Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Íme az új BMW M2

A BMW M2 második nemzedéke minden korábbinál egységesebb formában gurítja rajtrácsra a BMW M modellek legendás adottságait. 338 kW / 460 lóerő maximális teljesítményre képes, soros hathengeres benzinmotorjával, opcionálisan elérhető manuális váltójával és hátsókerék-meghajtásával a kompakt élsportoló a vezetés hamisítatlan, színtiszta élményét élteti. Az új BMW M2 világpremierje újabb fénypont a fennállása 50. évfordulóját ünneplő BMW M GmbH jubileumi évében, az eddigi legcsábítóbb belépőt kínálva a nagyteljesítményű sportautók világába.

G87
·
BMW M modellek
·
M2
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(3x, ~668,75 KB)
  
Photos(222x, ~-1792138240 B)
  More below article text

A BMW M2 második nemzedéke minden korábbinál egységesebb formában gurítja rajtrácsra a BMW M modellek legendás adottságait. 338 kW / 460 lóerő maximális teljesítményre képes, soros hathengeres benzinmotorjával, opcionálisan elérhető manuális váltójával és hátsókerék-meghajtásával a kompakt élsportoló a vezetés hamisítatlan, színtiszta élményét élteti. Az új BMW M2 világpremierje újabb fénypont a fennállása 50. évfordulóját ünneplő BMW M GmbH jubileumi évében, az eddigi legcsábítóbb belépőt kínálva a nagyteljesítményű sportautók világába.

A modell középpontjában a BMW M3 és a BMW M4 örökségeként átemelt hajtáslánc-, illetve futómű-technológia áll, amelyhez kompakt méretek társulnak. A kétajtós élsportoló új kiadása így a káprázatos agilitás és a lélegzetelállító kezelhetőség azon kettősét adja a bajor prémiummárka ügyfeleinek kezébe, amely még határon autózva is végtelenül könnyed irányíthatóságot garantál. A nóvum összetéveszthetetlen kvalitásait a gyönyörű kupé modellek atletikus arányaival megrajzolt karosszéria kifejező stílusjegyei is nyomatékosítják. A kifinomult járművezérlő rendszer mindeközben olyan beállítási lehetőségeket kínál, amelyek még tovább fokozzák a vezetés élményének intenzitását. Az új BMW M2 így méltó utódként képviseli a kompakt méretű sportautók BMW 2002 turbo modellel útnak induló, 1973-ig visszanyúló hagyományát. Az újdonság egyúttal elődmodellje sikertörténetét is tovább meséli: a BMW M2 első generációjából világszerte mintegy 60 000 példány talált gazdára.

Az új BMW M2 piaci bevezetése 2023 áprilisában kezdődik. A sorozatgyártásban kínált modellek Mexikóban, a BMW Group San Luis Potosí városban működő gyárában látnak napvilágot, az új BMW 2-es Coupé társaságában.

Kompakt méretek, extrém sportos arányokkal

Az új BMW M2 atletikus kiállásának a kompakt méretek, az extrém sportos arányok és a hamisítatlan BMW M stílusjegyek összetéveszthetetlen egysége ágyaz meg. A modell karosszériája 214 milliméterrel rövidebb, tengelyek közötti távolsága pedig 110 milliméterrel kisebb, mint a BMW M4 Coupé esetében, miközben szélessége és nyomtávja messze meghaladja az új BMW 2-es Coupé méreteit.

A nagyméretű, keret nélküli BMW hűtőrácsok vízszintesen megrajzolt lamelláival az első lökhárító három légbeömlője harmonizál, utóbbiak szinte négyszögletes kialakítása a BMW M modellek jól ismert kisugárzását idézi. A formatervezők minden részletet a technikai követelményeknek vetettek alá, a tökéletes hűtőlevegő-ellátás és aerodinamika érdekében. Oldalnézetből letisztult felületek, hangsúlyos küszöbtoldatok és erőtől duzzadó kerékjárati ívek határozzák meg a modellt, amelynek kompakt, erőteljes hátsó kialakítása megannyi egyedi stílusjegyet tartogat: a csomagtérajtó esztétikus légterelő szárnyát, a függőlegesen megrajzolt fényvisszaverőket, a nyers diffúzorbetétet és a kipufogórendszer mélyen integrált dupla ikervégződését.

Az új BMW M2 ötféle karosszériafényezési árnyalata között a Zandvoort Blue és a Toronto Red metál színek is megtalálhatók, amelyek az újdonság exkluzivitásai. A szénszálból készült M Carbon tető, amely hozzávetőlegesen hat kilogrammal csökkenti az autó saját tömegét, az opcionális extrafelszereltség részeként válik elérhetővé a modellhez.

Soros hathengeres benzinmotor azonnali teljesítmény-leadással és kimagasló fordulatszám-tartománnyal

A kompakt sportautó sajátosságaihoz hangolt, M TwinPower Turbo technológiával dolgozó, soros hathengeres benzinmotor kimagasló fordulatszám-tartománya a BMW M modellek legendás menetdinamikai adottságaival kecsegtet. A 3.0 liter hengerűrtartalmú motor mindössze néhány apró részletben tér el a BMW M3 és a BMW M4 motorházteteje alatt dolgozó erőforrástól, miközben azonnali és mindvégig egyenletes teljesítmény-leadásra, illetve látványosan magas fordulatokra képes.

338 kW / 460 lóerő maximális teljesítményével az új BMW M2 66 kilowattal / 90 lóerővel szárnyalja túl közvetlen elődmodellje maximális teljesítményét. Az erőforrás akár percenkénti 7 200 főtengely-fordulatra is képes, maximális teljesítményét pedig 6 250-es fordulaton adja le. 550 Nm csúcs forgatónyomatéka 2 650 és 5 870 főtengely-fordulat között áll a vezető rendelkezésére. A teljesítmény vérpezsdítő felépülését az elektronikusan vezérelt szelepekkel dolgozó, M-specifikus kipufogórendszer orgánuma kíséri. A hajtáslánc-technológia kenési és hűtési rendszerét úgy tervezték meg a mérnökök, hogy még a zárt versenypályák extrém vezetési körülményei közepette is magabiztosan működjenek.

A vezetés élményének szabadsága: Drivelogic-kal dolgozó, nyolcfokozatú M Steptronic automataváltó alapfelszereltségként, hatfokozatú manuális váltó az opcionális extrafelszereltség részeként

A soros hathengeres benzinmotor erejét alapfelszereltségként egy Drivelogic-kal dolgozó, nyolcfokozatú M Steptronic automataváltó továbbítja a hátsó tengelyhez. Extrém sportos váltásaival, közvetlen motorkapcsolatával és egyszerre több fokozat visszaváltását is lehetővé tevő technológiájával az automataváltó ideális műszaki alapot teremt a gázpedál legapróbb érintésére is azonnal reagáló, letaglózó gyorsuláshoz. A szerkezet az M-specifikus előválasztó karon és a kormány mögötti váltófüleken keresztül is vezérelhető, miközben a Drivelogic funkció háromféle váltókarakterisztikát kínál.

A vezetés klasszikus élményét kereső ügyfelek ugyanakkor hatfokozatú manuális váltóval is megrendelhetik a BMW M2 második nemzedékét, az opcionális extrafelszereltség részeként. Az ember és gép közötti hamisítatlan kapcsolatot nem csupán a mérnökien precíz fokozatkiosztás, de a Gear Shift Assistant váltóasszisztens is fokozza, amely a kanyarok előtti visszaváltásokkor az erőforrás fordulatszámának szabályzásával segíti a lendület fenntartását. A váltóasszisztens az operációs rendszer M Setup menüpontjában bármikor kikapcsolható.

Az új BMW M2 a Drivelogic-kal dolgozó, nyolcfokozatú M Steptronic automataváltóval 4,1 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás sebességre és 4,3 másodperc alatt az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető, hatfokozatú manuális váltóval. A 200 km/órás tempót 13,5 szekundum (automataváltóval), illetve 14,3 szekundum (manuális váltóval) alatt éri el. Az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető M Driver’s Package teljesítménynövelő csomaggal az élsportoló elektronikusan leszabályzott végsebessége 250 km/óráról 285 km/órára növelhető.

Az agilitás és a mérnökien precíz vezethetőség kettőséről hátsókerék-meghajtás, M Traction Control tapadásvezérlés és aktív M differenciálmű gondoskodik

Legyen szó akár automata-, akár manuális váltóról, az új BMW M2 minden esetben a hátsó tengelyen adja le teljesítményét. Az oldalirányú gyorsulási erők BMW M modellekre jellemző, egyenletes felépülése minden vezetési szituációban mérnökien precíz vezethetőséget, és mint ilyen, kanyarokban például mindvégig kontrollálható megcsúsztatásokat tesz lehetővé. A mérnökök az alapfelszereltségként kínált M Traction Control tapadásvezérlést is úgy fejlesztették ki, hogy az az egyes kerekek kipörgésének tíz fokozatban állítható szabályozásával a lehető legtávolabb tolja az autó biztonságos kezelhetőségének határértékeit.

Az új BMW M2 lélegzetelállítóan dinamikus vezethetőségéhez az alapfelszereltségként kínált, aktív M differenciálmű is nagymértékben hozzájárul, amely mindkét hátsó keréken 0-100 százalék közötti arányban képes szabályozni az átadott teljesítmény mértékét. A technológia mindenféle útfelületen képes optimalizálni a bal oldali és a jobb oldali hátsó kerék lehető legjobb tapadását, illetve a kanyarokat követő dinamikus kigyorsításokat.

Kifinomult futómű-technológia, precíz irányíthatóság

Az új BMW M2 kompakt arányai, rövid tengelytávolsága, tengelyek közötti szinte tökéletes, 50:50 arányú terhelés-elosztása és kifinomult futómű-technológiája könnyed, precíz irányíthatóságot garantál. A sportautó agilitását, menetdinamikáját és precizitását a karosszériaváz extrém torziós merevsége és a típus-specifikus futómű-bekötési pontok is fokozzák.

A kettős ágyazású lengőkarra támaszkodó első kerékfelfüggesztés és az ötkaros hátsó kerékfelfüggesztés egyaránt M-specifikus kinematikai hangolást kapott. Az új BMW M2 széleskörű alapfelszereltségének az elektronikusan vezérelt lengéscsillapítókkal dolgozó, adaptív M futómű, a változó áttételű M Servotronic sport kormánymű, az M Dinamikus Móddal (MDM – M Dynamic Mode) dolgozó dinamikus menetstabilizáló rendszer (DSC – Dynamic Stability Control), valamint az elöl hatdugattyús féknyergekkel, hátul pedig egydugattyús úszónyergekkel dolgozó BMW M sport fékrendszer is része. Az integrált fékrendszer kétféle pedálérzet-beállítást kínál. Az új BMW M2 az első tengelyen 19”, míg a hátsó tengelyen 20” méretű könnyűfém keréktárcsákon gurul le a gyártósorról, amelyek a BMW M3 és a BMW M4 alapfelszereltségként kínált felnijeihez képest mindkét tengelyen 1” mérettel nagyobbak. Az opcionális extrafelszereltség részeként mindegyik keréktárcsa versenypályára optimalizált gumiabroncsokkal is felszerelhető.

Fejlett sportautó-utastér már alapfelszereltségként BMW Ívelt Kijelzővel és az opcionális extrafelszereltség részeként M Carbon kagylóülésekkel

Az új BMW M2 vezetőülésében ülve az M-specifikus tartalmakat, illetve vezérlési és beállítási lehetőségeket kínáló BMW Ívelt Kijelző teremti meg a vezető felé forduló műszerfal hangulatát. A vezetéshez kapcsolódó olyan információk, mint például az ideális váltásra figyelmeztető jelzés, a 12,3” képernyő-átmérőjű digitális műszeregység új grafikai felületén jelennek meg, miközben a 14,9” képernyő-átmérőjű központi kijelző új, M-specifikus ikonokkal dolgozik. Az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető BMW Head-Up kijelző ugyancsak M-specifikus tartalmakat kínál.

A BMW iDrive járművezérlő technológia legújabb nemzedékének a BMW Ívelt Kijelző és a BMW Intelligent Personal Assistant is része. A technológia alapja a BMW 8.0 operációs rendszer, amely intuitív járművezérlést tesz lehetővé, akár érintés-érzékeny felületeken keresztül, akár élőbeszéd útján. A BMW ID és a My BMW okostelefon-alkalmazás az új BMW iDrive járművezérlő technológia széleskörű személyre szabhatóságát garantálja, amellyel a személyes eSIM kártya is használható. Az új BMW M2 alapfelszereltségének az okostelefon-integrálhatóság, az Apple CarPlay® és az Android Auto™ is része, az optimális járműkapcsolatról pedig 5G-kompatibilis antennarendszer gondoskodik.

A vezetőt és első utasát már alapfelszereltségként Sensatec/Alcantara kettős bevonatú, típus-specifikus sportülések fogadják, amelyek az opcionális extrafelszereltség részeként integrált fejtámlákkal szerelt, lyuggatott felületű Vernasca bőrkárpittal és Sensatec bevonattal húzott BMW M sportülésekre cserélhetők. Az opcionális extrafelszereltségek között az M Carbon kagylóülések is megtalálhatók, szénszál-erősítésű műanyagból (CFRP) készült vázszerkezettel és versenyautós kikönnyítésekkel, amelyek mintegy 10,8 kilogrammal csökkentik az élsportoló saját tömegét.

Háromzónás automata légkondicionáló, BMW Maps navigációs rendszer, SETUP gomb és M Drive Professional csomag alapfelszereltségként

Az új BMW M2 alapfelszereltségként kínált kényelmi funkciói között a háromzónás automata légkondicionáló, a BMW Live Cockpit Plus műszerfal-elrendezés, a BMW Maps navigációs rendszer, a hangulatvilágítás és a HiFi audiorendszer is megtalálható. Az alapfelszereltségként kínált, vezetést és parkolást támogató intelligens rendszerek sorát a frontirányú ütközésre figyelmeztető rendszer (Front Collision Warning), az előzési tilalmakra is figyelmeztető rendszer (Speed Limit Info with No Passing Info), a sávelhagyásra figyelmeztető rendszer (Lane Departure Warning) és a parkolássegítő rendszer (PDC - Park Distance Control) is színesíti. A Driving Assistant csomag, a Stop & Go funkcióval dolgozó aktív tempomat (Active Cruise Control with Stop & Go) és a tolatási segédlettel (Reversing Assistant) dolgozó parkolóasszisztens (Parking Assistant) eközben csupán néhány a megannyi, opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető tétel közül.

A középkonzolon található SETUP gomb közvetlen hozzáférést kínál a motor, a futómű, a kormánymű, a fékrendszer, az M Traction Control tapadásvezérlés és (amennyiben az adott modell felszereltségének része) a Gear Shift Assistant váltóasszisztens beállításaihoz. A kormányon elhelyezett M1 és M2 memóriagombokra bármelyik kívánt járműbeállítás elmenthető és a későbbiekben egyetlen gombnyomással aktiválható.

Az M Drive Professional csomag szintén az új BMW M2 széleskörű alapfelszereltségének része, amely az M Traction Control tapadásvezérlés mellett M Drift Analyser és M Laptimer funkciókat is tartogat. A középkonzolon található M MODE gomb ROAD, SPORT és TRACK beállítási lehetőségeivel ráadásul az intelligens vezetést támogató rendszerek működési üzemmódjai, illetve a digitális műszeregység és a BMW Head-Up kijelző megjelenített tartalmai is személyre szabhatók.

A kétajtós élsportoló opcionális extrafelszereltségként megrendelhető tételei közé az M Race Track Package is felkerült, amelynek nem csupán az M Driver’s Package teljesítménynövelő csomag és az M Carbon tető, de az M Carbon kagylóülések, a szénszálból készült utastéri dekorbetétek és a versenypályára optimalizált gumiabroncsok is részei.

A maximális teljesítményre, menetteljesítményre, átlagos üzemanyag-fogyasztásra és kombinált károsanyag-kibocsátásra vonatkozó adatok előzetes értékek.

A sajtóközleményben szereplő felszereltségi tételek, csomagok és szintek, műszaki adatok, illetve átlagos üzemanyag-fogyasztásra és kombinált károsanyag-kibocsátásra vonatkozó értékek a németországi piacon elérhető ajánlatokat tükrözik. A sajtóközleményben szereplő adatok és értékek az egyes piacokon eltérhetnek. Az egyes méretadatok és mérési eredmények a Németországban alapfelszereltséggel elérhető modellek értékei, amelyek a keréktárcsák / gumiabroncsok méretétől és típusától, valamint az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető tételek felszerelésétől is függnek.

Az átlagos üzemanyag-fogyasztási, kombinált károsanyag-kibocsátási, kombinált energiafogyasztási és elektromos hatótávolságra vonatkozó értékeket a legmodernebb autók menetteljesítményét vizsgáló EU-ciklus (NEDC – New European Driving Cycle) tesztkörének mérései szerint, valamint a valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP – Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) mérései szerint számolták ki. Az adatok a Németországban alapfelszereltséggel elérhető modellek értékei, amelyek a keréktárcsák / gumiabroncsok méretétől és típusától, valamint az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető tételek felszerelésétől is függnek. A hivatalos NEDC és WLTP mérési eljárásokról bővebb információt találnak a www.bmw.de/wltp weboldalon.

További információk az új személygépkocsik hivatalos üzemanyag-fogyasztási, fajlagos károsanyag-kibocsátási, illetve elektromosáram-fogyasztási adatairól a „Leitfaden über Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen” (Tájékoztató az új személygépkocsik üzemanyag-fogyasztásáról, károsanyag-kibocsátásáról és elektromosáram-fogyasztásáról) (Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars) kiadványban találhatók, amely minden értékesítési helyen, valamint a Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT) társaságtól (D-73760 Ostfildern-Scharnhausen, Hellmuth Hirth Str. 1.) vagy a https://www.dat.de/co2 weboldalon szerezhető be.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming

THE NEW BMW i5.

Munich. Here you can see the webcast of the Digital World Premiere of the new BMW i5.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés