Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

A BMW Z4 magával ragadó újításokkal fokozza a vezetés színtiszta élményét

Hamisítatlan roadster, minden korábbinál sportosabb kvalitásokkal és még látványosabb kiállással: ez a 2023-as modellévre aktualizált BMW Z4. A nyitott tetős kétüléses frissítései részletekbe menő finomhangolásokat, új karosszéria-kiegészítőket, gazdagabb alapfelszereltséget és szélesebb extrafelszereltségi listát tartogatnak, még inkább előtérbe helyezve a BMW Z4 sportos egyéniségét.

G29
·
Z4
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(2x, ~469,02 KB)
  
Photos(46x, ~487,04 MB)

Hamisítatlan roadster, minden korábbinál sportosabb kvalitásokkal és még látványosabb kiállással: ez a 2023-as modellévre aktualizált BMW Z4. A nyitott tetős kétüléses frissítései részletekbe menő finomhangolásokat, új karosszéria-kiegészítőket, gazdagabb alapfelszereltséget és szélesebb extrafelszereltségi listát tartogatnak, még inkább előtérbe helyezve a BMW Z4 sportos egyéniségét.

A magával ragadó újítások ideális összetevőket tartogatnak ahhoz, hogy a bajor prémiummárka a vezetés színtiszta élményének szimbólumaként és a prémium szegmens piacvezetőjeként egyaránt tovább írja sikertörténetét.

Erőteljes motorjaival, hátsókerék-meghajtásával, klasszikus vászontetejével, agilitásra és menetdinamikára összpontosító járműkoncepciójával, valamint utastere progresszív, prémium hangulatával a BMW Z4 modern köntösben kínál hamisítatlan roadster élményt. Minden korábbinál látványosabb kiállásával a modell a sportos adottságok új dimenzióját sugallja, az M Sport csomag – amely már a négyhengeres modellek esetében is az alapfelszereltség része – karosszéria-kiegészítőinek köszönhetően már első ránézésre is. Az alapfelszereltség kibővítését és az extrafelszereltségi lista átfogóbb strukturálását követően az Advantage, Sport Line és M Sport felszereltségi csomagok már nem szerepelnek a kínálatban. A bajor prémiummárka ügyfelei lebilincselő karosszériafényezési opciók (három új árnyalat válik elérhetővé), újabb 19” méretű BMW M könnyűfém keréktárcsák és BMW M Shadow Line fényszóróbetétek mentén varázsolhatják egyedibbé BMW Z4 modelljüket.

A BMW roadster modelljeinek sikertörténete folytatódik

A bajor prémiumgyártó által fémjelzett sportosság égisze alatt a BMW Z4 a márka történelmi gyökereiből táplálkozik. A vezetési élmény és a versenypályákon aratott sikerek négykerekű szimbólumává érett BMW roadster modellek történetének kezdete a vállalat első éveire nyúlik vissza, miközben a nyitott tetős kétülésesek a BMW elmúlt évtizedeiben is fontos mérföldköveknek számítottak. Első-középmotoros elrendezésével, csúsztatható ajtóival, acél vázszerkezetével és műanyag karosszériaelemeivel az 1987-ben bemutatott, BMW Technik GmbH által fejlesztett BMW Z1 innovációs iránymutatóként rabolta el a vezetés szerelmeseinek szívét. A modell 1988 és 1991 között mintegy 8 000 példányban talált gazdára, mára pedig hőn áhított gyűjtői darabbá érett. Az 1995-ben debütált BMW Z3 a márka első olyan modellje volt, amely kizárólag a BMW Group egyesült államokbeli, Spartanburg városában működő gyárában látott napvilágot. A BMW Z3 a mozivásznon ünnepelte világpremierjét – James Bond szolgálati autójaként az Aranyszem című filmben.

Négy évvel később ismét James Bond oldalán mutatkozott be egy legendás BMW roadster: a BMW 507 modellt idéző, klasszikus vonalakkal megrajzolt BMW Z8 az 1999-es A világ nem elég című alkotásban brillírozott. A kézzel készített karosszéria hosszan elnyújtott motorházteteje alatt egy 294 kW / 400 lóerő maximális teljesítményre képes, 5.0 liter hengerűrtartalmú V8-as erőforrás dolgozott, amelyet eredetileg a BMW M5 számára fejlesztettek ki a mérnökök.

A BMW Z4 immár 20 éve jelent egyet a nyitott tetős vezetés élményével. Az első generáció a 2002-es Párizsi Autószalonon gurult reflektorfénybe. Négy évvel később megérkezett a kétüléses BMW Z4 Coupé is, amelynek műszaki alapjaira rendkívül sikeres GT3 versenyautó is épült. A BMW Z4 nem csupán a Nürburgringen megrendezett hosszútávú megmérettetéseken, de az utakon is új menetdinamikai mércéket állított fel. A nagyteljesítményű sportautókat építő BMW M GmbH a roadstert és a kupét is kezelésbe vette, főszerepben a 252 kW / 343 lóerő maximális teljesítményre képes, soros hathengeres benzinmotorral.

A második generációs BMW Z4 nagy dobása a lenyitható keménytető volt, amellyel egy csapásra egyesítette a korábbi nemzedék kétféle karosszéria-kialakításának előnyeit. A kétüléses modell lélegzetelállítóan sportos kiállásáról áramvonalas vonalvezetés, hosszú motorháztető és hátratolt utascella gondoskodott, amelyekkel a nóvum már bemutatkozása évében, 2009-ben elhódította az Eyes On Design díjat, az International Design Excellence díjat és a Red Dot Design díjat. A második generációs BMW Z4 tovább folytatta az elődje által megkezdett sikertörténetet a zárt versenypályák GT3 kategóriájában: a privát színekben rajthoz álló csapatok olyan világhírű versenyeken arattak diadalt a modellel, mint például a Dubaiban és Belgiumban megrendezett 24-órás megmérettetés.

A harmadik generáció: soros hathengeres motorral és letaglózó teljesítménnyel

A BMW Z4 aktuális nemzedéke 2020 óta érhető el és a BMW Group gyártópartnere, a Magna Steyr Fahrzeugtechnik gurítja le Grazban működő gyártósoráról. A 2023-as modellévre aktualizált roadster piaci bevezetése 2022 novemberében kezdődik, két négyhengeres benzinmotorral és egy soros hathengeres erőforrással. Szegmensében a BMW Z4 M40i (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 7,9 – 8,1 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 179 – 184 gramm / km) egyedülálló, amelyet a típus értékesítési mutatói is igazolnak: világszerte a roadsterre érkező megrendelések több mint 30 százalékát, míg a németországi Z4-eladások 48 százalékát ez a BMW M modell adja.

A harmadik generációs BMW Z4 már több mint 55 000 példányban kelt el. A modell elsőszámú piaca Németország, ahol az aktuális nemzedék mintegy 26 százalékát rendelték meg. Ezt követi az Egyesült Államok (17 százalékkal), Kína, Nagy-Britannia és Japán. Bemutatkozása óta a BMW Z4 kiegyensúlyozott értékesítési mutatókkal büszkélkedhet, ráadásul egy meglehetősen szűk szegmensben. A BMW Z4 az első naptól kezdve magasan a legkelendőbb modell a kizárólag német prémiummárkák által képviselt, kiélezett kategóriában, amelyben folyamatosan növeli piaci részesedését.

A színtiszta vezetési élményt éltető járműkoncepció, a sportos megjelenés, az erőteljes hajtáslánc-technológia és a vérpezsdítő agilitás a BMW Z4 osztatlan népszerűségének legfőbb záloga. A modell ezen kvalitásait számos autóipari szaklap elismeréssel méltatta, már megjelenése első napjától. Az új BMW Z4-ről az auto, motor und sport német autós szakmagazin „az év sportautó-visszatéréseként” számolt be, miközben az Auto Bild a modellt „az év legmenőbb kabriójaként” méltatta. A hamisítatlan roadster az olvasói szavazásokon is rendre az élen végzett: a Motor Klassik magazin közönsége 2019-ben „a jövő klasszikusának” választotta, majd a sport auto német autós szakmagazin olvasói három különböző megmérettetésen is „sport auto díjjal” jutalmazták.

Dinamikusabb, mint valaha: M Sport csomag alapfelszereltségként, vese alakú BMW hűtőrácsok új dizájnnal

Erőteljes arányainak, a BMW aktuális formanyelve szerint megrajzolt vonalvezetésének és számos egyedi részletének köszönhetően a BMW Z4 karosszériája a klasszikus, nyitott tetős sportautók modern újraértelmezéseként öltött testet. A frontrészt a nagyméretű légbeömlők, a függőlegesen elrendezett fényforrásokkal dolgozó, LED-technológiás fényszórók és a hosszan elnyújtott, kerékíveket is magába foglaló motorháztető egysége határozza meg. A legfrissebb újítások még inkább előtérbe helyezik a roadster széles, erőteljes kiállását.

A modell sportos megjelenésében oroszlánrészt vállalnak az M Sport csomag karosszéria-kiegészítői, amelyek immár a négyhengeres motorral szerelt modellekhez is alapfelszereltségként járnak. Ilyen többek között az első lökhárító BMW M modellekre emlékeztető, három légbeömlője, a küszöbtoldatok jellegzetes kontúrja és a sportos kialakítású hátsó lökhárító. A készítők újragondolták az első lökhárító szélső légbeömlőit és a vese alakú BMW hűtőrácsok vonalvezetését, hogy még intenzívebb benyomást keltsenek. A vízszintes elrendezésű hűtőrács-pár a modell frontrészének szélességét nyomatékosítja. A BMW Z4 M40i teljesítményre optimalizált karakterét eközben olyan tételek hangsúlyozzák tovább, mint a Cerium Grey árnyalatú külső visszapillantó-házak és a kipufogórendszer trapéz alakú végei.

A BMW Z4 sportos megjelenését a letisztult jármű-sziluett (amelyet két, dinamikusan megrajzolt karaktervonal határoz meg), az első kerékjárati ívek mögé épített légkivezető-nyílások, a csomagtér légterelő szárnya, a keskenyre húzott, „L” alakú hátsó lámpák és a hátsó lökhárító látványos diffúzoreleme fokozza tovább. A roadster klasszikus vászonteteje elektromosan, egészen 50 km/órás sebességig gombnyomással működtethető és 10 másodperc alatt teljesen lenyitható, illetve bezárható.

19” méretű, exkluzív BMW M könnyűfém keréktárcsák és három új karosszériafényezési árnyalat

A 18” méretű, duplaküllő-dizájnú BMW M könnyűfém keréktárcsák újdonságként mutatkoznak be a BMW Z4 alapfelszereltségi palettáján. A kéttónusú felniken elöl 225/45 R18, hátul pedig 255/40 R18 méretű gumiabroncsok feszülnek. Eközben a modell opcionális extrafelszereltségei között olyan 19” méretű, exkluzív BMW M könnyűfém keréktárcsák is megtalálhatók, amelyeket kifejezetten a BMW Z4 számára terveztek meg a mérnökök. A V-küllődizájnú, Jet Black matt árnyalatú, polírozott peremű felnik a roadster extrém látványos ékeiként ragyognak, rajtuk elöl 255/35 ZR19, hátul pedig 275/35 ZR19 méretű gumiabroncsokkal.

A tervezők a BMW Z4 karosszériafényezési árnyalatainak portfólióját is gondosan újragondolták, új és merész színekkel egészítve ki a palettát. A roadsterhez első ízben válik elérhetővé a Thundernight metál, a Portimao Blue metál és a Skyscraper Gray metál árnyalat, miközben a BMW Individual részleg matt Frozen Grey metál karosszériafényezési opciója is négy színnel gazdagodik; fehér, fekete, vörös és szürke árnyalattal. Az alapfelszereltségként kínált fekete vászontető alternatívájaként a BMW Z4 továbbra is elérhető Anthracite Silver hatású vászontetővel is.

Az opcionális extrafelszereltségeket egyesítő palettán szintén újdonságként mutatkoznak be a BMW M Shadow Line fényszóróbetétek, amelyek az ugyancsak opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető, LED-technológiás adaptív első fényszórókhoz válnak elérhetővé. A sötét árnyalatú betétek a modell frontrészének sportosságát nyomatékosítják, elegánsan egészítve ki a BMW M magasfényű Shadow Line külső felszereltségi csomag karosszéria-kiegészítő tételeit.

Klasszikus sportautó-utastér M-specifikus stílusjegyekkel

A BMW Z4 utasterét a vezetőre összpontosító műszerfal-kialakítás, az integrált fejtámlákkal szerelt sportülések, a letisztult, előremutató vonalvezetés és a minimálisra csökkentett dekorbetétek elve mentén tervezték meg a mérnökök. A BMW Z4 sDrive20i (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 6,9 – 7,4 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 157 – 166 gramm / km) már alapfelszereltségként Black, Ivory White, Cognac és Magma Red árnyalatban elérhető Vernasca bőrkárpittal, a BMW Z4 M40i és a BMW Z4 sDrive30i (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 7,0 – 7,4 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 159 – 167 gramm / km) pedig alapfelszereltségként kék kontraszt-varrással és kék béléssel ellátott, bőr/Alcantara kettős utastér-kárpitozással rendelhető meg. A BMW Z4 sDrive30i utastere bőrözött BMW M sportkormánnyal, BMW M sportülésekkel és BMW M pedálsorral fokozza tovább a sportosságot.

A BMW Z4 sDrive30i klasszikus sportautó-utasterében ráadásul mindez Sensatec-bevonatú műszerfallal párosul. Az ülésfűtés, a szélterelő, a kibővített tárolócsomag, a keresztülpakolható hátsó üléssor, az első és hátsó szenzorokkal dolgozó parkolássegítő rendszer (PDC – Park Distance Control), az automatikusan elsötétedő utastéri visszapillantó és a kétzónás automata légkondicionáló mindegyik modell esetében az alapfelszereltség része. A BMW Z4 M40i és a BMW Z4 sDrive30i esetében mindezeket hangulatvilágítás és BMW M küszöblécek egészítik ki.

Magas fordulatszám-tartományig kalibrált benzinmotorok és kifinomult futómű-technológia

A BMW Z4 új kiadásához elérhető mindhárom benzinmotort azonnali teljesítmény-leadás, magas fordulatszám iránti vágy, példaértékű hatékonyság és BMW modellek által fémjelzett, végtelenül sima járáskultúra jellemzi. A BMW Z4 sDrive20i négyhengeres benzinmotorjához alapfelszereltségként egy hatfokozatú manuális váltó kapcsolódik, amelynek alternatívájaként a belépő szintű modellhez az opcionális extrafelszereltség részeként nyolcfokozatú Steptronic sport automataváltó is megrendelhető. Utóbbi a két másik modellváltozat esetében az alapfelszereltség része. A Steptronic sport automataváltót kormány mögötti váltófülekkel és tapadásra optimalizált Launch Control rajtprogrammal kínálja a gyártó.

A BMW Z4 kivételesen kiforrott hajtáslánc-technológiáját a csúcsmodell szemlélteti leginkább, amelynek M TwinPower Turbo technológiával dolgozó, soros hathengeres benzinmotorja párját ritkítja és kimagasló kvalitásokkal rendelkezik. A 250 kW / 340 lóerő maximális teljesítmény és 500 Nm csúcs forgatónyomaték leadására képes, 3.0 liter hengerűrtartalmú erőforrás 4,5 másodperc alatt gyorsítja fel álló helyzetből 100 km/órás sebességre a BMW Z4 M40i modellt. A két négyhengeres, BMW TwinPower Turbo technológiával dolgozó, 2.0 liter hengerűrtartalmú benzinmotor ugyancsak vérpezsdítő adottságaival emelkedik ki a mezőnyből. A BMW Z4 sDrive30i orrában dolgozó erőforrás 190 kW / 258 lóerő maximális teljesítmény és 400 Nm csúcs forgatónyomaték leadására képes, amely 5,4 másodperc alatt abszolvált nulla-százas gyorsulást tesz lehetővé. A BMW Z4 sDrive20i meghajtásáról egy 145 kW / 197 lóerő maximális teljesítményű és 320 Nm csúcs forgatónyomatékú benzinmotor gondoskodik, amellyel a modell 6,8 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás sebességre (az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető automataváltóval 6,6 másodperc alatt).

Kompakt arányainak, minimalizált saját tömegének, alacsony súlypontjának és tengelyek közötti szinte tökéletes, 50:50 arányú terhelés-elosztásának köszönhetően a BMW Z4 kimagasló vázszerkezet-merevsége és futómű-feszessége, illetve hatékony aerodinamikai adottságai a lélegzetelállító és élményekkel teli vezethetőséget kínáló, sportos agilitás ideális előfeltételeit teremtik meg. Az agilitás és a menetkomfort varázslatos egységét a futómű-technológia garantálja, amely az első tengelyen egy kettős ágyazású lengőkarra támaszkodó rugóstaggal, a hátsó tengelyen pedig ötkaros kerékfelfüggesztéssel dolgozik. A változó áttételű sport kormánymű mindegyik modell esetében az alapfelszereltség része.

A BMW Z4 sDrive30i alapfelszereltségébe tartozó BMW M sport futómű keményebb lengéscsillapítókkal és finomhangolt spirálrugókkal optimalizálja a modell menetdinamikáját. A BMW Z4 M40i alatt elektronikusan vezérelt lengéscsillapítókkal dolgozó, adaptív M futómű és – akárcsak a BMW Z4 sDrive30i modell esetében – kékre vagy pirosra fényezett féknyergekkel szerelt BMW M sport fékrendszer található. A csúcsmodell hátsó tengelyén egy BMW M sport differenciálmű is helyet kapott, amely az opcionális extrafelszereltség részeként a BMW Z4 sDrive30i modellhez is megrendelhető.

Csúcstechnológiás vezetést támogató rendszerek és intelligens járműkapcsolati megoldások

A BMW Z4 egy sor csúcstechnológiás vezetést támogató rendszerrel képes fokozni a vezetés kényelmét és biztonságát. A modell alapfelszereltségét olyan tételek színesítik, mint például az automata fékező funkcióval dolgozó, frontirányú ütközésre figyelmeztető rendszer (Front Collision Warning), a korrigáló kormánymozdulatokra is képes, sávelhagyásra figyelmeztető rendszer (Lane Departure Warning) és az előzési tilalmakra is figyelmeztető sebességhatár-kijelzés (Speed Limit Info). Az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető tételek között eközben a Stop & Go funkcióval dolgozó aktív tempomat (Active Cruise Control with Stop & Go), a sávváltásra figyelmeztető rendszer (Lane Change Warning), a hátsó irányból érkező ütközésre figyelmeztető rendszer (Rear Collision Warning), a keresztirányú forgalomra figyelmeztető rendszer (Crossing Traffic Warning), a parkolóasszisztens (Parking Assistant) és a tolatókamera is megtalálható. Ugyancsak elérhető extra a BMW Head-Up kijelző, amely a szélvédőre vetíti a vezetéssel kapcsolatos legfontosabb információkat.

A BMW Live Cockpit Professional műszerfal-elrendezés intuitív járművezérlést tesz lehetővé és intelligens járműkapcsolati megoldásokat kínál. A forradalmi technológiának köszönhetően a 10,25” képernyő-átmérőjű digitális műszeregység és az ugyanekkora központi kijelző párosa teljes egészében személyre szabható. Iránymutató funkcióinak sorát a BMW Maps navigációs rendszer, a merevlemez-alapú multimédia rendszer, a BMW Intelligent Personal Assistant, az okostelefon-integrálhatóság, a WiFi-hotspot és a riasztórendszer is színesíti.

A maximális teljesítményre, menetteljesítményre, átlagos üzemanyag-fogyasztásra és kombinált károsanyag-kibocsátásra vonatkozó adatok előzetes értékek.

A sajtóközleményben szereplő felszereltségi tételek, csomagok és szintek, műszaki adatok, illetve átlagos üzemanyag-fogyasztásra és kombinált károsanyag-kibocsátásra vonatkozó értékek a németországi piacon elérhető ajánlatokat tükrözik. A sajtóközleményben szereplő adatok és értékek az egyes piacokon eltérhetnek. Az egyes méretadatok és mérési eredmények a Németországban alapfelszereltséggel elérhető modellek értékei, amelyek a keréktárcsák / gumiabroncsok méretétől és típusától, valamint az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető tételek felszerelésétől is függnek.

Az átlagos üzemanyag-fogyasztási, kombinált károsanyag-kibocsátási, kombinált energiafogyasztási és elektromos hatótávolságra vonatkozó értékeket a legmodernebb autók menetteljesítményét vizsgáló EU-ciklus (NEDC – New European Driving Cycle) tesztkörének mérései szerint, valamint a valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP – Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) mérései szerint számolták ki. Az adatok a Németországban alapfelszereltséggel elérhető modellek értékei, amelyek a keréktárcsák / gumiabroncsok méretétől és típusától, valamint az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető tételek felszerelésétől is függnek. A hivatalos NEDC és WLTP mérési eljárásokról bővebb információt találnak a www.bmw.de/wltp weboldalon.

További információk az új személygépkocsik hivatalos üzemanyag-fogyasztási, fajlagos károsanyag-kibocsátási, illetve elektromosáram-fogyasztási adatairól a „Leitfaden über Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen” (Tájékoztató az új személygépkocsik üzemanyag-fogyasztásáról, károsanyag-kibocsátásáról és elektromosáram-fogyasztásáról) (Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars) kiadványban találhatók, amely minden értékesítési helyen, valamint a Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT) társaságtól (D-73760 Ostfildern-Scharnhausen, Hellmuth Hirth Str. 1.) vagy a https://www.dat.de/co2 weboldalon szerezhető be.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming

MINI CONCEPT ACEMAN.

Here you can see the world premiere of the MINI Concept Aceman.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés