Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Bemutatkozik a MINI Concept Aceman tanulmányautó, az új MINI-paletta első tisztán elektromos meghajtású crossover modellje

A MINI reflektorfénybe gurítja a prémium kisautó-szegmens új járműkoncepciójának előfutárát. A tisztán elektromos meghajtás, a króm és a bőr alkalmazásának teljes mellőzése, a merőben új formanyelv és a fejlett digitalizációs megoldások egysége intenzív felhasználói élménnyel kecsegtet.

Formatervezés, koncepciók és tanulmányok
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, 124,52 KB)
  
Photos(99x, 1,35 GB)
  More below article text

A MINI reflektorfénybe gurítja a prémium kisautó-szegmens új járműkoncepciójának előfutárát. A tisztán elektromos meghajtás, a króm és a bőr alkalmazásának teljes mellőzése, a merőben új formanyelv és a fejlett digitalizációs megoldások egysége intenzív felhasználói élménnyel kecsegtet.

Végre testet ölt a MINI modellcsaládjának új tagja: a brit prémiumgyártó bemutatja a MINI Concept Aceman tanulmányautót, amely a márka következő modellgenerációjának teljesen új formanyelvébe is idő előtti betekintést enged. A tanulmányautó mindenekelőtt azon formai és technológiai innovációkra helyezi a hangsúlyt, amelyek égisze alatt a MINI meghatározza a márka által fémjelzett vezetési élmény jövőjét. Tisztán elektromos meghajtás, karizmatikus letisztultságot éltető Charismatic Simplicity formanyelv, új digitális felhasználói élmény, valamint bőrözött és krómozott elemeket teljes egészében mellőző, felelős anyaghasználat: a MINI ezen főbb irányvonalak mentén mutatja be a prémium kisautó-szegmens első crossover modelljének koncepcióját.

Az ikonikus, háromajtós karosszéria-kialakítással brillírozó és az elmúlt több mint 60 év során megannyiszor újraértelmezett MINI Cooper mellé most először, a következő modellgenerációval egy crossover modell is megérkezik – átfogó sokoldalúságot kínálva, karakteres stílusjegyekkel felvértezve. „A MINI Concept Aceman tanulmányautó egy teljesen új modell hírnöke, amely az új MINI-palettán a MINI Cooper és a MINI Countryman közé érkezik meg” – mondta Stefanie Wurst, a brit prémiummárka vezetője. „A koncepció azt is bemutatja, hogy a MINI miként látja saját magát a tisztán elektromos meghajtású jövőben és mindazon területeken, amelyek eddig is meghatározták: a gokartos vezethetőség, a magával ragadó digitális élmény és a minimális ökológiai lábnyomra való törekvés égisze alatt” – tette hozzá.

Kezdetét veszi a MINI új formanyelvének korszaka

A MINI Concept Aceman tanulmányautó világpremierjével a MINI új formanyelvének korszaka is megkezdődik. A Charismatic Simplicity (Karizmatikusan egyszerű) formanyelv alappillére egy olyan dizájn, amely segít minden egyes MINI modell egyediségét kihangsúlyozni és intuitív módon, letisztult formanyelvvel középpontba helyezni a brit prémiummárka esszenciáját. A MINI új formanyelve hű marad a márka hagyományos értékrendjéhez és szenvedélyes rajongással élteti a technológiai innovációkat, amelyek eredményeként egy érzelmekben gazdag, progresszív kisugárzású, összetéveszthetetlen stílus születik.

A karosszéria és az utastér karizmatikusan letisztult kialakítása mellett az új formanyelv stílusát a fények, a mozgások, az interakciók és a hangok holisztikus felhasználói élménye is nagymértékben meghatározza. Az újrahasznosított textilből szőtt, friss színekkel kontrasztba hozott felületek olyan digitális elemekkel egyesülnek, mint például a műszerfal új, OLED-technológiás kijelzője, amely a MINI hamisítatlan stílusában kínál egyedülálló felhasználói élményt. A következő modellgeneráció tisztán elektromos meghajtású modelljeit most először önálló hangzásvilág is jellemzi majd, amely érzelmekben gazdag menethangokat, az új élménymódok esetében pedig autentikus hangaláfestéseket ígér.

A kreatív helykihasználás újraértelmezése

Megjelenésével a MINI Concept Aceman tanulmányautó agilitást és magabiztos kiállást sugall, a márka két legsikeresebb modellje, a MINI Cooper és a MINI Countryman hamisítatlan stílusjegyeinek ötvözetével alkotva meg a crossover modellek modern újraértelmezését.

„A tisztán elektromos meghajtás lehetőséget ad nekünk arra, hogy úgy gondoljuk tovább a MINI formanyelvének hagyományos értékeit, hogy közben maradéktalanul ragaszkodunk a kreatív helykihasználás alapelvéhez is” – fogalmazott Oliver Heilmer, a MINI vezető formatervezője. „Olyan autókat hozhatunk így létre, amelyek minimális alapterületet foglalnak el az úton, miközben odabent minden korábbinál kényelmesebbek, sokoldalúbbak és több érzelmet váltanak ki” – tette hozzá.

A rövid túlnyúlásokkal megrajzolt, praktikus, két fő részre osztott karosszéria-kialakítás minimális alapterületen kínál maximális helyet az utasoknak és csomagjaiknak. A MINI Concept Aceman tanulmányautót négy ajtóval és egy nagyméretű csomagtérajtóval szerelték fel, amelyek mögött öt ülőhely várja a márka rajongóit.

A koncepció 4,05 méter hosszú, 1,99 méter széles és 1,59 méter magas karosszériáját a márkától elvárt arányok mentén, rendkívül modern formanyelvvel rajzolták meg a tervezők, akik a karosszéria klasszikus, hármas elrendezését és körbeölelő ablaksávját is az alapoktól gondolták újra. A karosszériaelemek és az üvegfelületek közötti, szinte észrevétlen átmenetek a modell kimagaslóan előnyös aerodinamikai tulajdonságait éltetik. A MINI Concept Aceman tanulmányautó karizmatikusan letisztult formanyelve teljes egészében mellőzi a karosszéria olyan króm díszítéseit, amelyek évtizedeken át a korábbi modellgenerációk meghatározó stílusjegyei voltak. A nagyvárosi környezetbe tervezett, mégis sokoldalú crossover modell széleskörű adottságait a karosszéria alján végigfutó védősáv, az erőteljesen kihangsúlyozott kerékjárati ívek, a nagyméretű keréktárcsák, a látványos tetőcsomagtartó, valamint az első és hátsó védőpanelek nyomatékosítják.

Látványos frontrész egyedülálló részletekkel

A MINI Concept Aceman tanulmányautó függőleges elrendezésű frontrésze magabiztos kiállást sugall. A márka ikonikus stílusjegyeit a crossover modell sajátosságai és a tisztán elektromos meghajtás szempontjai szerint értelmezték újra a tervezők. A középre helyezett hűtőrács-motívumot letisztult felületek ölelik körbe, a hagyományosan hatszög alakú elemet pedig immár nyolcszögletű, világító kontúrral álmodták meg a készítők. Az újragondolt hűtőrács-motívum LED-technológiás, világoszöld árnyalatban világító kontúrja a nappali menetfényekkel és az éjszakai világítással együtt is működtethető.

A koncepció frontrészének középre pozícionált hűtőrács-motívuma teljes egészében zárt. Felső részébe a tervezők LED-technológiás mátrix elemeket integráltak, amelyek indulás előtt látványos fényeffektekkel üdvözlik a brit prémiummárka ügyfeleit.

A MINI Concept Aceman tanulmányautó első fényszórói ugyancsak szakítanak a korábbi modellgenerációkon alkalmazott, jellegzetes, kör alakú kialakítással. A nappali menetfények folyamatos kontúrjai a szabadság érzését éltetik és még a motorháztető külső szélein is folytatódnak. Ez még tovább hangsúlyozza az újdonság egyediségét.

Letisztult karosszériafelületek határozott vonalvezetéssel

A tervezők a motorháztetőből kiinduló kerékjárati íveket szintén lapos, geometriailag kidolgozott felületekkel formázták meg, amely a MINI új formanyelvének letisztult jellegét erősíti. A karosszéria keskeny felületeit határozott vonalvezetés határolja, amely a MINI Concept Aceman tanulmányautó markáns arányaival és függőleges elrendezésű frontrészével a crossover modell masszív felépítésének és sokoldalúságának progresszív értelmezéseként ölt testet.

Az A-oszlopok alatt, átlósan meghúzott kontúrok a klasszikus Minire emlékeztetnek. A karosszériafelületek kialakítása és a látványos vonalvezetés oldalnézetből az első és a hátsó kerékjárati ívek között izgalmas, elvékonyodó vizuális hatást kelt, amely ebből a szögből is rendkívül dinamikus kiállást kölcsönöz a koncepciónak és határozottan kihangsúlyozza az erőtől duzzadó, hátsó kerékjárati íveket. Utóbbiakat jellegzetes kontúrvonalak erősítik tovább, amelyek a MINI modellpalettáján exkluzív újdonságként debütálnak. Oldalnézetből a kontúrvonalak valósággal életre keltik a fény és az árnyék játékát: a kezdeti dinamikus, felfelé vezető mozgás elnyújtott kiteljesedésbe, majd végül meredek ereszkedésbe folyik át. A matt zöld árnyalatú, ajtók magasságában kihangsúlyozott küszöbtoldatok tovább nyomatékosítják a tanulmányautó atletikus kiállását.

Jellegzetes elemek gondos kidolgozottsággal és hamisítatlan MINI-s jegyekkel

A MINI Concept Aceman tanulmányautó karosszériájának letisztult formanyelvét olyan jellegzetes elemek színesítik, amelyek gondos kidolgozottságról és hamisítatlan MINI-s jegyekről árulkodnak. Ilyen például az ellipszis forma, amely sok esetben visszaköszön, például a kilincseken – amelyeket a MINI modelltörténetében most először a karosszéria felületébe süllyesztették –, a külső visszapillantó-házakon és az ajtók alsó felét díszítő MINI emblémán. Az utastér kialakítása ugyancsak gondos kidolgozottságról tesz tanúbizonyságot. A britzászló-motívum pedig, amely félreérthetetlen stílusban utal a márka gyökereire, a hátsó lámpák fénydizájnjában és a masszív tetőcsomagtartónál is megjelenik.

A koncepció hangsúlyos kerékjárati íveit 20” méretű könnyűfém keréktárcsák töltik ki. A felnik közepén alkalmazott háromszög motívum vizuális mélységet és látványos dinamikát ad a küllőknek, eme különleges grafikai megoldás mégis csupán második ránézésre válik egyértelművé.

Sportos vállrész, erőteljes hátsó kialakítás

A MINI Concept Aceman tanulmányautó hátsó kialakításának látványos, modern kisugárzása az átgondolt felületek és a vízszintesen elnyújtott vonalak kölcsönhatásából ered, amely a modell szélességét helyezi előtérbe. Utóbbit nyomatékosítja a karosszéria és a hátsó ablaksáv közötti átmenetnél alkalmazott, látványos bemélyedés is, amely a legnagyobb mértékben járul hozzá a koncepció kimagaslóan előnyös aerodinamikai tulajdonságaihoz és összetéveszthetetlen, sportos vállrészt alkot. Hátulnézetből ez a MINI modellek lépcsőzetes, út felé fokozatosan szélesedő kontúrját adja ki, amelyet a sötét légterelő szárny és a hátsó ablaksáv üvegfelületének kialakítása még tovább erősít.

A függőleges helyzetben álló hátsó lámpák jellegzetes kontrasztot alkotnak a hátsó kialakítás letisztult, vízszintesen elnyújtott felületeivel. A hátsó lámpák LED-technológiás mátrix elemekkel dolgoznak, akárcsak a frontrész közepére helyezett, világító hűtőrács-motívum és az első fényszórók. A technológia lehetővé teszi, hogy a lámpák szituációtól függően más-más fénydizájn szerint világítsanak. A crossover modell sokoldalú adottságait a hátsó lökhárító szélesre rajzolt, sötét színű védősávja és a középre helyezett védőpanelek nyomatékosítják.

Kifejező karosszériafényezések az élettel teli egyéniségért

A MINI Concept Aceman tanulmányautó fiatalos, élettel teli egyéniségének a kifejező karosszériafényezés és az ezzel stílusos kontraszt-árnyalatú tető ágyaz meg. Az arannyal hintett, halvány türkiz árnyalatú Icy Sunglow Green karosszériafényezés a rásütő fény erejétől és az elkapott szögtől függően változtatja intenzitását, mialatt a karosszéria felületeinek és vonalvezetésének elegáns térbeli hatásait is látványosan előtérbe helyezi. A MINI Concept Aceman tanulmányautó teteje a tradíciókat éltető British Racing Green metál színben pompázik. A karosszéria alján végigfutó védősáv, amelynek árnyalata a modell tetejének színét idézi, magával ragadó kontrasztot alkot a karosszéria halvány türkiz árnyalatú fényezésével. Az élettel teli mélységről itt véletlenszerűen felvitt neonzöld hatások gondoskodnak.

A tervezők a tetőcsomagtartót zöld rögzítőpántokkal és irizáló bevonattal álmodták meg, amely a kék, a türkiz, a zöld és a lila színek teljes palettájában, a metál karosszériafényezésekhez hasonló intenzitással pompázik. A keréktárcsák sötétkék alapszínéhez kékesszürke küllők társulnak, a MINI Concept Aceman tanulmányautó első és hátsó védőpaneljei pedig királykék árnyalatban ragyognak. Az első és a hátsó lökhárítón két-két hangsugárzó is helyet kapott, amelyek nem csupán akusztikailag, de vizuálisan is megragadják a figyelmet. A rózsaszín és narancssárga színben rikító hangsugárzók indulás előtt típus-specifikus hangaláfestéssel üdvözlik a brit prémiummárka ügyfeleit.

Utastér: újragondolt MINImalizmus

A MINI Concept Aceman tanulmányautó utasterét szintén minimalista dizájn, letisztult vonalvezetés és gondos kidolgozottság jellemzi, amelyben az innovatív technológia újragondolt, mégis jellegzetesen MINI-s jegyekkel egyesül.

A koncepció műszerfala kizárólag a lényegre összpontosít, ahogy azt 1959-ben a klasszikus Mini tervezője is megálmodta. Alec Issigonis olyan utasteret képzelt el, amelyben az üléseken, a kormányon és a váltón kívül csupán egy kör alakú műszeregységre és néhány billenőkapcsolóra volt szükség.

„A MINI Concept Aceman tanulmányautó utasterében a letisztultságra, a kimagasló minőségre és a barátságos színekre koncentráltunk. A digitalizáció arra is lehetőséget ad nekünk, hogy egy minimális vezérlőfelület mögé maximális vezetési élményt építsünk, a MINI hamisítatlan stílusában” – fogalmazott Oliver Heilmer. „Az utastér egészét úgy alakítottuk ki, hogy az utasoknak átfogó élményben legyen részük” – tette hozzá.

A műszerfal és az ajtókárpitok szélesre nyitott, hosszan ívelt kialakítása bőséges térérzetet garantál, miközben a természetes fény nagyméretű panoráma üvegtetőn keresztül áramlik be az utastérbe. Az üvegfelület mintáját a tetőcsomagtartó átlós merevítésekkel erősített, keresztirányú tartókonzoljai rajzolják meg, az utastérből felpillantva a brit zászló motívumát éltetve, a márka gyökereit idézve.

A tervezők a modell műszerfalát egy lapos dizájnelemként álmodták meg, amely az utastér teljes szélességében emelkedik ki a vezető és első utasa előtt. Kötött, puha textilfelületével a műszerfal egyszerre kelt modern és otthonos atmoszférát a MINI Concept Aceman tanulmányautó utasterében. A műszerfalat szintén egy britzászló-motívumra emlékeztető konzol tartja – ahogyan a tetőcsomagtartót is –, amellyel a készítők a karosszéria és az utastér közötti harmóniát hangsúlyozzák.

Központi vezérlőfelület billenőkapcsolókkal: a digitális és az analóg elemek MINI-re jellemző, hamisítatlan harmóniája

A laposan megtervezett műszerfal középső része látványosan kiemelkedik az utastér felé, tökéletes otthont adva a MINI Concept Aceman tanulmányautó központi vezérlőfelületének. A kör alakú, OLED-technológiás kijelző a digitális műszeregység és a központi kijelző összes funkcióját egyesíti. Alatta egy elegáns billenőkapcsoló-sor kapott helyet, amellyel a tervezők a brit prémiummárka több évtizedes hagyományai előtt tisztelegnek. A csúcstechnológiás érintőképernyő és a fizikai kapcsolók egyedülálló harmóniája hamisítatlan MINI-megoldás.

A márka rajongói az újratervezett billenőkapcsolókon keresztül vezérelhetik a rögzítőféket és az audiorendszer hangerejét, beállíthatják a váltó állását, aktiválhatják és kikapcsolhatják a hajtásláncot, valamint kiválaszthatják a kívánt élménymódot is. A legintuitívabb működtetés érdekében a tervezők mindegyik billenőkapcsolót egyedi formában álmodták meg.

Innovatív vezérlőfelület egy kör alakú, OLED-technológiás kijelző képében

A MINI jól ismert központi kijelzője és járművezérlési élménye új dimenzióba lép az új, központi vezérlőfelület debütálásával. A MINI az autógyártók között elsőként mutat be olyan kör alakú, OLED-technológiás kijelzőt, amely a digitális műszeregység és a központi kijelző összes funkcióját egyesíti. Az OLED-technológia rendkívül magas minőségű megjelenítést, erős kontrasztokat és mély fekete színeket garantál. A vezérlőfelület teljesen új grafikát, modern menürendszert és látványos ikonokat kapott. A sorozatgyártásban kínált modellben olyan kijelző és vezérlőrendszer dolgozik majd, amely a MINI Operációs Rendszer legújabb generációjának műszaki alapjaira épül, most először az Android Open Source Project (AOSP) szoftvereit futtatva. Ez a járműben elérhető digitális funkciók páratlan, rendkívül átfogó bővítését teszi lehetővé.

A központi vezérlőfelületen is túlmutató kijelzőfelület ugyancsak technológiai mérföldkőnek számít. A mozgatható tartalmak lehetővé teszik, hogy a vezérlőfelületen megjelenő ikonokat és funkciókat a brit prémiummárka ügyfelei a teljes műszerfalra, akár az ajtókárpitokig kivetítsék, amelynek köszönhetően egyedülálló felhasználói élmény jön létre. A technológia így végtelen megjelenítési lehetőség előtt nyit utat – az éles körvonalakkal megrajzolt térképektől kezdve, egészen a véletlenszerűen megjelenő felhőképekig. A kivetítés árnyalataihoz és fényerősségeihez megfelelő hangaláfestések társulnak.

Három új élménymód a teljes körű járműélményért

A brit prémiummárka rajongói a MINI Concept Aceman tanulmányautó utasterében innovatív élménymódokkal (Experience Modes) szabhatják személyre a vezetés élményét, minden korábbinál változatosabb stílusban. Az új élménymódok exkluzív kijelző-tartalmakat és látványos színvilágokat tartogatnak, amelyek nem csupán a központi vezérlőfelületen, de a teljes kijelzőfelületen visszaköszönnek – megfelelő hangaláfestésekkel társítva.

„Personal” élménymódban a MINI rajongóinak arra is lehetőségük nyílik, hogy egy általuk választott képet vagy motívumot állítsanak be a kör alakú, OLED-technológiás kijelző háttereként, a személyre szabhatóság eme új szintjéhez pedig a teljes kijelzőfelületen megjelenő, mozgó tartalmak párosulnak – például véletlenszerűen képződő felhők, a hullámzó óceán vagy egy medence ragyogó víztükre. A kiválasztott tartalomhoz megfelelő hangaláfestés társul.

„Pop-Up” élménymódban a MINI Concept Aceman tanulmányautó eseménydús navigációt és izgalmas meglepetéseket tartogat. A fedélzeti navigációs rendszer ilyenkor a MINI ügyfelének érdeklődési körébe tartozó lehetőségeket gyűjti csokorba, az OLED-technológiás kijelzőn és a műszerfal teljes kijelzőfelületén pedig megmutatja a legoptimálisabb utat. A technológia ugyanakkor arra is képes, hogy kategóriákba rendezve felkínálja például a legizgalmasabb szabadtéri programokat (az „Adventures” kategóriában), a legnépszerűbb éttermeket (a „Tasty” kategóriában) vagy az éppen aktuális közösségi eseményeket (a „Trending” kategóriában). Eközben mindegyik kategóriát olyan hangaláfestés kíséri, amely út közben megágyaz a közelgő élménynek.

„Vivid” élménymódban interaktív tartalom jelenik meg az OLED-technológiás kijelzőn és a műszerfal kijelzőfelületén. A leginnovatívabb élménymód az azonnali szórakoztatásra helyezi a hangsúlyt, legyen szó akár egy piros lámpa előtti gyors megállásról, akár a nagyfeszültségű akkumulátor feltöltésének idejéről. Az élménymód aktiválásához a MINI ügyfelének csupán meg kell érintenie a központi vezérlőfelületet, és az „Aceman” típusnév színes betűi máris buborékokként kezdenek úszni a kijelzőn és a műszerfal bal-, illetve jobb oldalán. A betűk önálló algoritmus szerint mozogva töltik ki a teljes kijelzőfelületet, egyre újabb grafikai formákat és mintákat öltve. A „Vivid” élménymód játékos elemeit folyamatosan változó ritmusú, a felhasználó és a jármű közötti kapcsolat intenzitására reagáló hangaláfestés kíséri.

A MINI minden indulás előtt üdvözli utasait

A legfejlettebb digitális technológiáknak köszönhetően a MINI Concept Aceman tanulmányautó merőben új felhasználói élményeket ígér, amelyeknek indulás előtt a külső és belső világításokat, illetve a hangzásvilágokat összehangoló, átfogó élménnyé varázsoló üdvözlés is része. A technológia az utasokkal való interakció intenzitásától függően más-más üdvözlésekre képes. Az első fényszóró-pár, a világító hűtőrács-motívum, a központi vezérlőfelület és a műszerfal teljes kijelzőfelülete ilyenkor precízen megkomponált harmónia szerint dolgozik együtt.

A külső világítás üdvözlőfunkciójának része a MINI Companion szenzor-alapú animáció-kivetítése is. Amint a brit prémiummárka ügyfele megközelíti a MINI Concept Aceman tanulmányautót, a technológia az autó elé elegáns fényfelhőt vetít, amelyet a felhasználó közeledésével párhuzamosan, fokozatosan fényesít. Az első lökhárító hangsugárzói eközben interaktív hangot bocsátanak ki, amely a MINI ügyfelének közeledtével szintén fokozatosan erősödik. A jármű kinyitásakor a hűtőrács-motívum felső részébe integrált, LED-technológiás mátrix elemek a brit zászló mintáját rajzolják ki. A hűtőrács-motívum nyolcszögletű kontúrja ezzel párhuzamosan világítani kezd, a jobb első fényszóró LED-technológiás mátrix elemei pedig barátságosan kacsintanak egyet.

A külső és belső világítások látványos animációját egy előre rögzített, összetéveszthetetlen hangzás kíséri, amely a MINI négy betűjét képviselő, négy különböző hangból áll.

Az ajtók kinyitásakor a MINI Concept Aceman tanulmányautó egy színes motívumot vetít az autó melletti területre. A központi vezérlőfelületen eközben egy nagyfelbontású, látványos „színkitörés” jelenik meg, amellyel párhuzamosan a tetőkárpitba épített lámpák a műszerfalat és az ajtókárpitokat is valóságos színkavalkádba öltöztetik. Az üdvözlést a központi kijelzőn olvasható „Hey Friend” szavak, kellemes hangzásvilág és egymást átfedő atmoszférahangok kísérik, a vidám találkozások hangulatát idézve – amely a MINI Concept Aceman tanulmányautóval tovább folytatódik.

Progresszív színösszeállítás és anyaghasználat az utastérben

A MINI Concept Aceman tanulmányautó letisztult, minimalista utasterének színösszeállítását és anyaghasználatát kifejezetten a koncepció sajátosságai szerint tervezték meg a készítők. Az utastér hangulatát innovatív, prémium minőségű anyagok fokozzák, amelyeket a fenntarthatóság alapelvét szem előtt tartva válogattak össze. A minimalista ajtókárpitokat és a műszerfal környezetét magával ragadó színösszeállítás díszíti: a háttérfelületek keki zöld alapszínét halványkék árnyalatú, világosszürke újrahasznosított poliészterből készült, kötött textilborítások egészítik ki, gondosan megtervezett kontrasztvarrásokkal.

A MINI Concept Aceman tanulmányautó utasterébe integrált fejtámlákkal szerelt, visszafogott geometriájú üléseket álmodtak meg a tervezők, akiknek a figyelme elsősorban az anyaghasználatra, a színösszeállításra és a grafikai mintákra koncentrálódott. A kötött textil és bársony velúr kombinációjából kidolgozott ülőfelületek élettel teli, háromdimenziós formát öltenek, amelyeket túldimenzionált minták, valamint hímzett X és O grafikák díszítenek. A MINI Concept Aceman tanulmányautó innovatív módon szemlélteti a kortárs dizájn legmodernebb formáit életre keltő textilfelületekben rejlő, nagyszerű lehetőségeket.

A váltó és a rögzítőfék vezérlőkapcsolóinak áthelyezésével megüresedett az első ülések közötti hely, amelyet a MINI Concept Aceman tanulmányautó esetében a tervezők egy rugalmas középkonzollal töltöttek ki. Utóbbi átlátható, lebegő hatású kialakítással nyúlik hátra az utastérben. A középkonzol felülete többek között képes tárolóhelyként és pohártartóként is funkcionálni, illetve az okostelefonokat vezeték nélkül feltölteni.

A króm és a bőr alkalmazásának teljes mellőzése

A MINI Concept Aceman tanulmányautó minden tekintetben mellőzi a króm elemek alkalmazását – nem csupán a karosszérián, de az utastérben is. Az ajtók mögött ehelyett a műszerfal egyedi, kimagasló minőségű tartókonzolja díszeleg, a tetőcsomagtartón is alkalmazott, irizáló bevonattal.

A koncepció utasterében a kormányt, az üléseket, az ajtókárpitokat és az összes felületet bőr alkalmazása nélkül tervezték meg a készítők. A kormány karimáját sötétzöld bársony velúr borítja, amely rendkívül kellemes tapintást garantál. A multifunkciós gombokat háttérvilágítással ellátott textilfelületek mögé rejtették a tervezők, akik a „6-óránál” található kormányküllőt egy „Aceman” feliratú, masszív pántból alkották meg.

Első nyilvános premier Kölnben, a 2022-es Gamescom videojáték-vásáron

A brit prémiummárka rajongói első ízben Kölnben, a 2022-es Gamescom videojáték-vásáron tekinthetik meg teljes életnagyságban a MINI Concept Aceman tanulmányautót. A videojáték- és e-sport-közösség fejlesztőinek, kiadóinak, szakértőinek és rajongóinak nemzetközi találkozóját 2022. augusztus 23-28. között rendezik meg a Koelnmesse vásár- és kiállítási központban. A rendezvény megnyitóját élőben közvetítik online.

A menetteljesítményre, átlagos üzemanyag-fogyasztásra, valamint kombinált energiafogyasztásra és károsanyag-kibocsátásra vonatkozó adatok előzetes értékek. Az adatokat a valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP – Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) mérései szerint számolták ki, majd a legmodernebb autók menetteljesítményét vizsgáló EU-ciklus (NEDC – New European Driving Cycle) megegyező értékei szerint konvertálták át. Az adatok a gumiabroncs-típusoktól is függnek.

További információ az új személygépkocsik hivatalos üzemanyag-fogyasztási, fajlagos szén-dioxid-kibocsátási, illetve elektromosáram-fogyasztási adatairól a „Leitfaden über Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen” (Tájékoztató az új személygépkocsik üzemanyag-fogyasztásáról, szén-dioxid-kibocsátásáról és elektromosáram-fogyasztásáról) (Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars), kiadványban található, amely minden értékesítési helyen, valamint a Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT) társaságtól (D-73760 Ostfildern-Scharnhausen, Hellmuth Hirth Str. 1.) vagy a http://www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html internetes oldalról szerezhető be: Leitfaden CO2 (Guideline CO2) (PDF – 2,7 MB)

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming

MINI CONCEPT ACEMAN.

Here you can see the world premiere of the MINI Concept Aceman.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés