Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

A BMW Múzeum rendhagyó kiállítással ünnepli a BMW M GmbH elmúlt 50 évét

+++ Az ikonikus mérföldköveket és legendás sikereket felvonultató tárlat a nagyteljesítményű sportautókat építő divízió megalapításának 50. évfordulóján nyitotta meg kapuit +++ A versenypályaként felépített, látványos gyűjtemény nyolc kiállítótermen és huszonhat különleges autón kalauzolja végig a látogatókat +++ A BMW M technológia és a motorsport-történelem közötti szoros párhuzamnak emléket állító kiállítás év végéig tekinthető meg Münchenben +++

Örökség
·
BMW örökség
·
Üzemek, létesítmények
·
BMW Múzeum
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, 143,1 KB)
  
Photos(3x, ~5,42 MB)

+++ Az ikonikus mérföldköveket és legendás sikereket felvonultató tárlat a nagyteljesítményű sportautókat építő divízió megalapításának 50. évfordulóján nyitotta meg kapuit +++ A versenypályaként felépített, látványos gyűjtemény nyolc kiállítótermen és huszonhat különleges autón kalauzolja végig a látogatókat +++ A BMW M technológia és a motorsport-történelem közötti szoros párhuzamnak emléket állító kiállítás év végéig tekinthető meg Münchenben +++

A BMW M – a világ legerősebb betűje – idén fennállása 50. évfordulóját ünnepli, a jubileumi esztendő programsorozatához pedig a müncheni BMW Múzeum is csatlakozott: az 1972. május 24-én alapított BMW Motorsport GmbH fennállásának napra pontosan ötvenedik évfordulóján, 2022. május 24-én megnyitotta kapuit Münchenben a BMW M divízió új, rendhagyó kiállítása.

Fél évszázaddal ezelőtt, a BMW Motorsport GmbH megalapításakor még senki sem sejthette, hogy a BMW motorsport-tevékenységeit összefogó és professzionális szintre fejlesztő divízió milyen egyedülálló sikertörténet lesz. Aztán az újonnan fejlesztett BMW 3.0 CSL azonnal meg is nyerte az 1973-as Európai Túraautó-Bajnokságot. A BMW M GmbH azóta számos mérföldkövet rakott le a motorsport, a technológia és a formanyelv területén, amelyeket most a BMW Múzeum egyedülálló, élő és izgalmas tárlata gyűjt csokorba.

A látogatókat egy versenypályaként felépített vonalvezetés kalauzolja végig a múzeum termein

A kiállítás látogatóit egy versenypályaként felépített, BMW M-specifikus vonalvezetés kalauzolja végig a rendhagyó tárlaton. „A nyolc BMW M állomást tudatosan integráltuk állandó kiállításunkba, mindenhol kiemelve a motorsport-divízió jubileumi évfordulóját” – mondta Helmut Käs, a BMW Group Classic igazgatója a kiállítás koncepciójáról. „Ez nem egy szokványos időszaki kiállítás, hiszen a múzeum tárlatát különleges látnivalókkal egészítettük ki. A „Visions” terem például a jövő témáit dolgozza fel. Itt reflektorfénybe gurítottuk a BMW Motorsport kezdeti időszakának legsikeresebb túraautóját – a BMW 3.0 CSL modellt – és a BMW 2002 turbo modellt is, amely ugyancsak egy szimbólum: mindkét modell szerves részét képezi azon hagyományunknak, amely a holnapunkat is formálja” – tette hozzá.

A motorsportos gének mind a mai napig a BMW M alappillérei

A rendhagyó kiállítás további hét izgalmas termen vezet keresztül, többek között olyan aspektusokra helyezve a hangsúlyt, mint a versenyautók történelme, a BMW Individual részleg alapötlete és felvirágoztatása, valamint a trikolor-árnyalat, a legendás logó és a 2022-ben bemutatott jubileumi embléma háttérinformációival kiegészített, teljes BMW M történet. Külön termet kapnak a BMW Art Cars guruló műalkotások és a BMW pilótaképző programjai is, amelyek nem léteznének a BMW M nélkül. A kiállított modellek között megtalálható az ikonikus BMW M1, a legendás BMW M3, számos tanulmányautó, prototípus, BMW M klasszikus és olyan győztesnek született versenyautó, mint például a BMW V12 LMR. „Az első napok hamisítatlan, veleszületett motorsport-génjei ma is éppúgy a BMW M divízió alappillérei” – fogalmazott Jochen Neerpasch, a BMW Motorsport GmbH társalapítója és első ügyvezető igazgatója. „A márkát éltető dinamizmus, szenvedély és teljesítmény mind a motorsportból ered. Az olyan innovációk, mint a könnyűszerkezetes járműépítés, az aerodinamika, az optimalizált motorteljesítmény vagy a megerősített karosszériaváz, egytől egyig megtalálhatók napjaink legmodernebb BMW M modelljeiben is” – tette hozzá a divízió 1972 – 1980 közötti vezetője.

A gyerekeknek készített tárlatvezetések életre keltik a történelmet

Ha sokat tudsz, többet látsz. A BMW Múzeum állandó kiállításának BMW M állomásokra összpontosító, egyórás tárlatvezetése minden tekintetben e mottó köré épül, és így rengeteg információval szolgál. A BMW Junior Múzeum olyan különlegességekkel rukkol elő, amelyek már a 9-14 éveseket is lázba hozzák. A „Join the M Team!” című exkluzív workshop két és fél órás utazásra invitálja a gyerekeket, akik találkozhatnak a BMW Junior Team feltörekvő tehetségeivel, megtapasztalhatják a motorsport valódi szenvedélyét és csapatszellemét, valamint megismerkedhetnek a történelmi győzelmekkel és a mérföldkőnek számító modellekkel is. A tárlat kisebb kihívásokat is tartogat, amelyeket legyőzve mindenki elkészítheti saját airbrush BMW M formatervét – ezeket akár ki is állíthatják a múzeumban és haza is vihetik magukkal.

A BMW Múzeum rendhagyó BMW M kiállítása egész évben várja a látogatókat. A további információk – köztük a tárlatvezetések – és az online jegyáruház az alábbi weboldalon találhatók: https://www.bmw-welt.com/en/experience/guided_tours.html

A BMW Múzeumról

A BMW Múzeum lenyűgöző betekintést enged a bajor prémiumgyártó vállalati-, márka- és terméktörténetébe. Az 5 000 négyzetméter alapterületű kiállítótérben a BMW több mint 120 legértékesebb és leglátványosabb autója, motorkerékpárja és erőforrása tekinthető meg. A kiállított tárgyakról és a háttérinformációkról német és angol nyelvű tájékoztatás egyaránt olvasható.

A BMW Múzeum, a BMW müncheni gyára és a BMW Welt egyedülálló BMW-élményt kínál a rajongóknak, átfogó betekintést engedve a márka múltjába, jelenébe és jövőjébe. A BMW Múzeumot 1973-ban nyitották meg a márka egyik első kiállításaként, majd 2008-ban teljesen újragondolták és kibővítették.

A BMW Múzeum keddtől vasárnapig 10:00 - 18:00 között várja látogatóit, a pénztárak 17:30 órakor zárnak.

A tárlatvezetésekre a BMW Welt központi információs vonalán foglalhatók helyek: + 49 (0) 89 125 016 001. Jegyek a múzeum online jegyáruházában vásárolhatók.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming

MINI CONCEPT ACEMAN.

Here you can see the world premiere of the MINI Concept Aceman.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés