Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

A BMW Group az IAA MOBILITY 2021 kiállításon

+++ Először rendezik meg a BMW Group otthonában a Nemzetközi Autóipari Kiállítást +++ Innovációk és új technológiák a jövő mobilitásához +++ Fókuszban a körkörös gazdaság, a fenntarthatóság és a városi mobilitás +++

i20
·
G08
·
G26
·
G42
·
G05
·
G06
·
G01
·
G02
·
CE 04
·
Coupé
·
BMW iX
·
BMW i
·
X3
·
Gran Coupé
·
Europe
·
BMW iX3
·
Munich
·
2-es sorozat
·
4-es sorozat
·
X4
·
Robogók
·
C sorozat
·
BMW i4
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

+++ Először rendezik meg a BMW Group otthonában a Nemzetközi Autóipari Kiállítást +++ Innovációk és új technológiák a jövő mobilitásához +++ Fókuszban a körkörös gazdaság, a fenntarthatóság és a városi mobilitás +++

Hetven év után először Frankfurt helyett a BMW Group szülővárosában, Münchenben rendezik meg a Nemzetközi Autóipari Kiállítást, az IAA-t. 2021. szeptember 7-12. között a kiállítók bemutatják legújabb innovációikat, és körbejárják a jövő mobilitásának kérdését a kereskedelmi szféra szakembereivel és a közösség tagjaival. Az IAA MOBILITY 2021 fő témái között szerepel a körkörös gazdaság, a fenntarthatóság és a városi mobilitás.

Az IAA szervezői szeretnének párbeszédet indítani a látogatókkal a bajor regionális főváros különböző helyszínein – mind a hagyományos kiállítási csarnokokban, mind a München központi terein álló Open Space helyszíneken. Azok a látogatók, akik nem lehetnek ott személyesen a rendezvényen, élő streamen követhetik az IAA-t, vagy később felvételről nézhetik vissza az eseményt.

A látogatók számára az IAA könnyen elérhető formátumot hozott létre az új mobilitási koncepciók bemutatására szolgáló Open Space helyszínek formájában: általuk a jövő személyes mobilitása eljut a legrelevánsabb helyre – a város szívébe. A München központjában található városi tereken, például a Marienplatzon, az Odeonsplatzon vagy a Max-Joseph-Platzon a látogatók a jól ismert autógyártók legújabb modelljeivel és újításaival ismerkedhetnek meg, valamint élő beszélgetésekben, és széleskörű szórakoztató és kulturális eseményeken vehetnek részt.

Az IAA legnagyobb kiállítója a BMW Group lesz. A vállalatcsoport innovációival a látogatók számos müncheni helyszínen találkozhatnak: a kiállítási terület csarnokaiban, a BMW „négyhengeres” központi épületében, a BMW Weltben és a BMW Múzeumban, valamint a Bajor Állami Operaház előtti Max-Josef-Platzon található BMW standnál, ahol a fenntarthatóság és a körforgásos gazdaság témáit fogják feltárni.

„Az IAA bemutatja a mobilitás jövőbeli kihívásait, és fontos fórumot kínál az autógyártók ötleteinek és koncepcióinak megvitatására” – mondta el Jens Thiemer, a BMW márkaigazgatója. „A BMW részt kíván venni a párbeszédben, és szeretne aktívan megoldásokat kínálni. Az IAA segít nekünk abban, hogy szerteágazó szempontokból vizsgálhassuk meg a megnövekedett fenntarthatósági igényről, a koherensen kidolgozott körforgásos gazdasági modellről és a városi mobilitásról alkotott elképzeléseinket. Szeretnénk felhívni a bemutató résztvevőit, hogy vegyenek részt egy nyílt beszélgetésen – személyesen a müncheni BMW standokon és digitálisan az egész világon.”

„Az éghajlatvédelem és a személyes mobilitásra való törekvés nem zárják ki egymást” – hangsúlyozza Maximilian Schöberl, a BMW Group vállalati és kormányzati ügyekért felelős részlegének igazgatója és a BMW AG szóvivője. „Cégünk új technológiákat, innovációkat alkalmaz, valamint csúcstechnológiájú járműveinket veti be, hogy megfeleljen a társadalom nagyobb fenntarthatóság iránti igényének anélkül, hogy elvenné a személyes mobilitás lehetőségét az emberektől.”

Open Space: információs és vitafórum

Az új Open Space rendezvénykoncepcióval az IAA első alkalommal lépi át a bemutatótermek falait, és nyitja meg kapuit a szélesebb közönség számára. A kiállítók a müncheni felkapott, modern Lab-ek hálózatán keresztül vitatják meg a jövő mobilitását a látogatókkal. A BMW Group nyílt párbeszédet kíván folytatni a kereskedelmi szféra szakembereivel és a közönséggel a város két helyszínén.

BMW Sustainability Lab

A BMW Group azt a kettős célt tűzte ki maga elé, hogy 2030-ig 80 százalékkal csökkenti a termelésből származó szén-dioxid-kibocsátást, és az elkövetkező tíz évben összesen mintegy tízmillió tisztán elektromos meghajtású járművet visz az utakra. Ezenkívül a cél az, hogy a járművek életciklusa során legalább egyharmadával csökkentsék a szén-dioxid-kibocsátást. A BMW Group elkötelezett amellett, hogy az egész autóipar leginkább fenntartható ellátási láncát hozza létre.

A BMW Sustainability Lab vizsgálatának fő tárgya, hogy ezek a célok hogyan érhetők el. A reflektorfényben itt már nem csak a zéró helyi károsanyag-kibocsátású járművek fejlesztése áll. A BMW Group holisztikus megközelítést alkalmaz a fenntarthatóság terén, ami lefedi a társadalmi fenntarthatóságot, az anyagbeszerzést, valamint az ellátási láncok és a társadalmi felelősségvállalás kérdését is, kiterjesztve a közösség egészére és alkalmazottaira is.

„Prémium gyártóként szeretnénk vezető szerepet vállalni a fenntarthatóság terén” – szögezte le Maximilian Schöberl, hivatkozva az integrált BMW Group Riportra, amely mindenki számára átláthatóvá teszi a vállalat céljait. „A fenntarthatóságra összpontosítva segítjük a környezetet és vállalunk felelősséget a társadalomért. A jövőben a prémium szintet a fenntarthatóság és a felelősségteljes fellépés szempontjából fogják szemlélni – e két szempont elválaszthatatlanul összekapcsolódik a BMW Groupnál.”

A Max-Joseph-Platz-on működő BMW Sustainability Labben olyan új technológiákat és innovációkat tárnak fel és vitatnak meg, amelyeket a jövő fenntartható mobilitásának növelése érdekében fejlesztettek ki.

Az átfogó fenntarthatósági témákat megkapó módon mutatják be a „Fenntarthatósági Kifutón” fel-alá mozgó robotok és különféle videóklipekben szereplő avatarok segítségével. A robotok interaktívak: a látogatók tokeneket adhatnak nekik, hogy hozzáférjenek az olyan területekhez kapcsolódó információkhoz, mint az elektromos mobilitás és a körforgásos gazdaság. A robot egy LED-képernyőre vetíti válaszait.

A RE: BMW Circular Lab – Újragondolás (Re:think), Újrafelhasználás (Re:use), Újrahasznosítás (Re:cycle) és Csökkentés (Re:duce)

Az IAA a jövőbeni mobilitás laborjaként szolgál, ahol a BMW Group kulcsfontosságú szerepet játszik fenntarthatóság-orientált megközelítésével. A RE: BMW Circular Lab mélyebben vizsgálja meg ezt a területet. A cél: megoldások keresése egy új korszakra. A módszer: együttműködő. Az irány: körkörös.

A RE: BMW Circular Lab egy összetett élmény és kommunikációs platform, amely a körkörös tervezésre és a körkörös gazdaságra összpontosít. Feladata a tudatosság, a megértés és az elkötelezettség megteremtése, valamint a közönség kalauzolása a körkörös gazdaság felé vezető úton. Itt az innovatív ötletek és az új elképzelések állnak a középpontban.

„A BMW célja a gazdasági érdekek és a természetes ökoszisztéma összehangolása” – húzta alá Jens Thiemer. „Ezt egy új gondolkodásmóddal, újrafelhasználással, valamint kisebb mennyiségű, de arányaiban több újrahasznosítható anyag használatával fogjuk elérni. A körkörös gazdaság segít abban, hogy a BMW még nagyobb fokú fenntarthatóságot érhessen el a jövőben.”

A RE: BMW Circular Labben, a müncheni vállalatcsoport arra invitálja az IAA látogatóit, hogy a BMW-vel közösen fedezzék fel és alakítsák a jövőt a körkörös tervezés alapelveinek – Újragondolás (Re:think), Újrafelhasználás (Re:use), Újrahasznosítás (Re:cycle) és Csökkentés (Re:duce) – megfelelően. A workshopok sorozata lehetőséget ad a résztvevőknek arra, hogy közelről megtapasztalják a körkörös gazdaságot és a körkörös tervezést: hogyan lehet az alkatrészeket és anyagokat a körkörös tervezés elveinek megfelelően jó hatásfokkal kiválasztani és kombinálni? Itt a „körkörös hősök” segítenek a felhasználóknak abban, hogy könnyed, kreatív, de mégis tartalmas módon ismerkedjenek meg a körkörös tervezés elveivel.

Summit

A müncheni kiállítási területen az autógyártók számára az új járművek és újítások bemutatására elkülönített helyszínt Summit-nak hívják. Itt a BMW Group számos különböző standja megtalálható.

BMW Hub

A BMW Hub területén a látogatók először találkozhatnak személyesen a BMW két új elektromos modelljével – a BMW i4-gyel és a BMW iX-szel. A tisztán elektromos meghajtású négyajtós Gran Coupé, a BMW i4 BMW eDrive technológiával és akár 590 kilométeres hatótávval érkezik (BMW i4 eDrive40 modell: kombinált energiafogyasztás (WLTP): 16-20 kWh / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 0 gramm / km; becsült, hivatalosan meg nem erősített adatok.)

Az új BMW iX egy vízió megvalósulása. Az első pillanattól kezdve tisztán elektromos mobilitásra tervezett összkerékhajtású modell akár 630 kilométer távolság megtételére is képes egy töltéssel (BMW iX xDrive50 modell: kombinált energiafogyasztás (WLTP): 19,8-23 kWh / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 0 gramm / km; becsült, hivatalosan meg nem erősített adatok.)

A BMW Hub a hidrogén-meghajtású üzemanyagcella-technológiát is fókuszba helyezi. A BMW Group ennek a hajtásrendszernek a második generációját teszteli a BMW i Hydrogen NEXT prototípusban. Ez a tisztán elektromos meghajtású modell – amelynek jelenleg a közúti tesztelése zajlik – hidrogént használ energiaforrásként, amit egy üzemanyagcellában alakít át. A BMW X5 műszaki alapjaira épített prototípust az IAA-n a BMW standon és a BMW Weltben ismerhetik meg látogatók, sőt működés közben is megfigyelhetik, hiszen transzferjárműként is szolgálatba áll a kiállítás helyszíneit összekötő Blue Lane-en.

BMW Motorrad: a városi mobilitás koncepciójának meghatározó eleme

A két új elektromos BMW modell mellett a cég standjának látogatói a BMW Motorrad azon legfrissebb újításaival is találkozhatnak, melyek jól demonstrálják a BMW Group jövőképét az innovatív mobilitásról.

A BMW Motorrad összesen három úttörő modellt mutat be az idei IAA-n. Ide tartozik a BMW CE 04 elektromos robogó, teljesen újragondolt dizájnnal. A BMW CE 04 2021. július 7-én ünnepelte világpremierjét, és az IAA most a szélesebb közönség számára biztosít lehetőséget arra, hogy közelebbről is szemügyre vehesse a járművet.

A károsanyagkibocsátás-mentes BMW CE 04 robogó mellett a BMW Motorrad két másik izgalmas koncepciót is bemutat az IAA-n. Ezeket a jövőre nézve tisztán elektromos mobilitási koncepciókat kifejezetten a városi terekben való felhasználásra fejlesztették ki, és megfelelnek az ott élő emberek preferenciáinak és igényeinek.

MINI HUB

Az IAA MINI HUB-jának fő vonzereje a MINI Urbanaut, a jövő mobilitásának innovatív látomása. Először a #NEXTGen 2020-on mutatták be; most pedig az Urbanaut modell megjelenik az Open Space MINI standján is, és így a látogatók először találkozhatnak vele fizikai valójában. A MINI márkára jellemző karakterisztikákat átültették a jövő mobilitásába, újraértelmezett formában. A MINI Vision Urbanaut megtestesíti az „Okos helykihasználást”, és választ ad a jövőbeli városok és életstílusok igényeire.

Az elektromos meghajtású MINI Vision Urbanaut számos „MINI pillanatot” nyújt a felhasználónak: a „Chill” pillanat egyfajta visszavonulást és a nyugalom szigetét jelenti; a „Wanderlust” pillanatokban a jármű útitárssá válik; a „Vibe” pillanatokban pedig találkozóhellyé alakul át a barátok és a család számára.

Ebből a célból a jármű belső terét teljesen újragondolták, és rendkívül hívogató és otthonos hangulatot teremtettek olyan fenntartható anyagok használatával, mint a parafa a padlón, illetve a kormánykeréken, valamint az újrahasznosított textíliák az üléseken. A beépített alkatrészek számának csökkentése, valamint a bőr és a króm hiánya még inkább hangsúlyozza a Vision fenntarthatóságra való összpontosítását.

Az Open Space látogatói közvetlen közelről tapasztalhatják meg a MINI Vision Urbanaut fénypontjait. Köztük a forgó vezetőülést, a műszerfalat, amely leereszkedik és kanapévá alakítható, valamint a kormányt, amely megnyúlik, amikor a megfelelő „MINI pillanat” elindul. Egy másik lenyűgöző tulajdonság a szélvédő nyitási / zárási funkciója, amely a kanapéval kiegészülve megteremti az „utcai erkélyt”.

BMW Startup Garage Hub

A látogatók felgyorsulhatnak a BMW Startup Garage Hub-nál található BMW Startup Garage-nál. A kiállítás azon innovatív startupokat mutatja be, amelyek a BMW Startup Garage program kedvezményezettjeiként máris nagy szerepet játszanak a fenntarthatóság növelésében.

Az élő pitch-ekre – a program egyik csúcspontjára – szeptember 9-én kerül sor. Ebben az egyórás show-ban a világ minden tájáról érkező, innovatív induló vállalatok mutatják be kiemelkedő technológiáikat a fenntarthatóság területén.

A startupokat az Open Call 360° Sustainability Challenge részeként választották ki és értékelték. A döntősök hozzáférést kapnak a BMW Startup Garage kockázati ügyfélprogramjához, megnyitva ezzel számukra a lehetőséget a hosszú távú beszállítói kapcsolatra.

A BMW Group 2015-ben kockázati ügyfélegységként indította útjára a BMW Startup Garage-t. Azóta több mint 100 induló technológiai vállalat vett részt a programban, melynek beruházási volumene meghaladta a 2,8 milliárd dollárt.

A BMW Startup Garage célja, hogy korai hozzáférést biztosítson az új technológiákhoz és innovációkhoz, amelyek a jövő mobilitására összpontosítanak. A közelmúltban alapított vállalatok világszerte jelentkezhetnek a programra a BMW Startup Garage www.bmwstartupgarage.com honlapján keresztül.

BMW „négyhengeres” épület és BMW Welt

Idén az IAA látogatók számára a további ajánlott helyszínek között található a megvilágított BMW „négyhengeres” épület, valamint a közeli BMW Welt és a BMW Múzeum.

A BMW Welt futurisztikus kiállításaival, élményeivel és rendezvénytereivel az IAA legnagyobb bemutatótermét biztosítja. Itt, a BMW Group élményvilágában elmerülve a látogatók megcsodálhatják a BMW, a MINI, a Rolls-Royce és a BMW Motorrad márkák jelenlegi modelljeinek nagy részét.

Az IAA számára új fenntarthatósági kiállítás nyílik a BMW Múzeumban. Az 1000 négyzetméteres terület felfedezése során a látogatók még többet megtudhatnak az elektromos járművekről és arról, hogy a koherens körkörös gazdasági megközelítés miként csökkentheti a gyártásból származó szén-dioxid-kibocsátást. A kiállítás az IAA-n túl is nyitva marad, összesen 17 hónapig lesz megtekinthető.

Blue Lane: alacsony kibocsátású összeköttetés az IAA helyszínei között

A látogatók a Blue Lane-en keresztül érhetik el a kiállítók különböző rendezvényhelyszíneit. Ez az útvonal alig 12 kilométer hosszú, München központján halad keresztül és köti össze az összes BMW helyszínt, az IAA kiállítási csarnokoktól a különféle BMW standokon át, a BMW Welt és az Open Space helyszínekig, beleértve a BMW Sustainability Labet és a RE: BMW Circular Labet a Bajor Állami Operaháznál.

Az elektromos, hibrid és hidrogén-meghajtású járművek tesztterületén a látogatók maguk is megtapasztalhatják a mobilitásra és a károsanyag-kibocsátás nélküli vezetésre összpontosító újításokat. A Blue Lane összeköti az autóforgalmat és a helyi tömegközlekedést.

A BMW Group digitális világa az IAA-n

Azok a mobilitás-rajongók, akik az IAA-n személyesen nem vehetnek részt, az IAA Mobility Virtual segítségével élőben követhetik a világ legnagyobb autókiállítását, vagy később visszanézhetik a rögzített tudósítást. A BMW Group erre a szolgáltatásra külön digitális csatornát hozott létre, amely lehetővé teszi az online látogatók eligazítását a BMW összes helyszínén és témájában.

A BMW Summiton digitálisan részt vevők tanúi lehetnek a legújabb modellek bemutatásának, betekintést nyerhetnek a fenntarthatósággal és a körkörös gazdasággal kapcsolatos programokba a standoknál és a Lab-ekben, részt vehetnek a mobilitás jövőjéről szóló előadásokon és megbeszéléseken, valamint megismerhetik az innovációkat. A BMW Group online is jelen lesz az IAA-n, és interaktív részvételre invitálja a résztvevőket. A látogatók avatárként jelentkezhetnek be, és teljes szabadsággal fedezhetik fel a BMW Group digitális világát.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming

Media & Stakeholder Days.

01.09. and 02.09.2023.

Follow our webcasts of the MINI and BMW Group Keynotes at the Media & Stakeholder Days 2023.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés