Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

A BMW Motorrad bemutatja az M 1000 XR prototípust.

Hosszútávfutó sportmotor a kategória legnagyobb teljesítményével.

M sorozat
 

Press Contact.

Balazs Zambo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555-163

send an e-mail

Author.

Balazs Zambo
BMW Magyarország

 „Jubileumi évében, az M 1000 XR prototípus formájában a BMW Motorrad fellebbenti a fátylat harmadik M modelljének bizonyos részleteiről. A nagy távok megtételére is alkalmas, ugyanakkor a szupersport gépek menetdinamikai jellemzőit mind a közúton, mind a versenypályán hozni tudó M 1000 XR – röviden M XR – modellt a kínálatunkban jelenleg is szereplő S 1000 XR, S 1000 RR és M 1000 RR alapjait felhasználva fejlesztettük ki.”  – Dominik Blass, termékmenedzser.

 

BMW M 1000 XR: A hosszútávfutó motorkerékpár az országúti túrákon, a hosszú utakon és a versenypályán egyaránt a legmagasabb elvárásokat is maradéktalanul kielégítő produkciót nyújt.

Az „M” betű a világon mindenütt egyet jelent a versenysikerekkel és az emblémát magukon viselő, nagy teljesítményű BMW modellekkel, amelyek a teljesítmény, az exkluzivitás és az egyediség tekintetében különösen magas elvárásokat támasztó vásárlóknak készülnek. A BMW Motorrad az autóknál jól bevált M termékstratégiát 2019-ben ültette át a motorkerékpárok világába, M kiegészítő felszereltségeket, illetve M Performance Parts tartozékokat felvéve a kínálatába. A BMW Motorrad első két, a paletta többi tagjáról leválasztott M modellje, az M RR és az M R a következő években jelent meg.

A „100 éves a BMW Motorrad” jubileumi évben, a versenypályákon csaknem 100 év alatt begyűjtött tapasztalatokkal a háta mögött a vállalat ízelítőt ad abból a szupersport gépből, amely minden műfajban remekel: az országúton, a hosszú túrákon és a versenypályán olyan teljesítménnyel kápráztat el, amely egészen idáig ismeretlen volt a kategóriában.

 

Soros négyhengeres, BMW ShiftCam technológiával ellátott motor, valamint alacsony tömeg, mint a kategórián belüli legkiválóbb teljesítmény letéteményesei.

Az alapot a BMW S 1000 RR szupersport motorkerékpárról átkerült négyhengeres, a szelepvezérlést és -emelést szabályozó BMW ShiftCam technológiával rendelkező motor jelenti. 200 LE (147 kW) teljesítményével, tele tankkal 223 kg-os (DIN) menetkész tömegével, futóműtechnológiájával, aerodinamikai jellemzőivel és vezérlőelektronikáival a mindennapokban, a hosszú túrákon és a gyors pályakörökön egyformán pazar teljesítményt nyújtó új M XR-t olyan szintű, felsőfokú dinamizmus jellemzi a crossoverek körében, amely eddig a superbike-ok kiváltságának számított. A gyári extrák kínálatában található M Competition csomaggal pedig tovább faragható tömeg, illetve fokozható a dinamizmus. Az M XR prototípus végsebessége 280 km/óra körül alakul.

 

M szárnyak (wingletek): Az aerodinamikai leszorítóerő jóvoltából tovább tökéletesedik a menetstabilitás, csökken az első kerék talajtól való elemelkedésének esélye és még tüzesebbé válik a gyorsítóképesség.

Az alkalmazott hajtáslánc- és futóműtechnológia mellett az M XR prototípus fejlesztésekor különös hangsúlyt kapott az aerodinamika. Az új M XR-re így kerültek fel azok a szárnyak, amelyek a megnövelt teljesítményű motor által lehetővé tett, kifejezetten nagy sebességnél is gondoskodnak a kifogástalanul stabil futásról. A szárnyak kiemelt szerepet játszanak a kerekek és az útfelület közötti lehető legszorosabb kapcsolat megteremtésében, ami főleg a gyorsítások és a tempós haladás során bír nagy jelentőséggel. A rá ható nagyobb leszorítóerőnek köszönhetően az első kerék kevésbé lesz hajlamos az útfelületről való elemelkedésre („wheelie”), emellett a kipörgésgátlónak is ritkábban kell beavatkoznia. A motor erejéből tehát még több állítható a gyorsítás szolgálatába, így rövidebb köridők futhatóak. Azzal, hogy a különleges kialakítás révén közelebb ül az első kerékhez, a nyeregben ülő jobban uralhatja a motort.

 

M fékek radiálisan szerelt fékpumpával a versenypályán és a Performance módban érvényesülő optimális fékhatásért.

Az M RR-hez és az M R-hez hasonlóan az új M XR is M fékrendszerrel szerelt, amelyet a BMW Motorrad gyári, a Superbike Világbajnokságon rajtvonalhoz állított versenygépein alkalmazott fékekkel nyert tapasztalatokat felhasználva fejlesztettek ki. Az anodizált, kék színű M féknyergeken ott látható az ikonikus M logó.

 

A BMW Motorrad 2023 második félévében további információkkal szolgál majd az új BMW M 1000 XR-ről.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING.

Munich. Here you can watch the webcast of the 104 Annual General Meeting of BMW AG.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés