Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

100 éves sikertörténetét ünnepli a BMW Motorrad. Nagyszabású jubileumi kiállítás a BMW Múzeumban.

A BMW Motorrad fennállásának 100. évfordulója alkalmából megrendezésre kerülő, nagyszabású kiállítás 2023. május 12-én nyitotta meg kapuit a BMW Múzeumban. A BMW Motorrad 100 éves történetét feldolgozó tárlat nagyjából egy esztendőn át csábítja intenzív, izgalmas szellemi utazásra látogatóit.

Örökség
·
BMW örökség
·
Milestones
 

Press Contact.

Balazs Zambo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555-163

send an e-mail

Author.

Balazs Zambo
BMW Magyarország

Related Links.

A BMW Motorrad fennállásának 100. évfordulója alkalmából megrendezésre kerülő, nagyszabású kiállítás 2023. május 12-én nyitotta meg kapuit a BMW Múzeumban. A BMW Motorrad 100 éves történetét feldolgozó tárlat nagyjából egy esztendőn át csábítja intenzív, izgalmas szellemi utazásra látogatóit.

 

55-nél is több eredeti BMW motorkerékpár és tematikus, 15 különleges állomást felsorakoztató kiállítási egységek.

A Bayerische Motoren Werke sportos, dinamikus imázsát mindig is erősítő, és a vállalat mai üzleti sikereihez jelentősen hozzájáruló motoros kétkerekűek iránti tiszteletből a BMW Múzeum az elmúlt 10 évtized több mint 55 eredeti motorkerékpárját tárja a nagyközönség elé a világhírű, tálra emlékeztető formájú „Museumschüssel”-ben.

 

Az 1973-ban átadott, a látogatókat a mai napig mágnesként vonzó épület most egy 15 állomásból álló tematikus tárlatnak ad otthont. A rendezők az öt nagy egységre osztott kiállítást a BMW Motorrad legismertebb tervezőinek, a vásárlók érdeklődési területeinek, a képzeletet leginkább rabul ejtő motorkerékpár-kreációknak és a leginkább figyelemre méltó modelleknek szentelték. Mindemellett pedig most először, külön erre a célra kialakított pódiumon áll a nagyközönség elé a BMW Group Classic történeti kollekciójának néhány féltve őrzött darabja.

 

Izgalmas utazás a BMW Motorrad 100 éves történetébe.

A kiállítás középpontjában a 100 évet átfogó történet mérföldköveit jelentő eredeti motorkerékpárok állnak, hűen bemutatva azt az utat, amelyet a BMW Motorrad az idők során bejárt. A kiállítás korabeli tankokat, üléseket, lámpákat, bukósisakokat, vázakat, valamint kisebb műszaki részegységeket is segítségül hív ahhoz, hogy az érdeklődők előtt világosan kirajzolódjon a múlttól a jelenig húzódó, izgalmakban bővelkedő, fejlődést szemléltető ív. A tárlaton nagy hangsúllyal jelennek meg az olyan területek, mint a motorsport, az elektromobilitás, a kutatás és fejlesztés és a reklám, illetve bemutatja izgalmas világunkat is olyképpen, ahogyan az két, a Föld   országait a BMW-je nyergében bejáró utazó szeme elé tárult. A kiállításon helyet kapnak továbbá a jelenleg több mint 110 országba exportált, a kategóriában nemzetközi szinten meghatározó szerepet betöltő hatósági járművek képviselői is. Emellett bemutatkoznak a világ legkülönbözőbb pontjain alapított BMW Motorrad klubok is.

 

A múlt és a jelen izgalmas motorpárosításai. A BMW Motorrad 100 évének legjelentősebb versenyzői és fejlesztői.

A bőséges merítésű jubileumi kiállítás koncepciójának sarokkövét a motorpárosítások jelentik, nevezetesen, hogy egy múltbéli jármű mellé egy jelenlegi modell kerül. Ily módon megannyi izgalmas összevetési lehetőség adódik az innovációkat, a szupersport-képességeket, az idomozást, vagy a városi mobilitást illetően. A kiállítás legbecsesebb darabjaival a Motorsport részleg felé vezető úton találkozhatnak a látogatók. Két, a legendás Isle of Man Tourist Trophy versenyen aratott győzelmekhez kötődő gépről van szó: a világ talán legnehezebb motoros futamán előbb Schorsch Meier hagyta maga mögött a mezőnyt BMW R 255 Kompressor típusú motorjával, 75 évvel később pedig Michael Dunlop száguldott át elsőként a célvonalon a BMW S 1000 RR nyergében.

 

Amellett, hogy lerója tiszteletét a BMW Motorrad elmúlt 100 évét meghatározó versenyzők, dizájnerek és fejlesztőmérnökök előtt, a jubileumi kiállítás bepillantást enged a BMW Group Berlin-Spandauban működő gyárának érdekfeszítő mindennapjaiba is.

 

A sok-sok csillag közül az egyik legragyogóbb a BMW R 18, amelynek számos modellváltozata vonul fel a kiállításon. Ezek így, együtt önmagukban is megérdemelnének egy külön kiállítást. Ugyanez nyugodtan elmondható a BMW K1 és a BMW R 1250 RT sorozat teljes idomozású gépeire is. A színes összképre a 2016-os, a motorkerékpárok jövőjét felvillantó BMW Motorrad VISION NEXT 100 teszi fel a végső ecsetvonást.

 

Az interaktív állomások arra bátorítják a látogatókat, hogy aktívan mélyüljenek el a kiállítás anyagában. Az egyik ezek közül a 2-es emelvényen elhelyezett fotóhelyszín, amely felejthetetlen pillanatokban részesíti a felfedező út résztvevőit. A látogatók ugyanitt felpattanhatnak két BMW motorkerékpár nyergébe is. Az egyik egy, az 1950-es évekből származó BMW R 25, a másik pedig a jelenlegi kínálatban megtalálható BMW S 1000 RR.

 

Az időszaki mellett megtekinthető az állandó kiállítás is, amelynek révén még alaposabban megismerhető a BMW Motorrad. A 2008-ban újranyitott BMW Múzeumban tíz terem és állomás foglalkozik kizárólag a BMW motorkerékpárok történetével. A különféle témakörök – legyen szó a vállalat első motorkerékpárjáról, a BMW R 32-ről, a 25 történeti jelentőségű mérföldkőről vagy éppen a motorversenyzés világának lenyűgöző epizódjairól – segítségével az érdeklődők előtt részletes kép rajzolódik ki a BMW Motorradról.

 

 

A BMW Múzeum nyitvatartási ideje:

 

Kedd–vasárnap, 10-től 18 óráig (utolsó belépési időpont: 17:30)

 

Belépti díjak az állandó és az időszaki kiállításokra:

 

-           Teljes árú jegy: 10 euró

-           Kedvezményes árú jegy: 7 euró

-           Csoportos látogatói jegy (min. 5 személy): 9 euró/fő

-           Családi jegy (max. 2 felnőtt és 3 18 év alatti korú gyermek): 24 euró

 

További információ, illetve jegyvásárlás: https://www.bmw- welt.com/de/index.html

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING.

Munich. Here you can watch the webcast of the 104 Annual General Meeting of BMW AG.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés