Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

A BMW modellfrissítései 2022 tavaszán

+++ Az új BMW 2-es Coupé, az új BMW 2-es Active Tourer és az új BMW 4-es Gran Coupé palettáján új hajtáslánc-változatok mutatkoznak be +++ A BMW iX modellben világpremierjét ünnepli az új Parking Assistant Professional +++ A My BMW okostelefon-alkalmazás új funkciókkal bővül a hálózatról tölthető modellek tulajdonosai számára +++ A BMW i4, az új BMW 4-es Gran Coupé, a BMW M5 és a BMW iX portfólióján új karosszériafényezési árnyalatok és új könnyűfém keréktárcsák debütálnak +++ Az új BMW 2-es Active Tourer, a BMW X3 és a BMW X4 vezetési élményét új vezetést támogató rendszerek fokozzák tovább +++ A BMW M GmbH fennállásának 50. évfordulóját a BMW Motorsport klasszikus emblémája hirdeti +++

G42
·
U06
·
G26
·
i20
·
F90
·
G01
·
G02
·
Coupé
·
BMW M modellek
·
BMW iX
·
M5
·
BMW i
·
X3
·
Technológia
·
Active Tourer
·
Gran Coupé
·
2-es sorozat
·
4-es sorozat
·
X4
·
BMW i4
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, 231,71 KB)
  
Photos(6x, ~82,79 MB)

+++ Az új BMW 2-es Coupé, az új BMW 2-es Active Tourer és az új BMW 4-es Gran Coupé palettáján új hajtáslánc-változatok mutatkoznak be +++ A BMW iX modellben világpremierjét ünnepli az új Parking Assistant Professional +++ A My BMW okostelefon-alkalmazás új funkciókkal bővül a hálózatról tölthető modellek tulajdonosai számára +++ A BMW i4, az új BMW 4-es Gran Coupé, a BMW M5 és a BMW iX portfólióján új karosszériafényezési árnyalatok és új könnyűfém keréktárcsák debütálnak +++ Az új BMW 2-es Active Tourer, a BMW X3 és a BMW X4 vezetési élményét új vezetést támogató rendszerek fokozzák tovább +++ A BMW M GmbH fennállásának 50. évfordulóját a BMW Motorsport klasszikus emblémája hirdeti +++

Az új BMW 8-as sorozat, az új BMW M8 modellcsalád, a BMW iX M60 (kombinált energiafogyasztás (WLTP): 21,9 – 24,5 kWh / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 0 gramm / km) és a BMW X2 Edition GoldPlay különkiadás világpremierjével párhuzamosan a bajor prémiumgyártó 2022 tavaszán számos modellsorozatát új hajtáslánc-változatokkal és magával ragadó felszereltségi tételekkel frissíti fel. 2022 márciusában az új BMW 2-es Coupé, az új BMW 2-es Active Tourer és az új BMW 4-es Gran Coupé palettáján új hajtáslánc-változatok mutatkoznak be. Az opcionális extrafelszereltség részeként a BMW iX összes modellváltozatához elérhetővé válik a bajor prémiummárka történetében először elérhető Parking Assistant Professional továbbfejlesztett parkolóasszisztens, amely a parkoláshoz szükséges összes feladatot magára vállalja. A My BMW okostelefon-alkalmazás új funkciókkal bővül, amelyek minden korábbinál kényelmesebbé teszik a tisztán elektromos meghajtású és plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt BMW modellek nagyfeszültségű akkumulátorának töltését.

A még tovább fokozott menetkomfortról eközben új vezetést támogató rendszerek gondoskodnak, az új BMW 2-es Active Tourer, a BMW X3 és a BMW X4 opcionális extrafelszereltségének részeként. A BMW i4, az új BMW 4-es Gran Coupé, a BMW M5 (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 11,1 – 11,3 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 253 – 259 gramm / km) és a BMW iX portfólióján új karosszériafényezési árnyalatok, új utastér-kárpitozási lehetőségek és új könnyűfém keréktárcsák debütálnak. A nagyteljesítményű sportautókat építő BMW M divízió fennállásának 50. évfordulója alkalmából a BMW M modellek, a BMW M Performance modellek és az M Sport felszereltségi csomaggal kiegészített BMW modellek az opcionális extrafelszereltség részeként a BMW Motorsport klasszikus emblémájával is megrendelhetők.

Új motorváltozatok az új BMW 2-es Coupé palettáján

Az új BMW 2-es Coupé által kínált színtiszta vezetési élmény 2022 márciusától egy újabb motorváltozattal is átélhetővé válik. A sportos kétajtós modell motorházteteje alá választható negyedik erőforrás egy 2.0 liter hengerűrtartalmú, négyhengeres benzinmotor, 180 kW / 245 lóerő maximális teljesítménnyel és 400 Nm csúcs forgatónyomatékkal. Az új BMW 230i Coupé (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 6,5 – 7,2 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 149 – 163 gramm / km) klasszikus hátsókerék-meghajtást kínál, a hajtáslánc rendszerreakcióit és emisszióját pedig hengerfejbe integrált kipufogócsonk és a BMW TwinPower Turbo technológia fejlett turbófeltöltő rendszere optimalizálja.

Az új erőforráshoz már alapfelszereltségként nyolcfokozatú Steptronic sport automataváltó társul. A felszereltségi tételek és funkciók sorát kormány mögötti váltófülek és Launch Control rajtprogram színesíti, amely az új BMW 230i Coupé modellt 5,9 másodperc alatt abszolvált nulla-százas gyorsuláshoz segíti. Az új motorváltozathoz megrendelhető opcionális extrafelszereltségek között a BMW M sport differenciálmű is megtalálható.

Új BMW 2-es Active Tourer BMW xDrive intelligens összkerékhajtással, új karosszériafényezési árnyalatokkal és optimalizált Driving Assistant Plus csomaggal

Sokoldalú funkcionalitás, márkára jellemző vezetési élmény és hamisítatlanul egyedi formanyelv jellemzi a BMW 2-es Active Tourer második generációját, amely 2022 márciusától BMW xDrive intelligens összkerékhajtással is elérhetővé válik. Az új BMW 223i xDrive Active Tourer (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 6,5 – 7,1 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 148 – 160 gramm / km) a prémium kompakt szegmens modern mindenesének ötödik hajtáslánc-változataként mutatkozik be a palettán. Az újdonság BMW xDrive intelligens összkerékhajtási rendszere az aktuális vezetési szituáció szempontjai és az adott útviszonyok követelménye szerint osztja el a négy hajtott kerék között a 48 Volt kapacitású indítógenerátorral dolgozó mild-hibrid technológiával szerelt, négyhengeres benzinmotor teljesítményét és forgatónyomatékát. Az új BMW 223i xDrive Active Tourer hajtáslánc-technológiájának maximális rendszerteljesítménye 160 kW / 218 lóerő, amely a belsőégésű erőforrás 150 kW / 204 lóerő maximális teljesítményéből és az elektromos motor 14 kW / 19 lóerő maximális teljesítményéből áll össze. A kiegészítő elektromos meghajtás hatékonyan segíti az új BMW 223i xDrive Active Tourer gyorsulását: a modell 6,9 másodperc alatt sprintel fel álló helyzetből 100 km/órás tempóra.

Az új BMW 2-es Active Tourer portfólióján 2022 márciusában az új Piedmont Red metál karosszériafényezési árnyalat is bemutatkozik. Az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető Driving Assistant Plus csomag a modell esetében kormányzó- és sávtartó asszisztenssel (Steering and Lane Control Assistant) gazdagodik, amely 180 km/órás sebességig automata kormánymozdulatokkal segít a vezetőnek a kiválasztott forgalmi sávban tartani az autót. A technológia arra is figyel, hogy keskeny helyeken történő manőverezés, például felújítási munkálatok miatt összevont forgalmi sávok esetén mindkét oldalvonaltól egyforma távolságot tartson. A Driving Assistant Plus csomag része továbbá az automata sebességkorlátozás-asszisztenssel (Speed Limit Assist) és Stop & Go funkcióval dolgozó aktív tempomat (Active Cruise Control with Stop & Go function). Előbbi az automata sebességkorlátozás-kijelzés (Speed Limit Info) technológiai alapjaira épül és képes előre megjeleníteni a közelgő útszakaszon várható sebességkorlátozásokat és előzési tilalmakat.

A Stop & Go funkcióval dolgozó aktív tempomat a BMW X3 és a BMW X4 palettáján is bemutatkozik

Az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető vezetést támogató rendszerek listája 2022 tavaszán a BMW X3 és a BMW X4 esetében is tovább bővül: 2022 áprilisától a prémium középkategória Sports Activity Vehicle és Sports Activity Coupé párosához a Stop & Go funkcióval dolgozó aktív tempomat (Active Cruise Control with Stop & Go function) is elérhetővé válik.

A modellekhez alapfelszereltségként kínált, automata fékező funkcióval dolgozó tempomattal (Cruise Control with braking function) ellentétben a továbbfejlesztett technológia a 30 – 160 km/óra közötti sebességtartományban nem csupán a beállított utazósebességet, de a modell előtt haladó jármű mögötti távolságot is képes folyamatosan tartani. Utóbbit a vezető négy fokozatban állíthatja be. A távolságtartó technológia az első lökhárítóba épített radarszenzorok közreműködésével dolgozik, szükség esetén pedig képes teljesen álló helyzetbe lassítani az autót. Ha a modell előtt haladó jármű a megállást követő három másodpercen belül ismét elindul, a technológia képes magától felgyorsítani a BMW modellt, a kívánt utazósebességig, a beállított követési távolságban. A vezető ráadásul egy gombnyomással arra is engedélyt adhat, hogy a technológia az automata sebességkorlátozás-kijelzés (Speed Limit Info) által érzékelt forgalmi jelzésekhez igazítsa a modell maximális utazósebességét.

Új BMW 4-es Gran Coupé újabb összkerékhajtású hajtáslánc-változattal

2022 tavaszán az új BMW 4-es Gran Coupé portfóliója is tovább bővül. Az új BMW 430i xDrive Gran Coupé (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 7,1 – 7,9 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 162 – 180 gramm / km) immár az új BMW 4-es Gran Coupé harmadik összkerékhajtású hajtáslánc-változata. A BMW xDrive intelligens összkerékhajtás az aktuális vezetési szituáció szempontjai és az adott útviszonyok követelménye szerint osztja el a 180 kW / 245 lóerő maximális teljesítményre képes és 400 Nm csúcs forgatónyomatékú, 2.0 liter hengerűrtartalmú, négyhengeres benzinmotor erejét a négy hajtott kerék között.

Az új BMW 430i xDrive Gran Coupé széleskörű alapfelszereltségének a nyolcfokozatú Steptronic automataváltó is része. A motor, a váltó és az összkerékhajtás eme kifinomult egysége a nóvum esetében akár 6,1 másodperc alatt abszolvált nulla-százas gyorsulást tesz lehetővé.

Új felszereltségi opciók az új BMW 4-es Gran Coupé és a BMW i4 portfólióján

Az új hajtáslánc-változat premierje mellett az új BMW 4-es Gran Coupé 2022 márciusától arra is lehetőséget biztosít a bajor prémiummárka ügyfeleinek, hogy a prémium középkategória iránymutató négyajtós kupéjának karosszériáját és utasterét minden korábbinál átfogóbb extrafelszereltségi opciókkal szabják igényükre. A többek között új karosszériafényezési árnyalatokat, új utastér-kárpitozási lehetőségeket és M Carbon külső felszereltségi csomagot is tartogató tételek a tisztán elektromos meghajtású BMW i4 modellhez is elérhetővé válnak.

Az új BMW 4-es Gran Coupé és a BMW i4 portfóliójának újdonságaként mutatkozik be továbbá a BMW Individual részleg két új karosszériafényezési árnyalata, a Brilliant White metál és a Frozen Dark Grey metál is. Idén tavasztól az M Sport felszereltségi csomaggal ellátott BMW M modellek a BMW Individual Frozen Pure Grey metál és a BMW Individual Frozen Portimao Blue metál karosszériafényezési árnyalatokban is megrendelhetők lesznek. Az M Carbon külső felszereltségi csomag – amely eddig kizárólag a BMW i4 M50 modell (kombinált energiafogyasztás (WLTP): 18,0 – 22,5 kWh / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 0 gramm / km) kiváltsága volt – 2022 márciusától a BMW i4 többi hajtáslánc-változatához és az új BMW 4-es Gran Coupé modellváltozataihoz is elérhetővé válik, az M Sport felszereltségi csomaggal felvértezett modellek esetében. Az M Carbon külső felszereltségi csomag az első lökhárítóba épített Air Curtains légbevezető nyílások betétjeit, a külső visszapillantó-házakat, a hátsó légterelő szárnyat és a hátsó lökhárítóba épített diffúzor betétjeit egyaránt ultrakönnyű, szénszál-erősítésű műanyagból (CFRP) készült elemekre cseréli.

A BMW i4 és az új BMW 4-es Gran Coupé utasterébe a bajor prémiumgyártó ügyfelei Black, Ivory White, Tartufo, Fjord Blue / Black és Fiona Red / Black árnyalatokban is megrendelhetik a kibővített BMW Individual Merino bőrkárpitozást. A még exkluzívabb utastéri hangulatról műszerfalra is felfutó, teljes BMW Individual Merino bőrkárpitozás gondoskodik, ugyanezekben az árnyalatokban. 2022 márciusától a BMW Individual részleg speciális kárpitokkal és utastér-bőrözési lehetőségekkel áll az egyedi belső kialakítást kereső ügyfelek rendelkezésére.

Bemutatkozik a Parking Assistant Professional továbbfejlesztett parkolóasszisztens

A BMW iX egy vadonatúj, egyedülálló, automata parkolórendszer premierjével nyomatékosítja technológiai zászlóshajóként betöltött, iránymutató szerepét. Automatizált járművezetési üzemmódban a Parking Assistant Professional – amely 2022 márciusától a BMW iX összes modellváltozatához elérhetővé válik – rendkívül kényelmes parkolási lehetőséget kínál.

A technológia a navigációs rendszer, a fedélzeti szenzorok és a kormánymozgás adatait egyesítve képes egyenként akár 200 méter hosszúságú, összefüggő manővereket eltárolni, így amikor az autó ismételten egy adott kiindulási ponthoz érkezik, a Parking Assistant Professional a parkoláshoz szükséges összes feladatot magára vállalja, beleértve a gyorsítást, a lassítást, a kormányzást és a sebességi fokozatok közötti váltást is. A bajor prémiumgyártó ügyfelének csupán annyi a feladata, hogy az automata parkolás ideje alatt az autó közvetlen környezetét figyelemmel tartsa.

A BMW iX modellváltozataihoz megrendelhető felszereltségi opciók sora eközben a BMW Individual részleg Oxid Grey metál karosszériafényezési árnyalatával és 22” méretű, Bicolour Titanium Bronze árnyalatú, háromdimenziós fényezést viselő BMW M aerodinamikai keréktárcsákkal bővül.

A My BMW okostelefon-alkalmazás új funkciói minden korábbinál kényelmesebb járműtöltést ígérnek

A My BMW okostelefon-alkalmazás zökkenőmentessé teszi a vezető, az autó, a BMW márka és a márkakereskedés közötti kommunikációt. 2022 tavaszán az alkalmazás funkcióinak palettája a BMW Charging kényelmes elektromos mobilitást éltető digitális szolgáltatásaival gazdagodik, minden korábbinál könnyebbé téve a tisztán elektromos meghajtású és plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt BMW modellek tulajdonosai számára a nyilvános járműtöltő állomások megtalálását és kiválasztását. A My BMW okostelefon-alkalmazás egy interaktív térképen mutatja az autó közelében található járműtöltő pontokat és azok elérhetőségét.

Az intelligens alkalmazás ugyanakkor a nyilvános járműtöltő állomások használatát is még tovább egyszerűsíti. A BMW iX és a BMW i4 vezetői például már egy QR kód beolvasásával vagy az alkalmazás egyetlen gombnyomásával képesek lesznek elindítani autójuk nagyfeszültségű akkumulátorának töltését.

Személyre szabott lendület: új karosszériafényezési árnyalatok a BMW M5 sportlimuzin palettáján, a BMW M GmbH fennállásának 50. évfordulóját klasszikus márkaembléma hirdeti

2022 tavaszától a BMW M5 nagyteljesítményű sportlimuzint új, lélegzetelállítóan expresszív karosszériafényezési árnyalatokban is megrendelhetik a bajor prémiummárka ügyfelei. A személyre szabott egyediségről Sophisto Grey Brilliant Effect metál, San Remo Green metál, Skyscraper Grey metál és BMW Individual Frozen Deep Grey metál árnyalatok gondoskodnak.

A BMW M GmbH jubileumi évében a BMW Motorsport ikonikus emblémája is visszatér: a bajor prémiumgyártó azon ügyfelei, akik 2022. márciusi gyártástól kezdődően készülő BMW M modellt, BMW M Performance modellt vagy M Sport felszereltségi csomaggal kiegészített BMW modellt rendelnek meg, autójuk motorháztetejét, csomagtérajtaját és kerékagy-sapkáit a BMW Motorsport klasszikus emblémája ihlette márkalogóval díszítve is kérhetik. A klasszikus logó alapja a BMW Motorsport kék, ibolya és piros színű félkörökkel díszített emblémája, amely 1973-ban, az egy évvel korábban alapított BMW Motorsport GmbH versenyautóján jelent meg először. Fennállása 50. évfordulóját ünnepelve a BMW M GmbH így minden ügyfelének felkínálja a lehetőséget arra, hogy eme ikonikus emblémákkal is kifejezze történelmi elköteleződését és versenyzés iránti szenvedélyét.

A BMW új modelljei 2022 tavaszától*

BMW 2-es Coupé

Teljesítmény
(kW / lóerő)

Üzemanyag-fogyasztás (WLTP)
(liter / 100 km)

Károsanyag-kibocsátás (WLTP)
(gramm / km)

BMW 230i Coupé

180 / 245

6,5 – 7,2

149 – 163

 

 

 

 

BMW 2-es Active Tourer

Teljesítmény
(kW / lóerő)

Üzemanyag-fogyasztás (WLTP)
(liter / 100 km)

Károsanyag-kibocsátás (WLTP)
(gramm / km)

BMW 223i xDrive Active Tourer

160 / 218

6,5 – 7,1

148 – 160

 

 

 

 

BMW 4-es Gran Coupé

Teljesítmény
(kW / lóerő)

Üzemanyag-fogyasztás (WLTP)
(liter / 100 km)

Károsanyag-kibocsátás (WLTP)
(gramm / km)

BMW 430i xDrive Gran Coupé

180 / 245

7,1 – 7,9

162 – 180

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming

MINI CONCEPT ACEMAN.

Here you can see the world premiere of the MINI Concept Aceman.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés