Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Az új BMW 4-es Gran Coupé

Megérkezett a BMW 4-es Gran Coupé második generációja, érezhetően továbbfejlesztett menetdinamikai adottságokkal, a márka új formanyelvét éltető karosszéria-kialakítással, minden korábbinál exkluzívabb, prémium utastéri hangulattal és számos járművezérlő, illetve járműkapcsolati innovációval.

Gran Coupé
·
4-es sorozat
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(3x, ~482,05 KB)
  
Photos(73x, ~682,93 MB)
  
Videos(2x, ~956,42 MB)

Az első BMW 4-es Gran Coupé kimagasló sikerére építkezve a bajor prémiumgyártó legújabb 4-es modellsorozatába a második generáció is megérkezik. Az új négyajtós kupé érezhetően továbbfejlesztett menetdinamikai adottságokkal, a márka új formanyelvét éltető karosszéria-kialakítással, minden korábbinál exkluzívabb, prémium utastéri hangulattal és számos járművezérlő, illetve járműkapcsolati innovációval gyorsítja fel a BMW rajongóinak szívverését.

A prémium középkategória iránymutató Gran Coupé koncepciójának középpontjában immár nem csupán a vezetés BMW által fémjelzett élménye és a sportos elegancia áll, de a modern funkcionalitás is. A hátsó üléssor kényelmes megközelítése, az öt teljes értékű ülés, a nagyméretű csomagtér és a változtatható csomagtér-kialakítás garantálja, hogy az új BMW 4-es Gran Coupé a hétköznapokban és a hosszabbra nyúló utazások során egyaránt a típustól megszokott, kompromisszumoktól mentes adottságokat kínálja.

Az új BMW 4-es Gran Coupé 2021 novemberére tervezett piaci bevezetésekor elérhető négyféle modellváltozatot a BMW M GmbH jóvoltából egy teljesítményre optimalizált kiadás is kíséri. Mindegyik modell a BMW Group rendkívül rugalmas, müncheni létesítményében készül, ugyanazon a gyártósoron, mint a tisztán elektromos meghajtású BMW i4, a BMW 3-as limuzin és a BMW 3-as Touring.

Jellegzetes karosszériaarányok, nagymértékben változtatható utastér

Az új BMW 4-es Gran Coupé egyedülálló stílusa a karosszéria formanyelvén is visszaköszön. 4 783 milliméteres hosszához, 1 852 milliméteres szélességéhez és 1 442 milliméteres magasságához jellegzetes karosszériaarányok társulnak, dinamikusan elnyújtott kupé-sziluettet alkotva. A második generáció 143 milliméterrel hosszabb, 27 milliméterrel szélesebb és 53 milliméterrel magasabb, mint elődmodellje, miközben nyomtávjainak szélességei is nőttek: az első tengelyen 50 milliméterrel (1 595 milliméterre), míg a hátsó tengelyen 29 milliméterrel (1 623 milliméterre). 2 856 milliméteres tengelytávolsága 46 milliméterrel hosszabb, mint az elődmodellé és 5 milliméterrel múlja felül a BMW 3-as limuzin megegyező értékét.

A típus-specifikus karosszériakoncepció nagymértékben változtatható utasteret kínál, a hátsó üléssorban is bőséges helykínálattal. Az új BMW 4-es Gran Coupé csomagterének térfogata 470 liter, amely az első generációhoz képest 39 literrel bővült. A csomagtér térfogata az alapfelszereltségként 40:20:40 arányban osztott hátsó üléstámla ledöntésével egészen 1 290 literig bővíthető.

Összetéveszthetetlen frontrész, elegáns jármű-sziluett, erőteljes hátsó kiállás

Az új BMW 4-es Gran Coupé összetéveszthetetlen frontrészét merészen rajzolt vonalvezetés és háromdimenziós felületpárosítás jellemzi. Középpontjában a nagyméretű, függőlegesen elrendezett, mélyen aszfaltig húzott BMW hűtőrács pózol, amely a modell magabiztos kisugárzását erősíti. A keskeny, teljes egészében LED-technológiás első fényszórókban „U” alakú száloptikás nappali menetfények világítanak. A modellhez az opcionális extrafelszereltség részeként adaptív LED-technológiás első fényszórók is megrendelhetők elvakítás-mentes BMW Selective Beam intelligens távolságifény-asszisztenssel dolgozó BMW Laserlight lézerfény-technológiával.

A második generáció elegánsan sportos jármű-sziluettjét a precíz vonalak, a keret nélküli ablakokkal szerelt ajtók, a süllyesztett kilincsek és az erőteljes vállrész egysége adja, miközben a tetőív a csomagtérajtón látványos légterelő szárnyban végződik. Hátulnézetből a modellt a vízszintesen elnyújtott vonalak határozzák meg, mélyre húzott, erőteljes kiállását pedig a hátsó lökhárító két szélébe vágott légkivezető nyílások és az alsó sáv fekete fényezése nyomatékosítja. A stílusosan sötétített, teljes egészében LED-technológiás hátsó lámpák mélyen a karosszéria oldalába nyúlnak.

Az M Sport felszereltségi csomaggal felvértezett modelleket és a BMW M modellt egyedi karosszéria-kiegészítők emelik ki a mezőnyből. Az opcionális extrafelszereltség részeként M Carbon külső felszereltségi csomag, az eredeti BMW tartozékok palettájáról pedig típus-specifikus BMW M Performance alkatrészek is megrendelhetők.

Utastér: a prémium hangulatot a vezetés élménye és a bőséges térérzet járja át

Az új BMW 4-es Gran Coupé első üléseiben ülve a magasra emelt középkonzol és a műszerfalról induló, majd az ajtókon át egészen a B-oszlopokig futó ergonomikus felületek otthonos, körülölelő hangulatot keltenek. Az erőforrást működtető Start / Stop gomb a középkonzol elegánsan megtervezett vezérlőpaneljére került, amely a BMW Controller forgótárcsának, a vezetési élménykapcsolóknak, az elektromechanikus rögzítőfék gombjának és a típus-specifikus előválasztó karnak is otthont ad. A ledönthető fejtámlákkal szerelt hátsó üléssorban egymás mellett akár három gyerekülés is rögzíthető.

Alapfelszereltség a két sportülés és a sportkormány. A BMW M440i xDrive Gran Coupé és az M Sport felszereltségi csomaggal felvértezett modellek utasterében a dinamikus stílust térdtámaszok is nyomatékosítják. Az opcionális extrafelszereltségi tételek rendkívül széles személyre szabhatósági lehetőségeket kínálnak. A vezetés élményét és az utazás kényelmét olyan kiegészítők fokozhatják, mint például az ülésfűtés és ülésszellőztetés, a Vernasca bőrkárpit és a BMW Individual utastér-bőrözési opciók, a műszerfal Sensatec-bevonata vagy bőrözése, az M Sport Pro csomag, a nagyméretű, nyitható és csúsztatható panoráma üvegtető, a hangulatvilágítás és a Harman Kardon surround audiorendszer.

A menetdinamikát és a hatékonyságot csúcstechnológiás négy- és hathengeres erőforrások, illetve 48 Volt kapacitású indítógenerátorral dolgozó mild-hibrid technológia fokozza

Az új BMW 4-es Gran Coupé vérpezsdítően sportos karakterét a BMW M GmbH kézjegyét viselő, teljesítményre optimalizált csúcsmodell testesíti meg leginkább. A BMW M440i xDrive Gran Coupé (átlagos üzemanyag-fogyasztás a valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP – Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) mérései szerint: 8,0 – 8,5 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 181 – 193 gramm / km) motorházteteje alatt egy 275 kW / 374 lóerő maximális teljesítményre képes, soros hathengeres benzinmotor dolgozik. A BMW 430i Gran Coupé (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 6,8 – 7,6 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 156 – 173 gramm / km) orrában egy vadonatúj négyhengeres benzinmotor debütál, 180 kW / 245 lóerő maximális teljesítménnyel, a károsanyag-kibocsátás csökkentése érdekében hengerfejbe integrált kipufogócsonkkal. A BMW 420i Gran Coupé (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 6,6 – 7,3 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 150 – 166 gramm / km) meghajtásáról gondoskodó négyhengeres benzinmotor maximális teljesítménye 135 kW / 184 lóerő, a 140 kW / 190 lóerő maximális teljesítményű négyhengeres dízelmotor pedig a BMW 420d Gran Coupé (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 4,8 – 5,4 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 126 – 141 gramm / km) és a BMW 420d xDrive Gran Coupé (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 5,1 – 5,7 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 133 – 150 gramm / km) motorházteteje alatt is megtalálható.

A BMW M440i xDrive Gran Coupé modellben és a dízelüzemű erőforrással szerelt modellekben mild-hibrid technológia fokozza a menetdinamikát és a hatékonyságot. Intenzív gyorsulásnál a 48 Volt kapacitású indítógenerátor 8 kW / 11 lóerő átmeneti teljesítmény-többlettel fokozza a maximális teljesítményt, a fékezések során felszabaduló energiát pedig egy kiegészítő akkumulátorba táplálja vissza.

Az új BMW 4-es Gran Coupé összes modellváltozatában alapfelszereltség a nyolcfokozatú Steptronic automataváltó. Az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető nyolcfokozatú Steptronic sport automataváltó (a BMW M440i xDrive Gran Coupé modell esetében az alapfelszereltség része) kormány mögötti váltófülekkel és Sprint funkcióval fokozza a menetdinamikát. Padlógázas gyorsításokkor utóbbi a lehető legélesebb menetteljesítmény szerint működteti együtt a hajtásláncot és az automataváltót.

Kivételesen merev vázszerkezet, optimalizált aerodinamikai tulajdonságok

Az új BMW 4-es Gran Coupé sportosságát az alacsony súlypont és a szinte 50:50 arányú tengelyterhelés-elosztás emeli új dimenzióba. A vázszerkezet, a karosszéria és a futómű-technológia lehető legalacsonyabb saját tömegéről intelligens anyagkombináció gondoskodik, miközben a frontrészen és a hátsó tengelyen alkalmazott típus-specifikus merevítések a modell kimagaslóan agilis vezethetőségéhez és mérnökien precíz irányíthatóságához is nagymértékben hozzájárulnak.

A második generáció aerodinamikáját aktív légcsatornák, légbevezető és légkivezető nyílások, valamint a szinte teljes egészében burkolt padlólemez optimalizálja. Az új BMW 420d Gran Coupé így 0,26 légellenállási együtthatóval büszkélkedhet, amely 0,02 javulás az elődmodellhez képest.

Kifinomult futómű-technológia típus-specifikus hangolással

Az új BMW 4-es Gran Coupé példás irányíthatóságának műszaki alapját a kifinomult futómű-technológia típus-specifikus geometriája, rögzítése és hangolása teremti meg. A dupla keresztlengőkarra támaszkodó rugóstaggal kialakított első- és ötkaros hátsó kerékfelfüggesztést a lehető legalacsonyabb tömeg és a lehető legmerevebb összetartás szempontjai szerint tervezték meg a mérnökök. Az alapfelszereltségként kínált rugóút-szinkronizált lengéscsillapítók a sportos menetteljesítményt és az utazási komfortot egyaránt fokozzák. Nagyobb útegyenetlenségeknél utóbbiak a rugóúthoz igazodva képesek kontrollálni a karosszéria kilengéseit és megakadályozni a hullámzó mozgást. A technológia az útfelület kisebb egyenetlenségeit enyhébb lengéscsillapító hatásokkal reagálja le, amellyel prémium minőségű utazási kényelmet garantál.

A BMW M440i xDrive Gran Coupé modellben és az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető BMW M sport futóművel felszerelt modellekben a rugóút-szinkronizált lengéscsillapítók kifejezetten sportosan működnek. Az opcionális extrafelszereltség részeként elérhető adaptív M futómű a BMW M sport futómű és az elektronikusan vezérelt lengéscsillapítók előnyeit egyesíti, a sportosra élesített és kényelemre hangolt futómű-beállítási lehetőségek legszélesebb tartományát kínálva a bajor prémiummárka ügyfeleinek. A változó áttételű sportkormány mindkét opcionális extrafelszereltségként megrendelhető futómű-technológiához jár. A BMW M sport fékrendszer ugyancsak elérhető opció a modellhez (a BMW M440i xDrive Gran Coupé modell esetében az alapfelszereltség része).

Alapfelszereltségként az új BMW 4-es Gran Coupé 17” méretű könnyűfém keréktárcsákon gurul le a gyártósorról. A BMW M440i xDrive Gran Coupé modell esetében az alapfelszereltség a 18” méretű BMW M könnyűfém keréktárcsákat, az elektronikusan vezérelt M Sport differenciálművet és a hátsó differenciálmű 0-100 százalék között változtatható záró funkcióját is tartalmazza. Ezek az opcionális extrafelszereltség részeként a BMW 430i Gran Coupé modellhez is megrendelhetők, amennyiben a BMW M sport futómű vagy az adaptív M futómű is a felszereltség része.

Az intelligens vezetést támogató rendszerek széles palettája

Az új BMW 4-es Gran Coupé vezetésének és parkolási manővereinek biztonságát, illetve kényelmét alapfelszereltségként vagy az opcionális extrafelszereltség részeként összesen mintegy 40 intelligens vezetést támogató rendszer segíti a fedélzeten. Ilyen többek között az automata sebességkorlátozás-asszisztenssel dolgozó aktív tempomat (Active Cruise Control with automatic Speed Limit Assist), az útvonalfigyelő funkció és a jelzőlámpa-reakciók (Németországban elérhető), valamint a kormányzó- és sávtartó asszisztens (Steering and Lane Control Assistant).

Frontirányú ütközésre figyelmeztető rendszer (Front Collision Warning), sebességkorlátozásokra figyelmeztető rendszer (Speed Limit Info), sávelhagyásra figyelmeztető rendszer (Lane Departure Warning), parkolássegítő rendszer (PDC – Park Distance Control), tolatókamera (Reversing Assist Camera) és tolatási segédlettel (Reversing Assistant) dolgozó parkolóasszisztens (Parking Assistant) az alapfelszereltség részeként. A modellhez az opcionális extrafelszereltség részeként Parking Assistant Plus Surround View és Remote 3D View funkció is megrendelhető.

Fejlett járműkapcsolati megoldások és új digitális szolgáltatások

Az új BMW 4-es Gran Coupé vezetője és utasai már alapfelszereltségét a BMW Operációs Rendszer 7 kibővített lehetőségeit élvezhetik. A bajor prémiumgyártó ügyfelei saját preferenciáik szerint választhatnak a különféle járművezérlési opciók közül: az érintőképernyő, a BMW Controller forgótárcsája, a kormányon elhelyezett multifunkciós gombok, a hangvezérlés és az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető BMW Gesztusvezérlés egyaránt elérhető. A technológia számos új, fejlett digitális szolgáltatáshoz kínál hozzáférést, így többek között a BMW Intelligent Personal Assistant digitális társhoz, a BMW Digital Key digitális kulcshoz, a Connected Music szolgáltatáshoz és a távolról is feltelepíthető rendszeres szoftverfrissítésekhez (Remote Software Upgrade) is.

Az új BMW 4-es Gran Coupé modellhez alapfelszereltségként a 8,8” képernyő-átmérőjű központi kijelzővel és 5,1” képernyő-átmérőjű digitális műszerfallal dolgozó BMW Live Cockpit Plus műszerfal-elrendezést kínálja ügyfeleinek a gyártó. Az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető BMW Live Cockpit Professional műszerfal-elrendezés 12,3” képernyő-átmérőjű digitális műszerfallal és 10,25” képernyő-átmérőjű központi kijelzővel dolgozik együtt.

A felhőalapú BMW Maps navigációs rendszer rendkívül gyors és pontos útvonaltervezést, illetve érkezés-kiszámítást kínál, rendszeres és gyors forgalmiinformáció-frissítésekkel és az úti célok keresésekor bármilyen beírható szóval. Az alapfelszereltségként kínált okostelefon-integrálhatóság az Apple CarPlay és az Android Auto használatát is lehetővé teszi a jármű fedélzeti operációs rendszerén keresztül. A távolról is feltelepíthető rendszeres szoftverfrissítéseknek köszönhetően (Remote Software Upgrade) ráadásul számos fejlett járműfunkció és utólagos digitális szolgáltatás online feltelepíthető.

A teljesítményre, menetteljesítményre, üzemanyag-fogyasztásra és károsanyag-kibocsátásra vonatkozó adatok előzetes értékek.

A sajtóközleményben feltüntetett modellváltozatok, felszereltségi tételek, műszaki-, méret- és teljesítményadatok, illetve üzemanyag-fogyasztási és károsanyag-kibocsátási értékek elsősorban a Németországban kínált modellekre vonatkoznak. Az adatok a kerék-/gumiabroncs-típusoktól és az opcionális extrafelszereltségi tételektől is függnek.

Az üzemanyag-fogyasztási és károsanyag-kibocsátási értékeket a legmodernebb autók menetteljesítményét vizsgáló EU-ciklus (NEDC – New European Driving Cycle) tesztkörének mérései szerint, valamint a valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP – Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) mérései szerint számolták ki. Az adatok a gumiabroncs-típusoktól és a felszereltségi szintektől is függnek.

További információ az új személygépkocsik hivatalos üzemanyag-fogyasztási, fajlagos szén-dioxid-kibocsátási, illetve elektromosáram-fogyasztási adatairól a „Leitfaden über Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen” (Tájékoztató az új személygépkocsik üzemanyag-fogyasztásáról, szén-dioxid-kibocsátásáról és elektromosáram-fogyasztásáról) (Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars), kiadványban található, amely minden értékesítési helyen, valamint a Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT) társaságtól (D-73760 Ostfildern-Scharnhausen, Hellmuth Hirth Str. 1.) vagy a http://www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html internetes oldalról szerezhető be: Leitfaden CO2 (Guideline CO2) (PDF – 2,7 MB)

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming

IAA MOBILITY 2021.

Here you can see our on demand webcasts from the IAA Mobility 2021, with the BMW Group Keynote, the Analyst and Investor Evening Event and the discussion forum "The car as the engine of the circular economy?".

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés