Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2022: minden információ a történelmi járműkülönlegességek idei szépségversenyéről

+++ 2022. május 20-22. között a BMW Group Classic és a Grand Hotel Villa d'Este hét kategóriában gyűjti csokorba az egyes korszakok mintegy ötven legszebb és leggyorsabb autócsodáját +++ A BMW M GmbH fennállása 50. évfordulóját ünnepli +++ Világpremierjét ünnepli a BMW M4 CSL +++

Veterános események
·
Örökség
·
BMW örökség
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~107,68 KB)
  
Photos(2x, ~5,22 MB)

Related Links.

+++ 2022. május 20-22. között a BMW Group Classic és a Grand Hotel Villa d'Este hét kategóriában gyűjti csokorba az egyes korszakok mintegy ötven legszebb és leggyorsabb autócsodáját +++ A BMW M GmbH fennállása 50. évfordulóját ünnepli +++ Világpremierjét ünnepli a BMW M4 CSL +++

Az olaszországi Comói-tó partján megrendezett Concorso d'Eleganza Villa d'Este évről évre álomszerű hátteret biztosít a világ legexkluzívabb, történelmi járműkülönlegességeket felvonultató ünnepségének. Eme egyedülálló szépségverseny főszervezőjeként a BMW Group Classic páratlan szenvedéllyel és töretlen elköteleződéssel folytatja tovább több mint 20 éve íródó partnerségét a Grand Hotel Villa d'Este szálloda oldalán.

A főszervező a Villa d'Este szállodával szorosan egyeztetve, évről évre felülvizsgálja a Concorso d'Eleganza Villa d'Este programsorozatát és kereteit, hogy minden alkalommal a kortárs körülményeknek leginkább megfelelő formát ölthessen. A Concorso di Motociclette motorkerékpáros felvonulás ezért továbbra is szünetel, helyette a Cernobbiói hétvégébe egy új, egyedi eseményt építettek be a szervezők: a BMW Group Classic minden érdeklődőt szeretettel vár május 22-én, vasárnap a Villa Erba szállodában megrendezendő „Wheels & Weisswürscht Lake Como” eseményre, amelyet a „Casually Celebrating Cars” témakör égisze alatt hívnak életre. A „Wheels & Weisswürscht Lake Como” a BMW, a Mini és az összes márka nemzetközi klubjait szeretettel, illetve a főszervező otthonának autentikus bajor ízeivel várja. A Villa Erba szálloda területén így számos autórajongó állíthatja ki féltve őrzött gyűjteményét. A fennállása 50. évfordulóját ünneplő BMW M divízió autós sztárjainak külön területet tartanak majd fenn. E sztárok között a Nürburgring három legendás BMW M RingTaxija is jelen lesz.

A Concorso d'Eleganza Villa d'Este idei felvonásának hét kategóriájában mintegy ötven autócsoda mutatkozik be, az autóipar történetének közel száz évéből. Az egyes kategóriák elnevezései az idei évfordulókat és a legkiemelkedőbb különlegességek vonatkozásait tükrözik:

A – The golden age of elegance: the art deco era of motor car design

B – Kompressor! The supercharged Mercedes-Benz

C – Celebrating 150 seasons at Villa d’Este: how grand entrances were once made

D – The Cavallino at 75: eight decades of Ferrari represented in eight icons

E – Born for the racetrack: „Win on Sunday, sell on Monday“

F – 50 years of mean machinery: BMW M cars and their ancestors

G – Breaking the speed barrier: pioneers that pursued the magic 300 kph

A BMW Motorsport GmbH-t 50 évvel ezelőtt, a BMW AG leányvállalataként alapították. Az 1993 óta BMW M GmbH néven működő és azóta legendává érett BMW M divízió lélegzetelállító múlttal büszkélkedhet, nem csupán a versenyautók, de a nagyteljesítményű sportautók mezőnyében egyaránt. A Concorso d'Eleganza Villa d'Este idei felvonásán saját, „50 years of mean machinery: BMW M cars and their ancestors” elnevezésű kategóriája állít emléket és tiszteleg a divízió félévszázados története előtt.

A BMW M divízió fennállásának 50. évfordulója alkalmából idén májusban a BMW Group Classic is számos történelmi járműkülönlegességet kigurít a Comói-tó partjára: a BMW legendás versenyautói éppúgy jelen lesznek, mint a BMW M GmbH mérföldkőnek számító járművei és a BMW 7-es sorozat lenyűgöző, szemet gyönyörködtető nemzedékei.

A BMW Group Classic a történelmi járműkülönlegességek és a legkorszerűbb technológiai innovációk kiállításával képez hidat a személyes mobilitás múltja, jelene és jövője között. A Concorso d'Eleganza Villa d'Este 2022 a luxus, az elegancia és a sportosság csúcsát állítja a középpontba.

A közeli jövőbe két kivételes BMW modell premierje is idő előtti betekintést enged: a várva várt BMW M4 CSL (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 9,8 – 10,1 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 222 – 227 gramm / km) a Concorso d'Eleganza Villa d'Este 2022 színpadán ünnepli világpremierjét, a BMW 7-es sorozat első tisztán elektromos meghajtású luxuslimuzinja, a BMW i7 (a BMW i7 xDrive60 kombinált energiafogyasztása (WLTP): 18,4 – 19,6 kWh / 100 km; előzetes érték) pedig első ízben mutatkozik be a Comói-tó partján megrendezett szépségversenyen. A BMW M 1000 RR motorkerékpár műszaki alapjain a BMW Motorrad is bemutatja jubileumi kiadását, amely a BMW M4 CSL oldalán gurul majd reflektorfénybe.

A Concorso d’Eleganza Villa d’Este másik csúcspontja a Rolls-Royce Boat Tail: a projekt négyéves időszaka alatt a Rolls-Royce három rendkívül egyedülálló autót tervezett egyedi ügyfelei számára. A Boat Tail következő fejezetéről a Concorso d'Eleganza Villa d’Este idei felvonásán rántják le a leplet.

A Ferrari fennállásának 75. évfordulóját szintén saját versenykategória dicsőíti: A „The Cavallino at 75: eight decades of Ferrari represented in eight icons” elnevezésű kategória a legendás olasz márka rendkívüli történetét eleveníti fel.

2022 ráadásul az ikonikus Villa d'Este szálloda számára is rendkívül különleges év: a XVI. században, eredetileg Tolomeo Gallio bíboros magánrezidenciájának tervezett, majd 1873-ban a világ egyik legjobb szállodájává alakított Villa d'Este idén ünnepli 150. szállodai szezonját. A Villa d’Este néma csillogásába és történelmébe szinte lehetetlen nem belefeledkezni, hiszen a szálloda az elmúlt 150 szezonban a filmművészet, a művészet, az irodalom, a politika és az üzleti élet legnagyobb alakjait látta vendégül. A legendás szálloda mindvégig kiállta az idők próbáját és méltóságteljesen fejlődött, 150. szezonját ünneplő, jubileumi évében pedig azon hagyományai előtt tiszteleg, amelyek miatt mind a mai napig világszerte híres és imádott. A Concorso d’Eleganza Villa d’Este idei hétvégéjén mindez önálló kategóriát érdemel: a „Celebrating 150 seasons at Villa d’Este: how grand entrances were once made” elnevezésű kategória azokat a járműkülönlegességeket gyűjti csokorba, amelyek az 1929-ben megrendezett első felvonás óta a Coppa d'Oro Villa d'Este vagy a „Best of Show” trófea győzteseiként vonultak be a legendás szépségverseny történelmébe.

A nagy hagyománynak örvendő Prelude Tour felvezető kirándulás idén először a közeli Milánóból indul. A történelmi járműkülönlegességek a Concorso d’Eleganza Villa d’Este előtti csütörtökön, gondosan kiválasztott útvonalon gurulnak végig a Comói-tó partján, ahol délutánra érkeznek meg a legendás szépségversenynek otthont adó Cernobbióba. A rajongók Milánó belvárosának különböző pontjain is megcsodálhatják a járműveket. A résztvevők fő parádéjára szombaton kerül sor a Villa d'Este szálloda parkjában, ahol a legszebb autónak nyilvános szavazás útján ítélik oda az exkluzív és áhított Coppa d'Oro Villa d'Este elismerést.

A világhírű esemény idei felvonása ismét vasárnap, az egyes kategóriák legjobb helyezést elért résztvevőinek felvonulásával és a jövőbe mutató koncepcióautók Villa d’Este szállodában megrendezett kiállításával ér véget. A kategóriák győztesei ekkor veszik át fényes trófeáikat, a „BMW Group Trophy - Best of Show” díjátadójára pedig már a délután folyamán sor kerül.

Az A. Lange & Söhne óramanufaktúra immár tizedik éve a Concorso d'Eleganza Villa d’Este értékes partnere, amelynek jeléül a „Best of Show” trófea győztese egy egyedi, fehéraranyból készült 1815 CHRONOGRAPH modellt is kap. Az egyedülálló órával az A. Lange & Söhne a motorsport és az időmérés történelmi kapcsolatának állít emléket.

A Concorso d'Eleganza Villa d'Este őszinte köszönetét fejezi ki régi partnereinek, az A. Lange & Söhne óramanufaktúrának és a Vranken-Pommery Monopole vállalatnak az évek óta gyümölcsöző, kiváló együttműködésért.

A rendezvénnyel és a jegyvásárlással kapcsolatos további információk a Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2022 hivatalos weboldalán találhatók: www.concorsodeleganzavilladeste.com

A Concorso d´Eleganza Villa d´Este 2022 helyszínen készült fényképei és videói május 21-től az alábbi weboldalon lesznek megtekinthetők: www.bmwgroupclassic-downloads.com

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming

MINI CONCEPT ACEMAN.

Here you can see the world premiere of the MINI Concept Aceman.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés