Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Az új BMW 7-es sorozat

Az új BMW 7-es sorozat úttörőként mutatja meg az abszolút vezetési élmény, a hosszútávon is felülmúlhatatlan menetkomfort és a csúcstechnológiás innovációk kiteljesedése felé vezető, új irányt. A luxus színvonalú személyes mobilitás effajta újraértelmezésének középpontjában a BMW i7 áll. A tisztán elektromos meghajtású zászlóshajó tökéletesen illeszkedik a BMW új 7-es sorozatába és a bajor prémiumgyártó portfóliójának csúcsán hirdeti a fenntarthatóságot éltető prémium szemléletet.

G70
·
7-es sorozat
·
BMW i
·
BMW i7
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(2x, ~334,14 KB)
  
Photos(281x, ~-1350932480 B)

The new BMW 7 Series - Highlights (04/2022).

The new BMW 7 Series - Highlights (04/2022).

The new BMW 7 Series - Highlights (04/2022).

The new BMW 7 Series - Highlights (04/2022).

The new BMW 7 Series - Highlights (04/2022).

Az új BMW 7-es sorozat úttörőként mutatja meg az abszolút vezetési élmény, a hosszútávon is felülmúlhatatlan menetkomfort és a csúcstechnológiás innovációk kiteljesedése felé vezető, új irányt. A luxus színvonalú személyes mobilitás effajta újraértelmezésének középpontjában a BMW i7 áll. A tisztán elektromos meghajtású zászlóshajó tökéletesen illeszkedik a BMW új 7-es sorozatába és a bajor prémiumgyártó portfóliójának csúcsán hirdeti a fenntarthatóságot éltető prémium szemléletet.

Az új BMW 7-es sorozat frontrészének kialakítását olyan hamisítatlan stílusjegyek uralják, amelyek új köntösbe csomagolva éltetik az új luxuslimuzin és a többi BMW modell közötti, vitathatatlan rokonságot. A BMW Group innovációs erősségét eközben olyan egyedülálló felszereltségi opciók hirdetik, mint a tetőkárpitból lenyíló BMW Theatre Screen, a végtelen lehetőségeket és páratlan felhasználói élményeket ígérő BMW iDrive járművezérlő technológia, a BMW Ívelt Kijelző és az automatizált parkolást, illetve manőverezést kínáló Manőver Asszisztens.

Az új BMW 7-es sorozat világszerte kizárólag hosszított tengelytávolságú karosszéria-kialakítással válik elérhetővé, amellyel maximalizálja a hátsó üléssor helykínálatát. Itt merőben új és rendkívül magas minőségű anyaghasználat, innovatív szórakoztató rendszer és a továbbfejlesztett Executive Lounge opció gondoskodik a felülmúlhatatlan kényelem és az exkluzív hangulat kettőséről. Az új BMW 7-es sorozat műszaki alapjaira épített biztonsági luxusautó 2023-ban csatlakozik a portfólióhoz.

Fenntartható és rugalmas gyártás a BMW Group dingolfingi létesítményében

Az új BMW 7-es sorozat piaci bevezetése 2022 novemberében kezdődik. 45 évvel az első 7-es BMW világpremierje után, hetedik modellgenerációjába lépve a luxuslimuzin továbbra is a BMW Group dingolfingi gyárában készül. Itt az új BMW 7-es sorozat tisztán elektromos meghajtással, belsőégésű erőforrással és plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt modellváltozatai egytől egyig ugyanarról a gyártósorról gurulnak le. A BMW i7 elektromos motorjait és nagyfeszültségű akkumulátorait ugyancsak Dingolfingban állítják elő.

A BMW Group dingolfingi gyárában – akárcsak a bajor prémiumgyártó teljes beszállítói hálózatában – a gyártási folyamatokhoz szükséges energiát egyre átfogóbb arányban zöldenergia hasznosításával állítják elő. Emellett a nyersanyagok szigorúan ellenőrzött kiválasztása és a másodlagos anyagok széleskörű alkalmazása is nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy az új BMW 7-es sorozat hatékonyan segítsen elérni a vállalatcsoport ambiciózus fenntarthatósági céljait.

Hamisítatlan stílusjegyek új köntösben: kifejező, lebilincselő és exkluzív karosszéria-kialakítás

Az új BMW 7-es sorozat látványosan erőteljes, exkluzív kisugárzása a modell kimagasló vezetési élményét és progresszív luxusát, valamint hátsó üléssorának páratlan helykínálatát és csúcstechnológiás innovációit hirdeti. Az új 7-es BMW magabiztos frontrésze forradalmasítja a bajor prémiummárka olyan ikonikus stílusjegyeit, mint az ikerfényszórók és a vese alakú hűtőrács, egyszerre kínálva letaglózó és összetéveszthetetlen első benyomást.

Az új BMW 7-es sorozat már alapfelszereltségként mátrix funkciójú távolsági fénnyel és BMW Selective Beam elvakítás-mentes távolságifény-asszisztenssel dolgozó, adaptív LED-technológiás első fényszórókkal érkezik meg az utakra. A mérnökök a modell világításfunkcióit két külön területre összpontosították. A magasabbra pozícionált, vízszintesen elnyújtott és rendkívül keskeny LED-fényforrások a nappali menetfényeknek, a helyzetjelzőknek és az irányjelzőknek adnak otthont. Az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető BMW „Iconic Glow” kristályfényszórók korábban nem látott fényhatásokat idéznek elő, a nappali menetfények és a helyzetjelzők szerepét ugyanis itt az „L” alakban elrendezett és LED-ekkel egyenként megvilágított Swarovski kristályok töltik be. Az alább pozícionált fényforrásokban a tompított és a távolsági fényszórók kaptak helyet, sötétített búrájukkal mélyen az első lökhárítóba ágyazódva.

A frontrész hatásos kisugárzását a két BMW hűtőrács elegáns kontúrvilágítása fokozza tovább, amely a BMW „Iconic Glow” kristályfényszórókkal látványos üdvözlő és elköszönő fényjátékra is képes. A BMW 7-es sorozat új modellgenerációjának dizájninnovációi között szerepel még az első lökhárító letisztult felületkezelése és a motorháztető középvonalnál kihangsúlyozott, vésett kialakítása.

Végtelenül egységes felületkialakításával, diszkréten és harmonikusan megnövelt külső méreteivel, valamint hangsúlyos frontrészével az új BMW 7-es sorozat oldalnézetből is lélegzetelállítóan elegáns. Ezt a benyomást erősítik a szinte észrevétlen illesztések mentén, kecsesen integrált oldalablakok is. A nappali menetfényeket hosszan ívelt övvonal köti össze a hátsó lámpákkal, elegáns átmenetet képezve a karosszéria alsó és felső kialakítása között. A be- és kiszállást nagyméretű ajtók könnyítik meg.

Ahogyan a frontrészt, úgy az új BMW 7-es sorozat hátsó kialakítását is a látványosan elrendezett felületkezelés jellemzi. A keskenyre rajzolt, LED-technológiás hátsó lámpák a letisztult eleganciát hirdetik és mélyen a karosszéria oldalába nyúlnak.

A BMW i7 a BMW i divízió hamisítatlan kék árnyalatával hangsúlyozza iránymutató fenntarthatósági tulajdonságait, miközben az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető M Sport csomag karosszéria-kiegészítői a márkára jellemző sportosságot hirdetik. Az új modellgenerációhoz az M Sport Pro csomag is elérhetővé válik. 2023-ban a tervek szerint reflektorfénybe gurulnak az új BMW 7-es sorozat műszaki alapjaira megtervezett BMW M modellek is, amelyek mind megjelenésüket, mind menettulajdonságaikat tekintve új mércét állítanak fel. Ezen modellek opcionális extrafelszereltségei között a BMW M Performance alkatrészek is megtalálhatók lesznek.

Az új BMW 7-es sorozat karosszériafényezési palettáján egy matt és kilenc metál árnyalat sorakozik. A modell négyféle BMW Individual karosszériafényezéssel is megrendelhető, ráadásul a portfólió a későbbiekben extrém merész BMW Individual speciális fényezésekkel bővül. A BMW Individual részleg gyárilag elérhető, kéttónusú karosszériafényezése újdonságként mutatkozik be a palettán.

A menetkomfort és a kényelem új szintje

Az új BMW 7-es sorozat utasterében a legprogresszívabb luxus fogadja a bajor prémiummárka ügyfeleit. A mérnökök a luxuslimuzin hetedik modellgenerációját a menetdinamika és a menetkomfort közötti egyensúly jegyében tervezték meg, amely az utastér egészét is átjárja. A vezető számára az új 7-es BMW egy magával ragadóan sportos limuzin, miközben a hátsó üléssorban utazók az autóban átélhető luxus és kényelem új dimenzióját ismerhetik meg.

Az új BMW 7-es sorozat műszerfalán jelentősen kevesebb gomb, kapcsoló és vezérlőelem található, mint a luxuslimuzin elődmodellje esetében. A kulcs e tekintetben a digitalizáció iránti osztatlan elköteleződés, amelyet a BMW Ívelt Kijelző testesít meg. A teljes mértékben digitális technológia egy 12,3” képernyő-átmérőjű digitális műszeregység és egy 14,9” képernyő-átmérőjű központi kijelző kettőséből áll. A kormányt és az automataváltó előválasztó karját újragondolták a tervezők. A BMW Interaction Bar eközben az új BMW 7-es sorozatban ünnepli világpremierjét: az innovatív megoldás az utastér hangulatvilágításának része, amelybe a mérnökök integrált vezérlőgombokat terveztek. A rendkívül hatékony háttérvilágítással dolgozó elem a műszerfal teljes szélességét felöleli és még az ajtókárpitokban is folytatódik.

Egyedülálló innováció: a BMW Theatre Screen és az Amazon Fire TV

A tetőkárpitból lenyíló BMW Theatre Screen és a beépített Amazon Fire TV egyedülálló szórakozási lehetőségeket kínál a hátsó üléssorban utazóknak. A 8K felbontású és 31,3” átmérőjű érintőképernyő, a Bowers & Wilkins surround audiorendszer (az opcionális extrafelszereltség részeként akár ülésekbe épített kiegészítő funkciókkal), valamint a hátsó ajtókba épített, 5,5” képernyő-átmérőjű BMW Touch Command táblagépek az új BMW 7-es sorozat hátsó üléssorát kerekeken guruló privát moziteremmé varázsolják. Az utasok itt videókat nézhetnek, játékokkal játszhatnak, zenéket hallgathatnak, informálódhatnak és letöltött programokat használhatnak – mindezt menet közben. Az Amazon Fire TV a népszerű stream-funkciókat és az élő sporteseményeket, illetve híreket egy változatos, szórakoztató csomag képében egyesíti.

Az új BMW 7-es sorozat vezetője és első utasa a központi kijelzőn keresztül a YouTube tartalmai között is böngészhet, most először. Az 5G-kompatibilis mobiltechnológia rendkívül gyors online kapcsolatot garantál.

Legyen szó azonban bármilyen szórakoztató programról, utasainak a BMW i7 egészen egyedülálló hangélménnyel is kedveskedik. Ez a Hans Zimmer közreműködésével megalkotott BMW IconicSounds Electric portfólió, amely teljes egészében a tisztán elektromos meghajtású luxusautóban hallható először.

Új komfortülések alapfelszereltségként és továbbfejlesztett Executive Lounge opció

Az új BMW 7-es sorozat már alapfelszereltségként újfejlesztésű komfortülésekkel szerelve gurul le a gyártósorról. Az új komfortülések szélesebb ülőfelülettel, valamint nagyobb tartományt lefedő elektromos állíthatósággal, fűtési lehetőséggel és ágyéktámasztó funkcióval fokozzák a vezető és első utasa kényelmét. Az első és a második üléssor opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető, multifunkciós ülései optimalizált hűtéssel dolgozó, aktív ülésszellőztetést és kilenc programot kínáló masszázsfunkciót tartogatnak.

Az Executive Lounge opció a hátsó üléssorban garantál felülmúlhatatlan menetkomfortot és páratlan kényelmet. Az opció része az első utas ülése mögött kialakítható fekvőfunkció, amely hézagmentes lábtámasszal fokozza a pihentető utazás kényelmét. Sőt mi több, a mérnökök az elektromos ülésállítás lehetőségeit is továbbfejlesztették, amelynek eredményeként extrém kényelmes fekvőpozíció állítható be.

A bajor prémiummárka azon ügyfelei, akik saját ízlésük szerint formálnák át az új 7-es BMW utasterét, gondosan összeállított felszereltségi opciók és színkombinációk széles tárházából válogathatnak. Alapfelszereltségként az új BMW 7-es sorozat üléseit az új Veganza anyag borítja, amely bőrszerű tulajdonságaival, lyuggatott felületével és kidolgozott bélésével magas fokú üléskomfortot garantál. Az opcionális extrafelszereltség részeként az utastér a BMW Individual részleg exkluzív, kéttónusú Merino bőrkárpitozásával és Merino bőr / kasmírgyapjú kettős kárpitozásával is megrendelhető. Utóbbi az új BMW 7-es sorozatban ünnepli világpremierjét.

Az új BMW 7-es sorozat alapfelszereltségként kínált négyzónás automata légkondicionálóját és újfejlesztésű, rendkívül keskeny kialakítású szellőzőrostélyait a középkonzolon és az ajtókárpitokon egyaránt fűthető könyöktámaszok egészítik ki. Az elődmodellben alkalmazotthoz képest jelentősen nagyobb felületű, fix panoráma üvegtető ugyancsak az új luxuslimuzin széleskörű alapfelszereltségének része. Az opcionális extrafelszereltség részeként a modellhez a Sky Lounge panoráma üvegtető új változata és az automata ajtómechanika is megrendelhető.

Hatékony és erőteljes: az új BMW 7-es sorozat piacspecifikus hajtáslánc-portfóliója

Európában az új BMW 7-es sorozatot eleinte kizárólag a tisztán elektromos meghajtású BMW i7 xDrive60 modell képviseli (kombinált energiafogyasztás (WLTP): 18,4 – 19,6 kWh / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 0 gramm / km). A BMW i7 xDrive60 modell meghajtásáról két elektromos motor gondoskodik 400 kW / 544 lóerő maximális rendszerteljesítménnyel és egy sor olyan technológiai innovációval, amelyeknek köszönhetően a modell a nagyfeszültségű akkumulátor egyetlen feltöltésével a valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP) mérései szerint 590 – 625 kilométer megtételére képes, tisztán elektromos meghajtással. Az Egyesült Államokban, Kínában és más kijelölt értékesítési régiókban az új BMW 7-es sorozat piaci bevezetését két, benzinmotorral és 48 Volt kapacitású indítógenerátorral dolgozó mild-hibrid technológiával szerelt modell színesíti. A zászlóshajó szerepét ezeken a piacokon a BMW 760i xDrive modell (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 11,2 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 255 gramm / km) tölti be 400 kW / 544 lóerő maximális teljesítményre képes V8-as erőforrásával. Európában 2023 tavaszán csatlakozik a portfólióhoz az új BMW 740d xDrive modell (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 5,9 – 6,9 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 157 – 182 gramm / km), motorházteteje alatt egy 220 kW / 300 lóerő maximális teljesítményre képes, soros hathengeres dízelmotorral.

Az új BMW 7-es sorozat hajtáslánc-portfóliója 2023 elején várhatóan számos piacon plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt modellekkel bővül. Ahogyan a BMW i7 lemezei alatt, úgy ezekben a modellekben is a BMW eDrive hajtáslánc-technológia legkorszerűbb, ötödik generációja dolgozik, a valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP) mérései szerint egyetlen feltöltéssel több mint 80 kilométer tisztán elektromos hatótávolságot garantálva. Sőt mi több, a későbbiekben a tisztán elektromos meghajtású BMW i7 újabb változatai is bemutatkoznak, köztük az új zászlóshajóként érkező BMW i7 M70 xDrive modellel (kombinált energiafogyasztás (WLTP): 21,2 – 26,4 kWh / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 0 gramm / km), amely 485 kW / 660 lóerő maximális teljesítményt ígér. (A BMW i7 M70 xDrive modell maximális teljesítményre és kombinált energiafogyasztásra vonatkozó adatai a modell aktuális fejlesztési fázisában és ideiglenes többlet-teljesítménnyel mért, előzetes értékek.)

A futómű-technológiát a menetdinamika és a menetkomfort közötti egyensúly jegyében tervezték meg a mérnökök

Az új BMW 7-es sorozat futómű-technológiája egy sor innovációval segíti a modell menetdinamika és menetkomfort közötti egyensúlyának fenntartását. Az ideális műszaki alapot e téren az elődmodellhez képest jelentős mértékben megnövelt karosszériamerevség, a szélesebb nyomtávok és a nagyobb keréktárcsák egysége adja. A tervezőmérnökök az első és a hátsó tengely alapfelszereltségként kínált légrugós felfüggesztését és az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető aktív hátsókerék-kormányzást (Integral Active Steering) is részletekbe menően továbbfejlesztették.

Az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető Executive Drive Pro kiegészítő futómű-szabályzás aktív borulásgátló rendszerének hatékonyságát immár 48 Volt kapacitású elektromos motor fokozza. Miközben a technológia folyamatosan csökkenti az eltérő útegyenetlenségek okozta karosszéria-kilengéseket, új Active Roll Comfort funkciójával ehhez mérten, aktív közbeavatkozásokkal képes állítani a karosszéria adott oldali magasságát. A hajtásfüggő kipörgés-korlátozás minden korábbinál gyorsabb és precízebb működéssel fokozza a vezetés lendületes, kényelmes és biztonságos élményét. Az integrált fékrendszer legújabb generációja ugyancsak nagyobb pontossággal dolgozik, minden egyes fékezéskor maximális kezelhetőséget és kiváló pedálérzetet garantálva.

A vezetést és parkolást segítő automatizált rendszerek innovatív technológiája

Az új BMW 7-es sorozathoz a bajor prémiumgyártó a vezetést és parkolást segítő automatizált rendszerek eddigi legszélesebb portfólióját teszi elérhetővé. Az új luxuslimuzin innovatív technológiai eszköztára nem csupán a jelenleg használt rendszerek kimagasló funkcionalitásának alapját adja, de már most megteremti a középtávon érkező, 3-as szintű önvezető technológia műszaki előfeltételeit is. A Stop & Go funkcióval dolgozó aktív tempomat (Active Cruise Control with Stop & Go function) és a kormányzó- és sávtartó asszisztens (Steering and Lane Control Assistant) összedolgozása az automatizált járművezetés intenzív élményével kecsegtet, miközben az automata sebességkorlátozás-asszisztens (Speed Limit Assist), az útvonal-figyelő funkció, a forgalmi lámpákat felismerő rendszer és az Aktív Navigáció gondoskodik arról, hogy az autó sebessége és a kormánymozdulatok minden vezetési szituációhoz extrém pontosan alkalmazkodjanak.

A Parking Assistant Professional továbbfejlesztett parkolóasszisztenssel felszerelt modellek esetében a tolatási segédlet (Reversing Assistant) akár 200 méteres távolságig is képes önállóan elvégezni a tolatás precíz kormányzási feladatait. A Manőver Asszisztens (Manoeuvre Assistant) pedig képes bármilyen manővert eltárolni és megismételni: amint az autó egy korábban elmentett manőver helyszínére érkezik, a Manőver Asszisztens (Manoeuvre Assistant) felajánlja, hogy automatikusan elvégzi a sikeres manőverhez szükséges összes gázadási, fékezési, kormányzási és sebességváltási feladatot. A távvezérlő funkció – amely a tervek szerint 2023 tavaszán válik elérhetővé – eközben lehetővé teszi az új BMW 7-es sorozat vezetője számára, hogy az automatizált parkolási manővereket az autó mellett állva, okostelefonján keresztül vezérelje.

Új BMW iDrive járművezérlő technológia BMW 8.0 operációs rendszerrel

Az új BMW 7-es sorozat széleskörű alapfelszereltségének az új, többszenzoros technológiával dolgozó BMW iDrive járművezérlő technológia is része, amelynek köszönhetően a bajor prémiummárka ügyfelei intuitív módon vezérelhetik a járművet, a navigációs rendszert, az információ-szolgáltató funkciókat, a kommunikációs eszközöket és az összes fedélzeti digitális funkciót. A technológia alapja a BMW 8.0 operációs rendszer, amely az érintés-érzékeny és hangutasítások útján érkező járművezérlést egyaránt lehetővé teszi. A BMW Ívelt Kijelző és a BMW Interaction Bar mellett az új BMW 7-es sorozat alapfelszereltségének a BMW Head-Up kijelző legújabb generációja is része, amely minden vezetési szituációban garantálja a legrelevánsabb információkat és a legpontosabb iránymutatást – akárcsak az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető Augmented View funkció, amelynek információi most először a kormány mögötti digitális műszeregységről olvashatók le.

Az új My Modes vezetési üzemmódok lehetővé teszik, hogy a bajor prémiumgyártó ügyfelei részletekbe menően személyre szabják az autó funkcióit, kijelzett tartalmait és utasterének hangulatát. Az Expressive mód és a Relax mód az új BMW 7-es sorozatban válik először aktiválhatóvá, ahogyan az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető Theatre mód és Digital Art mód is (utóbbiak a tervek szerint 2023 tavaszán válnak elérhetővé). Az új 7-es BMW-ben a BMW Intelligent Personal Assistant új funkciói is bemutatkoznak, a technológia immár mintegy húsz különböző mintát képes megkülönböztetni és felismerni. Töltésre optimalizált útvonaltervezés esetén a BMW i7 vezetői a BMW Maps felhőalapú navigációs rendszer kibővített funkcionalitásának előnyeit is élvezhetik.

A hátsó ajtókba épített BMW Touch Command táblagépeknek köszönhetően immár a hátsó üléssorban utazóknak is lehetőségük nyílik arra, hogy a beérkező telefonhívásokat az autó audiorendszerébe továbbítsák. A személyes eSIM kártya teljes mértékben integrálja az új 7-es BMW-t a bajor prémiummárka ügyfeleinek digitális ökoszisztémájába. Az új BMW Digital Key Plus okoskulcs eközben azt is lehetővé teszi – biztonságos használatra tervezett ultraszélessávú technológiájának (UWB – Ultra-Wideband) köszönhetően –, hogy a BMW ügyfelei Apple iPhone okostelefonjukkal nyissák ki és zárják le új luxuslimuzinjukat.

A maximális teljesítményre, menetteljesítményre, átlagos üzemanyag-fogyasztásra, kombinált károsanyag-kibocsátásra és kombinált energiafogyasztásra vonatkozó adatok előzetes értékek.

A sajtóközleményben szereplő modellváltozatok, felszereltségi tételek, csomagok és szintek, műszaki adatok, illetve átlagos üzemanyag-fogyasztásra, kombinált károsanyag-kibocsátásra és kombinált energiafogyasztásra vonatkozó értékek a németországi piacon elérhető ajánlatokat tükrözik, amennyiben az adott modell ott elérhető. A sajtóközleményben szereplő adatok és értékek az egyes piacokon eltérhetnek. Az egyes méretadatok és mérési eredmények a Németországban alapfelszereltséggel elérhető modellek értékei, amelyek a keréktárcsák / gumiabroncsok méretétől és típusától, valamint az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető tételek felszerelésétől is függnek.

Az átlagos üzemanyag-fogyasztási, kombinált károsanyag-kibocsátási, kombinált energiafogyasztási és elektromos hatótávolságra vonatkozó értékeket a legmodernebb autók menetteljesítményét vizsgáló EU-ciklus (NEDC – New European Driving Cycle) tesztkörének mérései szerint, valamint a valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP – Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) mérései szerint számolták ki. Az adatok a Németországban alapfelszereltséggel elérhető modellek értékei, amelyek a keréktárcsák / gumiabroncsok méretétől és típusától, valamint az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető tételek felszerelésétől is függnek. A hivatalos NEDC és WLTP mérési eljárásokról bővebb információt találnak a www.bmw.de/wltp weboldalon.

További információk az új személygépkocsik hivatalos üzemanyag-fogyasztási, fajlagos károsanyag-kibocsátási, illetve elektromosáram-fogyasztási adatairól a „Leitfaden über Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen” (Tájékoztató az új személygépkocsik üzemanyag-fogyasztásáról, károsanyag-kibocsátásáról és elektromosáram-fogyasztásáról) (Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars) kiadványban találhatók, amely minden értékesítési helyen, valamint a Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT) társaságtól (D-73760 Ostfildern-Scharnhausen, Hellmuth Hirth Str. 1.) vagy a https://www.dat.de/co2 weboldalon szerezhető be.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming

MINI CONCEPT ACEMAN.

Here you can see the world premiere of the MINI Concept Aceman.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés