Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Átadták az első ELLE Decoration International Design Awards Hungary elismeréseket

A design világának Oscar-díjaként is számon tartott ELLE Decoration International Design Awards végre megérkezett hazánkba: a BMW Group Magyarország kiemelt támogatása mellett szeptember 29-én átadták a magyar tervezők első EDIDA díjait.

Értékesítés és marketing
·
Vállalati
·
Kulturális ügyek
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

A design világának Oscar-díjaként is számon tartott ELLE Decoration International Design Awards végre megérkezett hazánkba: a BMW Group Magyarország kiemelt támogatása mellett szeptember 29-én átadták a magyar tervezők első EDIDA díjait.

A világ közel harminc országában jelenlévő ELLE Decoration magazin 2003-ban hirdette meg első alkalommal nemzetközi designdíját, az ELLE DECO INTERNATIONAL DESIGN AWARDS-ot, vagyis az EDIDA-t. Az elismerésre minden évben 15 kategóriában szavaznak a különböző országok főszerkesztői, a díjakat pedig a milánói Design Weeken adják át. Az eltelt közel húsz évben az EDIDA a világ egyik legrangosabb szakmai elismerésévé nőtte ki magát, amely a designvilág nemzetközi élvonalába tartozó tervezőket, gyártókat és termékeket díjazza. 

A hazai designszakma legjobbjainak szeptember 29-én adták első alkalommal az EDIDA elismeréseket. Díjat kapott az év enteriőrje, márkája, designere, terméke, fiatal tehetsége és fenntartható design kezdeményezése is. Az EDIDA szakmai stábja minden kategóriában 5 jelöltet állított fel, a nyerteseket viszont a nagyközönség szavazhatta meg.

„Mérhetetlenül büszke vagyok rá, hogy alig egy évvel az ELLE Decoration újraindulását követően immár Magyarországon is megrendezhetjük a hazai díjátadót, aminek köszönhetően a legizgalmasabb tehetségeknek biztosíthatunk bemutatkozási lehetőséget – hazai körben, illetve az ELLE Decoration nemzetközi hálózata révén közel harminc országban világszerte” – mondta Osvárt Judit, az ELLE Decoration magazin főszerkesztője.

A kultúra támogatása terén bő félévszázados múltra visszatekintő BMW hazai képviselete az esemény megszületését kiemelt támogatóként segítette. A díjátadó eseményen Salgó András, a BMW Group Magyarország kommunikációs vezetője adta át az Év designere elismerést Bertóty Eszternek, a gálaest vendégei pedig megtekinthették a bajor prémiumgyártó tisztán elektromos Gran Coupé modelljét, a BMW i4-et.

Az év enteriőrje kategória győztese a Pine Weekendhouse lett, az év design márkája díjat pedig az Concrazy csapata vehette át. Bertóty Esztert választotta meg a közönség az idei év designerének, míg termék kategóriában a Relief Kályhacsempe kollekció győzött. Az év fiatal tehetsége Cserba Anna bútortervező művész lett, fenntartható kezdeményezés kategóriában pedig a Hello Wood csapat Kabinkája vihette haza az EDIDA díját.

Az év enteriőrje

A kategóriában két magánlakást, az Onyx műhelyét és egy szekszárdi apartmanegyüttest is jelöltek, a kategória díját viszont végül a Pine Weekendhouse vehette át. A közönségkedvenc nyaraló modern és vintage elemek ötvözésével és különleges hangulatával nyerte el a rangos elismerést.

Az év márkája

Zero waste designmegoldások, egyedi bútorok és hagyományos kézműves termékek is helyet kaptak az év márkáinak jelöltjei között.  A legtöbb szavazatot a vidám és exkluzív designbeton bútorairól ismert Concrazy kapta.

Az év designere

A kategória elismerését elsőként Bertóty Eszter vehette át, aki a fiatal belsőépítész-generáció egyik legtehetségesebb képviselője. Letisztult, skandináv stílusú enteriőrjei között magánlakásokat és vendéglátóipari helyeket is találunk.

Az év terméke

Különleges mezőnyből, zömében bútorok és textilek közül került ki győztesként az idei év designterméke, a Relief Kályhacsempe kollekció, amely egyszerre viszi tovább a csempegyártás tradícióit és elégítik ki a modern lakások igényeit.

Az év fiatal tehetsége

A közönség a hazai designszakma fiatal csillagai közül is választott: a díjat Cserba Anna vehette át, aki skandináv és japán stílusjegyeket ötvöző bútoraival lett a szavazók kedvence.

Az év fenntartható kezdeményezése

A pandémia első hulláma inspirálta a kategória győztesét, a Hello Wood csapatának Kabinkáját. A környezetközpontú házakat több méretben is megrendelhetjük, alacsony energiafelhasználásúak és szinte bárhol felépíthetők.

Fotó: ELLE Deco

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming

Media & Stakeholder Days.

01.09. and 02.09.2023.

Follow our webcasts of the MINI and BMW Group Keynotes at the Media & Stakeholder Days 2023.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés