Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Új szoftverfrissítés 1,3 millió BMW modellhez

Az Amazon Alexa további négy országban vált elérhetővé +++ Visszatért a BMW Maps navigációs rendszer hagyományos képernyő-felosztása

Technológia
·
BMW ConnectedDrive
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~87,18 KB)
  
Photos(4x, ~39,25 MB)

Az Amazon Alexa további négy országban vált elérhetővé +++ Visszatért a BMW Maps navigációs rendszer hagyományos képernyő-felosztása

2021. június 1-jén a bajor prémiumgyártó új szoftverfrissítést adott ki a távolról is feltelepíthető rendszeres szoftverfrissítéseken (Remote Software Upgrade) keresztül. Az újítás világszerte 1,3 millió olyan BMW modellt érint, amelynek fedélzetén a BMW Operációs Rendszer 7 fut. A frissítés további négy országban teszi elérhetővé az Amazon Alexát, miközben számos fejlesztést is tartogat. A BMW Maps felhőalapú navigációs rendszer úticél-bevitelénél alkalmazott, hagyományos képernyő-felosztás visszatért.

Amazon Alexa további négy országban

A legújabb szoftverfrissítés a Version 21-03 szoftververziót telepíti fel azokban a BMW modellekben, amelyekben a BMW Operációs Rendszer 7 fut. A frissítés Németországban indult június 1-jén és fokozatosan érkezik meg a BMW ConnectedDrive összes piacára. A frissítés világszerte több mint 1,3 millió BMW modellt és több mint 20 típust érint.

A bajor prémiummárka ügyfelei immár az autóban is elérhetik az Amazon Alexa összes jól ismert és közkedvelt funkcióját: újabb tételekkel bővíthetik bevásárlólistájukat, elolvashatják a híreket, elindíthatják a zenelejátszást és vezérelhetik az okosotthon számos kompatibilis eszközét. Az Amazon Alexa eddig a Németországban, Ausztriában, Nagy-Britanniában, Spanyolországban és Olaszországban forgalomba helyezett, BMW Operációs Rendszer 7 technológiával felszerelt BMW modellekben volt elérhető, a legújabb szoftverfrissítés azonban további négy országgal bővíti ezt a kört: Franciaországgal, az Egyesült Államokkal, Kanadával és Brazíliával.

A BMW Maps fejlesztői visszahozták a hagyományos képernyő-felosztást

A BMW Maps felhőalapú navigációs rendszert 2020 közepén tette elérhetővé a bajor prémiumgyártó a BMW Operációs Rendszer 7 technológiával felszerelt modellekhez. A BMW Maps jelentősen gyorsabb és pontosabb útvonaltervezést tesz lehetővé, köszönhetően annak, hogy a valós idejű forgalmi információkat intelligens előrejelzésekkel egyesíti. A felhőben több mint 120 millió úti cél található, amelyeket értékelések, információk és képek egészítenek ki. Az úti célok folyamatosan naprakész adatbázisa hetente többször frissül.

Az úti célt legegyszerűbben a BMW Intelligent Personal Assistant digitális társsal folytatott természetes párbeszédben adhatják meg a bajor prémiummárka ügyfelei, a BMW Maps fejlesztői azonban az érintőképernyő és a BMW Controller forgótárcsájának alkalmazását is minden korábbinál egyszerűbbé tették. Első ízben került be a programba például az egyoldalas keresőablak, amely az online keresések mintájára teszi lehetővé az ügyfelek számára a kívánt úti célok címének vagy nevének kiválasztását. A lehetséges úti célokat mesterséges algoritmus szűri ki az adatbázisból.

A BMW számos ügyfele azonban hiányolta a BMW Maps úticél-bevitelénél korábban alkalmazott, hagyományos (ország, város, utca, házszám) képernyő-felosztást. A BMW elsődleges célja, hogy minden körülmények között a lehető legjobb élményt kínálja ügyfeleinek, a termékmenedzserek és –fejlesztők ezért úgy döntöttek, hogy újratervezik a BMW Maps hagyományos képernyő-felosztását és ismét elérhetővé teszik azt az egyoldalas keresőablak mellett.

A BMW Maps újításai a legújabb szoftverfrissítéssel aktiválódnak a BMW Operációs Rendszer 7 technológiát futtató, érintett BMW modellekben.

Egyes funkciók további újításai

A legújabb szoftverfrissítés egyik újításaként a sávelhagyásra figyelmeztető rendszer (Lane Departure Warning) beállításai immár tartósan elmenthetők. Ha a bajor prémiummárka ügyfele nem kívánja használni a sávelhagyásra figyelmeztető rendszert, elegendő azt deaktiválnia a technológia menürendszerében és a vezetést támogató rendszer egészen addig nem aktiválódik, amíg a BMW ügyfele azt ismét be nem állítja.

A legújabb szoftverfrissítés a Bluetooth-technológián keresztül csatlakoztatott Android okostelefonokkal (Android 11) lejátszott médiatartalmak esetén jelentkező kijelzőhibát is kiküszöböli. A frissítés után a tartalmak lejátszását művészi borítók színesítik a fedélzeti operációs rendszer központi kijelzőjén.

Néhány, BMW Operációs Rendszer 7 technológiával dolgozó BMW modell központi kijelzőjén a Surround View funkció nem tökéletesen volt pozícionálva. A minőségi frissítés részeként a fejlesztők ezt is tökéletesítették.

Általános információk a távolról is feltelepíthető rendszeres szoftverfrissítésekről (Remote Software Upgrade) és a bevezetés körülményeiről

A BMW Operációs Rendszer 7 technológiával és a távolról is feltelepíthető rendszeres szoftverfrissítésekkel (Remote Software Upgrade) 2018 óta a bajor prémiumgyártó ügyfelei a legkorszerűbb szoftverekkel egyszerűen és gyorsan tudják naprakészen tartani BMW modelljük fedélzeti operációs rendszerét. A legújabb funkciók kényelmesen, online feltelepíthetők. A technológia ehhez a háttérben előkészíti a telepítő fájlokat, az újabb és újabb funkciók telepítési folyamata pedig körülbelül 20 percet vesz igénybe.

A koronavírus-járvány háttértámogatói kapacitásokra gyakorolt hatásai következtében elképzelhető, hogy a legújabb szoftverfrissítés egyes piacokra késve érkezik meg.

A 2021 márciusa után gyártott BMW modellek BMW Operációs Rendszer 7 technológiája a legfejlettebb szoftververziót futtatja.

A bajor prémiumgyártó a My BMW App okosalkalmazáson vagy az adott BMW modell központi kijelzőjén keresztül értesíti ügyfeleit a távolról is feltelepíthető legújabb szoftverfrissítésekről (Remote Software Upgrade). A fedélzeti operációs rendszer járműbeállítási opciói között bármikor megtekinthető az aktuális szoftververzió és lehívhatók a legújabb frissítések. A távolról is feltelepíthető rendszeres szoftverfrissítések (Remote Software Upgrade) több mint 20 BMW típushoz és szinte a teljes BMW modellpalettához elérhetők. A 20-07 verziónál régebbi szoftvert futtató modellekbe az ügyfelek csak úgy tudják telepíteni az legújabb szoftverfrissítést, ha a köztes frissítéseket is egymás után letöltik és installálják. A technológia nem engedi, hogy az ügyfelek nem kompatibilis szoftververziót telepítsenek fel a BMW modellek központi operációs rendszereibe.

Megjegyzés: az egyes szolgáltatások és funkciók elérhetősége az adott típustól, az adott típus felszereltségétől és az érintett országtól is függ.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming

OUR ALL-NEW FULLY ELECTRIC TRIO.

01 June 2021. Here you can see the webcast of the event "Our all-new fully electric trio: BMW iX, BMW i4 and the first fully electric BMW M".

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés