Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

A BMW M GmbH új értékesítési rekorddal zárta jubileumi évét

A bajor prémiummárka nagyteljesítményű sportautókat építő divíziója tavaly világszerte összesen 177 257 darab BMW M modellt adott el, amely az előző esztendő teljesítményéhez viszonyítva 8,4 százalékos gyarapodás. Eközben a divízió elektromos mobilitásra történő átállása is sikeres rajtot vett: a BMW i4 M50 azonnal a legkeresettebb BMW M modellé érett, a hálózatról tölthető első nagyteljesítményű modellként érkező BMW XM pedig világpremierjét ünnepelte.

G26
·
G09
·
i20
·
G80
·
G87
·
F95
·
F96
·
BMW M modellek
·
Értékesítés és marketing
·
X6 M
·
Coupé.
·
Vállalati
·
i4 M50
·
M4
·
M240i
·
XM
·
M2
·
iX M60
·
M3
·
X5 M
·
3.0 CSL
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~154,7 KB)
  
Photos(1x, ~4,01 MB)

A bajor prémiummárka nagyteljesítményű sportautókat építő divíziója tavaly világszerte összesen 177 257 darab BMW M modellt adott el, amely az előző esztendő teljesítményéhez viszonyítva 8,4 százalékos gyarapodás. Eközben a divízió elektromos mobilitásra történő átállása is sikeres rajtot vett: a BMW i4 M50 azonnal a legkeresettebb BMW M modellé érett, a hálózatról tölthető első nagyteljesítményű modellként érkező BMW XM pedig világpremierjét ünnepelte.

A BMW M GmbH a fennállása 50. évfordulóját ünneplő esztendő végét is rekord értékesítési eredménnyel zárta. A 2022-es pénzügyi évben a divízió világszerte összesen 177 257 darab teljesítményre optimalizált modellt és nagyteljesítményű sportautót adott el, amely az előző évi mutatóhoz képest 8,4 százalékos növekedést jelent, még a logisztikai hálózatban és a beszállítói láncban jelentkező folyamatos kihívások ellenére is. A BMW M divízió legfontosabb piaca 2022-ben is az Egyesült Államok volt, megelőzve ezzel Németországot és Nagy-Britanniát.

„A BMW M közösség közutakon és versenypályákon átélhető, vérpezsdítő menetteljesítmény iránti rajongása teljes jubileumi évünket átjárta” – fogalmazott Franciscus van Meel, a BMW M GmbH igazgatótanácsának elnöke. „Ez a BMW M modellek új értékesítési rekordjában is visszaköszön, amely pozitív kilátásokat ad nekünk 2023-ra” – tette hozzá.

BMW i4 M50: a legkeresettebb BMW M modell, zéró emisszióval

2022-ben a BMW M GmbH elektromos mobilitásra történő átállása is sikeres rajtot vett. „A 2022-es esztendő legkeresettebb BMW M modellje a tisztán elektromos meghajtású BMW i4 M50 volt” – mondta Timo Resch, a divízió ügyfélélmény, márka és értékesítésért felelős vezetője. „Számunkra ez egyértelmű jele annak, hogy a BMW M modellek hamisítatlan élménye a hálózatról tölthető modellek világába is megérkezett” – tette hozzá. A BMW i4 M50* meghajtásáról az első és a hátsó tengelyen egy-egy elektromos motor gondoskodik, amelyek együtt 400 kW / 544 lóerő maximális teljesítmény leadására képesek. A két elektromos motor tökéletesen vezérelt teljesítmény-leadása és a kerékfelfüggesztések független hangolása olyan dinamikus, agilis és mérnökien precíz vezetési élményt garantál, amely a BMW M modellek sajátjaként már az első pillanattól kezdve magával ragadja a vezetés szerelmeseit.

A BMW iX M60* képében a BMW M GmbH második teljesítményre optimalizált, tisztán elektromos meghajtású modellje is sikeresen indult el világhódító útjára. 2023-ban a divízió újabb nóvumokat gurít ki az utakra: érkezik többek között a hálózatról tölthető első nagyteljesítményű BMW M modell, a BMW XM*, illetve a tisztán elektromos meghajtású BMW i7 műszaki alapjaira megálmodott BMW i7 M70 modell is. A BMW M GmbH eközben már az elektromos mobilitásra történő átállás további lépéseit is kidolgozta. Annak érdekében pedig, hogy a jövőben újabb tisztán elektromos meghajtású, nagyteljesítményű sportautókkal bővíthesse modellpalettáját, a divízió 2023-ban megfelelő koncepciója tesztelését is magasabb fokozatba kapcsolja. A modell középpontjában a négy elektromos motorral dolgozó M xDrive intelligens összkerékhajtás és az integrált menetdinamikai vezérlőrendszer áll, amelyek együttműködése példátlan szintű teljesítményt és vezetési élményt ígér.

Jubileumi esztendő látványos premierekkel, a BMW M3 és a BMW M4 továbbra is sikert sikerre halmoz, az új BMW M240i xDrive Coupé pedig lendületes rajtot vett

A BMW M GmbH fennállásának 50. évfordulóját számos újdonság látványos premierje kísérte. A világpremierek sorát a színtiszta vezetési élményt éltető BMW M2* második nemzedéke nyitotta, soros hathengeres benzinmotorral, hatfokozatú manuális váltóval és hátsókerék-meghajtással. Az első BMW M3 Touring* a BMW M modellek által fémjelzett vezetési élmény merőben új formáját hozta el a jelenbe, páratlan sokoldalúságával ideális előfeltételeket teremtve ahhoz, hogy 2023-ban újabb célcsoportokkal ismertesse meg a márka értékeit és ezzel további értékesítési növekedést generáljon. A jubileumi esztendő második felében bemutatkozott a BMW XM is, extrovertált formanyelve alatt 480 kW / 653 lóerő maximális teljesítményre képes M HYBRID hajtáslánc-technológiával.

A BMW M GmbH legújabb értékesítési sikertörténetéből mindegyik szegmens kivette a részét. A BMW M3 és a BMW M4 nagyteljesítményű párosa már négyféle karosszériaváltozatban – az új BMW M3 Touring világpremierjének köszönhetően –, két teljesítményszinten, hatfokozatú manuális- és nyolcfokozatú M Steptronic automataváltóval, hátsókerék-meghajtással és M xDrive intelligens összkerékhajtással is elérhető. Ez a fajta változatosság a bajor prémiummárka ügyfeleinek körében 2022-ben is osztatlan népszerűségnek örvendett.

A BMW M GmbH új értékesítési rekordjához a nagyteljesítményű BMW X modellek is hozzájárultak, amelyek rendkívül kiélezett mezőnyökben mutattak lebilincselő értékesítési teljesítményt. E sikertörténet 2023 tavaszán a BMW X5 M és a BMW X6 M modellfrissítésével vesz majd újabb lendületet.

A nagyteljesítményű sportautók szegmensében tavaly az új BMW M240i xDrive Coupé* világpremierje is igazi fénypontnak számított. A kompakt méretű, kétajtós élsportoló új kiadásának meghajtásáról egy 275 kW / 374 lóerő maximális teljesítményre képes, soros hathengeres benzinmotor gondoskodik, klasszikus hátsókerék-meghajtás mellett. „A BMW M modellek új értékesítési rekordjának alapját az adja, hogy rendkívül átfogó szegmens-jelenléttel büszkélkedhetünk. Átfogó modellpalettánknak köszönhetően a jövőnek is ideális pozícióból vágunk neki” – mondta Timo Resch.

Premier Daytonában: az új BMW M3 CS és a BMW M Hybrid V8 versenyautó

2022-ben ráadásul a BMW M GmbH a motorsport élvonalának rajongóit is magával ragadó különkiadásokkal varázsolta el: többek között a BMW M4 CSL* és a BMW M3 CS* különkiadásokkal.

A BMW M3 CS január utolsó hétvégéjén, a Daytona-i 24-órás megmérettetés részeként ünnepli világpremierjét. Floridában a BMW M Motorsport a hosszútávú futamok világába is visszatér: az új BMW M Hybrid V8 versenyautó itt gurul első ízben rajtrácsra. A legendás BMW 3.0 CSL Daytonában aratott abszolút győzelme után 47 évvel az új LMDh prototípus készen áll arra, hogy a WeatherTech SportsCar Championship IMSA GTP kategóriájában értékes pontokért szálljon versenybe, mielőtt az FIA World Endurance Championship Le Mans-i 24-órás versenyén és 2024-ben ismét rajthoz áll.

A BMW M GmbH motorsport-részlegének mérnökei 2022-ben a versenyautó-fejlesztési fázis utolsó lépéseivel és átfogó tesztvezetéseivel is rengeteg időt töltöttek a világ versenypályáin, a befektetett munkát pedig siker koronázta: a BMW a Német Túraautó Bajnokság (DTM) pilóták közötti és csapatok közötti megmérettetését is megnyerte. Az új BMW M4 GT3 versenyautó első szezonja a bajor színekben versenyző Schubert Motorsport és a csapat dél-afrikai pilótája, Sheldon van der Linde győzelmével zárult.

*Átlagos üzemanyag-fogyasztási, illetve kombinált energiafogyasztási és károsanyag-kibocsátási adatok:

A BMW i4 M50 kombinált energiafogyasztása (WLTP): 18,1 – 22,5 kWh / 100 km.

A BMW XM átlagos üzemanyag-fogyasztása (WLTP): 1,5 – 1,6 liter / 100 km; kombinált energiafogyasztása (WLTP): 28,9 – 30,1 kWh / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátása (WLTP): 33 – 36 gramm / km.

A BMW iX M60 kombinált energiafogyasztása (WLTP): 21,9 – 24,7 kWh / 100 km.

A BMW M240i xDrive Coupé átlagos üzemanyag-fogyasztása (WLTP): 8,1 – 8,8 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátása (WLTP): 185 – 200 gramm / km.

A BMW M2 átlagos üzemanyag-fogyasztása (WLTP): 9,6 – 9,8 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátása (WLTP): 218 – 222 gramm / km.

A BMW M3 Touring átlagos üzemanyag-fogyasztása (WLTP): 10,1 – 10,4 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátása (WLTP): 229 – 235 gramm / km.

A BMW M4 CSL átlagos üzemanyag-fogyasztása (WLTP): 9,9 – 10,1 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátása (WLTP): 224 – 227 gramm / km.

A BMW M3 CS átlagos üzemanyag-fogyasztása (WLTP): 10,1 – 10,4 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátása (WLTP): 229 – 234 gramm / km.

Az átlagos üzemanyag-fogyasztási és kombinált károsanyag-kibocsátási értékeket a valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP – Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) mérései szerint számolták ki. Az adatok a Németországban alapfelszereltséggel elérhető modellek értékei, amelyek a keréktárcsák / gumiabroncsok méretétől és típusától, valamint az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető tételek felszerelésétől is függnek. A hivatalos NEDC és WLTP mérési eljárásokról bővebb információt találnak a www.bmw.de/wltp weboldalon.

További információk az új személygépkocsik hivatalos üzemanyag-fogyasztási, fajlagos károsanyag-kibocsátási, illetve elektromosáram-fogyasztási adatairól a „Leitfaden über Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen” (Tájékoztató az új személygépkocsik üzemanyag-fogyasztásáról, károsanyag-kibocsátásáról és elektromosáram-fogyasztásáról) (Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars) kiadványban találhatók, amely minden értékesítési helyen, valamint a Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT) társaságtól (D-73760 Ostfildern-Scharnhausen, Hellmuth Hirth Str. 1.) vagy a https://www.dat.de/co2 weboldalon szerezhető be.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming

THE NEW BMW i5.

Munich. Here you can see the webcast of the Digital World Premiere of the new BMW i5.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés