Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

A BMW iX ötcsillagos minősítést szerzett a Euro NCAP töréstesztjein

+++ A BMW Group technológiai zászlóshajója a felnőtt és a gyermek utasok védelmét tekintve is kimagasló eredménnyel vizsgázott +++ Az első ülések közé épített új, interaktív légzsák oldalirányú ütközések esetén nagymértékben csökkenti a sérülések kockázatát +++ A legkorszerűbb vezetést támogató rendszerek segítenek megakadályozni a gyalogosokkal és a kerékpárosokkal történő ütközéseket +++

i20
·
BMW iX
·
Technológia
·
BMW i
·
Biztonság
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~85,59 KB)
  
Photos(7x, ~37,07 MB)
  More below article text

+++ A BMW Group technológiai zászlóshajója a felnőtt és a gyermek utasok védelmét tekintve is kimagasló eredménnyel vizsgázott +++ Az első ülések közé épített új, interaktív légzsák oldalirányú ütközések esetén nagymértékben csökkenti a sérülések kockázatát +++ A legkorszerűbb vezetést támogató rendszerek segítenek megakadályozni a gyalogosokkal és a kerékpárosokkal történő ütközéseket +++

Tisztán elektromos meghajtásával és digitális szolgáltatásai széleskörű palettájával a BMW iX a személyes mobilitás új korszakának hírnöke – amely ráadásul a legmagasabb szintű biztonságot is garantálja. Ez utóbbit az új autók biztonságát vizsgáló Euro NCAP szakértői is nyomatékosítják, akik a BMW iX modellt a hivatalos töréstesztek eredményei alapján az elérhető legmagasabb, ötcsillagos minősítéssel jutalmazták. A mélyreható tesztprogram során – amelyet 2020-ban tovább szigorítottak – a müncheni központú vállalatcsoport technológiai zászlóshajója nem csupán kimagasló utasvédelméről tett tanúbizonyságot, de azt is bizonyította, hogy legkorszerűbb vezetést támogató rendszerei rendkívüli hatékonysággal képesek megelőzni és megakadályozni egy esetleges balesetet.

A BMW iX a Euro NCAP összes típusú töréstesztjét ötcsillagos minősítéssel abszolválta. A felnőtt utasok védelmi szintjének kiértékelése során a szakértő tesztelők többek között az első ülések közé épített új, interaktív légzsák hatékonyságát is kiemelték, amely oldalirányú ütközések esetén kiegészítő védelmet nyújt a sérülések ellen. A BMW iX hátsó üléssorában utazó gyerekek védelmi szintje ugyancsak a lehető legmagasabb minősítést szerezte meg, frontirányú és oldalirányú ütközések esetén egyaránt.

Mindemellett a BMW iX integrált biztonsági koncepciója is a legmagasabb szintű utasvédelmet garantálja. A precízen összehangolt fedélzeti biztonsági rendszerek mellett ez kivételesen masszív vázszerkezetet és mérnökien megtervezett gyűrődési zónákat foglal magába, amelyek elnyelik az ütközések erejét és az erőhatásokat távol tartják az utastértől. A BMW iX vázszerkezete egy alumíniumra épülő térváz-koncepció szénszál-erősítésű utastérrel. A modell tetejét, oldalait és hátsó kialakítását szénszál-erősítésű műanyagból (CFRP) készült, kivételes torziós merevségű alkatrészek felhasználásával tervezték meg a mérnökök.

„A BMW iX új mércét állít fel a fenntarthatóság terén. A Euro NCAP töréstesztjein kiérdemelt ötcsillagos minősítés is a modell átfogó fenntarthatósági koncepcióját nyomatékosítja” – mondta Dominik Schuster, a BMW járműbiztonsági részlegének vezetője. „A rendkívül masszív vázszerkezet és a precízen összehangolt fedélzeti biztonsági rendszerek átfogó palettája kimagasló utasvédelmet garantál. Emellett a BMW iX legkorszerűbb vezetést támogató rendszerei is kiválóan teljesítenek, nem csupán a tesztprogram során, de a mindennapi élet legkülönbözőbb helyzeteiben is jelentősen csökkentve az esetleges balesetek kockázatát” – tette hozzá. A BMW iX intelligens vezetést támogató rendszereinek sorát többek között az automata fékező funkcióval dolgozó, frontirányú ütközésre figyelmeztető rendszer (Front Collision Warning) színesíti, amely balra kanyarodáskor időben érzékeli a szemből érkező autókat (azokban az országokban, ahol a forgalom az úttest jobb felén halad), jobbra kanyarodáskor pedig a kerékpárosokat és a gyalogosokat. Az automata vészfékező rendszer (Emergency Braking System) eközben már kanyarodás közben is képes minimalizálni a gyalogosokkal, illetve balra kanyarodás közben a szemből érkező forgalommal történő ütközés kockázatát.

Ha az ütközés mégis bekövetkezik, a résztvevők sérüléseinek kockázatát a mérnöki precizitással megtervezett gyűrődési zónákat rejtő karosszériaelemek és a BMW iX frontrészén elhelyezett rugalmas szerkezetek hivatottak csökkenteni. A modellt a mérnökök aktív motorháztetővel is felszerelték, amely egy pirotechnikai mechanikának köszönhetően azonnal felemelkedik, amint a jármű szenzorjai ütközést érzékelnek. Utóbbinak köszönhetően ütközéskor egy olyan deformációs zóna jön létre, amely megakadályozza, hogy a gyalogos vagy kerékpáros közvetlenül a motortérben található kemény alkatrészeknek ütődjön.

A BMW iX széleskörű alapfelszereltségének része továbbá az éberségfigyelő asszisztens (Attention Assistant), a sávelhagyásra figyelmeztető rendszer (Lane Departure Warning) és a sebességhatár-jelzéseket felismerő rendszer (Speed Limit Recognition) is, amelyek egytől egyig jelesre vizsgáztak a Euro NCAP töréstesztjein. A modellhez az opcionális extrafelszereltség részeként Driving Assistant Professional csomag is megrendelhető, amely ugyancsak számos kormányzási és sávtartó segédletet tartalmaz. Egy önálló vizsgálat során a BMW iX3 modell fedélzetén dolgozó Driving Assistant Professional csomagot a Euro NCAP szakértői a legmagasabb, „nagyon jó” minősítéssel jutalmazták.

Az üzemanyag-fogyasztási és károsanyag-kibocsátási értékeket a legmodernebb autók menetteljesítményét vizsgáló EU-ciklus (NEDC – New European Driving Cycle) tesztkörének mérései szerint, valamint a valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP – Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) mérései szerint számolták ki. Az adatok a gumiabroncs-típusoktól és a felszereltségi szintektől is függnek.

További információ az új személygépkocsik hivatalos üzemanyag-fogyasztási, fajlagos szén-dioxid-kibocsátási, illetve elektromosáram-fogyasztási adatairól a „Leitfaden über Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen” (Tájékoztató az új személygépkocsik üzemanyag-fogyasztásáról, szén-dioxid-kibocsátásáról és elektromosáram-fogyasztásáról) (Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars), kiadványban található, amely minden értékesítési helyen, valamint a Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT) társaságtól (D-73760 Ostfildern-Scharnhausen, Hellmuth Hirth Str. 1.) vagy a http://www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html internetes oldalról szerezhető be: Leitfaden CO2 (Guideline CO2) (PDF – 2,7 MB)

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming

MINI CONCEPT ACEMAN.

Here you can see the world premiere of the MINI Concept Aceman.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés