Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Emisszió-mentes vezetési élmény minden időben: a BMW iX5 Hydrogen már az utolsó téli teszteket futja

+++ A hidrogén-meghajtású üzemanyagcella-technológia még extrém alacsony hőmérsékleti körülmények között is korlátlanul fenntartható mobilitást tesz lehetővé +++ A hajtáslánc, a futómű és a vezérlőelektronika integrált összhangja a BMW Group svédországi tesztközpontjában bizonyít +++

iX5 Hydrogen
·
Technológia
·
BMW i
·
Fenntarthatóság
·
Alternatív hajtásrendszerek, a jövő mobilitása
·
Electrification
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~746,56 KB)
  
Photos(72x, ~292,75 MB)
  More below article text

+++ A hidrogén-meghajtású üzemanyagcella-technológia még extrém alacsony hőmérsékleti körülmények között is korlátlanul fenntartható mobilitást tesz lehetővé +++ A hajtáslánc, a futómű és a vezérlőelektronika integrált összhangja a BMW Group svédországi tesztközpontjában bizonyít +++

A BMW iX5 Hydrogen jelenleg extrém időjárási körülmények között, egy rendkívül alapos tesztprogram keretein belül ad számot felkészültségéről. A minden részletre kiterjedő megmérettetés a modell közutakon és a BMW Group svédországi tesztközpontjában végzett utolsó téli tesztjeinek szerves része. Arjeplog térségében az üzemanyagcella-technológia, a hidrogéntartályok, a csúcsteljesítményű akkumulátor és a központi járművezérlő egység integrált funkcionális tesztelése átfogóan igazolja, hogy az emisszió-mentes mobilitás ezen fajtája még fagypont alatti hőmérsékleten is képes kimagasló menetkomforttal és korlátlan teljesítménnyel járó, hosszútávon fenntartható vezetési élményt nyújtani.

Az Északi sarkkör közelében végzett téli tesztekkel a BMW Group mérnökei a BMW iX5 Hydrogen következő fejlesztési fázisához érkeznek. A bajor prémiumgyártó még idén elkészíti a modell kisszériáját, miközben a hidrogéntöltő állomások hálózatának bővítéséhez is hozzájárul. „A szélsőséges körülmények között végzett téli tesztek egyértelműen igazolják, hogy a BMW iX5 Hydrogen még -20°C-os hőmérsékleten is képes maximális teljesítményt nyújtani, és így a nagyfeszültségű akkumulátorral és hálózatról tölthető hajtáslánc-technológiával szerelt modellek életképes alternatíváját jelenti” – fogalmazott Frank Weber, a BMW AG igazgatótanácsának járműfejlesztésért felelős tagja. „Ahhoz, hogy az üzemanyagcella-technológiára épülő hajtáslánc-technológiát vonzó, hosszútávon fenntartható mobilitási megoldásként kínálhassuk fel ügyfeleinknek, egy megfelelően kiterjedt hidrogén-infrastruktúrának is rendelkezésre kell állnia” – tette hozzá.

BMW iX5 Hydrogen: hamisítatlan menetdinamika, hatótávolság és használhatóság, minden időben

Arjeplog jeges, hóval borított útjain a BMW iX5 Hydrogen ellentmondást nem tűrően bizonyítja, hogy a hidrogén-meghajtású üzemanyagcella-technológia milyen megbízhatóan, kényelmesen és erőteljesen képes kielégíteni a hétköznapok mobilitási igényeit. A több száz tesztpados megmérettetés és a mélyreható közúti tesztelések után ezzel a mérnökök a modell újabb fejlesztési fázisához érkeznek.

A bizonyíték mindenki számára egyértelmű: a hidrogén-meghajtású üzemanyagcella-technológia még itt, Arjeplog szélsőséges időjárási körülményei közepette is ugyanolyan átfogó használhatóságról tesz tanúbizonyságot, mint a hagyományos, belsőégésű erőforrással szerelt modellek. A maximális teljesítmény eközben szinte azonnal felépül, a hajtáslánc-technológia pedig még ebben a fagyos környezetben is változatlan működési hatótávolságot garantál. A hidrogéntartályok utántöltése ráadásul csupán három-négy percet vesz igénybe. „A hidrogén-meghajtású üzemanyagcella-technológia két kiváló hajtáslánc-technológia előnyeit egyesíti, függetlenül az évszaktól és a külső hőmérséklettől: a tisztán elektromos meghajtású modellek emisszió-mentes vezetési élményét és a belsőégésű erőforrással szerelt modellek korlátlan – és gyorsan utántölthető – használhatóságát” – mondta Jürgen Guldner, a BMW Group hidrogén-meghajtású üzemanyagcella-technológiát és tanulmányautókat fejlesztő részlegének elnöke.

A BMW iX5 Hydrogen lemezei alatt az üzemanyagcella-technológia a BMW eDrive hajtáslánc-technológia legkorszerűbb, ötödik generációs elektromos motorjával dolgozik együtt. Az energiaforrásként szolgáló hidrogént két darab, egyenként 700 bar nyomású, szénszál-erősítésű műanyagból (CFRP) készült tartály szállítja a fedélzeten. Az üzemanyagcellák a járműben szállított hidrogén és a levegőből kinyert oxigén kémiai reakciójával 125 kW / 170 lóerő maximális teljesítményt állítanak elő, amelyet az elektromos motor a csúcsteljesítményű akkumulátorban tárolt energiával is képes megtámogatni. Utóbbit az energia-visszatáplálások és közvetlenül az üzemanyagcellák is képesek tölteni. A maximális rendszerteljesítmény így 275 kW / 374 lóerő, amely szükség esetén szinte azonnal a vezető rendelkezésére áll. A hajtáslánc-technológia működésének egyetlen mellékterméke a vízgőz, amelynek hőjét rendkívül hatékonyan az utastér fűtésére használják fel.

Egyedülálló hajtáslánc-technológia, amely minden igényt kielégít

A hajtáslánc-technológia, az energiatároló megoldások és a járművezérlő rendszerek egytől egyig kiállják a lappföldi tél megpróbáltatásait. A speciálisan felkészített, jeges és hóval borított utak eközben arra is lehetőséget biztosítanak, hogy a mérnökök részletekbe menően finomhangolják a hajtáslánc, a futómű és a vezérlőelektronika integrált összhangját. Ennek része a kormánymű, a rugók és a lengéscsillapítók, a futómű vezérlőrendszerei, valamint a fékrendszer és az energia-visszatáplálás is. A BMW iX5 Hydrogen ez utóbbi esetben is kamatoztathatja erősségeit, hiszen saját tömege jelentősen alacsonyabb, mint egy hasonló méretű, nagyfeszültségű akkumulátorral és hálózatról tölthető hajtáslánc-technológiával szerelt modellé.

A hidrogén-meghajtású üzemanyagcella-technológia és a csúcsteljesítményű akkumulátor kettőse egy globálisan egyedülálló hajtáslánc-technológiával vértezi fel a BMW iX5 Hydrogen modellt. A technológiában minden adott ahhoz, hogy újabb alappillérrel bővítse a BMW Group emisszió-mentes mobilitást kínáló hajtáslánc-technológiáinak portfólióját. A vezetés zéró emissziójú élményére összpontosító BMW i divízió a jövőben akár hidrogén-meghajtású üzemanyagcella-technológiával dolgozó modelleket is bemutathat, nagyfeszültségű akkumulátorral és hálózatról tölthető hajtáslánc-technológiával szerelt modelljei mellett. A hidrogén-meghajtású üzemanyagcella-technológiával szerelt modellek főként a BMW azon ügyfeleinek mobilitási igényeit tudnák maradéktalanul kielégíteni, akiknek nincs hozzáférésük villamosenergia-hálózathoz csatlakoztatott járműtöltési infrastruktúrához, gyakran tesznek meg egyszerre nagyobb távolságokat és a magas szintű rugalmasságot részesítik előnyben.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming

MINI CONCEPT ACEMAN.

Here you can see the world premiere of the MINI Concept Aceman.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés