Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

A SUHANJ! Alapítvány csapata az idei Berlin Marathonon is a BMW Group Magyarország támogatásával indult

A 2021-es BMW Berlin Marathonon három magyar látássérült és egy mozgássérült sportoló indult a SUHANJ! Alapítvány kötelékében guide futóik társaságban és mindannyian sikeresen teljesítették a 42 195 méteres távot. A BMW Group Magyarország 2015 óta támogatja a SUHANJ! Alapítvány versenyzőinek nevezését és utazását az egyik legnevesebb maratoni megmérettetésre.

Vállalati
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, 65,95 KB)
  
Photos(1x, 2,88 MB)

A pandémia kitörését követő legnagyobb maratont rendezték meg vasárnap Berlinben. A német főváros 47. alkalommal látta vendégül a sportolókat a leggyorsabbként számon tartott maratonon, melynek idei győztese 2:05.45-ös idővel az etiópiai Guye Adola lett. A női mezőnyben honfitársa, Gotytom Gebreslase végzett az élen 2:20.09-es eredménnyel.

Az idei versenyen jubilált a BMW Group: immár tizedik alkalommal támogatta a versenyt névadó szponzorként. A bajor prémiumgyártó 55 járműből, a technológiai zászlóshajó BMW iX, az első teljes mértékben elektromos BMW i4 Gran Coupé, valamint BMW iX3 és BMW i3s modellekből álló flottával biztosította a verseny gördülékenységét. A Berlin Marathon hagyományosan nagy népszerűségnek örvend a müncheni központú vállalatcsoport alkalmazottai körében is: a 25 000 rajthoz álló versenyző közül 200-an a BMW munkatársai voltak.

A BMW Group Magyarország is évek óta aktív közreműködője a Berlin Marathonnak: 2015 óta támogatja a SUHANJ! Alapítvány versenyzői csapatát. A SUHANJ! Alapítvány közhasznú, nonprofit civil szervezet, mely 2010 óta osztja meg a mozgás örömét sérült és fogyatékkal élő társainkkal. Több sportágban szervez rendszeres edzéseket látás-, mozgás és értelmi sérültek számára, önkéntesei a fogyatékkal élő résztvevőket segítik futó, úszó és triatlon versenyek teljesítése során. A SUHANJ! Alapítvány csapatát idén három látássérült futó – Boros Csaba, Hajnalné Filipich Adrienn és Osbáth Tibor –, valamint Kis Gábor handbike-os versenyző, illetve guide-jaik erősítették és a távot mindannyian eredményesen teljesítették.

A BMW Group Magyarország a SUHANJ! Alapítvány csapatának idei berlini utaztatását egy BMW 430d Coupé xDrive modellel segítette.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés

BMW Group Streaming

LIVE STREAMING.

Open Streaming Page

Here you can see the on-demand streams of the latest BMW Group press events. 

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés