Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

A BMW Group tovább bővíti tisztán elektromos hajtáslánc-technológiai alkatrészei gyártási hálózatát

A müncheni központú vállalatcsoport Lipcsében és Regensburgban is megkezdi a hálózatról tölthető modellek nagyfeszültségű akkumulátorainak és akkumulátor-alkatrészeinek sorozatgyártását.

High-voltage battery
·
Production Start
·
Leipzig
·
Electrification
·
Production & Development
·
Production
·
Gyártóüzemek
·
Alternatív hajtásrendszerek, a jövő mobilitása
·
Fenntarthatóság
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~88,83 KB)
  
Photos(10x, ~66,92 MB)

A müncheni központú vállalatcsoport Lipcsében és Regensburgban is megkezdi a hálózatról tölthető modellek nagyfeszültségű akkumulátorainak és akkumulátor-alkatrészeinek sorozatgyártását.

A BMW Group Lipcsében és Regensburgban is beindítja saját akkumulátor-alkatrészei tömegtermelését, amellyel tovább bővíti tisztán elektromos hajtáslánc-technológiai alkatrészei gyártási hálózatát. A müncheni központú vállalatcsoport kevesebb, mint egy éve határozta el, hogy felfejleszti a zéró emissziójú hajtáslánc-technológiák alkatrészeinek németországi sorozatgyártását, 2021. május 3-án pedig meg is kezdődött Lipcsében a nagyfeszültségű akkumulátormodulok tömegtermelése. Egy hónappal ezelőtt, 2021 áprilisában a nagyfeszültségű akkumulátorcellák innovatív burkolatainak sorozatgyártása is beindult Regensburgban, ahol 2022-től teljes energiatároló egységek is készülnek majd. „Terveink szerint 2030-ban már legalább minden második autónkat tisztán elektromos meghajtással adjuk majd el, gyártási hálózatunkat így eszerint, folyamatosan bővítjük” – fogalmazott Michael Nikolaides, a BMW Group erőforrások és hálózatról tölthető hajtáslánc-technológiák sorozatgyártására szakosodott részlegének vezetője.

A vállalatcsoport összesen több mint 250 millió eurót fektet be Lipcsében és Regensburgban működő létesítményei továbbfejlesztésébe, hogy a két üzem a következő években magabiztosan képes legyen kiszolgálni a hálózatról tölthető autók iránt mutatkozó egyre intenzívebb ügyfélkereslet következtében fellépő akkumulátor-szükségleteket. A hamarosan piacra guruló BMW iX* és BMW i4 hajtáslánc-technológiájában a legkorszerűbb nagyfeszültségű akkumulátorok dolgoznak, a közeljövőben pedig a BMW Group újabb és újabb tisztán elektromos meghajtású modellekről rántja le a leplet. Az akkumulátor-alkatrészek rugalmas sorozatgyártása ezzel párhuzamosan fejlődik.

„Folyamatosan bővítjük létesítményeink kapacitását és kvalitásait, miközben maximálisan kihasználjuk munkatársaink szaktudását és tapasztalatát, hosszú távú, stabil munkahelyeket biztosítva” – tette hozzá Michael Nikolaides. Dingolfingban, Lipcsében, Regensburgban és Steyr-ben működő létesítményeibe a BMW Group 2020 és 2022 között összesen mintegy 790 millió eurót fektet be, hogy módszeresen tovább bővítse a tisztán elektromos hajtáslánc-technológiák alkatrészeinek sorozatgyártását.

Az akkumulátormodulok lipcsei sorozatgyártása

Lipcse a BMW Group elektromos mobilitási úttörője, ahol 2013 óta készül a vállalatcsoport első tisztán elektromos meghajtású modellje, a BMW i3*. Az üzemben most a tisztán elektromos hajtáslánc-technológiák alkatrészeinek sorozatgyártása is megkezdődött.

„Tevékenységeinket a tisztán elektromos hajtáslánc-technológiák akkumulátormoduljainak tömegtermelésével bővítjük, amellyel tovább növeljük az üzem jelentőségét az elektromos mobilitás piacán” – mondta Hans-Peter Kemser, a BMW Group lipcsei gyárának igazgatója. „Lipcse fontos szerepet játszik majd abban, hogy akkumulátor-alkatrészekkel szolgálja ki a BMW Group hálózatról tölthető modelljei iránt mutatkozó egyre nagyobb érdeklődést” – fogalmazott. A MINI Countryman utódja, amely a tervek szerint 2023-ban gurul le a lipcsei üzem gyártósoráról, tisztán elektromos meghajtással érkezik meg az utakra. „Maradéktalanul kiaknázhatjuk mindazon szakmai tapasztalatokat, amelyeket munkatársaink az elmúlt években sajátítottak el. Az akkumulátormodulok tömegtermelésének beindításával hosszú távon biztosítjuk be a munkahelyeket” – tette hozzá Hans-Peter Kemser.

2021 májusától a tisztán elektromos hajtáslánc-technológiák akkumulátormoduljai azon a hozzávetőlegesen 10 000 négyzetméter alapterületű gyártási területen készülnek, ahol korábban a BMW i8 is napvilágot látott. A termelési munkálatokat itt a lipcsei üzem 80 munkatársa kezdte meg, számuk azonban az év végére körülbelül 150-re nő. 2020 és 2022 között a BMW Group több mint 100 millió eurót fektet be az akkumulátormodulok lipcsei sorozatgyártásának kezdeti fázisába.

Az akkumulátormodulok tömegtermelésének beindítása ugyanis csak az első lépés: a müncheni központú vállalatcsoport elhatározta, hogy még tovább fejleszti lipcsei akkumulátormodul-gyártása kapacitását, így 2022-től egy második gyártósor is rendszerbe áll. A BMW Group ezzel magabiztosan képes lesz kiszolgálni a tisztán elektromos hajtáslánc-technológiák iránt mutatkozó egyre intenzívebb ügyfélkeresletet.

Az akkumulátor-alkatrészek és nagyfeszültségű akkumulátorok regensburgi sorozatgyártása

A BMW Group regensburgi létesítményében már most is két hálózatról tölthető modell – a BMW X1* és a BMW X2* plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt modellváltozata – lát napvilágot, amelyekhez 2022-ben a tisztán elektromos meghajtású BMW X1 is csatlakozik. Munkatársai elektromos mobilitás terén felhalmozott szaktudását ráadásul az üzem hamarosan az akkumulátor-alkatrészek és nagyfeszültségű akkumulátorok sorozatgyártásában is kamatoztathatja.

Az ötödik generációs akkumulátorcellák innovatív burkolatait előállító négy gyártósor közül az első 2021 áprilisában állt rendszerbe, mintegy 40 000 négyzetméter alapterületű gyártási- és logisztikai területen. „Regensburg sikeresen kezdte meg a tisztán elektromos hajtáslánc-technológiák alkatrészeinek sorozatgyártását, amely technológiai átállásunk terén igen fontos mérföldkő” – nyilatkozta Frank Bachmann, a BMW Group regensburgi gyárának igazgatója. A további három gyártósor fokozatosan áll rendszerbe 2021 végéig, a BMW Group zéró emissziójú modelljei iránt mutatkozó kereslet élénkülésével párhuzamosan. A tisztán elektromos hajtáslánc-technológiáiban alkalmazott akkumulátorcellák burkolatait a BMW Group eddig kizárólag Dingolfingban és Kínában, a BMW Brilliance Automotive senjangi üzemében gyártotta.

A nagyfeszültségű akkumulátorcellák innovatív burkolatai nagymértékben növelik a cellák masszivitását és hőelvezető képességét, miközben a BMW eDrive hajtáslánc-technológia ötödik generációjában alkalmazott erősebb akkumulátorcellák szigetelését és hűtését is segítik. 2022-től Regensburgban a nagyfeszültségű akkumulátorok sorozatgyártása is kezdetét veszi. Az üzemben jelenleg 100 munkatárs dolgozik, számuk 2022 végére azonban több mint megháromszorozódik. 2020 és 2022 között a BMW Group több mint 150 millió eurót fektet be az akkumulátor-alkatrészek és nagyfeszültségű akkumulátorok regensburgi sorozatgyártásának beindításába.

A fenntarthatóság holisztikus megközelítése

A BMW Group elkötelezett amellett, hogy a világ „legzöldebb” elektromos autóit kínálja ügyfeleinek, ez pedig a sorozatgyártásnál kezdődik. A vállalatcsoport már most kizárólag megújuló energiaforrásokból működteti tömegtermelési létesítményeit a világ minden táján, energiahatékonysági céljai azonban hosszabb távra mutatnak. 2006 és 2019 között a BMW Group több mint 70 százalékkal csökkentette a sorozatgyártásban kínált egy új autójára vetített károsanyag-kibocsátás mértékét, célja azonban az, hogy ezt a mutatót 2030-ra további 80 százalékkal redukálja. A tömegtermelési folyamatok során keletkező emissziót a vállalatcsoport így több mint 90 százalékkal szorítja vissza a 2006-os értékhez képest.

A BMW Group további célja, hogy 2030-ra a beszállítói hálózatában jelentkező, egy új autóra vetített károsanyag-kibocsátást is 20 százalékkal csökkentse, a vállalatcsoport ezért csak olyan beszállító partnerekkel dolgozik együtt, akik garantálják, hogy a BMW eDrive hajtáslánc-technológia ötödik generációs akkumulátorcelláinak előállításához kizárólag megújuló energiaforrásokat használnak fel.

Az akkumulátorcellától a nagyfeszültségű akkumulátorig

A nagyfeszültségű akkumulátorok sorozatgyártása két fő szakaszból áll. Az akkumulátormodulok előállítását nagymértékben automatizált folyamatok végzik: a lítium-ion cellák előbb plazmatisztításon esnek át, majd egy speciális eljárás keretében, az optimális szigetelés érdekében innovatív burkolatot kapnak. Az akkumulátorcellákat ezt követően nagyobb egységekké, úgynevezett akkumulátormodulokká szerelik össze. A BMW Group ezeket az akkumulátorcellákat olyan külső partnerektől szerzi be, amelyek garantálják a vállalatcsoport szigorú szabványai szerint történő előállítást. A vállalatcsoport a sorozatgyártásban kínált modellek eltérő tulajdonságai szerint különböző akkumulátorcellákat alkalmaz.

Az akkumulátormodulok ezt követően egy nagyobb méretű alumínium házba kerülnek, a járműkapcsolati pontokkal, valamint a vezérlő- és hűtőegységgel együtt. Az alumínium ház méretét és alakját, illetve az akkumulátormodulok számát az egyes modellváltozatok sajátosságai határozzák meg, ezzel is garantálva, hogy a BMW Group hálózatról tölthető modelljeibe a lehető legoptimálisabb nagyfeszültségű akkumulátorokat építsék be a mérnökök.

A tisztán elektromos hajtáslánc-technológiák nemzetközi gyártási hálózata, németországi központtal

A BMW és a MINI hálózatról tölthető modelljeibe szerelt nagyfeszültségű akkumulátorokat és akkumulátor-alkatrészeket a BMW Group dingolfingi, lipcsei, regensburgi (Németország), spartanburgi (Egyesült Államok) és senjangi (Kína) létesítményei állítják elő. A vállalatcsoport Thaiföldön is működtet egy regionális akkumulátorgyártó létesítményt a Dräxlmaier Group oldalán. A bajor prémiummárka iránymutató elektromos mobilitási kísérleteinek München ad otthont, ahol a BMW Group akkumulátorcella-fejlesztési központjának mérnökei a jövő energiatárolási technológiáit is kutatják.

A BMW Group Dingolfingban és Landshutban működő üzemeiben állítja elő a hálózatról tölthető hajtáslánc-technológiáiban dolgozó elektromos motorokat, a nagymértékben integrált, ötödik generációs BMW eDrive hajtáslánc-technológia háza pedig Steyr-ben készül.

A BMW Group újabb és újabb modellekkel, teljes mellszélességgel támogatja az elektromos mobilitás térnyerését, amely a tisztán elektromos hajtáslánc-technológiák sorozatgyártásának módszeres bővítését irányozza elő. A BMW Group intelligens járműszerkezeti megoldásainak és rugalmas gyártási hálózatának köszönhetően 2023 végére körülbelül egy tucatnyi tisztán elektromos meghajtású BMW és MINI modell gurul majd a világ útjain. A BMW i3*, a MINI Cooper SE* és a BMW iX3* mellé – amelyek már most elérhetőek – még idén megérkezik a BMW iX* és a BMW i4. A müncheni központú vállalatcsoport úgy tervezi, hogy mostantól 2025-ig átlagosan körülbelül 50 százalékkal növeli évről évre zéró emissziójú új autói egész éves értékesítési mennyiségét – ezzel mintegy tízszeresére növelve a 2020-ban eladott tisztán elektromos meghajtású modellek számát. 2025 végéig így a BMW Group hozzávetőlegesen kétmillió darab új, tisztán elektromos meghajtású autót ad át ügyfeleinek. A BMW Group az aktuális piaci előrejelzésekre alapozva úgy tervezi, hogy 2030-ban már a tisztán elektromos meghajtású modellek fogják kitenni egész éves újautó-értékesítési mennyisége minimum 50 százalékát. Összességében, a következő tíz évben a BMW Group mintegy tízmillió darab tisztán elektromos meghajtású új autót fog kigurítani a világ útjaira.

Mindez azt is jelenti, hogy a BMW Group kiváló úton halad az Európai Unió által 2025-re és 2030-ra kitűzött emisszió-csökkentési cél maradéktalan teljesítése felé.

*Átlagos üzemanyag-fogyasztási, valamint kombinált energiafogyasztási és károsanyag-kibocsátási értékek

BMW i3: átlagos üzemanyag-fogyasztás 0,0 liter / 100 km; kombinált energiafogyasztás: 15,3 – 16,3 kWh / 100 km (WLTP); kombinált károsanyag-kibocsátás: 0 gramm / km

BMW i3s: átlagos üzemanyag-fogyasztás 0,0 liter / 100 km; kombinált energiafogyasztás: 16,3 – 16,6 kWh / 100 km (WLTP); kombinált károsanyag-kibocsátás: 0 gramm / km

MINI Cooper SE: átlagos üzemanyag-fogyasztás 0,0 liter / 100 km; kombinált energiafogyasztás: 15,2 – 17,6 kWh / 100 km (WLTP); kombinált károsanyag-kibocsátás: 0 gramm / km

BMW iX3: átlagos üzemanyag-fogyasztás 0,0 liter / 100 km; kombinált energiafogyasztás: 17,5 – 17,8 kWh / 100 km (WLTP); kombinált károsanyag-kibocsátás: 0 gramm / km

BMW iX xDrive50: kombinált energiafogyasztás: < 21 kWh / 100 km (WLTP); kombinált károsanyag-kibocsátás: 0 gramm / km (becsült, előzetes adat)

BMW iX xDrive40: kombinált energiafogyasztás: < 20 kWh / 100 km (WLTP); kombinált károsanyag-kibocsátás: 0 gramm / km (becsült, előzetes adat)

BMW X1 xDrive25e: átlagos üzemanyag-fogyasztás 1,7 – 1,9 liter / 100 km (WLTP); kombinált energiafogyasztás: 15,0 – 15,4 kWh / 100 km (WLTP); kombinált károsanyag-kibocsátás: 43 gramm / km

BMW X2 xDrive25e: átlagos üzemanyag-fogyasztás 1,9 liter / 100 km (WLTP); kombinált energiafogyasztás: 13,7 kWh / 100 km (WLTP); kombinált károsanyag-kibocsátás: 43 gramm / km

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming

IAA MOBILITY 2021.

Here you can see our on demand webcasts from the IAA Mobility 2021, with the BMW Group Keynote, the Analyst and Investor Evening Event and the discussion forum "The car as the engine of the circular economy?".

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés