezik meg.

Az április 30. és május 2. közötti három napban a berlini Gallery Weekend tizenhetedik felvonása 49 művészeti galéria színeiben állítja ki a feltörekvő művészek és a világhírű alkotók műveit. A bajor prémiumgyártó, amely idén ünnepli kultúra iránti elkötelezettségének ötvenedik évfordulóját, 2013 óta a művészeti programsorozat elsőszámú partnere. A koronavírus-járvány elterjedése következtében meghozott korlátozó intézkedések miatt a galériák várhatóan zárva lesznek és hogy személyesen is minél előbb fogadhassanak vendégeket, jó eséllyel a kiállítások eleinte csupán digitálisan nyithatnak ki.

A berlini Gallery Weekend így minden korábbinál erőteljesebben szimbolizálja a német főváros galériáinak szoros összetartását, miközben Berlin művészeti szegmensben elfoglalt iránymutató pozícióját és a város feltörekvő művészek folyamatos, fenntartható támogatása iránti elköteleződését is élteti. A művészeti programsorozat résztvevő galériái az eredeti tervek szerint készítik elő kiállításaikat, hogy ha az április 30. – május 2. közötti hétvégén is zárva kell maradniuk, könnyedén át tudjanak állni a digitális jelenlétre – a berlini Gallery Weekend történetében most először. Amint azonban a helyzet engedi, a galériák készek újra megnyitni kapuikat a személyesen érkező vendégek előtt, természetesen az előírt biztonsági intézkedések maradéktalan betartása mellett. Ha engedélyezik a látogatók személyes fogadását, a berlini Gallery Weekend galériái május 1-jén, szombaton és május 2-án, vasárnap is kinyitnak 12:00 – 19:00 között. Kiállításaikon németországi és nemzetközi művészek alkotásai egyaránt megtekinthetők lesznek, köztük az első, 2015-ös BMW Art Journey művészeti utazás győztesévé választott Samson Young műveivel.

Hogy a kiállítások a művészetek iránt rajongó összes érdeklődőt képesek legyenek kiszolgálni, a berlini Gallery Weekend idén még tovább bővíti digitális jelenlétét. 2021. április 19-től a művészeti programsorozat összes kiállítása és alkotása megtekinthető online is, a www.gallery-weekend-berlin.de weboldalon, az április 30. – május 2. közötti hétvégén pedig a szervezők exkluzív dokumentumfilm-sorozattal engednek betekintést az előkészületek és a műalkotások hátterébe a berlini Gallery Weekend Instagram-oldalán (www.instagram.com/galleryweekendberlin). Sőt mi több, a művészeti programsorozat hivatalos weboldalán május 1-jén és május 2-án élő idegenvezetések (Gallery Weekend Live Tours) kalauzolják az érdeklődőket a résztvevő galériák érdekességeibe, mindenféle előzetes regisztráció nélkül. A digitális utazáshoz gyűjtők, művészek és kritikusok is csatlakoznak, egy-egy önálló programponttal.

A berlini Gallery Weekend művészeti programsorozatot 2005-ben indították útjára a különböző berlini galériák azzal a céllal, hogy az esemény évente egyszer csokorba fogja a főváros művészeti szcénáját. A látogatók itt azon létfontosságú tevékenységekbe is betekintést nyerhetnek, amelyek mentén a galériák segítik és támogatják művészeiket, akiket közös munkásságukkal gondolatébresztő kiállítások foganatosításához is hozzásegítik. A hétvége ráadásul az új nevek felfedezésére és a meglévő ismeretek elmélyítésére is lehetőséget biztosít.

2021. szeptember 15-19. között első ízben rendezik meg a berlini Gallery Weekend *Discoveries új formátumát, amelyben a résztvevő galériák egy vadonatúj együttműködés keretében mutatják be egyazon, mégis évről évre megújított téma köré installált szeptemberi kiállításukat. Az idei év témájának középpontjában az új felfedezések állnak, a galériákon korábban soha be nem mutatott művészeknek adva lehetőségeket arra, hogy nagyközönség elé tárják alkotásaikat és szerződést kössenek a résztvevő nemzetközi hírű művészeti galériákkal.

A berlini Gallery Weekend művészeti programsorozattal, illetve a résztvevő galériákkal és művészekkel kapcsolatos bővebb információkért és képekért kérjük, látogasson el a www.gallery-weekend-berlin.de weboldalra (jelszó: kunst).

Berlin művészetek iránti hosszútávú elkötelezettségének nem csupán a Gallery Weekend művészeti programsorozat, de a kortárs művészeteket éltető Berlini Biennálé (Berlin Biennale for Contemporary Art) és a Preis der Nationalgalerie is része. Kultúra iránti széleskörű elkötelezettsége részeként és a BMW OPERA NEXT névre keresztelt digitális partnerség égisze alatt a BMW a Berlini Állami Operaház együttműködő partnere is, akivel idén szeptember 18-19. között ismét életre hívja a „State Opera for All” ingyenes művészeti est-sorozatot.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming

IAA MOBILITY 2021.

Here you can see our on demand webcasts from the IAA Mobility 2021, with the BMW Group Keynote, the Analyst and Investor Evening Event and the discussion forum "The car as the engine of the circular economy?".

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés