Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

A BMW Group Classic a legendás „Wirtshaus” dizájnba öltöztetett BMW M1 sportautóval érkezik a Le Mans Classic idei felvonására

+++ A volán mögött az eredeti, 1981-es pilótatrió foglal helyet +++ A csapat a müncheni Spatenhaus an der Oper étterem magával ragadó atmoszférájában kezdte meg a visszatérést +++ 100 éves a 24-órás Le Mans-i verseny +++ 50 éves a BMW Franciaország +++ Leopold bajor herceg a 80. születésnapját ünnepli +++

Automotive
·
BMW Motorsport
·
Örökség
·
BMW örökség
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

+++ A volán mögött az eredeti, 1981-es pilótatrió foglal helyet +++ A csapat a müncheni Spatenhaus an der Oper étterem magával ragadó atmoszférájában kezdte meg a visszatérést +++ 100 éves a 24-órás Le Mans-i verseny +++ 50 éves a BMW Franciaország +++ Leopold bajor herceg a 80. születésnapját ünnepli +++

2014 után a BMW Group Classic idén ismét visszatér a Le Mans Classic sportautó-eseményre – a legendás „Münchener Wirtshaus” dizájnba öltöztetett BMW M1 sportautót gurítva fel a 24-órás Le Mans-i megmérettetésnek otthont adó Circuit de La Sarthe versenypályára. Az ikonikus modell volánjánál ugyanaz a három pilóta foglal majd helyet, mint az 1981-es Le Mans-i 24-órás versenyen: Leopold bajor herceg, Christian Danner és Peter Oberndorfer.

2023. június 15-én a csapat a müncheni Spatenhaus an der Oper étteremben beszélte át a nagy visszatérés részleteit, majd a rajongók és a média képviselőinek jelenlétében újra összeálltak a negyvenkét évvel ezelőtt készült fényképre. Akkor a pilóták június 3-án álltak reflektorfénybe, beharangozva a bajor prémiumgyártó közelgő Le Mans-i részvételét. A történelem így idén megismételte önmagát – ugyanazon a helyszínen, ugyanazzal az autóval, ugyanazokkal a pilótákkal.

„Rendkívül izgatott vagyok, amiért negyvenkét év után ismét vezethetem Le Mans-ban a „Münchener Wirtshaus” dizájnba öltöztetett BMW M1 sportautót” – mondta Leopold bajor herceg. „Az pedig külön büszkeséggel tölt el, hogy barátaim, Christian Danner és Peter Oberndorfer is itt vannak velem, és így kiváltképp különleges úton utazhatunk vissza az időben” – tette hozzá.

2023 az ünneplések éve. A BMW Group Classic a BMW Motorsport és a BMW Franciaország közreműködésével döntötte el, hogy részt vesz a Le Mans Classic sportautó-eseményen, fejet hajtva ezzel a 24-órás Le Mans-i verseny centenáriuma előtt. A BMW Franciaország ráadásul idén működése 50. évfordulóját ünnepli. Sőt mi több, Leopold bajor herceg idén június 21-én 80 éves lesz.

Amellett, hogy a BMW M1 sportautót benevezte a Le Mans Classic sportautó-esemény Plateau 6 kategóriájába, a BMW Group Classic a Musée des 24 Heures du Mans múzeum rendhagyó kiállításával is megemlékezik a Le Mans-i klasszikusokról: az 1999-es Le Mans-i 24-órás verseny abszolút győztese, a BMW V12 LMR oldalán a valaha készült első BMW Art Car, az 1975-ben, Alexander Calder által elkészített BMW 3.0 CSL is teljes életnagyságban megtekinthető lesz. A látogatók a 2010-es guruló műalkotást, a Jeff Koons nevét dicsérő BMW M3 GT2 sportautót is megcsodálhatják.

A Le Mans Classic sportautó-eseményen körülbelül húsz, privát színekben nevezett történelmi BMW modell is tiszteletét teszi.

További fotók: https://www.bmwgroupclassic-downloads.com/Events/2023/

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming

JAPAN MOBILITY SHOW.

Tokyo. Follow the webcast of the BMW Group press conference at the Japan Mobility Show 2023.

Open Streaming Page

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés