Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Károly herceg is üdvözölte a modern MINI oxfordi sorozatgyártásának huszadik jubileumát

A modern MINI nagysikerű sorozatgyártásának huszadik évfordulóját ünnepelve Károly herceg tegnap személyesen látogatott el a brit prémiummárka oxfordi otthonába, hogy megismerje a négykerekű egyéniségek mögötti embereket és hogy betekintést nyerjen a hosszútávon fenntartható sorozatgyártás legkorszerűbb folyamataiba, illetve fejlesztési innovációiba.

Vállalati
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~67,8 KB)
  
Photos(8x, ~20,39 MB)

A modern MINI nagysikerű sorozatgyártásának huszadik évfordulóját ünnepelve Károly herceg tegnap személyesen látogatott el a brit prémiummárka oxfordi otthonába, hogy megismerje a négykerekű egyéniségek mögötti embereket és hogy betekintést nyerjen a hosszútávon fenntartható sorozatgyártás legkorszerűbb folyamataiba, illetve fejlesztési innovációiba.

Károly herceg az oxfordi üzem gyártócsarnokában a létesítmény mintegy 130 munkatársával találkozott, valamint azokkal a szakemberekkel, akiknek köszönhetően a tisztán elektromos meghajtású MINI Cooper SE termelési folyamatait fennakadások nélkül sikerült integrálni a már meglévő gyártósorokba. Oxford ezzel a BMW Group első olyan üzemévé lépett elő, ahol a tisztán elektromos meghajtású és a belsőégésű erőforrással szerelt modellek egyazon gyártósoron látnak napvilágot. A MINI Cooper SE tavaly ünnepelte nemzetközi világpremierjét és rövid időn belül olyan meleg fogadtatásban részesült, hogy a modell gyártási mennyiségét idénre megduplázták. Látogatása részeként Károly herceg egy elkészült MINI Cooper SE modellt is levezetett a gyártósorról, majd egymás után megismerte a MINI csapatának azon tagjait, akiknek évekkel, évtizedekkel ezelőtt családtagjaik is az oxfordi üzemben dolgoztak.

„Hatalmas megtiszteltetés és öröm volt számunkra, hogy Károly herceg ellátogatott a MINI otthonába. Köszönjük neki, hogy létesítményünk eme rendkívül fontos mérföldkövénél is csatlakozott hozzánk” – fogalmazott Peter Weber, a MINI oxfordi gyárának ügyvezető igazgatója. „Munkatársaink folyamatos elköteleződése és szenvedélye az elmúlt húsz év során mindvégig nagyban hozzájárult a MINI hírnevének globális öregbítéséhez. Majdnem minden negyedik munkatársunk már akkor is ott volt, amikor az első MINI 2001-ben legurult a gyártósorról. Fantasztikus, hogy ezt a különleges jubileumot ez az emlékezetes királyi látogatás még inkább felejthetetlenné tette számunkra. Nagyszerű érzés volt látni Károly herceget, amint levezeti az egyik elkészült tisztán elektromos MINI-t a gyártósorról” – mondta Peter Weber.

A MINI oxfordi gyára immár több mint 108 éve a brit prémiummárka központja, ahol jelenleg több mint 3 700 magasan képzett munkatárs és gyakornok dolgozik. Tökéletesen koordinált, olajozottan működő csapatmunkájuk eredményeként Nagy-Britanniában naponta körülbelül 1 000 darab új MINI gurul le a gyártósorokról – 67 másodpercenként egy.

A 2030-as évek elejére a MINI lesz a BMW Group első olyan márkája, amelynek modellpalettáján kizárólag tisztán elektromos meghajtású autók sorakoznak. A MINI Oxfordban működő gyára az elmúlt húsz évben nagymértékben hozzájárult ahhoz, hogy a MINI minden korábbinál fenntarthatóbb autókat kínáljon és így a BMW Group emisszió-csökkentési stratégiájának szerves részévé váljon: a vállalatcsoport célja, hogy a 2019-es mutatókhoz viszonyítva 2030-ra mintegy 80 százalékkal csökkentse világszerte működő gyárai károsanyag-kibocsátását.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming

IAA MOBILITY 2021.

Here you can see our on demand webcasts from the IAA Mobility 2021, with the BMW Group Keynote, the Analyst and Investor Evening Event and the discussion forum "The car as the engine of the circular economy?".

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés