Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Exkluzív különkiadásként várja látogatóit a Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2021

2021. október 1-3. között a BMW Group Classic és a Grand Hotel Villa d´Este nyolc évtized lélegzetelállító műszaki és esztétikai autócsodáit mutatja be nyolc különböző kategóriában +++ a BMW M850i xDrive Gran Coupé különleges kiadásának alkotójaként Jeff Koons is mikrofon mögé lép +++ a BMW i Vision Circular tanulmányautó a hosszútávon fenntartható nagyvárosi mobilitás úttörő koncepciójaként gurul reflektorfénybe +++ a Comói-tó tökéletes hátteret biztosít az első alkalommal megrendezendő Rolls-Royce Boat Tail számára

Veterános események
·
Örökség
·
BMW örökség
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~75,45 KB)
  
Photos(3x, ~6,66 MB)

2021. október 1-3. között a BMW Group Classic és a Grand Hotel Villa d´Este nyolc évtized lélegzetelállító műszaki és esztétikai autócsodáit mutatja be nyolc különböző kategóriában +++ a BMW M850i xDrive Gran Coupé különleges kiadásának alkotójaként Jeff Koons is mikrofon mögé lép +++ a BMW i Vision Circular tanulmányautó a hosszútávon fenntartható nagyvárosi mobilitás úttörő koncepciójaként gurul reflektorfénybe +++ a Comói-tó tökéletes hátteret biztosít az első alkalommal megrendezendő Rolls-Royce Boat Tail számára

A Concorso d'Eleganza Villa d'Este történetének eddigi legexkluzívabb felvonását a 2021. október 1-3. közötti hétvégén rendezik meg a Comói-tó partján fekvő Cernobbióban, a Grand Hotel Villa d'Este szálloda parkjában. Az egyedülálló szépségverseny védjegye az elegáns karosszéria-kialakítás és az időtlen formanyelv iránti szenvedély. Szervezésnehézségi okokból és a koronavírus terjedését megakadályozó szabályozások következtében a Villa Erba szálloda parkjába tervezett nyilvános eseményt és a Concorso di Motociclette motorkerékpáros felvonulást idén nem tartják meg a szervezők.

A Concorso d’Eleganza Villa d’Este szervezői megértést kérnek az esemény idei szokatlan formájával kapcsolatban, ugyanakkor lehetővé teszik, hogy a hűséges közönség 2021. október 2-án, szombaton 14:00 és 16:00 óra között a https://www.concorsodeleganzavilladeste.com/ weboldalon élő online közvetítésen keresztül is kövesse a legendás autók fesztiválját.

Jeff Koons, a BMW M850i xDrive Gran Coupé különleges kiadásának alkotója az esemény különtermében idő előtti bepillantást enged a THE 8X JEFF KOONS néven futó projektbe. A művész és a BMW között felépített újabb együttműködés a precizitás, a kifinomultság és a képzőművészet négykerekű szimbólumaként ölt testet, amely tökéletesen illik a Comói-tó partján álló reneszánsz rezidencia hangulatához. Jeff Koons és a BMW Group vezető formatervezője, Adrian van Hooydonk a művészet és a mobilitás párhuzamáról, az inspiráció és a kreativitás kapcsolatáról, valamint eme különböző területek közötti kölcsönhatásról beszélget majd.

Idén a BMW Group Classic vezetője, Helmut Käs veszi át a Concorso d'Eleganza Villa d'Este elnökségét Ulrich Knieps-től, aki 2014 és 2020 között vezette a rangos eseményt, és aki az idei felvonást is megtiszteli jelenlétével.

A Concorso d´Eleganza Villa d’Este idén nyolc kategória mintegy félszáz, exkluzívan kiválasztott történelmi autóját mutatja be a nagyközönségnek. A kategóriák beszédes elnevezései az autóipar történelmének legizgalmasabb és legvarázslatosabb értelmezéseit helyezik a középpontba:

A - Twentieth Century Style: From Horseless Carriage to Racy Roadster

B - The Art Deco Era: Space, Pace and Grace

C - Showroom Showdown: Britain and Germany Battle for Luxury Supremacy

D - Granturismo all’Italiana: Finding the Perfect GT Formula

E - Big Band ‘40s to Awesome ‘80s: Five Decades of Endurance Racing

F - A Passion for Perfection: Celebrating 90 Years of Pininfarina

G - The Birth of the Supercar: Latin Performance Landmarks

H - The Next Generation: Hypercars of the 1990s

A háromnapos esemény másik fénypontja a koncepcióautók és prototípusok felvonulása lesz: a szervezők öt jövőbe mutató különlegességet mutatnak be egymás mellett, most először egy egészen egyedülálló show keretében.

A BMW Group az idei Concorso d´Eleganza Villa d´Este kiállításon a hosszútávon fenntartható mobilitás iránymutató koncepcióját is bemutatja: a BMW i Vision Circular tanulmányautót. A koncepcióautót a mérnökök következetesen a gazdasági körforgás alapelvei mentén fejlesztették ki, a száz százalékban újrahasznosított anyagok felhasználása és a százszázalékos újrahasznosíthatóság jegyében. A BMW Group a prémium minőségű személyes mobilitás legsikeresebb és leginkább fenntartható gyártójává kíván válni, a vállalatcsoport ezért holisztikusan közelíti meg a felelősségvállalás kérdéskörét és ezen kérdéseket egytől egyig vállalati stratégiája középpontjába emeli. A BMW i Vision Circular tanulmányautó továbbá azt is bemutatja, hogy a prémium minőség és a fenntarthatóság egyáltalán nem zárja ki egymást.

A Villa d’Este szálloda Mozaikkertjében valódi szenzációként ünnepli világpremierjét a Rolls-Royce Boat Tail, amely egy négy éven át tartó karosszériaépítési projektként indul útnak, három szokatlan Rolls-Royce ügyféllel a középpontban. A brit luxusautó-gyártó mindegyikük számára egy-egy személyre szabott, páratlan gépkocsit tervez. Az első egy 5,8 méter hosszú kabrió, amelynek elnyújtott „Boat Tail” kialakítása egy fejedelmi jachtot idéző stílusjeggyel válik tökéletes kísérőjévé a Comói-tó partján húzódó, mesésen kanyargó úton megtett utazásnak.

A Concorso d´Eleganza Villa d’Este programsorozatából idén sem maradhat ki a szemet gyönyörködtető járműkülönlegességek kiállítása és a legelőkelőbb darabok megkoronázását hozó szépségverseny. A Coppa d´Oro Villa d´Este győztesei szombaton vehetik át az elismeréseket, a különböző járműkategóriák győzteseinek járó díjakat, a Concorso d'Eleganza Design Award díjat és a hétvége abszolút győztesének járó Best of Show díjat pedig vasárnap adják át.

Idén ismételten szeretnénk köszönetet mondani hűséges partnereinknek, az A. Lange & Söhne és a Vranken Pommery vállalatoknak, akik hosszú évek óta kísérnek minket.

A Concorso d´Eleganza Villa d´Este 2021 helyszínen készült fényképei és videói október 2-tól az alábbi weboldalon lesznek megtekinthetők: www.bmwgroupclassic-downloads.com.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming

MINI CONCEPT ACEMAN.

Here you can see the world premiere of the MINI Concept Aceman.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés