Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

A jövő létrehozása: a Designworks új stúdiót nyit Santa Monicában

+++ A BMW Group leányvállalata iparágakon átívelő lendületet ad az innovációnak, a formatervezésnek és a fenntarthatóságnak +++ Kreatív környezet inspirálja a mobilitás jövőjét +++ A digitális folyamatok új lehetőségeket nyitnak a kreativitás és a kommunikáció előtt a formatervezés területén

Los Angeles
·
Designworks
·
Formatervezés, koncepciók és tanulmányok
·
Technológia
·
BMW Group Design
·
Alternatív hajtásrendszerek, a jövő mobilitása
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~109,16 KB)
  
Photos(130x, ~806,46 MB)

+++ A BMW Group leányvállalata iparágakon átívelő lendületet ad az innovációnak, a formatervezésnek és a fenntarthatóságnak +++ Kreatív környezet inspirálja a mobilitás jövőjét +++ A digitális folyamatok új lehetőségeket nyitnak a kreativitás és a kommunikáció előtt a formatervezés területén

A Designworks új stúdiót nyit a kaliforniai Santa Monicában, a világ egyik legfontosabb és legkomplexebb mobilitási központjának közelében, a „Silicon Beach” szívében, ami Dél-Kalifornia trendteremtő design-, média- és technológiai fókuszpontja. A Designworks új stúdiójának küldetése a mobilitás jövőjének alakítása, ezért a BMW Group megbízásából, valamint számos más iparágban – a mobilitástól és a közlekedéstől kezdve a fogyasztói elektronikán és a töltő infrastruktúrán át a belső terek kialakításáig – tevékenykedő ügyféllel végzett munkája során ebből a környezetből merít majd inspirációt. Designstúdióként és kreatív „agytrösztként” a Designworks globális trendeket azonosít, és ihletet nyújt az innováció, a formatervezés és a fenntarthatóság területein.

Az új helyszín felkészíti a Designworks LA-t a jövőre

Az elmúlt 50 év során kibővültek a Designworks képességei és az üzleti tevékenysége: a járműtervezéshez használt klasszikus agyagmodellek készítésétől eljutott a városi terek teljes ökoszisztémáját kiszolgáló holisztikus mobilitási megoldások kidolgozásáig.

„Santa Monica a jövő innovatív és fenntartható mobilitási megoldásainak tesztpályája” – mondta Adrian van Hooydonk, a BMW Group formatervezésért felelős alelnöke, a Designworks korábbi vezetője. „A Designworks értékes lendületet, inspirációt és új ötleteket generál majd itt a BMW Group márkáinak formatervezéséhez.”

A több mint 1500 négyzetméter alapterületű új stúdió a legnagyobb a három globális Designworks stúdió közül, beleértve a müncheni és sanghaji helyszíneket is. Mindegyik létesítmény felépítése és felszereltsége támogatja a fizikai tervezésről a digitális tervezésre és fejlesztésre való áttérést.

„Új stúdiónk lehetővé teszi számunkra, hogy teljes mértékben kihasználjuk a digitalizáció adta szabadságot” – mondta Holger Hampf, a Designworks vezetője. „A személyes interakció továbbra is a középpontban marad, de Santa Monicában másképp dolgozunk: folyamataink a virtuális kommunikációra irányulnak, és teljesen új módon tudjuk életre kelteni munkánk eredményeit az ügyfelek számára.”

A művészet és a formatervezés integrálása a jövő alakítása érdekében

Az új Designworks stúdió hivatalos megnyitója egybeesik a „Frieze Los Angeles” művészeti kiállítással, amelyet a BMW Group évek óta partnerként támogat. Február 16-tól 19-ig a világ minden tájáról érkező kreatívok és művészetkedvelők találkoznak a Santa Monica-i repülőtéren létrehozott kiállítótérben. A BMW Group Design kreatív munkájában hagyományosan nagy szerepet játszik a művészet és a formatervezés összekapcsolása. „A művészek és a formatervezők egyaránt előremutató gondolkodók, akik megkérdőjelezik a fennálló helyzetet, felgyorsítják az átalakulást és formálják a jövőt” – mondta van Hooydonk, majd így folytatta: „Közéjük tartozik például Thomas Demand, szobrász- és fotóművész: mindkettőnket intenzíven érdekelnek azok a társadalmi és kulturális fejlemények, amelyek segítenek felmérni, hogy munkánk mennyire releváns a jövő szempontjából.”

Hogy a művészet és a formatervezés milyen mértékben inspirálhatja egymást, arra jó példa a BMW Vision M NEXT 2019-es bemutatójára való felkészülés. Adrian van Hooydonk jóval a hivatalos leleplezés előtt felkérte a német művészt és egyetemi tanárt, Prof. Thomas Demandot, hogy fotózza le a Vision Vehicle kódnevű tanulmányautót. Demand az autó részeit papírból építette meg, ami művészi módon adta vissza a jármű központi gondolatait. Ezeket anélkül fotózta le, hogy a teljes formatervet felfedte volna, és ezek voltak aztán az első képek az autóról, amelyeket a BMW nyilvánosságra hozott.

A Designworks mint a BMW Group kreatív agytrösztje

A BMW Group leányvállalataként a Designworks a vállalaton belül számos belső formatervezési projektben vesz részt. Továbbá a stúdió más ágazatok külső ügyfeleivel folytatott munkája során felmerült ötletek és szakértelem megosztása olyan „kívülről jövő” perspektívát biztosít, amely segít a vállalat felhasználóközpontú megközelítésének kialakításában és gazdagításában. Így a Designworks két innovatív koncepciót dolgozott ki autóülésekre a BMW márka számára, amelyek a fenntarthatóságot és a vizionárius formatervezést ötvözik. Start-up cégekkel együttműködve teljesen új gyártási módszerekkel, illetve környezetbarát, újrahasznosítható anyagokkal, például baktériumalapú, műanyagmentes és nem állati eredetű textíliákkal is kísérletezik, amelyek a felületeknek kiváló minőségű megjelenést és tapintást kölcsönöznek, valamint nagy tartósságot biztosítanak.

Szintén a Designworks rajzasztalán született meg a 24 órás daytonai versenyen nemrégiben debütált BMW M Hybrid V8 versenyautó terve, ami ötvözi a hagyományos részleteket a versenypályán való hatékony teljesítményhez szükséges technológiával. A fényezés a klasszikus versenyautók színeit idézi, és öt évtized motorsport-történelmének elemeit hozza be a jelenbe.

A legutóbbi Las Vegas-i CES alkalmából a Designworks egy különleges alkalmazást készített a BMW i Vision Dee, a jövőbe mutató, színváltós „E Ink” technológiát használó tanulmányautó bemutatójához. Az alkalmazás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy okostelefonjukkal bármilyen színben vagy mintázatban létrehozzák a jármű „digitális ikertestvérét”, majd azt virtuálisan bármilyen háttérre rávetítsék, bemutatva ezzel, hogy a koncepció miként jelenhet meg a valós és a virtuális világban.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming

THE NEW BMW i5.

Munich. Here you can see the webcast of the Digital World Premiere of the new BMW i5.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés