Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

A BMW Group hálózatról tölthető hajtáslánc-technológiákkal bővíti az ausztriai Steyr városában működő üzem gyártási és fejlesztési portfólióját

+++ Az osztrák létesítmény gyártósorain 2025-től a müncheni központú vállalatcsoport hálózatról tölthető hajtáslánc-technológiáinak következő generációja is napvilágot lát +++ Az éves gyártási kapacitás több mint 600 000 egység lesz +++ 2030-ig a BMW Group körülbelül egymilliárd eurót fektet be az üzem fejlesztésébe és bővítésébe +++ A BMW iFACTORY gyártási stratégia Steyr városába is megérkezik: a hálózatról tölthető hajtáslánc-technológiák emisszió-mentes üzemben készülnek +++

Technológia
·
Vállalati
·
Üzemek, létesítmények
·
Gyártóüzemek
·
Igazgatótanácsi tagok beszédei
·
Gyártás és újrahasznosítás
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~165,45 KB)
  
Photos(14x, 116,23 MB)

+++ Az osztrák létesítmény gyártósorain 2025-től a müncheni központú vállalatcsoport hálózatról tölthető hajtáslánc-technológiáinak következő generációja is napvilágot lát +++ Az éves gyártási kapacitás több mint 600 000 egység lesz +++ 2030-ig a BMW Group körülbelül egymilliárd eurót fektet be az üzem fejlesztésébe és bővítésébe +++ A BMW iFACTORY gyártási stratégia Steyr városába is megérkezik: a hálózatról tölthető hajtáslánc-technológiák emisszió-mentes üzemben készülnek +++

A BMW Group Steyr városában működő létesítménye is elköteleződik a hálózatról tölthető mobilitás jövőképe mellett: 2025-től az üzem a hálózatról tölthető hajtáslánc-technológiák következő generációjának gyártását és fejlesztését is megkezdi. A müncheni központú vállalatcsoport 2030-ig körülbelül egymilliárd eurót fektet be a létesítmény fejlesztésébe és bővítésébe. A jelentős kapacitásnövelés garantálja, hogy a Steyr városában működő üzem hosszútávon is a BMW Group elsőszámú hajtáslánc-technológiai helyszíne maradjon.

Összetett hajtáslánc-technológiai szaktudás: a hálózatról tölthető hajtáslánc-technológiák legújabb generációja Steyr városába érkezik

„Ez az üzem már több mint 40 éve fejleszti és gyártja a BMW és MINI modellek belsőégésű erőforrásait. Ma már a BMW Group minden második új autóját olyan erőforrás hajtja, amely Steyr városában készült. 2025-től a hálózatról tölthető hajtáslánc-technológiák következő generációjának fejlesztését és gyártását is megkezdjük” – mondta Milan Nedeljković, a BMW AG igazgatótanácsának gyártásért felelős tagja. „A több éves szakmai tapasztalat és a hajtáslánc-technológiák terén felhalmozott hatalmas szaktudás a BMW Group Steyr városában működő létesítményét a közeli jövő fenntartható mobilitásának ideális helyszínévé emeli” – tette hozzá.

A projekt bejelentésére megrendezett eseményen Karl Nehammer osztrák kancellár így fogalmazott: „A gyártóipar fontos partner Ausztria üzleti erősödésében, az új munkahelyek létrehozásában és az innovációk kifejlesztésében. Ráadásul az éghajlatváltozás elleni hatékony és fenntarthatóan sikeres küzdelmet is elősegíti. Mindezek tekintetében a BMW Group ma Ausztriában példaértékű vállalatként van jelen – erős iránymutatóként az országunk fenntartható jövője felé vezető úton, ismét igazolva, hogy a környezetvédelem és a gazdasági növekedés nem kell, hogy ellentmondjon egymásnak. Épp ellenkezőleg: kéz a kézben járnak.”

„A hálózatról tölthető hajtáslánc-technológiák gyártása a legfontosabb mérföldkő az üzem alapkövének letétele óta”

Az eseményen Alexander Susanek, a Steyr városában működő üzem ügyvezető igazgatója arról beszélt, hogy a hálózatról tölthető hajtáslánc-technológiák gyártása mennyi mindent jelent a létesítménynek. „Ez a lépés – minden kétséget kizáróan – a legfontosabb mérföldkő az üzem 1979-es alapkőletétele óta. Évente több mint 600 000 darab hálózatról tölthető hajtásláncot állítunk majd elő, miközben a benzines és dízelüzemű erőforrások kimagasló gyártási kapacitását továbbra is fenntartjuk. 4 400 munkatársunk mintegy fele 2030-ra már az elektromos mobilitás térnyerésén fog dolgozni. Ez ugyancsak óriási lépés afelé, hogy hosszútávon bebiztosítsuk munkahelyeinket” – mondta.

Az innovatív, mélyen integrált hálózatról tölthető hajtáslánc-technológiák összes fő alkatrésze Steyr városában készül majd: a rotor és az állórész, a váltó, az inverter és a közös ház is. Ezeket két új gyártósoron építik majd össze.

A gyártóterület jelentős bővítése: körülbelül 60 000 négyzetméternyi új épület és gyártási létesítmény épül fel

A hálózatról tölthető hajtáslánc-technológiák érkezésére a jelenlegi gyártóterületek átfogó fejlesztéseken esnek át, ezzel párhuzamosan pedig új csarnokok is épülnek: a hálózatról tölthető hajtáslánc-technológiák két új gyártósora és a váltó-összeszerelő sor egy kétszintes épületben kap majd helyet. Itt készülnek majd a technológiák vezérlőelektronikái is. A második új épület a logisztikai területet bővíti. A Steyr városában működő üzem teljes gyártóterülete így összesen mintegy 60 000 négyzetméterrel bővül. A BMW Group 2030-ig körülbelül 710 millió eurót invesztál a létesítmény gyártásfejlesztésébe.

„A teljesen új, hálózatról tölthető hajtáslánc-technológiákat most először Steyr városában fejlesztik”

Fejlesztési helyszínként a Steyr városában működő létesítmény forradalmasította, és mind a mai napig folyamatosan optimalizálja a dízelmotor technológiáját. Ez a sikertörténet most a hálózatról tölthető hajtáslánc-technológiákkal ismétlődik meg: Steyr városában fejlesztik a BMW Group új, nagyteljesítményű, hálózatról tölthető hajtáslánc-technológiáit, amelyek új teljesítménykategóriát alkotnak majd. „A Steyr városában működő létesítményt a hálózatról tölthető hajtáslánc-technológiák terén felhalmozott szaktudás folyamatos bővítésével erősítjük tovább. Mérnökeink itt, Ausztriában egy teljesen új hajtáslánc-technológiát fejlesztenek ki, üzemünk történetében most először” – nyomatékosította Frank Weber, a BMW AG igazgatótanácsának járműfejlesztésért felelős tagja.

A BMW Group 2030-ig körülbelül 230 millió eurót fektet be a Steyr városában működő létesítmény technológiafejlesztő részlegébe. Az üzem 700 fejlesztőmérnökének egyharmada már most is az elektromos mobilitás területén dolgozik. 2030-ra ez az arány mintegy 90 százalékra nő.

Fenntartható hajtáslánc-technológiák Ausztriából, az egész világ számára

A Steyr városában működő üzem átalakulása tökéletesen kapcsolódik a BMW iFACTORY gyártási stratégia három alappilléréhez: HATÉKONY, ZÖLD, DIGITÁLIS. Amíg a „HATÉKONY” és a „DIGITÁLIS” a hatékonyságra, a rugalmasságra és a minőségre összpontosító, csúcstechnológiás gyártási folyamatokra, addig a „ZÖLD” a fenntarthatóságot, az erőforrás-hatékonyságot és a körforgásos gazdaságot éltető, felelős környezetvédelmi hozzáállásra utal. 2025-től így a Steyr városában működő üzem teljes egészében megújuló energiaforrásokból nyeri majd ki a működéséhez szükséges összes energiát – zöldenergia hasznosításával és regionális biomasszából származó hő felhasználásával. Mindezek már jóval a felhasználói fázis előtt jelentkező fenntarthatóságot eredményeznek. „Azáltal, hogy hálózatról tölthető hajtáslánc-technológiáink száz százalékban emisszió-mentes üzemben látnak napvilágot, 2025-től a zéró emissziójú mobilitás lehető legjobb előfeltételeit teremtjük meg” – mondta Alexander Susanek, a Steyr városában működő üzem ügyvezető igazgatója.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming

MINI CONCEPT ACEMAN.

Here you can see the world premiere of the MINI Concept Aceman.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés